Jump to content

Ćaskanje o ljubavi (muško-ženskim odnosima)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 5.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

6 minutes ago, Tvrtko рече

Ljudi su se radi lakšeg preživljavanja udruživali u grupe, a brak je radi lakšeg podizanja dece i omogućavanja njihovog daljeg opstanka.

Moj raniji komentar se odnosio na postojanje ljubavi u braku.

ja mislim da to nije islo tako, ako uzmemo u obzir prvobitnu ljudsku zajednicu to je bio copor ljudi, dakle nisu se udruzivali u brak nego u copore, brak je nastao tek iza toga, dejstvom blagodati, ljubavi

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

@Јелена011,

ти си жено на мору, камо таласи док палме њишу гране? :)

Vratija se Sime :D

Ne mozemo mi burzuji iz Bg vecno da budemo na moru, sedam dana dosta :D

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Tvrtko рече

Zaljubljeni smo u vrlo konkretnu ženu i volimo je, al' ona želi da se "žrtvuje" uz nekoga ko joj može omogućiti život bez žrtvovanja.

Који сад па ВИ...Арсенија ти ли си??? 12:smeha:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Majko mila...

Tvrtko, mi, ljudi, ne mi ti i ja.

Ta prica koju ti serviras je za nekoga ko misli da je ljubav carobni stapic, a ne svakodnevno odricanje svog ja, svakodnevni trud i svakodnevno radovanje sreci drugog.

Ne postoji takva ljubav o kojoj mastas, jer je to iluzija ljubavi.

Ne mozes voleti devojku sa kojom nisi, ne dva dana, ne dve godine, nego 20. Mozes zeleti da je volis, mozes biti zaljubljen, mozes se truditi i uciti ljubavi, ali "voleti" u smislu svrsenog cina, ne postoji. Svakodnevno se voli pokazivanjem. Ukoliko niste zajedno dakle sve to otpada.

Ti zelis da je volis i njeno odbijanje te je povredilo, ali ti je ne volis.

Ljubav dugo trpi, ljubav ne zavidi...

Ti joj prebacujes sto ne zeli da voli tebe, dakle samim tim i tvoja "ljubav" to nije.

Ti nemas pojma o tome da li se i koliko ona zrtvuje, i sta je za nekog zrtva. Svi smo mi drugaciji i svima nama su "teske" i "lake" drugacije stvari.

Toliko potenciras da te nijedna nece zbog para, da zaista volis jednu zenu ti bi stekao i trudio se itekako mnogo vise, ne zato sto su ti pare bitne, nego da njoj obezbedis bolju materijalnu situaciju.

To i jeste ljubav, da uradis nesto do cega ti bas nije u datom trenutku zato sto je drugome to vazno. I da pri tome to ne vidis kao teret, kao muku, da ne prebacujes toj osobi  i slicno.

To sto ti mislis da je volis, je drugi padez.

Volis je sa daljine, onako klinacki, kad pitaju decu da li imas decka, a oni odgovore, da imam, samo oni ne znaju to :D

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

:skidamkapu:мислим да је и једна и друга страна у овом ћаскању о љубави у праву, али само делимично. И једни и други имате примере које наводите из свог живота, једни позитивне, други негативне. На овом свету има и таквих и таквих и није све црно или бело. Палета ''боја'' је много, много шаролика па никако не треба све стављати у једну темперу ''боје''. Нису све девојке нити мушкарци исти и због једног, два, три, четири, пет... хиљадитог негативног искуства не треба сматрати да ће и хиљаду и први контакт па касније и познанство и веза водити у пропаст. Бог нас испитује да ли ћемо се смирити и прихватити Његова ''пропитивања''. Верујем да је Твртко имао сва та негативна искуства, али, опет понављам, нису све девојке исте. Наше је да се трудимо, да показујемо жељу да стално напредујемо и као што каже данашње Еванђеље, да будемо светлост свету. Бог ме неће оставити, сигурно, могу оставити само ја Њега, а ко ми је онда крив.. :mahmah:

Подели на овим сајтовима

Čitajući sve ovo Jelena011 mudro zbori.

Svi se uglavnom slažemo da je  brak bez ljubavi osuđen na propast. Ali je apsolutna istina da ljubav sama po sebi nije dovoljna. Ljubav se gradi, ojačava i podrazumeva požrtvovanost i odanost... i mnogo truda ...To ne važi samo u muško-ženskim odnosima, to je princip svih međuljudskih odnosa zasnovanih na ljubavi tj. emociji. Uzmimo npr. odnos roditelja i dece

Nekada se odričemo, nekada pretrpimo , nekada prećutimo (mi žene ređe to činimo, al desi se :) ), nekada činimo ... i to naravno nije opterećenje, niti je mučno

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Couple moved into a new neighborhood

A young couple moved into a new neighborhood, this is what happened next...

Posted by Relationship Rules on Mittwoch, 13. Juli 2016

• Волим 1

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

узмимо на пример пословни однос, сплетом околности спојене особе нерадо заједно
обављају своја задужења а онда по успешном остварењу пројекта виде себе као део 
тима.... пребацимо ли ово у сферу личних односа обрћемо на главачке мит љубави.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, LogosAgape рече

узмимо на пример пословни однос, сплетом околности спојене особе нерадо заједно
обављају своја задужења а онда по успешном остварењу пројекта виде себе као део 
тима.... пребацимо ли ово у сферу личних односа обрћемо на главачке мит љубави.

Бабе и жабе. Брачни другови јесу "партнери" у ширем смислу те ријечи, али то "партнерство" се састоји из душевних и емотивних компоненти, поред оних приземних, економских, сексуалних и сл. Животни однос двоје људских бићанастао из слободне воље се не може упоређивати са простим техничко-механичким обавезним односом на послу са колегом.

Не знам, ја на брак гледам као на највиши облик пријатељства. То јест, романтична љубав је највиши облик привржености између двоје људи. Супружник ти је пријатељ којег волиш највише од свих и са којим спаваш и заједно градиш живот. Пријатељство + такорећи :D

Подели на овим сајтовима

Биће да је ово наш проблем. :D

images?q=tbn:ANd9GcThOqdc625WJf5GAnzqLBj

Спуштамо се на земљу. :)

space-shuttle-landing3.jpg

Резултат.

stock-vector-vintage-store-sign-open-sig

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...