Jump to content

"Đaci me gledaju bledo, pitaju me što ih smaram"

JESSY

Препоручена порука

I tako ti napade coveka koga ne poznajes i lepo ga izvredja . Pitam sta deca mogu od tebe da nauce ? Znas li ti sta je dobro a sta lose? Ili samo mislis da znas ?

је л' се ми познајемо? Натави да се питаш. :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Снежана рече

је л' се ми познајемо? Натави да се питаш. :)

Bogu hvala ,ne poznajemo se .Nego , nije lepo vredjati ljude koje ne poznajes...ono , nije lepo vredjati ni one koje znas a posebno nije lepo da se tako ponasa jedan moderator na ovakvom forumu . 

Подели на овим сајтовима

Полемика на друштвеним мрежама,о једној теми,где људи расправљају најчешће анонимно,није научни симпосион.Има оних који имају озбиљан приступ,има оних који су провокативни,има оних који покушавају да воде лични разговор са неким за кога знају ко је,а не желе да то чине директно,има оних који полемишу са неколико различитих профила.

Мислим да прича о физичком кажњавању деце у школи је смешна,то нико не ради данас,екстремни примери буду и медијски пропраћени,ако се негде деси.

У Србији је вођен дијалог о физичком кажњавању деце.Неки су заступали став,као др Зоран Миливојевић,да батина не може бити елиминисана као васпитна мера у породици,када су родитељи у питању,прављена је разлика између физичког злостављања и батине, док су неки изричито против тога.

Међутим,чињеница је да родитељи користе батине као васпитну меру.Неки ће вам рећи да постоје деца код којих нема других решења,или да је то крајњи метод у васпитању детета.Закон је покушао да се стави између родитеља и деце,и да регулише односе у породици.О томе се може расправљати.

Видимо да су теме у вези са школом инспиративне,но свако има свој приступ,но и не морамо читати све.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, zuti car рече

Bogu hvala ,ne poznajemo se .Nego , nije lepo vredjati ljude koje ne poznajes...ono , nije lepo vredjati ni one koje znas a posebno nije lepo da se tako ponasa jedan moderator na ovakvom forumu . 

Није лепо ни ти мени да импутираш нешто што не постоји,  нешто што само ти видиш. Овде се људи углавном не познају, и ако ћемо да се вређамо на све што неко напише, онда чему све ово? Друга ствар, ја нисам вређала њега, него сам напала његов став да деца не знају шта је достојанство и указала на то да није доследан, јер је сам рекао да нигде не спомиње шамарање деце, шо није тачно...а ово "ти си модератор, није лепо да се тако понашаш" не желим ни да коментаришем...

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

10 hours ago, Биљана 1234 рече

Већ сам једном споменула недавну ситуацију кад ми је ученик рекао да нисам строга, Замерили су ми што нисам треснула о сто, што нисам учинила као неки јунаци из савременог доба...

Одрастање је некако тимски рад...и сетим се како сам од моје друге баке научила да волим животиње, да садим биљке, да видим како су људи различити..и да не осуђујем никог, Она је на пример, била неписмена, и кад сам научила да читам, мој задатак је био да јој читам породичну Библију...чак је знала које Јеванђеље..Волела је оно по Марку

И често се питам колико деце поред себе има те неке старије од којих се може научити колико живот значи једну пуноћу, једну лепоту и колико је јединсвен

Браво!

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, GeniusAtWork рече

У нашем образовању јесте огроман хаос и просветарима јесу везане руке по многим питањима. Али физичко кажњавање никада не може да буде решење. Ни у школи, ни у кући. Треба наћи друго решење које може да функционише, батине никад нису ништа решиле.

Неки родитељи могу у својој глави да легитимишу насилничко понашање, ако се осећају немоћно када не помаже да исправе дете. Можда су сами били подвргнути физичком кажњавању као деца. Наставницима не треба бити дозвољено да кажњавају своје ученике физички. Не због тога што је кршење закона, важније је, зато што је штетно за децу.  То је изузетно разорно када онај, који би требао да буде  од оних који пружају најбољу негу и подршку, нагло скрене. Деца тада осећају страх и осећају се угроженим, тешко им је да сазнају у кога могу веровати. Чак и ако ретко добија шамар, дете се након тога дуго плаши када ће то да се понови. Стога није само шамар, већ и страх и несигурност која долази. Морамо имати на уму да су многи родитељи  брижни и да воле своју децу (наставници своје ученике). Али, ако се појаве, тако да не знају шта је боље од шамара, премашили су праг, дете ће мислити када ће следећи пут бити претучено. И то се дешава најчешће када су родитељи или наставници под стресом и уморни и имају потешкоћа са свакодневним састављањем краја с крајем.  Родитељи обично зажале, али то не чини детету лакше. Дакле, телесно кажњавање не помаже ни родитељима или деци.

Етика (превод, препев)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, zuti car рече

I tako ti napade coveka koga ne poznajes i lepo ga izvredja . Pitam sta deca mogu od tebe da nauce ? Znas li ti sta je dobro a sta lose? Ili samo mislis da znas ?

Нисам приметила да Снежана вређа, али неко ко на овакав начин комуницира (између осталог), не би  разговарао ни самном, а камоли ми дете  учио.

10 hours ago, Aleksandar Stojkovic рече

Ne biste verovali koliko ja postovanja odajem toj deci. Postujem ih kao da su stariji od mene. A i cime da ih kaznim??? Koga ce deca da postuj? Oni samo traze nekog na kome ce da izraze svoj bunt, ako vec ne mogu na sopstvenim roditeljima? Alo???? Da li vi  uopste imate nekog iskustva u radu sa decom??????

Подели на овим сајтовима

10 hours ago, Aleksandar Stojkovic рече

Nadmoc je zasnovana na mogucnosti kazne, koja trenutno u nasem sistemu obrazovanja ne postoji.

Потпуно нетачно, страх од "надмоћнијег" је већ казна и притисак.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Ja sam nastavnik u osnovnoj školi. Radi se o tome da je sistem obrazovanja razbijen. Deca, jednostavno, više ne osećaju da su dužna da nastavnicima odaju poštovanje.

Pretpostavljam da ga nisu učenici razbili Jel primetio iko od nastavnika da se sistem razbija? Jel reagovao iko na taj proces?

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

8 hours ago, Aleksandar Stojkovic рече

Ako dete zna sta sme, a sta ne sme jos nismo dosli do pojma dostojanstva..ne razumem citat?? Sta, kao ja sam neki neki negativan lik jer kazem da dete ponekad treba udariti?

Ne treba gubiti iz vida da vecina dece koja "zasluzuju" samar su deca koju vec zlostavljaju kuci.

Apsolutno sam protiv fizickog kaznjavanja narocito dece. Ako vec pricas u kontekstu kazne, pokusaj decu da kaznis oduzimanjem privilegija koje si im prethodno dao ili da "poprave" ono sto su pokvarili.

Npr. Da li ti smes, po tim novim pravilima" detetu koje je polilo vodu po razredu da das vlaznu maramicu ili dzoger da to pocisti. Smes li da mu naredis da se izvine detetu koje je poprskalo ili je i to zabranjeno? 

Potpuno razumem probleme na koje nastavnici nailaze pa se sve nesto razmisljam kako bi se to moglo bar ublaziti ako ne resiti, kako decu privoliti na saradnju :(

Подели на овим сајтовима

Господине, без обзира где сам имала посла са "ђацима", поштовање није нешто што се добија, већ нешто што се заслужује.

Da ali ako je neko naučen pravom sistemu vrednosti onda će znati da poštuje ako nije naučen onda niko neprobudi poštovanje kod takvog

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

Zar vama nije jasno da uticaji sa zapada razbijaju nas obrazovni sitem? I vec su u tome uspeli, zapravo. Skolstvo je u Srbji razbijeno i ne lici ni na sta. Jadan je i bedan nas obrazovni sistem . Mislim na osnovnu skolu. ( u jednoj od njih radim)

Još pre 20 godina. ...je razbijena iznutra

Подели на овим сајтовима

naravno da deca nisu kriva za takvo stannje...za pocetak da krenemo od porodice...ona je primarna u svakom slucaju...( bar 51%) [emoji4]

Kako su porodice izgubile kompas? Od bahatog života.?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...