Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

On 5/19/2017 at 19:13, Ћириличар рече

And now this - why is this still a thing? Arming Syrian rebels

Kako sto? Pa treba da se prodaje to oruzje negde. Evo juce bio u Saudiji, i odma` napravili dogovor za oruzje u vrednosti preko 100 mlrd. $, uz napomenu da ce taj iznos da stigne do 350 mlrd. kad se vremenom bude uracunalo odrzavanje i svasta nesto...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Kako sto? Pa treba da se prodaje to oruzje negde. Evo juce bio u Saudiji, i odma` napravili dogovor za oruzje u vrednosti preko 100 mlrd. $, uz napomenu da ce taj iznos da stigne do 350 mlrd. kad se vremenom bude uracunalo odrzavanje i svasta nesto...

A mediji ga ne napadaju i cute oko ovoga.

Ah vise i ti sabloni... :D

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Pogresio sam, nije juce nego danas. Evo, kol`ko vidim, ovde se pominje i deo tog dogovora o prodaji oruzja...

https://www.nytimes.com/2017/05/20/world/middleeast/donald-trump-saudi-arabia.html?_r=0

Подели на овим сајтовима

Pazi sta pise u tom clanku - samo "Black Hawk" helikoptera je dogovoreno za prodaju 150 (sto pedeset!), a kamo jos sve ostalo...

...

bdczjtm4op9zblrsnfo6.jpg

http://foxtrotalpha.jalopnik.com/this-massive-black-hawk-assault-force-is-stunningly-int-1681480170

Подели на овим сајтовима

Било ми је сумњиво што "комичари" уопште не помињу говор који је Трамп одржао у Саудсијској Арабији, него се и даље баве нигде утврђеним "чињеницама". Кад сам га послушао, видео сам и зашто.

Свака част, прави председнички говор председника најјаче и најбогатије земље на свету, и то у сред Саудијске Арабије (хинт: помиње речи "исламски тероризам").

ЗАбрињава, додуше ово око Ирана, али да се надамо да се ту ради о простом покушају "дисциплиновања" и да ће све и да остане на речима.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, RYLAH рече

ЗАбрињава, додуше ово око Ирана, али да се надамо да се ту ради о простом покушају "дисциплиновања" и да ће све и да остане на речима.

Ne mogu sad da preslušam... ali ume on lepo da ispriča kad mu lepo napišu...

Mene ipak više zabrinjava to što je čovek koji komanduje nuklearnim arsenalom, nakon te Saudijske Arabije došao u Izrael i rekao da je upravo doleteo sa Bliskog Istoka... :D 

Pritajeni mudrac, skriveni genije...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Avocado рече

Ne mogu sad da preslušam... ali ume on lepo da ispriča kad mu lepo napišu...

Ма пишу и Обами и осталима, не бавим се овде тиме колико је добро написано, него шта је речено (Мада Доналд нема баш ни реторичке вештине да то изнесе попут осталих, види се да није учио јавне наступе нигде, очигледно је и лаику. Вероватно да је мислио да је богомдан за то, па није хтео да учи.).

Први пут је један амерички председник отишао у СА, рекао им да је проблем у исламском тероризму (чак је и тај израз употребио), да су они сами одговорни да то  спрече, да Америке неће да крваре уместо њих, иако су спремне да им помогну, и још масу ствари које до сад нисмо могли да чујемо ни од једног политичара у Америкама, сем оних мало екстремнијих. Додуше, пошто је био у СА, сконцентрисао се више на шиитске организације, отуда и толика паљба по Ирану, Јемену, Хезболаху и осталим шиитима а мало мање по ИСИС-у, али више мислим кад саберем речено да је то због места на ком је био, превише би било да им се одједном суне баш све.

Читао сам и неке коментаре на тај говор (од неких наших, пошто Американци неће ни да га помену), и мислим да се акценат погрешно ставља на оно што је речено о Ирану, уместо на чињеницу где је све то речено, коме је речено и колико је то само по себи револуција. И то је све речено у истом говору у ком хвали Саудијце да узимају америчко оружје за 120 милијарди долара, што просто пркоси досадашњој логици.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 5/18/2017 at 19:23, Аурор рече

Uopšte nije, vidiš da močvarne žabe krekeću na njega... Pomislio i ja, ali mi je to znak. :)

listen-to-my-totally-unique-and-unpredic

Ja ove ljude ne pratim ni zbog fora ni zbog "opiniona" nego zbog informacija. 

Kod njih nema fake news... kad neko od njih napravi foru kako melanija pljuska trampa po ruci ili kako tramp odaje poverljive informacije rusima ti i ne stignes da pomislis "ma daaaaaj..." a vec ide klip gde sve to mozes svojim ocima da vidis.

Moji favoriti su Trevor Noah i Maher. John Oliver mi ponekad dodje dosadan a Colber je startovao tolko lose da sam mislio da ce ga otpuste ko tehnoloski visak ali onda mu se desio tramp i sad se bas uspesno vozi na tom ringispilu, preporucujem i njega.

S tim u vezi jedno pitanje. Gde da nadjem full episodes ovih emisija? Sve gledam nesto seckano po yt a na sajtu conedy centrala me pozdravljaju recima "a ti si iz srbije? Eee sto nam krivo sto ti ne damo da gledas :( "

Najstrasnije Trampovo zavestanje bice to sto je americki sistem shvatio da "moze i ovako"... 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...