Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 6 минута, RYLAH рече

86597-sasa%20radulovic%20intervju%202003

Моро сам :))) 

E OVO je mesija... pogledaj sinovče... ovo se vidja jednom u zivotu

...(suza)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 48 минута, RYLAH рече

Оно о чему Трампови гласачи неће да причају а заправо их боли јесу демографске и културолошке промене које са миграцијама долазе, биле те миграције илегалне или легалне. Што је опет нешто о чему може легитимно да се расправља, али немају храбрости да о томе причају јавно, па онда причају о илегалним мигрантима који краду послове Американцима.

Odavno pricam da ti ljudi najveci problem imaju zbog deficita kohonesa u gacama. Nemaju bre mooda da jasno i cisto kazu sta ih muci i  kako bi resili to nego se stalno nesto kriju iza slicica, mimova i jeftinog humora ili demagogije...

Eno auror kroz slicke dvosmilseno ukazuje da su muslimani zlo... a kad mu to kazes on se prenerazi "muaaaa?! Nukada tako nesto nisam ni pomislio! Cuj mrzim muslimane a ja sliku muhameda drzim u sobi... e svasta ljudi"

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Juanito рече

@Grizzly Adams

Шта ти мислиш о овоме? Треба ли држава да штити домаће раднике од јефтине радне снаге која долази с поља и има ли држава право да натера привредника да у својој фирми као чистача запосли Амера уместо Мексиканца? А можеш успут да кажеш и да ли Амери уопште желе да раде те послове и да ли теби лично смета да користиш услуге јефтинијих Мексиканаца.

Па већ смо причали о томе. Ја мислим да држава нема право и не треба то да ради. Што се послова тиче, то су углавном ствари које Амери не желе да раде и веома слабо су плаћени. Врло мали број Амера је погођен тиме као конкуренцијом.

А има Мексиканаца који су лекари, програмери итд. Нису сви нискоквалификовани.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ту је проблем са државом, не са човеком. У нормалним државама то се или не ради или се ради врло ретко, јер су казне огромне а тешко да ћеш да се извучеш ако те нахватају. 

Studija koju sam ti izneo je banka engleske na plate u engleskoj. 

Цитат

Ко би онда брао поморанџе по САД? Или чувао децу за неку беду од плате? Ко би чистио смеће по Немачкој или прао бабе по Швајцарској? 

Amerikanci/Nemci/Svabe jer bi plate bile vece. 

Цитат

Да друштва имају интереса да ограниче илегалне миграције, урадила би то врло ефикасно. Али немају интереса. 

Ne znam kako si ovo zakljucio, mislim da su izborom trampa i breksita pokazala da imaju interesa. 

А сад, кад су углавном сви провалили да је дилетант и исти ко и сви други, сад ми је забавно да им то натрљавам на нос :))) 

Na stranu sto niko od nas to nije "provalio" ja i dalje mislim da vecinu tvojih zakljucaka koje izvlacis nisu istiniti, i da su losa interpretacija dogadjaja... 

zanimljivo mi je ovo da volis da natrljavas to ljudima na nos.... (cak i da jesu provalili) zasto? Zasto bi ljudima natrljavao na nos da su pogresili u necemu? 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Grizzly Adams рече

Па већ смо причали о томе. Ја мислим да држава нема право и не треба то да ради. Што се послова тиче, то су углавном ствари које Амери не желе да раде и веома слабо су плаћени. Врло мали број Амера је погођен тиме као конкуренцијом.

studija koju sam izneo je iz banke engleske i branje pomarandzi koji je ekstremni posao nije posao koji ugrozava amerikance. Ima mnogo drugih nisko placenih poslova koje bi amerikanci radili ali im postaje nemoguce. Kada trzioste ima nedostatak radne snage, ono podigne cenu. 

da se amerikanci ne osecaju pogodjeno - ne bi glasal iza bregzit. 
da se amerikanci ne osecaju pogodjeno kao drustvo - ne bi glasal iza trampa. 

ta dva nudim kao alternativno objasnjenje o ksenofobiji i rasizmu.
(vodim se pretpostavkom da su amerika i engleska iste u rezultatima migracija, ako tu gresim onda je moj stav greska)

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, cloudking рече

Nije to pokazao. Pokazao je da je beskrupulozni politicar koji nema nikakav problem sa tim da laze svoj narod a jedini je tolika budala da to isto trazi od predsednika druge zemlje (koji ga je pritom iskasirao i ispao baja u celoj prici)

Ja mislim da ne postoji amerikac koji je glasao za trampa koji je shvatio ozbiljno da ce im meksiko platiti. A znam ih mnogo, i nijednog ne znam koji je to shvatio ozbiljno... nije svaka laz maligna. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, cloudking рече

Eno auror kroz slicke dvosmilseno ukazuje da su muslimani zlo... a kad mu to kazes on se prenerazi "muaaaa?! Nukada tako nesto nisam ni pomislio! Cuj mrzim muslimane a ja sliku muhameda drzim u sobi... e svasta ljudi"

Ne brale nego ti ne razumes razliku izmedju izjave "muslimani su zlo" i "islam je zlo" , sto se vidi po tome kakve je nacije stvorio tamo gde dominira. 

a islam je zlo jer po pravom sistemu za koji se zalaze nije nista bolji od nacizma. 
A taj pravni sistem je deo religije. Sastavni. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, RYLAH рече

86597-sasa%20radulovic%20intervju%202003

Моро сам :))) 

Koliko mrzis radulovica dodje mi da se uclanim u djb i postanem aktivista. :)

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Млађони рече

Koliko mrzis radulovica dodje mi da se uclanim u djb i postanem aktivista. :)

Не мрзим га, само презирем целу ту причу и то пренемагање и фолирање. Кад би једном престао да се претвара да је нешто шатро чист и другачији, одмах бих изгубио интересовање за њега. Као што ме ни Двери више не интересују откад су се поцепали и откад је Бошко променио све код себе, и више се ни не труди да сакрије да су исти ко и други, а до тад су ми били нешто као ДЈБ.

А ако би да се негде учалниш и постанеш активиста, то ваљда не треба да зависи од било кога другог, већ од тебе самог. Мени је лично свеједно. Знам много добрих људи који су гласали за њих, знам и неке који су код њих активисти, и немам никаквих проблема са тим људима и њиховим уверењима. Мој проблем је са врхом те странке.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Млађони рече

Studija koju sam ti izneo je banka engleske na plate u engleskoj.

Нисам у току са том студијом, задњих неколико дана сам био у страшној гужви, нисам уопште посећивао форум.

пре 51 минута, Млађони рече

Amerikanci/Nemci/Svabe jer bi plate bile vece.

Па не би. Плате ђубретара у Немачкој нису занемарљиве уопште, али Немци једноставно то неће да раде. Исто као што Американци неће да беру поморанџе, независно од цене, јер су им доступни много лакши послови који су им довољно плаћени за далеко мање муке. И зато САД пуштају илегалце у земљу. Тотална је илузија да они то не би могли да спрече да хоће, али онда би им поморанџе биле скупље, и опет не би имао ко да их бере.

пре 54 минута, Млађони рече

Ne znam kako si ovo zakljucio, mislim da su izborom trampa i breksita pokazala da imaju interesa. 

Брегзит се догодио на кампањи независности од Европске Уније која дави Британију својим регулацијама, а прави разлог победе Трампа није "they took our jooobs!" него прикривени страх од промене демографске структуре САД (сам страх није ни нелегитиман, а ако имаш тај страх, није ни без оправдања, али пото је то тамо непопуларно да се прича, онда се вади прича "they took our joooobs!").

пре 56 минута, Млађони рече

1. Na stranu sto niko od nas to nije "provalio" ja i dalje mislim da vecinu tvojih zakljucaka koje izvlacis nisu istiniti, i da su losa interpretacija dogadjaja... 
2. zanimljivo mi je ovo da volis da natrljavas to ljudima na nos.... (cak i da jesu provalili) zasto? Zasto bi ljudima natrljavao na nos da su pogresili u necemu? 

1. Ти мислиш. То што имаш право на своје мишљење, не значи и да си у праву. Али су приче о тим аферама детаљно претресене на теми о Радуловићу, стварно немам жеље да их опет претресам. Ако имаш довољно времена, врати ону тему уназад баш много и видећеш све лепо образложено.

2. Зато што сам на тој теми био удбаш, Вучићев бот, комуњара, плаћали ме да блатим Месију, анархиста, дефетиста... И шта све не. Е сад, кад су и остали коначно видели о каквом се човеку ради, сад повремено избацујем по коју вест на теми кад се појави у медијима нека нова афера везана за ДЈБ, чисто да их подсетим на Месију. Није хришћански нимало, знам, али је јаче од мене :))) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, RYLAH рече

И зато САД пуштају илегалце у земљу. Тотална је илузија да они то не би могли да спрече да хоће, али онда би им поморанџе биле скупље, и опет не би имао ко да их бере.

А зашто им једноставно не издају дозволе за рад и не региструју их?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

А зашто им једноставно не издају дозволе за рад и не региструју их?

Зато што би онда могли да раде и друге послове, а то се већ Американцима не исплати. Исплати им се да имају полуробове који ће да раде строго контролисане послове где Америке имају дефицит радне снаге. За илегалце не важи ни минималац, немају никаква радничка права, немају права да направе синдикате, немају пензионе или здравствене фондове, за њих не важе прописи о безбедности на раду или хуманим условима рада... Капираш већ.

Није нимало људски нити се и мени то свиђа, само причам како је.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, RYLAH рече

Зато што би онда могли да раде и друге послове, а то се већ Американцима не исплати.

Има тих разних типова виза које си тамо дозвољавају да радиш одређене послове.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...