Јелена011 Написано Новембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2016 Rapso, nemam reci adekvatne da izrazim svoje zgrazavanje nad tom idejom koju si iznela da je helouvin "kriv" za otimanje dece. Dace Bog da imas dete jednog dana, pa se vrati na tu misao. Da su se deca okupljala i povodom Bozica po starom kalendaru isti bi efekat bio, to sa helouvinom nema nikakve veze. Imas gomilu dece koja misle da idu sigurno po komsiluku od vrata do vrata, ne mora to ni biti kasno u ovo doba godine je mrak vec popodne...rodotelji nekad idu s njima, nekad ide stariji brat il sestra, al sve jedno u tolikoj gomili dece koja cirkulise vesela i kvari zube silnim slatkisima naravno da je veca sansa da neko dete bude oteto. Mislis da pedofile i takve ljude zanima koji je praznik? Jok, oni samo vide priliku da dobiju svoj plen, a koji je povod sto su tolika deca napolju njima apsolutno nije bitno. Tako da to veze s helouvinom nema nego nazalost sa ovim svetom koji u zlu lezi. A to koristiti kao argument protiv ovog maskembala je bas ruzno i nisko bas zbog sve te otete dece. Sto, kod nas ,isu deca isla od vrata do vrata? Kod nas ni jedno dete nije oteto? Spram tolike populacije toliko je vise i otmica dece, ma koliko se nama cinila ta cifra ogromna. A jednu stvar koju ja vidim kao losu u celoj prici deca jedu slatkise je upravo to, sto ne vidim svrhu toliko slatkisa i navikavanja dece na takvu hranu al dobro, ja sam taliban na neki svoj nacin, ne vidim svrhu zvaka, bombona, pepa prasica i ostalih gluposti, samo sto nikad svom detetu nista nisam branila nego mu davala alternative i sad mogu ponosno da kazem da bez batina, zabrana,ucena, cega sve ne, moje dete pre bira jabuku nego smoki. A kad uzme smoki niko nije sablaznjen cloudking је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Новембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2016 23 minutes ago, Јелена011 рече A jednu stvar koju ja vidim kao losu u celoj prici deca jedu slatkise je upravo to, sto ne vidim svrhu toliko slatkisa i navikavanja dece na takvu hranu al dobro, ja sam taliban na neki svoj nacin, ne vidim svrhu zvaka, bombona, pepa prasica i ostalih gluposti, samo sto nikad svom detetu nista nisam branila nego mu davala alternative i sad mogu ponosno da kazem da bez batina, zabrana,ucena, cega sve ne, moje dete pre bira jabuku nego smoki. A kad uzme smoki niko nije sablaznjen Није само проблем слаткиша... могуће да у Србији ''празник'' Ноћи вештица није попримио те скарадне и не само по зубиће ''опасне'' ствари... У Северној Америци има свега и свачега те ''забавне'' ноћи... Велики број деце код дечијих психијатара признаје страхове и трауме задобијене те ноћи ... (тих ноћи...) Једно јадно дете се још није опоравило, (иако је к тому прошло пар година), кад је, позвонивши на врата, уместо слаткиша, угледало крваву одсечену главу на тацни... Сцена опасна и за одраслог клипана, а камоли за дете од 4-5 година... Па сва та ''декорација'' гробаља, крвавих крстача , накарадних духова злобе, те будибогснама разно-разних звукова и крикова у двориштима кућа за ту Ноћ вештица, једноставно није здрава атмосфера за крхку детињу душу... Иван ♪♫, александар живаљев, Sanja Т. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2016 49 minutes ago, Paradoksologija рече Није баш тако... За мене је нпр. @Ayla вештица зато што је лепа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Новембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2016 18 minutes ago, Golub рече Није само проблем слаткиша... могуће да у Србији ''празник'' Ноћи вештица није попримио те скарадне и не само по зубиће ''опасне'' ствари... У Северној Америци има свега и свачега те ''забавне'' ноћи... Велики број деце код дечијих психијатара признаје страхове и трауме задобијене те ноћи ... (тих ноћи...) Једно јадно дете се још није опоравило, (иако је к тому прошло пар година), кад је, позвонивши на врата, уместо слаткиша, угледало крваву одсечену главу на тацни... Сцена опасна и за одраслог клипана, а камоли за дете од 4-5 година... Па сва та ''декорација'' гробаља, крвавих крстача , накарадних духова злобе, те будибогснама разно-разних звукова и крикова у двориштима кућа за ту Ноћ вештица, једноставно није здрава атмосфера за крхку детињу душу... Golube, da izvines, sad je ovo bas seciranje. Jedno dete od koliko miliona svake godine? Mislim i to je strasno da se rszumemo al to su ludaci koje treba tuziti i baciti na dozivotno lecenje ako im je zabava da serviraju glave na tacni. To je posao za nadlezne sluzbe, ne medije. Tu opet dolazi do izrazaja ljudska sadisticka i mazohisticka crta, a ne neki posebni praznik, izgleda da je to lakmus papir za ludake. Ja nisam u Americi, niti sam bila niti mogu iskreno da zamislim to, osim ono sto sam gledala po filmovima. Ja na to gledam kao na svu mogucu komercijalizaciju svega i svacega, od nove godine pa na dalje. Zato to ne bih nazvala satanizam, al tragedija potrosackog drustva sigurno. Samo sto izmepu to dvoje je velika razlika. Kod nas to nije tako. Ja ne znam da kod nas ima cega slicnog, osim par zurki za odrasle i ako se neki pametnjakovic nadje da organizuje nesto za decu. Mi smo recimo imali rođendan u nedelju devojcice iz vrtica i njeni su tako snobovski raspolozeni pa je u igraonici bila kao zurkica za decu i maskembal, helouvin pominjao niko nije nego rođendan, a svi su bili kao i obicno ili princeze, balerine, vile, spajdermeni, kauboji i doktori. Jos mi imamo srece sa relativno normalnim roditeljima pa gde je moguce uvek su druzenja u kucama, ko ima dvoriste, a kad ljudi nemaju mesta to bude igraonica, al do sada je sve uvek bilo s merom. Ne kazem niti sam ijednom rekla -helouvin he super, al citava prica satanizam pa satanizam ne stoji majku mu. I nisam za zabrane, nego hajde da napravimo alternativu. Gde je nasa tradicija, gde su proce o matericama, detinjcima, ocima, gde su nasi praznici i lepi obicaji. Ok, naucimo decu da svako ima neke svoje praznike, al pokazimo im lepotu i radost nasih. Samo to smara lakse reci buha satanizam Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2016 4 minutes ago, Јелена011 рече Ja nisam u Americi, niti sam bila niti mogu iskreno da zamislim to, osim ono sto sam gledala po filmovima. Па ја сам био пар пута и могу да кажем да ове слике што људи стављају су велики изузетак и нећеш их видети у нормалним околностима. Углавном се деца облаче у Бетмена, Супермена, гусаре, принцезе итд. Онда иду по комшилуку, позвоне на врата и добију слаткише, церекају се, кажу хвала и то је углавном то. Јелена011, александар живаљев and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Новембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2016 1 minute ago, Grizzly Adams рече Па ја сам био пар пута и могу да кажем да ове слике што људи стављају су велики изузетак и нећеш их видети у нормалним околностима. Углавном се деца облаче у Бетмена, Супермена, гусаре, принцезе итд. Онда иду по комшилуку, позвоне на врата и добију слаткише, церекају се, кажу хвала и то је углавном то. Hahaha, jel si bio par puta? e ako si de ce ti dusa surovi kapitalisto Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2016 51 minutes ago, Golub рече Па сва та ''декорација'' гробаља, крвавих крстача , накарадних духова злобе, те будибогснама разно-разних звукова и крикова у двориштима кућа за ту Ноћ вештица, једноставно није здрава атмосфера за крхку детињу душу... Ovo je toliko tačno! Dečije duše su toliko osetljive! Matori oguglali na grubosti to ne mogu da razumeju. АлександраВ and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2016 6 hours ago, cloudking рече Ali niko ne ume da objasni to svoje misljenje. Svi ste u fazonu "ua helovin!" a na pitanje "zasto ua?" niko nije dao odgovor. pa evo ja sam lepo reko par puta АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2016 4 minutes ago, Иван ♪♫ рече pa evo ja sam lepo reko par puta nisaam primetio. gde? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2016 3 minutes ago, cloudking рече nisaam primetio. gde? pa na temi АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2016 Управо сада, Иван ♪♫ рече pa na temi Da, da... jasta Kako li vas ne mrzi da hejtujete sve sto vidite oko sebe, nikad mi nece bude jasno пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Новембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2016 Ова тема је насловљена овако-Ђавола ни у шали не треба призивати - поводом "Ноћи вештица" . Они који дискутују у оквиру постављене теме нису условљени насловом теме. Неки руски психолози говоре о негативном утицају цртаног филма Маша и медвед на понашање деце ,шта би тек рекли за Halloween Можда пчелица Маја (цртани) може да прође Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2016 1 minute ago, cloudking рече Da, da... jasta Kako li vas ne mrzi da hejtujete sve sto vidite oko sebe, nikad mi nece bude jasno Meni nikako nije jasno kako određena ekipica u svemu vidi mržnju... Рапсоди and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Новембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2016 13 minutes ago, Иван ♪♫ рече Meni nikako nije jasno kako određena ekipica u svemu vidi mržnju... Можда неки виде мржњу и тамо где је нема,па видећу мржњу и тамо где је нема,приписују мржњу ономе ко је нема,да би реалност усагласили са својим ставом. Рапсоди, aliluja, Иван ♪♫ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2016 3 hours ago, Иван ♪♫ рече Ima smisla u tome što kažeš, ali nema racionalizacije. Не знам, мени је доста постова изгледало као рационализација негативног става, јер се причало о томе да ли је прикладно, да ли је хришћански, да ли је лијепо или наказно итд. А нико да каже оно што стоји у наслову теме. Али добро, може бити да је само ствар перспективе. 3 hours ago, Иван ♪♫ рече Ako je loše, ja odbacujem. Ti prihvati ako želiš. Prosto. Е фора је што ничега лошег ни злог нема у лилама, покладама, курентима, кукерима и осталим паганштинама. Дјеца у томе уживају ( знам колико сам ја као мали једва чекао да палим лиле, маскенбале и остале занимљивости ) и нису "превише крхка" како Голуб рече. Дјеца су далеко паметнија и јача него што им многи одрасли признају, ваљда јер смо многи заборавили како је то бити дијете. Пих, ја к'о мали једва чекао да узмем Господара прстенова и да гледам оне ругобе од Урук-хаија како крећу да побију све људе зарад похлепе, бијеса и свих најнижих животињских крвожедних нагона. И ништа ми не би, осим што сам се вјечно заљубио у Толкинова дјела. Но није питање овдје да ли ћеш ти прихватити ово или не ( јер дебата није о присиљавању да сеп рихвати. Ко воли нек изволи, а ко не воли нек пољуби па остави ), него је питање зашто ти не прихваташ. Дебатује се о основама негативног става, тако да ово и није валидан аргумент, јер нико никог није ни хтјео на нешто да присили. Ако нећеш, не спорим ти право да не прихватиш, али спорим ти логичку основаност твоје одлуке. Не пуштам из клинча Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука