Jump to content

Iskustva trudnoće, porođaja, dojenja... života u ženskom telu

Оцени ову тему

Препоручена порука

2 hours ago, Paradoksologija рече

@Ayla , hvala što si podelila iskustva. Mnogo mi je žao zbog tvog gubitka. 

I meni...i dalje.
Imala bi 23 god...dugu kosu, oči boje meda, i bila bi lijepa kao i njene sestre. :)

Hvala, Paradoksologija :)

Подели на овим сајтовима

@Ayla zao mi je, zaista. Ostaje nam da verujemo da cemo se s nasom decom sresti jednog dana i uprkos svemu prepoznati <3

Sto se iskustva trudnoce tice, ja sam udzbenicki hodajuci medicinski fenomen, i evo sad opet sluzim kao poligon studentima na ispitu :D

Da ne pisem detalje citace ovo i buduce majke, ja nisam verovala al sve se to zaboravi. U redu je i plasiti se i biti zbunjen i svasta nesto, sva ta osecanja, radosti, strahovi potpuno su normalni. Ali sad skoro bejah u situaciji da me dragi podseca na neke neprijatne momente, a ja ga slusam pa kao kroz maglu se secam svega.

Jedino sto mi jeste krivo sto zbog raznih stanja morah ici na carski i uvek cu morati na carski, a to s jedne strane je lakse, a sa druge teze.

Te fore zena nije zena dok god nije majka su ljudi prevazisli krajem proslog veka, nazalost neki jos uvek ne. Tada je svaki komad namestaja ili stoke imao neku vrednost u odnosu na nesto, zena se merila kao priplodna krava pa ako ne moze da rodi bezvredna je. Kome je merilo zenstvenosti u komadima dece, moze da se vrati u srednji vek kpd latina savrseno ce se snaci.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

12 hours ago, Ayla рече

I meni...i dalje.
Imala bi 23 god...dugu kosu, oči boje meda, i bila bi lijepa kao i njene sestre. :)

Hvala, Paradoksologija :)

:cmizdrenje:

Подели на овим сајтовима

Ovako je moja mama opisala kako je prvi put pomazila macku (inace voli zivotinje, ali macke bas ne moze da podnese): imali smo tu neku mladu macu, niko ne zna ni kako se stvorila kod nas, ali je tu ostala, mi deca smo je voleli a mama ju je zbog nas trpela. Jednom maca zatrudni i omaci se... I onako pogubljena, uplasena, ode bas kod moje mame da joj se umiljava... Mama kaze da se odmah setila sebe posle prvog porodjaja i nije mogla a da je ne uzme u krilo i da je pomazi, onako zenski solidarno :D Posle cu pisati i o svojim iskustvima, ovo je bio samo mali intermeco.

Подели на овим сајтовима

18 hours ago, billy2014 рече

Kakva nehhriscanska recenica, zbog ovakvih razmisljanja koje su nam nametnuli razni antihriscanski pokreti poput feminizma, zbog toga Srbijom vlada bijela kuga.

Kada budu citave globalne nesrece krenule da se zbivaju  zbog prenaseljenosti tada ce ti bas biti bitnog koliko ima rodjenih u Srbiji. :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

15 hours ago, Ayla рече

I meni...i dalje.

tu je ona sa vama...samo je ne vidite...a najlepsa je od svih jer je andjeo....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Управо сада, JESSY рече

tu je ona sa vama...samo je ne vidite...a najlepsa je od svih jer je andjeo....

Samo da možeš sada lice da mi vidiš...sve bi ti se reklo. :bighug:

Подели на овим сајтовима

15 hours ago, Ayla рече

znas da mogu da pretpostavim....:mazenje:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

56 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Kada budu citave globalne nesrece krenule da se zbivaju  zbog prenaseljenosti

Uopste me ne iznenadjuje ako ti ovo mislis ozbiljno, ako sve tvoje komsije dodju da zive kod tebe.... eto prenaseljenosti odmah.

Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, billy2014 рече

Uopste me ne iznenadjuje ako ti ovo mislis ozbiljno, ako sve tvoje komsije dodju da zive kod tebe.... eto prenaseljenosti odmah.

To bi bilo tragicno za moj licni budzet ali nista manje ili vise tragicno za citavu planetu nego sto vec sada jeste. Posto bi ukupna emisija energije za njihovo prezivljavanje bila ista u oba slucaja. Ali uopste me ne cudi da neko sa tvojim nacinom misljenja i komentarisanja nije u stanju da uvidi razliku izmedju ta dva fenomena.

Подели на овим сајтовима

Meni je treća trudnoća bila veoma rizična zbog kompletne prednjačeće posteljice (pojašnjeno mi je da svake noći koje ležem može se desiti da počnem bezbolno da krvarim i i time ubijem prvo bebu pa sebe, zavisi koliko to traje) i završila se hitnim carskim rezom u 34. nedelji. Inače se najpovezanije sa kosmosom i ljudima i svim živim osećam u trudnoći :D, ali u ovoj sam zaista bila revnosna - i svaka sitnica oko porođaja imala je totalni smisao.

Dete mi je provelo mesec dana na Institutu za neonatologiju sa raznim većim i manjim problemima, ali sada je sve sjajno. Osim što je bandit :D

Lekari su nam spasli živote, oboma.

Prva trudnoća i porođaj bili bi, s druge strane, daleko manje traumatični bez lekara. O tom možda potom. :)

Sa drugim detetom sve je proteklo bajkovito. Zove se Anastasija :)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Paradoksologija рече

Dete mi je provelo mesec dana na Institutu za neonatologiju sa raznim većim i manjim problemima, ali sada je sve sjajno. Osim što je bandit :D

таква су ти недоношчад :)

ја сам рођена са 7 месеци у кући где смо живели, пупчану врпцу ми је пресекао брат, иначе мами је водењак пукао у понедељак, а ја се родила  у четвртак (толико о бандитима).

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Izgubila sam oba željena deteta.

Prvi put pre godinu dana mi se preko noći slošilo, do kraja dana su mi uradili carski rez. Dečak je bio u inkubatoru, ali je bio isuviše sitan i nije preživeo.

Sad embrion nije imao srčanu aktivnost, pa sam išla na reviziju jer nisam sama prokrvarila.

Čeka me sad gomila testova da vidimo zašto ne mogu da održim trudnoću.

J*** ga :(.

Подели на овим сајтовима

Moram još nešto da podijelim sa vama. 
Treće dijete sam rodila pred zoru. Nisam javljala mojima doma, jer su naveliko bili istraumirani, tako da sam bila jedna od rijetkih porodilja, koju pred vratima rađaone ne čeka cijela familija do petog koljena. :D
Elem, kada se (konačno) sve završilo kako treba, ja sam vrištala od sreće, i zahvaljivala se Gospodu na ćerkici. To su čule moje drage sapatnice, koje su ležale sa mnom svih tih mjeseci u bolnici, i onako kao tenkovi, riješene da ih ništa ne zaustavi do mene, gegajući se došle do rađaone. Kako smo nas četiri bile nerazdvojne, i boravkom na tom odjeljenu stekle diplomatski imunitet (:D) imale su pravo i da uđu da me vide...kao familija. Ja se tek porodila, sva srećna držim moju djevojčicu na grudima, a njih tri prilaze kao anđeli, u svojim bijelim spavaćicama. Posmatraju bebu, maze je, i onda kreću njihove želje. Prva je poželjela dobro zdravlje i dug život, druga sreću i uspijeh, a treća ljepotu i mudrost.
Doktorka koja je to posmatrala je pozvala babice da prvi put u životu zaista vide Suđaje. :)

Moje dijete nije moglo dobiti ljepši dar. :)

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Natasa. рече

Izgubila sam oba željena deteta.

Prvi put pre godinu dana mi se preko noći slošilo, do kraja dana su mi uradili carski rez. Dečak je bio u inkubatoru, ali je bio isuviše sitan i nije preživeo.

Sad embrion nije imao srčanu aktivnost, pa sam išla na reviziju jer nisam sama prokrvarila.

Čeka me sad gomila testova da vidimo zašto ne mogu da održim trudnoću.

J*** ga :(.

Mnogo mi je žao. Nadam se da se oporavljaš. I nadam se da ćeš moći i da dočekaš da imaš decu koju odgajaš i koja te nadžive.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...