Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 19 минута, Justin Waters рече

Ali Saudijska Arabija nije ma crnoj listi, a trebala bi jer je najveci finansijer tog terorozma protiv koga se Trump navodno bori.

Слажем се са тобом. Пошто сам сада видео да Саудија није на црној листи, слажем се са тобом да је забрана спорна. Морам да признам да нисам дубље улазио у то и то јесте моја грешка. 

пре 19 минута, Justin Waters рече

Druga stvar teroristicke napade po evropi su vecinom izveli domaci stanovnici, ljudi rodjeni u Evropi, a ne sirijske izbjeglice.

Да, али било је и избеглица међу терористима, чини ми се. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 14 минута, Православни Србин рече

Е ако је све тако, онда признајем да сте у праву. Искрено, нисам дубље улазио у то, само сам на вестима чуо да је Трамп изјавио да се забрана односи на оне земље из којих су дошли терористи. Логички сам закључио да се ради и о Саудијској Арабији. Међутим, ако се забрана не односи на Саудијску Арабију, већ на неке друге, небитне државе, онда се могу сложити са вама да је забрана спорна и да је реч о демагогији. Било који амерички председник који прича о борби против тероризма, а толерише Саудијску Арабију, он у ствари просипа обичну демагогију и само замајава људе. 

Па да. Ако је циљ био да се спрече избеглице да улазе у Америку, зашто се односи и на људе који већ имају зелену карту или валидну визу? И зашто се односи на Иран, одакле не долазе никакви терористи, нити избеглице? А ако је циљ да се спречи улазак потенцијалних терориста, онда би морале да буду обухваћене и државе попут С. Арабије, Катара и Пакистана, одакле највише таквих и долази и које спонзоришу тероризам.

Овако је обична демагогија за масе.

Подели на овим сајтовима

Тачно, слажем се. Ко толерише Арабију, а прича о борби са тероризмом, тај је демагог и лицемер. Видећемо да ли ће Трамп коначно да крене и на Арабију или неће смети да прекине дубоке политичке, пословне и финансијске везе америчких елита са Саудијом. 

Подели на овим сајтовима

Ево сад нађох на нету да је ИСИЛ поздравио ову Трампову одлуку:

ID pozdravlja Trampovu odluku: Zabrana je blagoslov

Mediji i društvene mreže povezane sa terorističkim grupama pozdravljaju Trampovu odluku da zabrani ulazak u SAD državljanima nekoliko muslimanskih zemalja. 

Kako navode, time je ispunjeno predviđanje lidera Al Kaide da će se “Zapad na kraju okrenuti protiv muslimanskih građana“.

Osim toga, navodi se i da je Trampova odluka "dokaz da su SAD u ratu protiv islama“, piše Independent.

Administracija novog predsednika SAD Donalda Trampa donela je odluku da privremeno zabrani pristup građanima iz sedam zemalja u kojima većinu čine muslimani (Iran, Irak, Libija, Sirija, Somalija, Sudan, Jemen i Sirija).

Mediji bliski islamskoj državi tu odluku su opisali kao “blagoslov“, ponavljajući i kako je američka invazija na Irak 2003. godine „invazija blagoslova“.

Jedan od korisnika društvenih mreža je Trampovu odluku nazvao „najboljom odlukom za islam“, nadajući se da će privući Amerikance muslimanske veroispovesti da se bore za svoje ciljeve.

Takođe, nekoliko postova na društvenim mrežama citira reči Anvara al Avlakija – lidera Al Kaide ubijenog u Jemenu 2011. godine koji je rođen u SAD – da će se „Zapad na kraju okrenuti protiv muslimanskih građana“.

Tokom vikenda na aerodromima u SAD, ali i širom sveta, nastala je opšta konfuzija nakon Trampove odluke o tome da li je onima sa važećim vizama i zelenim kartama dozvoljeno da uđu u SAD.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=01&dd=30&nav_category=78&nav_id=1225479

Подели на овим сајтовима

Meni je najstrasnije sto sam video da se ljudi mrtvi ozbiljni sprdaju na racun toga sto je Iran zabranio ulazak Amerikancima kao jaoj strasno ja bas planirao da odem tamo, neshvatajuci o kakvom kulturnom bogatsvu se radi na stranu sva politika

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Филозоф рече

neshvatajuci o kakvom kulturnom bogatsvu se radi

И људском. Кад чују Иран, људи замишљају просечног необразованог лика из неке пакистанске забити. Иранци су сјајни људи, а у Америку су одлазили понајбољи међу њима. А будући Хуан, не могу да не поменем и жене. Многе Иранке су потпуно еманциповане и образоване жене, а при том без претеривања спадају у најлепше на свету. 

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Филозоф рече

Meni je najstrasnije sto sam video da se ljudi mrtvi ozbiljni sprdaju na racun toga sto je Iran zabranio ulazak Amerikancima kao jaoj strasno ja bas planirao da odem tamo, neshvatajuci o kakvom kulturnom bogatsvu se radi na stranu sva politika

A sa druge strane je tu islamski teokratski režim i ljudi mrze Ameriku. :)

FB_IMG_1485716715810.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Juanito рече

И људском. Кад чују Иран, људи замишљају просечног необразованог лика из неке пакистанске забити. Иранци су сјајни људи, а у Америку су одлазили понајбољи међу њима. А будући Хуан, не могу да не поменем и жене. Многе Иранке су потпуно еманциповане и образоване жене, а при том без претеривања спадају у најлепше на свету. 

Slazem se Persijanke su medju najlepsim zenama sveta. Ako je neko nekad usao na onu stranicu rich kids of teheran mogao je da vidi kako one bogatije i malo sredjenije izgledaju. Misaona imenica za 99 posto Amerikanki 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Православни Србин рече

Тачно, слажем се. Ко толерише Арабију, а прича о борби са тероризмом, тај је демагог и лицемер. Видећемо да ли ће Трамп коначно да крене и на Арабију или неће смети да прекине дубоке политичке, пословне и финансијске везе америчких елита са Саудијом. 

Čista demagogija, bez nekih konkretnih posledica osim po konkretne pojedinačne ljude koji su se našli u ovom haosu.

Kao što je i ranije demagogija bila svaki put kad neko od moćnika napadne Iran zbog kršenja ljudskih prava a zaboravi Saudijsku Arabiju.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Опа... :ani_biggrin:

Pa namerno naglašavam da se ne bi lako odbacilo sa 'ti libtardski izvori lažu'

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Аурор рече

A sa druge strane je tu islamski teokratski režim i ljudi mrze Ameriku. :)

FB_IMG_1485716715810.jpg

Jeste, al ove ekstremiste su upravo finansirale zapadne sile. Ne treba smetnuti sa uma da je Homenini pre dolaska na vlast u Iranu ziveo u Parizu

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...