Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 1 сат, Paradoksologija рече

Мени није јасно ни зашто баш према alt-right треба практиковати appeasement, али никако нису нимало налик на нацисте.

Треба према свима практиковати да их се саслуша, анализира и онда аргументима разбије. Али да би се то десило, мора се добро разумјети које су сличности и разлике свих тих групица. И треба се бити свјестан сопствених пристрасности јер стварно замагљују поглед. Теби су можда алтрајтовци фактички нацисти, али пола њих то ниеј већ су само "бијели родољуби" ( док за другу половину мислим да су  или прикривени нацисти или то само не знају. Има и таквих случајева :smeh1: ). 

И занимљиво је да је алтрајт некакав прелазни облик из обичног десничарења у нацизам ( као што би ови љуцкоправашки крсташи били прелазни облик из обичног лијевичарења ка правом социјализму и комунизму ).

И још је занимљивије да дио десничара свјесно или несвјесно флертује са аргументима које износе нацисти и алтрајташи. И веома је занимљиво да то посматрају на рационалан начин, иако лако оборљив. 

Све је то једна дугина боја, спектрум :coolio:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 6 минута, Ћириличар рече

Спенсер ти је измислио алт-рајт...

Biće da je hijackovao termin...

Nagovorili ga iz CNN da na nekom mitingu kaže "heil Trump" i podigne ruku, njima treba za priču o novom fašizmu, on srećan što su ga promovisali :)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Па је л` постоји нека организација, партија која се зове "алт-рајт"?

Нема кровне организације, али има више тих малих групица посвуда ( по англосаксонском свијету тачније ). Стварно их је мало, али је термин пренадуван па је направљен хаос након избора.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Аурор рече

Biće da je hijackovao termin...

Nagovorili ga iz CNN da na nekom mitingu kaže "heil Trump" i podigne ruku, njima treba za priču o novom fašizmu, on srećan što su ga promovisali :)

Не знам је ли тролујеш, први пут у животу. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

Па пази, Аурор их не би слао у гасне коморе, али свакако има поједине чудне ставове о Јеврејима... А поједини алтрајтовци иду далеко даље. Не знам како си закључио да тога код њих нема. 

Напротив, чак сам рекао да код њих тога има, али да им то још увијек није главни дио идеологије. Битка се води око тога, јер имају антисемите у својим редовима, али имају и оне који мрзе антисемитизам. 

За сада им је главно "бијели идентитет". Сад ћу организовати у једном посту пар ствари па да то буде фино изложено.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ћириличар рече

Нема кровне организације, али има више тих малих групица посвуда ( по англосаксонском свијету тачније ). Стварно их је мало, али је термин пренадуван па је направљен хаос након избора.

Па мени се чини да су тај назив измислили управо ови зи ЦЊЊ и слични да би их све стрпали у једну "групу" јер је тако лакше пљувати по људима него да лепо сваког саслушаш и видиш шта заиста мисли. Зато ми се не свиђа назив.

Ми сад причамо о томе "ко је оснивач" нечега што не постоји него је измислио неки новинар или сл.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па мени се чини да су тај назив измислили управо ови зи ЦЊЊ и слични да би их све стрпали у једну "групу" јер је тако лакше пљувати по људима него да лепо сваког саслушаш и видиш шта заиста мисли. Зато ми се не свиђа назив.

Хех, ал зато ти не смета кад се читав један огроман спектар мишљења сврстава под назив левичари или чак комуњаре. :smeh1: 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Хех, ал зато ти не смета кад се читав један огроман спектар мишљења сврстава под назив левичари или чак комуњаре. :smeh1: 

А тај "огроман спектар мишљења" је у распону - оћемо ли да ти узмемо 30% или 50% плате... Стварно су разнолики. ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Али овде се заборавља једна битна ствар - ово што Аурор просипа по форуму су тешке сплачине у бољем случају и бизаро-лудости у горем. Како се то зло зове и колико је тачно далеко од нацизма, а колико је "само" бели или европски супрематизам је секундарна ствар. Зовимо га ауроризам. Али у суштини је тешко секташтво. Своди се на то да је цела планета дегенерична и да смо сви ми дегенерични осим пар њих који су Истина.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Juanito рече

Шта то тачно значи? Зашто је западна породица супериорнија? Хајде мало детаља, апстрактнији си од теорије категорија. 

Ne porodica, nego civilizacija, kultura...

Što si ti otišao tamo, a ne u Belorusiju?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

А тај "огроман спектар мишљења" је у распону - оћемо ли да ти узмемо 30% или 50% плате... Стварно су разнолики. ;)

А алтрајтовци се разликују по томе да ли мрзе само муслимане или и латиносе, црнце, јевреје...

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Grizzly Adams рече

Ми сад причамо о томе "ко је оснивач" нечега што не постоји него је измислио неки новинар или сл.

Neko je ukapirao, evo :)

Ko bi drugi...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Ne porodica, nego civilizacija, kultura...

Što si ti otišao tamo, a ne u Belorusiju?

Па што се онда та култура зове европском кад је и Белорусија Европа?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...