Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

Управо је завршен победнички говор новог изабраног председника Америка, Доналда Џеј Трампа.

Ово је тема о њему, његовим политикама, деловању и осталим стварима везаним за њега.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Bravo Rile, sad možemo da pišemo o njemu. Neće biti lako Darelu i ostalima da brane njegova rešenja ukoliko budu loša, a praticu sve detaljnije, hehehe:D

Подели на овим сајтовима

Иначе, да ли случајно, да ли намерно, прва нумера након његовог победничког говора је била ова

Да ли је то порука, и коме је та порука упућена? :))) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, RYLAH рече

Ово је тема о њему

А `ел може и о првој дами?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Милан Ракић рече

А `ел може и о првој дами?

Да смо паметни, само о томе и да се воде дискусије, свет би био много лепше место. 

Подели на овим сајтовима

Ја сам и даље у невјерици. Биће ово занимљиве 4 године :ani_biggrin:

Не могу рећи да ми није драго, али не што је Трамп побиједио ( што је туга само по себи ), већ што је Хилари изгубила тако дивно од стране једог буздована ( што је супер ).

Уз то Републиканци су преузели и Дом представника и Сенат, зар не? Обамакер је можда готов? Демократе сада имају 4 године да се реформишу, ако могу, те да изњедре некаквог кандидата за 2020 годину, али тренутно нема никога ко се назире да преузме примат.

Подели на овим сајтовима

Видим да је већина народа српског по друштвеним мрежама одушевљена победом г. Трампа. Време ће показати да ли има за то основа, а назнаку промене курса америчке спољне политике и да ли ће бити радикалног заокрета, најпре би могли видети у Сирији. Ако би се поново успоставила Заједничка ваздушна команда америчког и руског ваздухопловства у смислу координације извршавања задатака, то би већ био помак. Мсм, да не очекујемо сад одмах укидање санкција Русији и повратак Космета Србији...

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Ћириличар рече

Ја сам и даље у невјерици. Биће ово занимљиве 4 године :ani_biggrin:

Не могу рећи да ми није драго, али не што је Трамп побиједио ( што је туга само по себи ), већ што је Хилари изгубила тако дивно од стране једог буздована ( што је супер ).

Уз то Републиканци су преузели и Дом представника и Сенат, зар не? Обамакер је можда готов? Демократе сада имају 4 године да се реформишу, ако могу, те да изњедре некаквог кандидата за 2020 годину, али тренутно нема никога ко се назире да преузме примат.

Jesi primjetio već po prvom govoru nakon pobjede se osjeca da je njegov nacionalizam bio više populistički i nadam se da je tako jer to me najviše brine. Ukoliko uspije sa ekonomskom liberalizacijom, nadam se da će ostvariti dobre rezultate, pošto je USA ekonomija u ekspanziji, mogao bi da je gurne u mnogo veći GDP rast.

Подели на овим сајтовима

Trumpov prvi govor je bio slatkorjeciv i kao iz udzbenika prepisan. To malte ne svaki politicar radi ma kakava obecanja daje, dakle Trump nije ni u cemu poseban. Da li ce on odrzati to obecanje to ostaje da se vidi vec u ovoj godini. Zalsona je cinjenica da je Trump dosta profitirao iz prljave kampanje koju je vodio nesto slicno kao bregzitovci i da je bruka ljudi vjerovatno iz ruralnih djelova SAD glasala vodjena sovinistickim porivom. 

Mnogi Srbi se raduju, ne znam iz kog razloga i cak Trumpo-vu pobjedu nazivaju Bozijim darom. Trump se nece izvinuti za bombardovanje, nece mozda nikad ni posjetiti Srbiju tokom svog mandata, nece povuci priznanje Kosova niti platiti odstetu za NATO bombardovanje. 

Na globalnom nivou, Trump nece sigurno odjednom povuci americku vojsku niti NAFTA sporazum. Jedina mozda dobra stvar koja se moze izroditi je da nece biti toliko tenzija sa Rusijom, koliko bi bilo sa Klintonkom. Dakle nece biti novog hladnog rata. Ostaje da vidimo. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Милан Ракић рече

Видим да је већина народа српског по друштвеним мрежама одушевљена победом г. Трампа. Време ће показати да ли има за то основа, а назнаку промене курса америчке спољне политике и да ли ће бити радикалног заокрета, најпре би могли видети у Сирији. Ако би се поново успоставила Заједничка ваздушна команда америчког и руског ваздухопловства у смислу координације извршавања задатака, то би већ био помак. Мсм, да не очекујемо сад одмах укидање санкција Русији и повратак Космета Србији...

Pazi Miki, ako on prizna referendum na Krimu, to otvara pitanje referenduma u svijetu i mislim da je i Kosovo zauvijek izgubljeno. Medjutim oprezan je on i mislim da će se vezano za Balkan oslanjati na savjetnike jer ga ne poznaje dovoljno.

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Ћириличар рече

Демократе сада имају 4 године да се реформишу, ако могу, те да изњедре некаквог кандидата за 2020 годину, али тренутно нема никога ко се назире да преузме примат.

Биће занимљива дешавања, не само у американском ДС-у, већ и много шире, првенствено на медијској мапи.

Ако је само пола од онога из Викиликса тачно (о намештањима изборног процеса у ДС, о сарадњи са медијима, и о хиљаду других ствари), ДС чека много буран период, из ког је питање да ли може да изађе неоштећена, или макар у овом данашњем облику. Онда је питање и шта ће бити са неким медијима, попут Си Ен Ен, и неким много популарним новинарима, попут Вука Блицера, и неким јавним личностима за које је писало да су директно примали паре од ДС, као што је Џон Оливер.

Ако се стварно то испостави као истина, онда ће ДС да доживи судбину Темени Хола.

Можда Америке коначно добију и трећу партију, попут Енглеске?

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, RYLAH рече

Биће занимљива дешавања, не само у американском ДС-у, већ и много шире, првенствено на медијској мапи.

Ако је само пола од онога из Викиликса тачно (о намештањима изборног процеса у ДС, о сарадњи са медијима, и о хиљаду других ствари), ДС чека много буран период, из ког је питање да ли може да изађе неоштећена, или макар у овом данашњем облику. Онда је питање и шта ће бити са неким медијима, попут Си Ен Ен, и неким много популарним новинарима, попут Вука Блицера, и неким јавним личностима за које је писало да су директно примали паре од ДС, као што је Џон Оливер.

Ако се стварно то испостави као истина, онда ће ДС да доживи судбину Темени Хола.

Можда Америке коначно добију и трећу партију, попут Енглеске?

Ako je istina, neka ih krivično gone, čime bi se pokazalo da je Američki sistem neprikosnoven. Dobro bi bilo da korumpirani DS razdrmaju jer su oni sve radili kako bi uništili Republikance. Medjutim zabili su autogol jer je Hilari dno od kandidata, najgore što su mogli izabrati.

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Ronald рече

Pazi Miki, ako on prizna referendum na Krimu, to otvara pitanje referenduma u svijetu i mislim da je i Kosovo zauvijek izgubljeno. Medjutim oprezan je on i mislim da će se vezano za Balkan oslanjati na savjetnike jer ga ne poznaje dovoljno.

Ма то би били већ радикални помаци. Којих (не)ће бити у неко скорије време. Али ово што сам поменуо би био већ знак неке добре воље. Та активност је функционисала можда једно две недеље, можда и више, али обзиром на то колико су и једни и други са својим ваздухопловствима тамо-свакако кратко. И пошто сам пратио ту активност, знам да су брифинзи били свакодневни, ујутро на почетку летачког дана и увече на крају, заједничка анализа и претходна припрема за активности следећег дана. И једна и друга страна су у то прво време док је функционисало имале потпуну аутономију у изврашавању задатака, али са потпуним увидом у планове лета и што је најбитније, за злу не требало, а зарад блиске комуникације ако дође до нечега, и једна и друга стрна су морале у сваком поједијначном ваздухоплову да имају најмање по једног билингвалног летача, како би се, ако дође до неке фрке, сами пилоти на "лицу места" у ваздуху могли "сконтати". Но. кратко је трајало, а ја сам искрено, само чекао када ће се поновити Ниш 7. новембра 1944. године и када ће почети да се рокају међусобно. Не ни зато што је могоао неко да диригује потенцијални сукоб, него засита да се "забораве" једни и други и да почну да се рокају између себе као тада у Нишу... Што би свакако кратко трајало. Тек неколико минута колико треба једним и другим ракетама да стигну до одредишта...

Подели на овим сајтовима

14925435_1101155596671508_3697882770370692041_n.jpg?oh=a0b11740b802967778589e842234cfdf&oe=58939199

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...