Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 29 минута, obi-wan рече

...

Nije da nekog ista branim, ali ova slika je fotosop, koliko da znate...

haha vrlo moguce, ali recimo jedan od slucajeva koji BLM uzima za rasizam je slucaj gde je CRNI POLICAJAC ubio drugog crnca. A oni to uzimaju kao slicaj za "white supremacy" i "police racism" 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 38 минута, Tumaralo. рече

Prorok. 

"Liberalu ni teleskop ne pomaže".

Kom liberalu? Klasicnom, modernom, progresivnom, libertarijancu, centristi? :P 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

haha vrlo moguce, ali recimo jedan od slucajeva koji BLM uzima za rasizam je slucaj gde je CRNI POLICAJAC ubio drugog crnca. A oni to uzimaju kao slicaj za "white supremacy" i "police racism" 

Kapiram to, ali ova slika bije oci kol`ko je smotano uradjena, na to sam mislio...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Kapiram to, ali ova slika bije oci kol`ko je smotano uradjena, na to sam mislio...

evo gledao sam malo po netu bas me zanimalo ovaj pandur i ova medicinska sestra sta je u pitanju, slucaj je pod istragom: 
http://www.huffingtonpost.com/entry/utah-nurse-detective-criminal-investigation_us_59aa2f3be4b0354e440a8a3c

Pa ce da vidimo sta ce istraga da kaze. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Млађони рече

Meni najiskrenije iz tvoj postova deluje tako. 

То не делује из мојих постова, него из твоје пројекције мене. И ниси једини. Сваки пут кад се са неким не слажем сто посто у било чему, учитава ми тоталну супротност својих ставова. Ваљда је тако лакше да се и не размишља о томе шта саговорник прича.

Тако сам удбаш ако кажем да су Радуловић и ови његови путујући циркус, волео бих да се људи даве у бирократији ако кажем и аргументујем да многе либертаријанске приче једноставно не пију воду, а ако сам за то да се онима који нису у стању да зараде помогне из заједничке касе, онда сам комуњара која је на корак да побија капиталисте.

пре 1 сат, Млађони рече

Ni ja ne mislim da je cela prica losa, ali mislim da oslnjanje na istu u mnogim drustvenim institucijama rezultuje losije nego obrnuto. Evo bas na ovoj temi. Oslanjanje na welfare state je rezultovalo u tome da moramo da resavamo problem migracija. Da nije bilo welfare stejta problem migracija nikad ne bi postojao. Moze da se raspravljamo o tome da li je to problem koji jednostavno treba da istripimo za dobrobit welfare stejta ali ja mislim da je nepotreban jer bi ljudi sa privatnim fondovima mnogo bolje resili. 

И поново, не причам о велфер држави. То је твоја пројекција моје приче. А миграција би постојала независно од велфер државе, јер људи траже место где ће да живе боље, посебно кад су им домови разорени. Миграција је сасвим природна и нормална. 

Можемо да расправљамо о томе ко би радио одређене послове по САД, Немачкој или другим земљама кад не би имали имиграцију, јер "староседеоци" одређене послове, због стандарда на који су навикли у међувремену, једноставно неће да раде. Можемо да расправљамо и о томе који је степен имиграције нормалан или пожељан, или како одредити ко може да улази а ко не може да улази. Али да расправљамо о томе да ли су миграције проблем или природно стање у развоју цивилизације је глупо и сувишно (мислим да нема потребе да ово објашњавам). 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Цитат

То не делује из мојих постова, него из твоје пројекције мене. 

Ok, ali da li mislis da to mozda ne ide dvosmerno? Da i ti mozda ne pravis projekciju nas? Ja nemam problem da priznam da sigurno nekad pravim projekciju tebe,. da te nekad ne procitam lepo. I kritika je na mestu i ispravi me uvek kada mislis da radim to. Ali opet, je l to dvosmerno ili smo samo mi krivi za taj greh? 

Sto se radulovica tice, meni opet deluje iz tvojih postova a i mnogim drugima da ti preterano mnogo kritikujes radulovica. Sto je izuzetno neobicno. Imas toliko problematicnih politicara na ovoj vlasti ti si se iz nekih razloga usmerio toliko na njega. Eto voleo bih da cujem zasto? Kada si vec pomenuo, ja zaista ne razumem sto si toliko usmeren na njega. Neke kritike su ti na mestu, kao naprimer sto nisu podneli tuzbu koju su rekli da ce podneti i ne daju objasnjenje zasto nisu (sto mene prvenstven ozanima kao njegovog glasaca) a neke su ti totalno nevezane tipa kada svira gitaru tamo... svira covek gitaru i peva pada vlada.... jaka stvar nit losa nit dobra, nekom simpaticna nekom glupa, ne vidim racionalan razlog da se uopste prica o tome ako nisi teski fan boj koji je odusevljen time ili tezak hejter kome to izuzetno smeta. Ja kada sam video to sviranje gitare na twitteru dok sam ga imao, samo sam skrlovao preko, nije me ni zanimalo sta rade. Mene kod njih zanimaju konkretne stvari npr kada je dusan pavlovic podneo predlog zakona za legalizaciju koriscenja ulja od kanabisa u medicinske svrhe. Zbog takvih poteza ja gotivim taj pokret. 

edit: iz nekog razloga kada sam zavrsio post pola posta je nestalo. Neki bag u sistemu.

Цитат

А миграција би постојала независно од велфер државе, јер људи траже место где ће да живе боље, посебно кад су им домови разорени. Миграција је сасвим природна и нормална. 

to niko nije rekao, nit da je neprirodna nit da je nenormalan niti iko hoce da ukine migraciju skroz. Ali mislim da moze da se slozimo da covek radnicke klase, koji je gradjevinac ima da se oseti u problemu ako on drzavi mora da plati neki deo svoje plate, a onda dodje neko sa strane ko je tu ilegalno i to ne mora da radi i time odvuce zaradu ovog gradjevinca na dole. 

Цитат

Али да расправљамо о томе да ли су миграције проблем или природно стање у развоју цивилизације је глупо и сувишно (мислим да нема потребе да ово објашњавам). 

Naravno da nema, niko ziv na ovom svetu ne drzi taj status. Nit oni bregzitovci, nit tramp, niti bilo ko. Cela prica sa trampom je oko ilegalni migracija, cela prica sa evropom je oko masovnih nekontrolisanih migracija posebno iz arapskih zemalja. 

debata je oko ljudi koji hoce da kontrolisu migracije, i oko ljudi koji hoce da migracije budu skroz otvorene. Eto prosetas se kroz granicu malo.... ne kazem da je ovo tvoj stav (o otvorenosti migracija) vec da je to situacija politicke debate u tim zemljama. I ja kada pisem postove pisem u skladu sa tim kontekstom. 

npr kada pisem postove o trampu pisem o kontekstu ilegalnih imigracija a ne legalnih. 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, RYLAH рече

а ако сам за то да се онима који нису у стању да зараде помогне из заједничке касе, онда сам комуњара која је на корак да побија капиталисте.

zxa ovo mislim da ne bi trebalo da obracas paznju. I mene drugi libertarijanci nekad nazivaju komunjarom i statistom etatistom jer spadam u libertarijance minarhiste. 
Ja recimo kazem da drzava treba da kontrolise sudove vojsku i policiju (krivicno pravo) - (to je moj stav ukratko) - i mene isto tako nazivaj udrugi libertarijanci. Cak imamo i mim zezanja na taj racun:
5dae24ab8101e3c62885acd85b0b7fefc4d2713f

To je jednostavno vise zafrkancija u zaru diskusije. Ja za tebe mislim da si centristicki-kapitalista, keynesianac koji veruje u "supply side economics" (drzavnu potrosnju) u resavanju ekonomskih problema. 

I imam problem sa tim stavom nije da nemam, ali svakako ne mislim da si komunjara jer i dalje verujes u instituciju privatne svojine. Relativno osakacenu. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Млађони рече

Ja recimo kazem da drzava treba da kontrolise sudove vojsku i policiju (krivicno pravo) - (to je moj stav ukratko)

Ма знам, али креће од тога. Сто пута сам давао пример како се бирократија увећава природним путем, где је то стварно потребно, где теоретски уопште не би ни имало страначког или рођачког запошљавања (а има га увек). Минимална држава, макар у оном моделу у ком га представљају либертаријанци, и не може да постоји, јер би се такав систем распао. Тај модел једноставно није одржив, ма колико бих ја волео да један човек може да обавља десет ствари одједном.

пре 10 минута, Млађони рече

Ja za tebe mislim da si centristicki-kapitalista, keynesianac koji veruje u "supply side economics" (drzavnu potrosnju) u resavanju ekonomskih problema. 

Ја за себе мислим да нисам ништа од тога, нити да сам социјалиста, либерал или било шта слично. Ја сам човек који има своје ставове и заболе ме ако је то у складу или није у складу са појединим идеологијама. Ако то што мислим да је тржиште фикција посматраш кроз призму неке идеологије, испадам комуњара 1/1, а ако на то додаш да сам предузетник који се залаже за јачање индивидуалних права и слобода, онда ћу још да будем и шизофрен.

пре 13 минута, Млађони рече

5dae24ab8101e3c62885acd85b0b7fefc4d2713f

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

Kom liberalu? Klasicnom, modernom, progresivnom, libertarijancu, centristi? :P 

Potpuno sporedne ekonomsko-pilićarske diferencijacije.

Ako si pogledao scenu (isečak iz serije) onda je jasno da Dostojevski pre svega misli u duhovnom i društveno-političkom smislu.

Liberalna misao, inače umni plod trećeg staleža (građanskog, trgovačko-lihvarskog), u 19. veku u Rusiji, poslužila je kao nekakva kiselina ili kao katalizator procesa razlaganja te je svojim anti-državnim, anti-crkvenim, anti-tradicionalnim delovanjem doprinela konačnom urušavanju viševekovnog društvenog poretka i otvorila put razjarenom četvrtom staležu. Čiji pripadnici su ih sve, posle 1917. godine, sistematski likvidirali.. onako đuture.

Rusija se nije oporavila do današnjeg dana.

unnamed-23.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

Sto se radulovica tice, meni opet deluje iz tvojih postova a i mnogim drugima da ti preterano mnogo kritikujes radulovica. Sto je izuzetno neobicno. Imas toliko problematicnih politicara na ovoj vlasti ti si se iz nekih razloga usmerio toliko na njega. Eto voleo bih da cujem zasto?

Рекао сам већ десет хиљада пута на оној теми о њему. Зато што је слина која се претвара да је чист, пљује све и свакога, директно је крив што опозиција није узела неке општине јер је био много алав, статут му је диктаторски, лагао је о свом пореском дугу, кажњаван је због дела која је вршио као стечајни управник... А з асве то време око себе прави секту људи који у њега гледају као у некакво чисто божанство. Да је као остали и не претвара се да није љига, не би ми био интересантан. А сад, кад су углавном сви провалили да је дилетант и исти ко и сви други, сад ми је забавно да им то натрљавам на нос :))) 

1 hour ago, Млађони рече

Ali mislim da moze da se slozimo da covek radnicke klase, koji je gradjevinac ima da se oseti u problemu ako on drzavi mora da plati neki deo svoje plate, a onda dodje neko sa strane ko je tu ilegalno i to ne mora da radi i time odvuce zaradu ovog gradjevinca na dole. 

Ту је проблем са државом, не са човеком. У нормалним државама то се или не ради или се ради врло ретко, јер су казне огромне а тешко да ћеш да се извучеш ако те нахватају. Нико није толико луд да се тиме коцка. Ако имаш овакву државу као што је Србија, проблем је много већи од имиграције, проблем је у самом систему. Поред тога, највећи број миграната у САД не ради на грађевини него неке полуробовске послове које Американци једноставно не желе да раде.

1 hour ago, Млађони рече

Cela prica sa trampom je oko ilegalni migracija, cela prica sa evropom je oko masovnih nekontrolisanih migracija posebno iz arapskih zemalja. 

Ко би онда брао поморанџе по САД? Или чувао децу за неку беду од плате? Ко би чистио смеће по Немачкој или прао бабе по Швајцарској? 

Да друштва имају интереса да ограниче илегалне миграције, урадила би то врло ефикасно. Али немају интереса. Немачкој ће у следећој деценији да фали преко два милиона радника. Одакле им? Увешће јефтине Сиријце. Који би Американац брао поморанџе на Флориди за неку беду? Увешће Мексиканце.

Оно о чему Трампове присталице причају постоји, али није ни у приближно толикој мери као што се прича. Приче су једноставно пренадуване. Имиграција је контролисана, јер фале радници који ће да раде те послове. Оно о чему Трампови гласачи неће да причају а заправо их боли јесу демографске и културолошке промене које са миграцијама долазе, биле те миграције илегалне или легалне. Што је опет нешто о чему може легитимно да се расправља, али немају храбрости да о томе причају јавно, па онда причају о илегалним мигрантима који краду послове Американцима.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Млађони рече

lol  ja to i znam i vecina ljudi koji glasaju za trampa to znaju. Sta ti mislis da smo mi idioti? Mozda bi mogao malo da nas citas....
Ja sam od samog starta pricao da je zid tipicna tramp taktika koju je opisao u ARt of A deal. 
evo sad cu da ti je objasnim, sta je trump tu pisao. 

kada recimo kupujes auto.. i dodjes kod prodavca.. auto vredi 3 000 evra ti dodjes i lupis mu cenu 1000 eura. On pomisli da si lud i od dogovara ne bude nista. Onda sacekas malo i dodjes ponudis mu 2500 za auto sto ce delovati poprilicno razumno u odnosu na pre. vece su sanse da ces da ga dobijes. 

i prica oko zida je komplet ta igra. Mogu da ti citiram sebe gde sam ljudima pricao bas to. 

Mislim da si pomesao ilegalne i legalne migrante.

Tramp ne dira legalne migrante iz latinske amerike za njih je sve isto kao i uvek. 

ali izgleda da ti emotivno pristupas temi i nista te ne zanima o cinjenicnom stanju za sta se tramp zaista zalaze i sta tramp zaista radi nego jednostavno osecas potrebu da moras da ga prozivas, jer je to moderno u tvom svetu. 

Nisam nista pomesao. Najveci broj ilegalaca su oni koji su najpre legalno usli u zemlju a zatum ostali duze nego smeju.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Млађони рече

Jesam, totalno ocekivano. Pokazao je da je sve ono sto prica po televiziji cist show, da bi se mediji palili i besplatno ga promovisali a da je u sustini jedan normalan i racionalan i inteligentan lik. 

Covek je ultra pametni biznismen koj ivozi medije konstantno. Zna da ne postoji los publicitet. Zbog svih stvari koje je lupetao dobio je besplatnu promociju i on to zna. A u sustini jedan izuzetno normalan i racionalan covek koji se vesto krije iza maske idiota i to mu pomaze i u biznisu i u politici jer ga gluplji od njega podcenjuju. 

I sutra dan kada njegov mandat postane istorija imace iza sebe gomilu dobrih rezultata a likovi kao ti ce da budu gledani kao neko ko se protivio tom coveku. 

Nije to pokazao. Pokazao je da je beskrupulozni politicar koji nema nikakav problem sa tim da laze svoj narod a jedini je tolika budala da to isto trazi od predsednika druge zemlje (koji ga je pritom iskasirao i ispao baja u celoj prici)

Znam, sad cea ti ko vucic da kazes "ali ovi drugi su isti takvi"... jesu, al onda da se ne foliramo da je gospodin degradirani nekakav politicki mesija nevidjenih politickih talenata od isusa na ovamo...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Znam, sad cea ti ko vucic da kazes "ali ovi drugi su isti takvi"... jesu, al onda da se ne foliramo da je gospodin degradirani nekakav politicki mesija nevidjenih politickih talenata od isusa na ovamo...

86597-sasa%20radulovic%20intervju%202003

Моро сам :))) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...