Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

1 minute ago, GeniusAtWork рече

Какве будалетине. Пале заставу сопствене државе јер им се не допада ко је изабран за председника.

Dobrodosao u sizofreni svet levicara. Nice place innit? ;)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

4 minutes ago, GeniusAtWork рече

Какве будалетине. Пале заставу сопствене државе јер им се не допада ко је изабран за председника.

Демократија на делу...

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Avocado рече

ОК, послушај пажљиво овај снимак "go after their wives". Зашто? Које је његово образложење зашто их треба "гонити"?

Каже лепо - зато што су знале шта ће да се деси. А ти као адвокат знаш шта то значи. Оне су саучесници.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

МУР ПРЕДЛАЖЕ: Дајте отказ свим политичким аналитичарима и коментаторима

10.11.2016. - 17:59
ИСКРА на Фејсбуку

Познати амерички документариста Мајкл Мур, добитник „Златне палме“ за филм „Фаренхајт 9/11“, који је стално тврдио да ће Трамп постати предсједник без обзира на анкете, позива чланство да заузме Демократску странку и „врати је у руке народа“.

Он је на друштвеним мрежама објавио шта би требало хитно направити одмах након побједе Доналда Трампа.

„Треба заузети Демократску странку и вратити је назад у руке народа. Очајнички су нас изневјерили“, поручује Мур.

Он сматра да би требало дати отказ свим коментаторима, прогностичарима, аналитичарима и анкетарима у медијима који су неуморно „гурали“ своју причу о томе да ће кандидат демократа Хилари Клинтон да побиједи, одбијајући да се суоче са правим стањем у друштву.

„Ти исти људи сада паметују о томе како треба да пронађемо јединство, савладамо подјеле и ујединимо се. Наставиће да извлаче такве глупости и у наредним данима. Не слушајте их“, поручује Мур свима који су незадовољни резултатима избора.

Према његовом мишљењу, „сваки члан Демократске странке у Конгресу који није спреман на борбу, отпор и опструкцију, на начин на који су републиканци спутавали Обаму свакога дана посљедњих осам година, мора се склонити с пута“.

Сви морају престати говорити како су затечени и шокирани. Све вријеме сте живјели у заблудама и нисте обраћали пажњу на своје суграђане и на њихов очај.

Након што су годинама занемаривани од обје странке /демократа и републиканаца/, њихов бијес и потреба за осветом према систему је порасла“, тврди Мур.

Он указује да се у том тренутку појавила ТВ звијезда /Трамп/ која им се допадала, са планом да уништи обје странке и да им свима каже: „Дајем вам отказ!“.

„Трампова побједа није изненађење. Тај човјек никада није био само шала. Тиме што су га тако третирали, само су га ојачали“, сматра Мур.

Он указује да је Трамп побиједио иако није донио укупно највише гласова, али да у САД важи „сулуди изборни систем из 18. вијека“.

Мајкл Мур је још у октобру изјавио да Трамп сигурно побјеђује јер се обраћа сиромашним и занемареним људима, пошто вјерује да ће га они довести на власт.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Golub рече

у САД важи „сулуди изборни систем из 18. вијека“

Само што тај систем није "сулуд" већ је намерно тако направљен зато што се оснивачима САД није свиђала "директна демократија", већ да фокус буде на државама чланицама. Јер су федералну власт видели као опасност за државе чланице. Што се убрзо и показало као оправдано...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

21 minutes ago, Grizzly Adams рече

ОК, послушај пажљиво овај снимак "go after their wives". Зашто? Које је његово образложење зашто их треба "гонити"?

Каже лепо - зато што су знале шта ће да се деси. А ти као адвокат знаш шта то значи. Оне су саучесници.

Zaista misliš da sam ja postavio snimak koji nisam pažljivo preslušao? ;)

Kao advokat mogu da ti kažem pre svega da (ako se uopšte ono što Tramp govori uzme kao tačno i dokazano) njihove žene nisu saučesnici, već postoje:

- u Srbiji (čisto radi primera) posebna dela neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela i neprijavljivanja krivičnog dela i učinioca za koje "se neće kazniti lice kojem je učinilac bračni drug, lice sa kojim učinilac živi u trajnoj vanbračnoj zajednici, srodnik po krvi u pravoj liniji, brat ili sestra, usvojilac ili usvojenik, kao i bračni drug nekog od navedenih lica, odnosno lice koje sa nekim od njih živi u trajnoj vanbračnoj zajednici" (vidi članove 331. i 332. Krivičnog zakonika)

- u Americi takođe nije saučesnik već učinilac posebnog krivičnog dela, s tim da se tamo zahteva ne samo znanje o delu, već i neki stepen aktivnog učestvovanja u prikrivanju dela ("active concealment of a known felony") (LINK1, LINK2), a ne znam da li važi za članove porodice, s tim da pretpostavljam da kod njih nisu izuzeti, pre svega zbog toga što se traži i prikrivanje...

Međutim, nije baš ok da sad pokrećeš priču o tome, bez da "priznaš" da u onom prvom klipu ne govori o porodicama kao živim štitovima, već govori o taking out families of terrorists because terrorists value lives of their families.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Avocado рече

- u Americi takođe nije saučesnik već učinilac posebnog krivičnog dela, s tim da se tamo zahteva ne samo znanje o delu, već i neki stepen aktivnog učestvovanja u obliku prikrivanja dela ("active concealment of a known felony") (LINK1, LINK2), a ne znam da li važi za članove porodice, s tim da pretpostavljam da kod njih nisu izuzeti, pre svega zbog toga što se traži i prikrivanje...

Прилично сам сигуран да код њих ако знаш да неко спрема кривично дело, а не пријавиш, сматрају те за саучесника и одговараш.

Пример од недавно - човеку је луда бивша жена слала поруке да ће да убије децу, он то није пријавио полицији и сад је у затвору: http://www.usatoday.com/story/news/nation-now/2016/11/03/police-mom-killed-son-sent-video-body-babys-father-during-fight/93227810/

Наравно, мислим да су ту дебело претерали и да човек није ништа крив, али само као илустрација.

11 minutes ago, Avocado рече

Međutim, nije baš ok da sad pokrećeš priču o tome, bez da "priznaš" da u onom prvom klipu ne govori o korićenju civila, već o taking out families of terrorists because terrorists value lives of their families.

Само кажем како сам га ја разумео. Можда сам разумео погрешно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

hillary-clinton-supporters-cry-over-elec

Нисам знао да ћу оволико да уживам.  :)

Ne bi trebalo da se smejemo, nije bas u redu, ali...

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah  :smeh1:  

:))

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, Pancakes рече

wuc161109-1160.jpg

Nekad tako najdjem na netu na stare (19., 20. vek) karikirane postere i letke kojima su se druge ideologije, drustvene grupacije ili pojedinci, drugi narodi i drzave predstavljali kao smesni, glupi ili monstruozni. Bilo ih je i o nama, Srbima, pravili valjda Austrougari ili Nemci. I uvek sam se pitao sta to ljudima treba, i ko uopste veruje u to ili na koga to uopste moze da utice, jer je to nesto potpuno neozbiljno. Pomislim da je to ostalo u nekim proslim manje civilizovanim vremenima, kad ono opet negde ispliva. 

ps: ja znam da se ti samo zezas s ovim :) 

Подели на овим сајтовима

Мисаони експеримент: шта би сте рекли да је то исто (о женама и деци терориста), у потпуно истом контексту изјавила Хилари Клинтон? Или Обама? 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 minute ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече

Мисаони експеримент: шта би сте рекли да је то исто (о женама и деци терориста), у потпуно истом контексту изјавила Хилари Клинтон? Или Обама? 

Шта изјавили... па они то раде већ годинама...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, Господин Дареалис рече

Katy Perry misli da je Che Guevara. :D

FB_IMG_1478802733927.jpg

Kako sad to, demokratija cas valja, cas ne valja, u zavisnosti dal joj se svidja ishod. To nije demokratski nacin misljenja, vec upravo suprotno.

Inace, lepo devojce :) 

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Grizzly Adams рече

Приличном сам сигуран да код њих ако знаш да неко спрема кривично дело, а не пријавиш, сматрају те за саучесника и одговараш.

Пример од недавно - човеку је луда бивша жена слала поруке да ће да убије децу, он то није пријавио полицији и сад је у затвору: http://www.usatoday.com/story/news/nation-now/2016/11/03/police-mom-killed-son-sent-video-body-babys-father-during-fight/93227810/

Наравно, мислим да су ту дебело претерали и да човек није ништа крив, али само као илустрација.

Svako zlostavljanje dece si dužan da prijaviš... po posebnom propisu koji štiti decu (nevezano za krivično pravo)... tačnije u 18 država su svi dužni, a u ostalima samo neki (nastavnici, doktori, socijalni radnici i slično)

Цитат

Само кажем како сам га ја разумео. Можда сам разумео погрешно.

Razjasnio je... nažalost...

Tačnije, trunka nade koju imam je da on ipak posluša šta mu kažu ljudi koji nešto znaju o nečemu, a da problemi nastaju kada priča "iz glave" jer je neobrazovani balvan... i onda tako mu padne na pamet da bi bilo dobro ubijati porodice terorista... pa mu kažu da je to ratni zločin... pa onda to promeni u neku drugu priču... tj. svoje retardirane ideje bar nekako pokušava da uglavi u okvire zakona (kad mu kažu kako glasi zakon)...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Grizzly Adams рече

Шта изјавили... па они то раде већ годинама...

Brate zar nisi do sada shvatio da se u leftie-landu uopste ne vazi sta neko radi. Vazno je iskljucivo sta izjavljuje, a jos vaznije kakav to ima propagandni efekat i "sta ce ljudi da kazu".

;)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...