Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 10 часа, Млађони рече

Zavisi koja evropska zemlja ali generalno to je tacna izjava.  A jel tacna izjava da je bezbednije da u zemlji imas 2 miliona libertarijanaca ili 2 miliona muslimana iza saudijske arabije? Iz koje ce grupe da isplivaju ekstremisti koji ce da gaze ljude kamionom?

Pa eto ti i odgovor zast evropljanima ne smeta migracija libertarijanaca ali im smeta migracija muslimana. 

Još bezbednije je da imaš 2 miliona đainista... stoga zabraniti imigraciju i libertarijancima i muslimanima... :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Avocado рече

Još bezbednije je da imaš 2 miliona đainista... stoga zabraniti imigraciju i libertarijancima i muslimanima... :D

Ja nemam nista protiv da bilo koja zemlja zabrani/ogranici migraciju koliko god misli da je to potrebno.
I ja u svoju kucu pustam koga zelim a ne svakog, imam ogranicenu "migraciju". 

Ali principijelno si u pravu tu, ako je arsin 100 % kompatibilnost kulture onda ni libertarijanci ne bi bili pozeljni - ako tako neka zemlja odluci. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Млађони рече

Ja nemam nista protiv da bilo koja zemlja zabrani/ogranici migraciju koliko god misli da je to potrebno.
I ja u svoju kucu pustam koga zelim a ne svakog, imam ogranicenu "migraciju". 

Ту постоји само један мали поблемчић. Твоја кућа је само твоја, а држава је и твоја и моја и у њој се налазе и моја и твоја кућа. Ти можеш да забраниш некоме да дође у твоју кућу, али не можеш да му забраниш да дође у моју. Тј. можеш, али онда ниси либертаријанац.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Ту постоји само један мали поблемчић. Твоја кућа је само твоја, а држава је и твоја и моја и у њој се налазе и моја и твоја кућа. Ти можеш да забраниш некоме да дође у твоју кућу, али не можеш да му забраниш да дође у моју. Тј. можеш, али онда ниси либертаријанац.

Nisam siguran da te bas razumem, kako to ja zabranjujem nekom da dodje u tvoju kucu? 

Regulisanje migracija ne ukljucuje i zabrani da ljudi koji su tvoji prijatelji, tvoja rodbina ili slicno dodju u tvoju kucu. 

Подели на овим сајтовима

Приватна својина појединаца једноставно није добра метафора за државе.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Приватна својина појединаца једноставно није добра метафора за државе.

Kada bi drzavu tretirali kao privatnu svojinu njenih gradjani, mislim da bi drzave mnogo bolje funkcionisale i cvetale. 
Ja to ne koristim kao metaforu vec smatram da se bukvalno tako trebaju gledati drzave. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Млађони рече

Regulisanje migracija ne ukljucuje i zabrani da ljudi koji su tvoji prijatelji, tvoja rodbina ili slicno dodju u tvoju kucu. 

Наравно да укључује јер моји пријатељи, породица и родбина живе ван. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Наравно да укључује јер моји пријатељи, породица и родбина живе ван. 

Ko se ovde tacno zalaze za takve politike gde ljudi ne mogu da pozovu svoju rodbinu  izvan drzave? ja ne...trump ne...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Juanito рече

Kakve ima veze libertarijanizam sa tim da li će da se dopusti baš svima da uđu u državu (što je sumanuto)?

Paradoks je da upravo globalisti, establišmentnjaci i socijal-inženjerski nastrojene levonjare to žele.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Аурор рече

Kakve ima veze libertarijanizam sa tim da li će da se dopusti baš svima da uđu u državu (što je sumanuto)?

Paradoks je da upravo globalisti, establišmentnjaci i socijal-inženjerski nastrojene levonjare to žele.

Стварно ме то питаш? Границе су потпуно некомпатибилне са либертаријанизмом, нема их ни у теорији. Ограничавање слободе кретања од стране државе (у пракси полуписмених психопатских бирократа јер баш такви раде у имиграционим институцијама и полицијама) нема никакве везе са либертаријанизмом. 

До првог светског рата (чувени златни период на кога се позивате) је у САД била практично слободна имиграција, једино су проверавали да немаш неку заразну болест. Случајно или не, затварање граница се поклапа и са јачањем федералне државе, регулација, централне банке и свега осталог што не волиш.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Аурор рече

Taj liberalitalizam je obična kapitalistička propaganda velikih korporacija čiji je jedini cilj jeftina, robovska radna snaga. Dok s druge strane sve ozbiljne države i dalje koriste državni intervencionizam kao sasvim regularnu formu upravljanja sopstvenom ekonomijom. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...