Zayron Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 13 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Mislim, da ipak za ovo što navodiš, je dao o.Zoran najbolji odgovor, pročitaj ga još jednom. Pročitao sam ga a vi svi pročitajte sveto Pismo još jednom a pažljivije. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 4 minutes ago, Zayron рече Ovdje je nesporazum, ne radi se o niíkakvim učenjima koja imaju spasit nesvete. Radi se o stvarima koje sve imaju temelj u svetom Pismu! Postoji bezbroj svetopisamskih stihova koji na to direktnio i indirektno upućuju, otkazuju a koje takodjer mnogi sveti Oci potvrdjuju kao objavljene. Брате, па Чистилиште је и настало из проблема што Писма уче да постоје само рај и пакао. И где онда ставити оне који нису ни за тамо ни за овамо? Стога и тврдим да је то учење људско, menschlich. Имамо само овај живот у телу. Онда можемо да прихватимо и реинкарнацију и апокатастазу јер су и они учења која покушавају да спасу несвете. Pročitaj njeegov odgovor do kraja. Umnoži se kao Rebeka:) Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 4 minutes ago, Zayron рече Pročitao sam ga a vi svi pročitajte sveto Pismo još jednom a pažljivije. Koji deo? Evo mi se trenutno mučimo sa nepostidnim Apostolima koji znaju da će u raj posve sigurno a muči nas i pokajani razbojnik koji eto pred samu smrt ne ispovedi se sveštenicima i farisejima no samom Hristu na delu svog Vaskrsnuća na Krstu. I reče mu Isus: Već sutra te vodim u čistilište da te umijem vodom.....bacim malo žara..iskujem te, jer nisi stigao a da ne budeš razbojnik za života. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 8 minutes ago, kopitar рече Znači pakao nije vječan i moze se iz njega izvući molitvama , onda je to drugi naziv za čistilište. Jeste vecan, molitva pomaze citaj Sv. Makarije kad je sreo lobanju na putu, a nekima molitva uopste ne pomaze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 2 hours ago, Zoran Đurović рече Мени је најлогичније да ће грешници исчезнути. I meni ovo dođe najlogičnije, samo ne znam zašto nije nimalo zastupljeno u pravoslavnom bogoslovlju. Kažu da je izvesni Arnobije iz Sike prihvatao to gledište, a osim njega ne znam da li je iko. Doduše, kada čitamo spise apostolskih otaca, mi ne znamo na šta oni misle kada upotebe izraz tipa "večni oganj"; da li večni po trajanju ili po posledicama. Kako god, nemoj da se strmoglavljuješ niz stepenice , saznaćemo i ovo jednom, problem je samo što učenje o večnim paklenim mukama može da ubaci čoveka u žešću paniku i da ga navede da Bogu služi iz straha... Ljudi na različite načine to rešavaju. Baptisti smatraju da treba samo da "primiš Isusa u svoj život" i ti si od sad, pa nadalje i ubuduće - spašen, to jest, izbavljen od pakla. Kalvinisti smatraju da su oni odabrani da budu spašeni i sve im ravno do Kosova. Problem je u tome što pravoslavna teologija, barem koliko ja znam, ne poznaje nešto kao što je "večna sigurnost", to jest, po pravoslavnom učenju, spasenje se itekako može izgubiti. E sad, kako ljudi izlaze na kraj sa tim da postoji mogućnost da će večnost da provode u paklu, stvarno ne znam. Neki kažu: pakao nije mesto, nego stanje. Ok, ali i Raj je stanje, ali, pored toga, to će biti jedno veoma opipljivo stanje. Mi ne verujemo da ćemo večnost da provodimo na nekim oblačićima, već na vrlo konkretnoj i materijalnoj (premda oduhovljenoj) Novoj zemlji. Što će reći da će i ovi nesrećnici u paklu morati negde da se muče. To zatim znači da će morati da imaju i tela koja mogu da trpe to mučenje. To dalje znači da će i nepokajani grešnici morati da dobiju proslavljena tela, kao i pravednici (jer ova naša tela prirodno umiru posle nekog vremena). To zatim znači da će oni morati da imaju i psihu koja može da trpi beskrajno i intenzivno mučenje, jer ova naša psiha bi otkazala posle nekog vremena takvih muka. Itd., itd. Sada bi mi neko rekao da previše racionalizujem celu tu stvar, ali, šta ću, Bog nam je dao razum da ga koristimo, a ovo nije neko nevažno pitanje... александар живаљев, Paradoksologija, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 20 minutes ago, Zayron рече A čistilište je mjesto u Crkvi (ni na nebu ni na zemlji, takva je Crkva, jednako zemaljska kao i nevbeska, nije to ni Raj a ni Pakao. Ovo rečenica mi je najbolje objašnjenje čistilišta!! Ovo može da postane dobar materijal za razgovor. александар живаљев, Рапсоди, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 2 hours ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Učenje o čistilištu i mitarstvima je odelenje koza nostre. Poslednji čovekov sud je njegovo delo na zemlji za života! Amin! Jedina pomoć koja može duši da se desi posle smrti jeste molitva Gospodu za spas njegove duše, ne po zasluzi čovjeka no po milosti Božjoj! Amin. Čistilište je kasica prasica srebrenjaka, koja se uzima bogatima u kriminalnim aktivnostima, kako bi još ovde imali neki lažni mir, da folklorno sjedinjenje sa Hristom koje imaju daajući prljav novac Crkvi, jeste dovoljan jer će sama Crkva otkupljivati kasnije novcem njegove grehe posle smrti. Dakle jedna nakaradna Lestvica koju je Željko pomenuo i koja u suštini nema veze sa Lestvicom Lestvičnika, koji govori o uspinjanju na nebo za života čoveka a ne posle njegove smrti! Koza nostra i u rimokatolika i u pravoslavlju. Немам појма, али и ја некако ота митарства контам исто као и ти, мада не овако надахнуто лирски, више логично, мислим се нешто, кад си умро, умро си и то ти је - што ти је, што си падао, падо си за живота, што си се успињао, успињао си се за живота, није нам за џабе остављено у аманет покајање. а и ти демони из поднебесја, што су те спотицали овде, спотицали те, али да ти суде и обарају после смрти ту власт немају...остало је до Христоса нам. Volim_Sina_Bozjeg, Светислав Павловић, александар живаљев and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 22, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 2 hours ago, Иван ♪♫ рече U kom smislu iščeznuti? Анихилација, нестати ни у шта александар живаљев, Paradoksologija and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 55 minutes ago, Desiderius Erasmus рече Kalvinisti smatraju da su oni odabrani da budu spašeni i sve im ravno do Kosova. Erasmus, preterano uopštavanje. Nisu oni tako jednostrani kao pravoslavci koji veruju da je samo pravoslavna crkva istinska Crkva Npr. Karl Bart uopšte ne govori o spasenju i tkzv. "dvostrukoj predestinaciji" (učenje Ž. Kalvina) na taj način u svojoj "Crkvenoj dogmatici", kao ni drugi teolozi kalvinisti, makar od vremena Bartovog pojašnjenja Kalvina. Mnogo je složenija i ozbiljnija priča, kao i otvorenija. Treba pažljivije pričati o drugim konfesijama dok ih bolje ne upoznamo. Ja sam voljan da objasnim ako nekog zanima. Paradoksologija, александар живаљев and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 Постоје људи којима је воља потпуно "свезана" - психопате. И да хоће не могу да се покају (причасмо о томе на теми о патологији), тако да, у суштини, немамо појма. Paradoksologija, Zoran Đurović, zuti car and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 10 minutes ago, Zoran Đurović рече Анихилација, нестати ни у шта No, problem s tim uvažovanjem je što bi se mogao a valjda i trebao na kraju "zanihilovat" sam Bog kao Tvorac, izvor svih tih materijalnih i nematerijalnih fenomena, a tu smo već na budističkom parketu i Budha si rado prigrije svoju Maja čorbicu na toj našoj peći. https://sr.wikipedia.org/wiki/Маја_(илузија) Do pakla se može i ovako, direkt. Bez presjedanja. александар живаљев and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 Cela Hristologija leti kroz prozor ako je sustina te prica o mitarstvima takva kakvom je prenose sto monasi sot ispoprimani mirjani. Sve price o licnosti i ipostastima su besmislene ako je pitanje Carstva pitanje sume dobrih dela. александар живаљев, "Tamo daleko", Paradoksologija and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 23 minutes ago, Zoran Đurović рече Анихилација, нестати ни у шта Naopako, to nije naš Gospod! Hajde da razmotrimo slučaj đavola, Bog ga nije uništio, već ga je ograničio u delovanju. Светислав Павловић and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 53 minutes ago, Aquilius Cratus рече Cela Hristologija leti kroz prozor ako je sustina te prica o mitarstvima takva kakvom je prenose sto monasi sot ispoprimani mirjani. Sve price o licnosti i ipostastima su besmislene ako je pitanje Carstva pitanje sume dobrih dela. Nijedno od tog dvoje nije tačno, pitanje Carstva nije ni o sumi dobrih djela SAMO a ni o količini vjere SAMO. Jedno bez drugog nejde. Vjera bez dobrih djela je mrtva a dobra i Bogu mila djela bez vjere u Boga su neostvarljiva, ustvari ne postoje jer ne spašavaju nikoga. Pomažemo i činimo dobročinstva cijelom svijetu a ne spasimo sebe jer ne vjerujemo, to je k ničemu i pusta marnotratnost, životni promašaj. Pokaži mi svoju vjeru bez djela, a ja ću tebi djelima pokazati svoju vjeru. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 22, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 3 hours ago, utopija рече - Opraštaju li se neki grijesi i nakon smrti u budućem svijetu? Kako? - Tko zadaje udarce i kada? Za temu je nevažno jesam li 'katolik' ili 'protestant' ili 'musliman' ili 'nevjernik' ili bilo koja druga 'etiketa'. Inače, trenutno nisam 'katolik'. Na kraju krajeva mogu biti 'svemirac' ili 'računalo' (bez Eve - osjećaja). O paklu ne bih pisao na ovoj temi, a strah i fobije nisu za djecu Svjetla. U 'Katekizmu Katoličke Crkve' ima i o čistilištu (1030,1031) http://www.hbk.hr/katekizam/i/1e94c1.html#RTFToC33 Види, брате, ја сам католички доктор (патролог). И то са првог папског Универзитета, Латеранума (институт св. Августина). Дао сам ти био 2 важне референце, тако да одговоре на ова питања можеш тамо да потражиш. Немој да будеш већи католик од мене. Узми и прочитај за недељу дана ова документа, и после тога ми постави питања. Праштај што имам мало времена... kopitar and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука