Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 2 часа, RYLAH рече

Има диспозицију и има санкцију. То је регулација.

Заболе ме колко се либертаријанаца томе противи или не противи, норме и њихове дефиниције су настале далеко пре било које тренутно популарне идеолошке догме. 

Ti ne razumeš... dogma koju Auror poštuje glasi "Sve regulacije su loše"... a Auror smatra da je "Ko drugog ubije, kazniće se..." super... prema tome, jedino logično rešenje je da to nije regulacija... to je "najprirodnije moguće pravilo"... "pravila" su skroz nešto drugačije od "regulacija"... ne znam kako nisi to shvatio kada je skroz jednostavno?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 51 минута, RYLAH рече

Као на пример кад трујеш околину, а зла 

! ! !   ДРЖАВА ! ! !

те натера да ставиш филтере и уведеш чистије технологије, и престанеш да трујеш и себе и све око себе, а то је морало да се деси путем принуде јер се испоставило да си ти толики кретен који не види даље од долара који ће данас да заради? (не причам о теби лилно, наравно, ово је историјска чињеница) 

И онда кукаш на зли систем који те кажњава и отима ти паре, а ти си само хтео да слободно послујеш и трујеш све око себе, што је ваљда део твоје слободе.

Ti ne razumeš... dogma koju Grizli poštuje glasi: "Svako nasilje je loše i svaka regulacija je loša"... a pošto se trovanje okoline može uspešno i celovito sprečiti jedino regulacijama, onda trovanje okoline nije nasilje nad drugima... ne znam kako nisi to shvatio kada je skroz jednostavno?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

a Auror smatra da je "Ko drugog ubije, kazniće se..." super... prema tome, jedino logično rešenje je da to nije regulacija... to je "najprirodnije moguće pravilo"... "pravila" su skroz nešto drugačije od "regulacija"...

Јок брате, то је природно право :)) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, florenntina рече

I jasmatram da prava i regulacije u smislu u kome je Auror pisao nisu isto, tako da mozete slobodno da okrenete jos jednu turu sarkazma i ma moj racun. Ziveli! 

И ја сматрам да није тешко направити свемирски брод, али реалност ме демантује :))) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, RYLAH рече

И ја сматрам да није тешко направити свемирски брод, али реалност ме демантује :))) 

Tačno tako, realnost demantuje 90% stvari koje govoriš.

Nije da te to sprečava doduše... :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

dogma koju Auror poštuje glasi "Sve regulacije su loše"... a Auror smatra da je "Ko drugog ubije, kazniće se..." super... prema tome, jedino logično rešenje je da to nije regulacija...

Pa nije bitno uopšte. Niti imam tu dogmu, niti imam ikakvu... :) Ovo je veoma jeftina "primedba".

"Ne ubij" nije tržišna regulacija, end of story.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

Извини, али не могу, јаче је од мене кад видим овакве бисере и овакву логику :D

Pa kad sarkazam i ruganje stupe na scenu (a to sam primetila na dosta tema na forumu) onda nema prostora za razmenu misljenja, informacija i znanja vec se sve svodi na nadmudrivanje ko je u pravu. 

Tako se ne uci, tako se gubi vreme, samopostovanje i siri atmosfera nekakve nesigurnost u kojoj se ljudi sve vise plase da iznesu svoje misljenje da ih neko ne bi ismejao. Ovde ne mislim na ucesnike ove teme jer su u pitanju "prekaljeni" forumasi koji vec odavno znaju kako da se s tim izbore vec na mladje generacije kojima dajemo los primer.

To nije dobro i potpuno je nepotrebno i kontraproduktivno u smislu motivisanja sebe i drugih za sticanjem novih znanja.

Sta ti je tesko umesto tog ismejavanja prosto ljudski upitati "zasto mislis da su prava i regulacije razlicite" iako ti smatras npr. da nisu?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, florenntina рече

Sta ti je tesko umesto tog ismejavanja prosto ljudski upitati "zasto mislis da su prava i regulacije razlicite" iako ti smatras npr. da nisu?

Ако си пратила тему, приметила си да сам управо то и радио, а да никакве одговоре нисам добијао.

Онда ме сморило терање у круг и неретке увреде типа левоњара и слично, па кад сам видео да тамо где има догме нема дискусије, сад је макар мени лепо.

Ако би да озбиљно и аргументовано разговарамо и да ми нпр. објасниш како то да правила нису регулације и зашто су поједине регулације прихватљиве ако их крстиш као "правила", или како то прављење боље животне околине регулацијама штети било коме, одмах прекидам и постајем опет озбиљан.

Али не могу као озбиљне аргументе да прихватим "то је тако јер ја кажем да је тако", посебно не за оне ствари у које се одлично разумем.

Подели на овим сајтовима

A evo ja cu napisati svoje misljenje. 

Regulacije su nesto sto drzava izmisli i sprovodi ma trzistu a prava su nesto sto je nastalo kao rezultat medjuljudske razmene na trzistu a drzava samo ozvanicila tj. preuzela sprovodjenje.

Dakle, u tom smislu bi odredjivanje velicine bundeva na trzistu bila regulacija ( i to mi se ne dopada) dok bi sankcije za kradju bile prava.

E sad, verovatno u pravima postoje preciznije definicije i termini, ali sustina ostaje ista. Prosto, sankcionisanje velicina bundeve se ne bi trebala isto tretirati kao sankcionisanje kradje. Tako sam ja razumela Aurora i zato se slozila.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...