Jump to content

Зашто се не стидите Христа (таквог Бога)? - Одговор на критику

Препоручена порука

1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Što se tiče toga šta je to Hristos otplatio i koji su to dugovi da ih neko otplaćuje za nas?

To su oni dugovi, koje mi sami sebi ne možemo da oprostimo!!!!!

Pa sta je otplatio kad i dalje ne mozemo sebi da ih oprostimo?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
2 minutes ago, Џуманџи рече

Зашто се не стидите Бога Који је мали, толико мали да свако може да стрпа оног који у Њега верује у неки изам?

Ko te dir'o? :)

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Џуманџи рече

свако може да стрпа оног који у Њега верује у неки изам?

ovaj može da se stidi, on je mali, ne naš Bog :)

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Ђоле Пролеће рече

Ko te dir'o? :)

Нико, болан, ово је моја тема на којој дирам ршћане :)

7 minutes ago, Дијана. рече

ovaj može da se stidi, on je mali, ne naš Bog :)

Али, размисли, да Христос није постао човек и тако показао колико је мали, можда би човек био цењенији као 'лик и подобије' неког необухватног Бога. Овако је човек постао баш мали, мањи него што се очекивало. И за то је одговоран Бог јер је бирао да буде толишни.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Zezaš ti mene? Otac je i dalje neobuhvatan, kao i predvječno rođeni Sin. I sveprostirući Duh. Njegov mali iskorak u istoriju (vrijeme-materiju) nije ničim promijenio Njegovu (eshatološku?) prisutnost i beskonačnost; to je više projava Njegove milosti  i Njegove moći, ne nemoći, kako misle muslimani.

Ma čovjek je nekad takav skot da drugog čovjeka drži za skota, ili i niže, vjerovao ili ne vjerovao u Boga, a kad vjeruje, kako god ga sozercavao. Ljubav prema čovjeku, nažalost, nužno ne koincidira sa vjerom u Boga, niti nužno izostaje u ateizmu. 

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Дијана. рече

Zezaš ti mene? Otac je i dalje neobuhvatan, kao i predvječno rođeni Sin. I sveprostirući Duh. Njegov mali iskorak u istoriju (vrijeme-materiju) nije ničim promijenio Njegovu (eshatološku?) prisutnost i beskonačnost; to je više projava Njegove milosti  i Njegove moći, ne nemoći, kako misle muslimani.

Све се ја слажем :D , али нам Се показао малим. Што нас враћа на моје почетно питање (а мислим да с' правом чине они који то чине): да се Христос није оваплотио и касније васкрсао (тако) мали - не би се човек могао стрпати у неки изам, зар не? ;)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, kamila рече

Nije hriscanska nauka za sve, nego one kojima Bog dade razum da shvate i oci da vide.

Небило ти заповеђено, објасни нама неразумнима и слепима хришћанску науку.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Све се ја слажем :D , али нам Се показао малим. Што нас враћа на моје почетно питање (а мислим да с' правом чине они који то чине): да се Христос није оваплотио и касније васкрсао (тако) мали - не би се човек могао стрпати у неки изам, зар не? ;)

Zašto si ovo dvoje povezala, ne znam;  a jer sam i ja u prvom odgovoru odvratila na ovo: oni koji hoće čovjeka da strpaju u neki -izam recimo, ili kako god unize njegovu suštinu i dostojanstvo, to će činiti nezavisno od vjere, recimo naše, i Hrista kao 'poniženog' Boga; a racionalizovaće raznim teorijama (ili -izmima), već...

Подели на овим сајтовима

24 minutes ago, Снежана рече

Небило ти заповеђено, објасни нама неразумнима и слепима хришћанску науку.

Objasnice ti Pismo i Crkva, hriscanski veroucitelj to nisam.

Onaj koji se stidi ove vere taj je nije primio k srcu zato je ostao slepac, i zato govori besmislice.

Zar to nije jadno da se neko stidi svoga Boga, svog dobrocinitelja, svog Spasitelja bojeci se poruge bezboznog sveta.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, kamila рече

Objasnice ti Pismo i Crkva, hriscanski veroucitelj to nisam.

Onaj koji se stidi ove vere taj je nije primio k srcu zato je ostao slepac, i zato govori besmislice.

Пре него што почнеш да насумично лапаш етикете и мериш туђу веру, преиспитај твоје "хришћанство" 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Kamila, opusti se, to je pitanje upućeno nama od strane muslimana, kao i od ateista. Lijepo je što si utvrđena u vjeri, pod uslovom da ne osuđuješ one što nisu.  Otud ovo pitanje, recimo neko te pita da objasniš svoju vjeru, radoznalo, dobronamjerno, nedobronamjerno... O tome govori tema. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...