Ayla Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 15 minutes ago, Православни Србин рече Прво, одакле ти право да људе вређаш и називаш ,,ретардима" само зато што не деле твоје виђење ,,ноћи вештица" и што не желе да њихова деца учествују у томе? Ко си ти да људе вређаш и омаловажаваш због другачијег мишљења? Свима нама овде су познати твоји ставови и о Православљу и о религији уопште, и многи од нас се не слажу са твојим ставовима и погледима, али те нико због тога (бар колико ја знам) није назвао ретардом. Нетолеренција и тоталитарност избија на видело код тебе. I ti generalizuješ, i ti osuđuješ. I on je doživio uvrede, ali ti nisi to primijetio. Kao vjerujući, treba da ga prigrliš, i da pokažeš ljubav, a ja ovdje vidim samo osudu...toleranciju ne primjećujem. Razumijem da se brane stavovi, razumijem da nekada i ne shvatamo jedni druge, ali ne razumijem potrebu da se neko devastira, da bi se pokazala dobra namjera, ili odbranilo mišljenje. I ja griješim... sigurna sam da negdje i pogrešno percipiram, ali ulažem napor da zaštitim druge od sebe, a vjeruj mi, dovoljno informacija imam da ogolim svako biće, i izložim ga javnoj osudi. Pitanje je - Kakav bih čovjek bila kada bih sebi dozvolila takav bijes? Pokažimo to za šta se predstavljamo...ako si vjernik, pokaži ljubav. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 4 minutes ago, Ayla рече I ti generalizuješ, i ti osuđuješ. I on je doživio uvrede, ali ti nisi to primijetio. Kao vjerujući, treba da ga prigrliš, i da pokažeš ljubav, a ja ovdje vidim samo osudu...tolerancijiju ne primjećujem. Razumijem da se brane stavovi, razumijem da nekada i ne shvatamo jedni druge, ali ne razumijem potrebu da se neko devastira, da bi se pokazala dobra namjera, ili odbranilo mišljenje. I ja griješim... sigurna sam da negdje i pogrešno percipiram, ali ulažem napor da zaštitim druge od sebe, a vjeruj mi, dovoljno informacija imam da ogolim svako biće, i izložim ga javnoj osudi. Pitanje je - Kakav bih čovjek bila kada bih sebi dozvolila takav bijes? Pokažimo to za šta se predstavljamo...ako si vjernik, pokaži ljubav. Заиста нисам приметио да га је овде неко увредио, али ок, ја му се извињавам ако га јесу вређали, а ја то нисам приметио. Не бежим ја од тога. Е сад, у праву си ти све ово што си написала. То је све тачно. Само, ако га је неко овде заиста увредио, њему није оправдање да он вређа и омаловажава родитеље који се не слажу да њихова деца учествују у манифестацији ,,ноћи вештица". Да ли си видела како је назвао те људе? Назвао их је ,,ретардима", а притом није ни рекао зашто то тако каже, шта није, по њему, у реду са тим људима, итд. Е то, по мени, није у реду и на то ћу увек да реагујем. Не можеш ти некога ко не дели твој став у вези нечега (без обзира сада о чему се радило) називати ,,ретардом". То није у реду. И никада се нећу сложити са таквим понашањем. А што се мене тиче, увек сам се трудио да коректно водим дијалог и да никога не увредим. Што не значи да нисам грешио, грешио сам и ја наравно, грешни смо људи. Али, још нисам никога ко има другачије мишљење од мене назвао ретардом или увредио некога на сличан начин. АлександраВ, Sanja Т., Ayla and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 11 minutes ago, Православни Србин рече Заиста нисам приметио да га је овде неко увредио, али ок, ја му се извињавам ако га јесу вређали, а ја то нисам приметио. Не бежим ја од тога. Е сад, у праву си ти све ово што си написала. То је све тачно. Само, ако га је неко овде заиста увредио, њему није оправдање да он вређа и омаловажава родитеље који се не слажу да њихова деца учествују у манифестацији ,,ноћи вештица". Да ли си видела како је назвао те људе? Назвао их је ,,ретардима", а притом није ни рекао зашто то тако каже, шта није, по њему, у реду са тим људима, итд. Е то, по мени, није у реду и на то ћу увек да реагујем. Не можеш ти некога ко не дели твој став у вези нечега (без обзира сада о чему се радило) називати ,,ретардом". То није у реду. И никада се нећу сложити са таквим понашањем. А што се мене тиче, увек сам се трудио да коректно водим дијалог и да никога не увредим. Што не значи да нисам грешио, грешио сам и ја наравно, грешни смо људи. Али, још нисам никога ко има другачије мишљење од мене назвао ретардом или увредио некога на сличан начин. Ne koristim ni ja ružne riječi, i kada želim da ukažem na nešo što je loše, kažem da je primitivno...da, uzeli su to kao uvredu. Iskreno, dovoljno je ovo što osjećam, a ne kažem otvoreno, opet, da ne bih uvrijedila, i to me ne čini boljim čovjekom, jer ne prepoznajem dobro u određenoj osobi. Pitanje koje me muči je - Da li je do mene, ili do te osobe? Upravo zbog toga pazim da mi ne pobjegne riječ, i da ne osudim nekoga, jer ću žaliti. Na kraju, sve mogu prihvaiti, ali ne razumijem potrebu da se od svega pravi svađa, i da se svaka mogućnost koristi da bi se pokazala snaga. To obično ukazuje na nemoć čovjeka, pa otud i potreba da dokaže suprotno. Tebi hvala na odgovoru, i nadam se da si shvatio to što sam rekla...bilo bi mi drago. Православни Србин је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Niko Klauda ovde nije 'devastirao u odbrani misljenja ili pokazivanju dobre namjere', ali Rapsodi jeste. Pravoslavni ga nije nicim osudio ni pokazao neljubav, nego naprotiv, vrlo kulturno i trpeljivo pokazao neslaganje sa nekulturnim i nefer odnosenjem. Sta cemo, 'retardi' treba da pokaze intelektualnu superiornost nad onim kome se taj epitet prisiva. Uglavnom, u ovoj situaciji to je cijela ili veci dio populacije vjernika. Takav koji isijava negativne stavove na taj nacin se u tom trenu bolje osjeca jer smatra da je dobio potvrdu za svoje predrasude spram hriscana i hriscanstva. Nije to pojedinacan slucaj ovde, ima ih vise, i uglavnom se desava izmedju idejnih neistomisljenika, nije nuzno da bude podjela po stavu prema teizmu, vrlo uobicajena pojava na forumu. Sanja Т., Кратос, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 12 minutes ago, Дијана. рече Niko Klauda ovde nije 'devastirao u odbrani misljenja Nisam mislila konkretno na Klauda, kada sam rekla to. Ne držim leđa nikome, i govorim uopšteno. Znaš, mnogi koji na prvu djeluju grubo, prijatno su me iznenadili kada sam osjetila koliko dobrote ima u njima, a opet, pojedini su me fascinirali svojom mirnoćom i dobrim namjerama, ali su njihove slabosti pokazale koliko perfidno mogu ići, i na koji način djeluju...ali to opet govori o njima. Ne poznajemo se, i sigurna sam da svako ima svoju muku, tako da se ona jasno reflektuje ovdje, ali lijepo bi bilo kada bi svako od nas uložio napor i pitao sebe, zašto neko djeluje kako djeluje...šta ga to muči, a onda i pomogao. Na taj način pomaže i sebi. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Jesi licno prozvala ovog novog ili neaktivnog ali korektnog forumasa konkretno po njegovoj reakciji na Klauda. Niko nije savrsen, i svako ima tamnu i dobru stranu. Necija tamna strana je ocigledan krst za okolinu i ima mnogo povreda koje treba amortizovati i iznijeti. Pritom on mozda jeste uzrokovan nekom patnjom i mozda se radi o sustinski dobrom covjeku, ali to se do blizeg upoznavanja ne zna, a rijetki su ti blizi, a nebitnih daljnjih koje je slobodno povrijediti je mnogo vise. Necija tamna strana se rijetko i mozda razlozno, a mozda nerazlozno, projavljuje. Opet od stava i emocionalnih veza okoline zavisi kako ce to sve biti proumaceno. Ja sam u stanju da razumijem obe pozicije. Prvu ne zamjerim ako osoba umije da pored gazenja kaze izvini, tj. prizna gresku, a ne ako gaji i uvecava neprijateljstvo. Drugo ako ima dobar razlog, a ako nema, ako se povuce i promjeni djelovanje kad mu se na to opravdano ukaze. Ipak, nije tesko razluciti sta je objektivno pravedno i istinito, onda kad su 'sva djeca ista', kad se trudimo da licne simpatije i antipatije prevladamo i nadvladamo svoje destruktivne reakcije, ako vec ne mozemo da primijenimo bas dosljedno eticki kodeks, na ovakvom mjestu. Pritom, postoje objektivna pravila lijepog ponasanja i obicne ljudskosti, postoje forumska pravila koja olaksavaju primjenu svega toga. Ljubavi prijateljstva su nesto drugo. АлександраВ and Ayla је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Što se tiče prve rečenice, nisam ga prozvala, već sam mu se obratila. U ostatku posta što si rekla, zaista ne treba ništa dodati. Sve je na svom mjestu. Hvala, Dijana....to je to. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Mislim da trebamo reći jedni - drugima ukoliko osetimo da je nepravda u pitanju.. Tu smo da diskutujemo.. razmišljamo... delimo ili ne delimo mišljenja... Praktično sve se može reći samo je bitan način na koji ćemo izneti svoje mišljenje.. bez obzira šta je u pitanju... АлександраВ, Ayla , Дијана. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Neko slavi veštice, vampire neko svece i Božje pastire dan svetaca najaviše petli, njih da slaviš, ne ale na metli. Budi Srbin i krstom se krsti ne klanjaj se toj paklenoj vrsti jer danas se slavi sveti Luka moli mu se da te spasi muka. Uz svetoga apostola i uz kolač nasred stola, plamen sveće neka tinja i za Petra sa Cetinja. Ne uskraćuj drugom prava da mu veštac bude slava, poštuj što ti ostaviše preci i nauči ko su tvoji sveci. Православни Србин, aliluja, Рапсоди and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 On 11/1/2016 at 9:07, Православни Србин рече "Ne želim da mi se dete tako oblači, jer niko ne veruje da veštice postoje niti da mrtvi posećuju domove. Uložili smo dosta napora da dete oslobodimo straha od vampira, vukodlaka i veštičenja, a onda im u školi to stavljaju u glavu", kaže jedan od roditelja iz Preljine Ако је ово болдовано тачно, онда родитељи имају пуно право да траже да њихово дете не учествује. С друге стране, директор каже да је све на добровољној бази, тако да сада испада да дете хоће а родитељи му не дају. Ко би га знао... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Pa zato i jesu roditelji, da odluce sta je dobro za njihovo dijete i zastite ga od svega od cega mogu da ga zastite. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 13 minutes ago, Дијана. рече Pa zato i jesu roditelji, da odluce sta je dobro za njihovo dijete i zastite ga od svega od cega mogu da ga zastite. To je ugrožavanje prava deteta.Znaju ovi neoliberalni stručnjaci bolje nego roditelji valjda. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 1 hour ago, Ayla рече Što se tiče prve rečenice, nisam ga prozvala, već sam mu se obratila. Pa dobro, mozda sam pretjerala, ili pogresno percepirala kao 'podrsku jednom a nedostatak dobrodoslice drugom'. Pritom se to protiv cega si se pobunila desavalo, ali na drugom mjestu. U svakom slucaju si u pravu, jer hriscanin mora biti vise iznad obicnih ljudskih slabosti, inace nije hriscanin. Samo, nije nehriscanski boriti se protiv ocigledne nepravde, jer mi nismo mucenici i fantasti koji bjeze od odgovornosti za svijet u kome zive. Samo, on ne treba samo da okrece drugi obraz, vec i da pazi da biseri ne idu pred svinje. Hriscanin treba da zastiti drugog covjeka, kako od sebe, tako i od drugih, cojstvo i junastvo. Inace ostade ili mazohista ili kukavica ili bjegunac od svijeta i zivota, ili licemjer koji primjenjuje selektivno na sebe i one koje voli neke hriscanske principe, a na ostale ne i tu se pravda ljudskom slaboscu, kao i kada su u pitanju prestupi drugih, koje inace voli. АлександраВ and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 On 10/31/2016 at 21:19, Paradoksologija рече A možemo da pričamo i o autohtonoj naspram inostrane kulture, ali to je onda druga tema. Ноћ вештица на Сава променади недеља, 30.10.2016. у 17:12 Ноћ вештица је светковина који се обележава 31. октобра (Фото Танјуг) Поводом Ноћи вештица савско шеталиште Сава променада је декорисано у духу те светковине која се обележава 31. октобра, а углавном је популарна у западним земљама. Грађанима су пажњу привукли аниматори (зомбији и вештице) са којима су углавном желели да се фотографишу, али и да сазнају нешто више о томе како се праве декорације за Ноћ вештица. Малишанима је посебно био забаван кутак где су могли да се опробају у новој врсти голфа - „Пумпкин голфу”. Како је најављено, грађани који желе да чују занимљивости о Ноћи вештица и да на тренутак осете „дух” те светковине имаће за то прилику на Сава променади и током сутрашњег дана, у периоду од 16 до 20 сати. Ноћ вештица је светковина који се обележава 31. октобра, ноћ уочи дана Свих светих, а своје порекло има у келтској митологији и паганским обичајима у вези са њом. Прославља се у САД, Ирској, Канади, Уједињеном Краљевству, Шведској, Порто Рику, Јапану, Новом Зеланду и у неким деловима Аустралије, а најчешће активности које обележавају Ноћ вештица су костимиране забаве, прављење лампе од тикве, гледање хорор филмова, читање страшних прича... – преноси Танјуг. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Новембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2016 Kažem ja juče na času đacima da sam bio na maskembalu povodom noći veštica ( prvi čas ujutru, pa da ih malo isprovociram i razbudim) a Milan mi kaže:"Profesore, zaboravili ste da skinete masku." Sanja Т., JESSY, Милан Ракић and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука