Trifke Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 Nastavim da se molim i ne obazirem se na svoja osecanja. Ljubičasta, JESSY, Пг and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 Приморавам себе у молитви, и читам духовну литературу. Пг, Драгана Милошевић and Ljubičasta је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 Наставим и наставим и наставим. Дође тренутак када се глава испразни, а срце напуни. JESSY, Ljubičasta, Пг and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 Упорна и даље.....и тако у круг. Данче*, Пг, Срђан Ранђеловић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 sve isto kao i moji prethodnici.... Пг and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Samo Ana Написано Децембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2014 Ja se i ne sećam kad sam zadnji put čitala molitve... Uglavnom je to nešto kratko, svojim rečima ili prosto...ne znam, samo mislim na Boga. Psaltir mi prija samo do nekle posle mi postaje strašan. Sad, ne znam dal je to loše. Богдан_ and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 I got life, mother, i got laughs, sister, i got freedom, brother, i got good times, man...I got crazy ways, daughter, i got million-dollar charm, cousin, i got headaches and toothaches and bad times too like you... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 Moj opit molitve ? O,pitanje je jako tesko... Tesko. Volim da slusam Decanske monahe. Volim i Jevandjelje. Ne molim se,samo ramisljam. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 Ne molim se,samo ramisljam. I sve neke nebuloze ... I opet nista ne razumem. Mi ljudi smo ograniceni. Срђан Шијакињић and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Април 16, 2015 Пријави Подели Написано Април 16, 2015 Скида се као нека магла, паучина, не знам са чиме бих упоредио, не умем да објасним. Као да се бистри и чисти нешто дубоко унутрашње, неки осећај као неког одвајања, раздвајања нечега. Наравно, то су ретки случајеви. Најчешћи резултат је нека смиреност после које сам помало успорен. Не знам, не верујем да су то нека мистична молитвена искуства. Свети Оци то објашњавају на свој начин, али ово је далеко од тога, претпостављам, ипак су они тај опит вршили далеко од свега, од било каквих спољних утицаја и садржаја са стране. Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 17, 2015 Пријави Подели Написано Април 17, 2015 Скида се као нека магла, паучина, не знам са чиме бих упоредио, не умем да објасним. Као да се бистри и чисти нешто дубоко унутрашње, неки осећај као неког одвајања, раздвајања нечега. Наравно, то су ретки случајеви. Најчешћи резултат је нека смиреност после које сам помало успорен. Не знам, не верујем да су то нека мистична молитвена искуства. Свети Оци то објашњавају на свој начин, али ово је далеко од тога, претпостављам, ипак су они тај опит вршили далеко од свега, од било каквих спољних утицаја и садржаја са стране. Čistije mi je oko i srce, i bistriji um. Manje sam podložna gnjevu i očajanju. (da zlo ne čuje, 'da iščeznu kao što iščezava dim'...) Kaludjerovic Sreten and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nemanja 991 Написано Април 30, 2015 Пријави Подели Написано Април 30, 2015 Molitve i vera poceli da deluju Molim se vec preko cetiri meseca. Molim se svaki dan. Bio sam na nekoliko ispovesti. Zivot je poceo da mi se menja na bolje. Voleo bih da mi neko prokomentarise svoja iskustva ili da mi da neke pouke, neko ko se svakodnevno moli. Hvala unapred. Tumaralo., Kaludjerovic Sreten, Ignjatije and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 30, 2015 Гости Пријави Подели Написано Април 30, 2015 Па ето, хвала Богу. Идеш ли у цркву на Литургију? Како то све доживљаваш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Април 30, 2015 Пријави Подели Написано Април 30, 2015 Molim se vec preko cetiri meseca. Molim se svaki dan. Bio sam na nekoliko ispovesti. Zivot je poceo da mi se menja na bolje. Voleo bih da mi neko prokomentarise svoja iskustva ili da mi da neke pouke, neko ko se svakodnevno moli. Hvala unapred. moli se brate i gledaj da budes covijek, mada dok ti molitve dijeluju sigurno i jesi, ziv bio! Kaludjerovic Sreten, Пг and Tumaralo. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nemanja 991 Написано Април 30, 2015 Пријави Подели Написано Април 30, 2015 Idem na Liturgije ponekad, ne najredovnije. Zeljno iscekujem sledecu ispovest. Hocu da zivim po Bozjoj volji, koliko je to moguce, sto vise. Na osnovu svoga zivota vidim da je bilo potrebno odredjeno vreme dok se u meni nije razvila ta klica molitvenosti i dok se nisam otvorio i prema crkvi. Tek treba nastaviti sa upoznavanjem sebe. Od molitvi vec posle nekoliko meseci osecam da mi se vibracije, duhovne vibracije podizu. Ono sto su nekad, metaforicno receno, bile senke u dusi, strahovi i sl. to je od molitvi vrlo brzo na cudesan nacin pocelo da slabi. Prvi put sam to primetio na velikom Bozicnom postu ove godine. Izdrzao sam ceo post i tada sam poceo duhovno jacati. Ne znam kako ce biti na nivou moga grada, moje drzave i citavog sveta ali mislim da ce meni licno biti sve bolje jer zelim da zivim po Bozjem zakonu i Njegovim pravilima. Shvatio sam da je bitan i kontakt sa drugim duhovnim ljudima. Drugim vernicima i naravno, sa svojim svestenikom pre svega. Kaludjerovic Sreten, Пг, Tumaralo. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milena B. Написано Април 30, 2015 Пријави Подели Написано Април 30, 2015 Idem na Liturgije ponekad, ne najredovnije. Zeljno iscekujem sledecu ispovest. Hocu da zivim po Bozjoj volji, koliko je to moguce, sto vise. Na osnovu svoga zivota vidim da je bilo potrebno odredjeno vreme dok se u meni nije razvila ta klica molitvenosti i dok se nisam otvorio i prema crkvi. Tek treba nastaviti sa upoznavanjem sebe. Od molitvi vec posle nekoliko meseci osecam da mi se vibracije, duhovne vibracije podizu. Ono sto su nekad, metaforicno receno, bile senke u dusi, strahovi i sl. to je od molitvi vrlo brzo na cudesan nacin pocelo da slabi. Prvi put sam to primetio na velikom Bozicnom postu ove godine. Izdrzao sam ceo post i tada sam poceo duhovno jacati. Ne znam kako ce biti na nivou moga grada, moje drzave i citavog sveta ali mislim da ce meni licno biti sve bolje jer zelim da zivim po Bozjem zakonu i Njegovim pravilima. Shvatio sam da je bitan i kontakt sa drugim duhovnim ljudima. Drugim vernicima i naravno, sa svojim svestenikom pre svega. men875847'0789 Пг, Tumaralo. and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Ja zaista nemam mnogo da ti ponudim...par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce...imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara...ali se još oseća miris mojih snova...nemam ja mnogo na dlanu...par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice...jedan osmeh i oči pune nade... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука