Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 1 сат, Avocado рече

... pa onda i druge... (iako ovde nije baš reč o zagađenju ali nema veze)

Па нормално. Свако претварање енергије из једног облика у други резултира неком врстом "загађења", то је закон природе. Само што цивилизација почива на енергији и ми онда правимо компромис као увек у животу.

Оћеш цивилизацију или нећеш. То је то.

пре 1 сат, Avocado рече

... ali nametanjem razumnih pravila može svašta da se popravi...

Ја правим софтвер који фабрикама омогућава да ефикасније користе енергију, што смањује загађење, загревање околине итд. Тако се решавају те ствари, а не правилима.

Иронично је да неко ко се вози у колони блиндираних аутомобила који сви троше 10 литара бензина на 20 метара оће мене да кажњава што загађујем околину. И да ми намеће нека "правила" да ме "поправи"... Нека фала. Нађи поштен посо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Иронично је да неко ко се вози у колони блиндираних аутомобила који сви троше 10 литара бензина на 20 метара

Kad sam video kakve su zapravo te limuzine u kojima se voze, pitao sam se što ih jednostavno ne bi stavili u tenk..

Ozbiljno.

Подели на овим сајтовима

Nice try, samo uopste nije odgovor na video iz mog posta (na stranu taj beskrajno dosadan "sarkastican" ton koji taj covek koristi, jel znaju ti tvoji bilo sta drugo osim da se ismevaju?). Toplo preporucujem. Stefan je u njemu koristio podatke od UN (sto jesu "alternativne cinjenice" tj. politicki isfrizirani podaci, ali cak i sa njima stvar je do te mere neopravdana da je to strasno. Po podacima UN stvar se naime svodi na "odlaganje" globalnog zagrevanja za 8 meseci i pad temperature od nekolko promila jednog stepena . A kosta milijarde dolara i stotine hiljada poslova samo u Americi. 

Evo ga video jos jednom za sve zainteresovane

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Аурор рече

Kad sam video kakve su zapravo te limuzine u kojima se voze, pitao sam se što ih jednostavno ne bi stavili u tenk..

Па то и јесу оклопна возила, само по облику и боји се разликују. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Grizzly Adams рече

Иронично је да неко ко се вози у колони блиндираних аутомобила који сви троше 10 литара бензина на 20 метара оће мене да кажњава што загађујем околину. И да ми намеће нека "правила" да ме "поправи"

Doslednost toj ekipi nikada nije prestavljala ni najmanju brigu. Saul Alinski strategija: uopste nije vazno sta radis, vazno je samo sta pricas, i to samo u javnosti

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, uros рече

Nice try, samo uopste nije odgovor na video iz mog posta (na stranu taj beskrajno dosadan "sarkastican" ton koji taj covek koristi, jel znaju ti tvoji bilo sta drugo osim da se ismevaju?). Toplo preporucujem. Stefan je u njemu koristio podatke od UN (sto jesu "alternativne cinjenice" tj. politicki isfrizirani podaci, ali cak i sa njima stvar je do te mere neopravdana da je to strasno. Po podacima UN stvar se naime svodi na "odlaganje" globalnog zagrevanja za 8 meseci i pad temperature od nekolko promila jednog stepena . A kosta milijarde dolara i stotine hiljada poslova samo u Americi. 

Evo ga video jos jednom za sve zainteresovane

Ti moji znaju da u description-u klipa stave izvore ka svojim tvrdnjama... jel bih mogao ja da dobijem neki izvor koji potvrđuje podatke koje je Stefan koristio? Nešto malo određenije od "podaci UN-a"? (čisto za nas neskeptične kojima "rek'o Stefan" nije Sveto Pismo)

Takođe, ovi moji znaju i da objasne gde sve ovi tvoji klovnovi lupetaju... a što se tiče ismevanja, niko u tom klipu nije bolje ismejao Stefana od samog Stefana... jel ga neko terao da priča o tome kako je skeptik i kako "nema ništa dosadnije od toga da pogledaš samo dokaze koji potvrđuju tvoje zaključke" i da onda konstantno radi sve suprotno od onog što priča? :)

Inače, izvinjavam se ako potholerov sarkazam i ismevanje ugrožavaju tvoj "safe space"... šta ćeš, svet je surovo mesto...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, uros рече

Haha: "ako su levicari "trigerovani" znaci da je to sto se desilo dobra stvar". Ziva istina Majk!

Ko god da je autor ovog klipa moram da ga pohvalim... tako se to radi... lepo staviš u naslov očiglednu logičku grešku da normalni ljudi ne moraju da protraće svoje vreme otvarajući klip da utvrde da si retard... bravo još jednom...

Nego, kako napreduje pronalaženje onih Stefanovih "UN podataka"? Đe je ba zapelo? Mislim, ako ti je baš gadno da ih tražiš na onom mestu odakle ih je Stefan izvukao, ti slobodno reci... znamo da nisi ni gej ni proktolog... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

:ok::dobro:

Valjda će ti objasniti neko koga nisi proglasio za levičara... vidim da nema smisla ni potrebe da dalje objašnjavam...

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Grizzly Adams рече

Па види, ја не желим да ми неко одређује које изворе енергије могу да користим. То је моја ствар. А ако загађујем нешто, загађујем прво себе.

Друго, уопште ми се не свиђа идеја да се моје паре шаљу као "помоћ" неким тамо разним државама са којима немам никакве везе. Нек се сналазе, нека раде.

На енергији бре почива цивилизација, то није за зезање и филозофирање. Ако оћеш нешто да поправиш - иди у науку и инстустрију па проналази нове и боље ствари. Наметањем неких безвезних правила која су некоме пала на памет не поправља се ништа.

(Овде не причам о теби, да се одма разумемо)

Ако си ти кретен који ће да загађује планету и зарађује паре на томе, значи да загађује и мене и људе и децу око мене, ја сам за то да ти се наметне да ако оћеш да будеш кретен то будеш у своја четири зида, па ту пуштај какве год гасове и емисије оћеш. Тим разним земљама се не шаље никаква помоћ, опет либерашки фејк њуз, него се "откупљују" емисије угљеника. Да не ширимо причу на технику Кјото протокола, богати су плаћали за тровање планете а сиромашнији су заузврат добијали прилику да развијају индустрију засновану на чистим технологијама.

А што се тиче науке и индустрије - јел то мислиш на науку и индустрију у којима нафташи својим олигополом спречавају сваки облик комерцијално исплативе енергије који им може представљати конкуренцију, понекад и по цену да човека баце у лудницу или убију као што се дешавало више пута кад људи нису хтели да им продају своје патенте да би их ови одмах бацили у фиоку? 

И што се правила тиче - свет је данас далеко чистији него на крају деветнаестог или на почетку двадесетог века управо због наметања правила кретенима којима је пара била битнија од будућности свих нас - натерани су да ставе филтере на фабрике, да праве кола са мањом емисијом, да праве чистија и стабилнија горива (јер проблем раније није било само загађење него и чести пожари услед горива на коме су више зарађивали), да рециклирају, да не просипају отрове у реку, да не прскају отровним хемикалијама воће и поврће...

И данас у земљама где се та правила поштују имамо чистији ваздух, здравију храну и чистију околину. И кад су се уводила сва та правила, исти ти кретени су кукали како ће то да им угрози профит, како им се намећу правила, како ће индустрија да пропадне, mah liberteee... И ево данас - нико од њих није пропао а ми сви живимо у чистијем свету.

Дакле, не. Кретени који иду само за профитом и ничим другим (а у већини су) неће да се брину за заједничку будућност док их неко јачи и бруталнији од њих на то не примора. Тако је свет функционисао одвајкада, па и данас.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Avocado рече

Nego, kako napreduje pronalaženje onih Stefanovih "UN podataka"? Đe je ba zapelo? Mislim, ako ti je baš gadno da ih tražiš na onom mestu odakle ih je Stefan izvukao, ti slobodno reci... znamo da nisi ni gej ni proktolog... :)

:))

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Аурор рече

A Kinezi ih ne primene npr. i uzmu ti ručak sa stola. :)

Možda oni i lobiraju to...

Све више подсећате на исте оне левичаре против којих се наводно борите. Измислите "своју" истину која је наводно супротна "њиховој" измишљеној истини и храните једни друге. А у суштини сви се бавите глупостима.

пре 13 часа, Grizzly Adams рече

Ја правим софтвер који фабрикама омогућава да ефикасније користе енергију, што смањује загађење, загревање околине итд. Тако се решавају те ствари, а не правилима.

Само што је пре тога неко правилима натерао фабрике да ставе филтере. Немају избор, нису беневолентни капиталисти забринути за околину, него МОРАЈУ да ставе филтере да не би тровали свет око себе, или плаћају огромне казне.

Или си ти то почео да подржаваш мере државне репресије? :) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Уопште не контам ту причу псеудо-либртаријанаца. Загађивање спада у чисто као суза насиље и нема ничег нелибертаријанског у спречавању насиља. Разумем то што се поставља питање добронамерности свих ових политичарских караконџула и ефективности/контрапродуктивности конретних мера, али инсистирање на томе да свако има право да загађује је сумануто. Највећи успех левичара је што су успели либертаријанце да претворе у инаџије којима је постало једино битно да њих презиру и терају контру. Кад би сутра левичари неком магијом кренули да уводе либертаријанске прописе, бивши либертаријанци попут ових наших форумских би се бунили. Можда је баш то паклени Сорошев план. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...