Џуманџи Написано Мај 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2016 @Ronald постави опет онај линк у Аквијеву тему. Ronald је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 27, 2016 Пријави Подели Написано Мај 27, 2016 Gdje u Akvijevu, mislis ovde da postavim? Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2016 27 minutes ago, Ronald рече Gdje u Akvijevu, mislis ovde da postavim? Болан, болан :D Ronald је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Мај 27, 2016 Пријави Подели Написано Мај 27, 2016 21 hours ago, Avocado рече Teza da će bilo ko, uključujući i ateiste, da i na "onom svetu" u ljubećoj sveprisutnosti Boga da mrzi Boga, da zbog toga duševno bude na mukama i ne promeni svoje mišljenje je jednostavno beskrajno glupa i nerealna. Takođe, nejasno je zašto bi neko ko jeste verovao u Boga ali činio zlodela osećao bilo kakvu nelagodu zbog ljubeće sveprisutnosti Boga.. А шта ако ће Божија љубав на "оном свету" бити толико јака да не можеш остати равнодушан, или постанеш преподобан или одеш у другу крајност..? Неће то бити гледање ТВ серије са кауча... Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Мај 27, 2016 Пријави Подели Написано Мај 27, 2016 10 minutes ago, Muramasa рече Kako može da utiče na mene ako je ignorišem? Можеш да осећаш мржњу због чињенице да не можеш да је игноришеш. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 27, 2016 Пријави Подели Написано Мај 27, 2016 29 minutes ago, Ниџока 1.1 рече А шта ако ће Божија љубав на "оном свету" бити толико јака да не можеш остати равнодушан, или постанеш преподобан или одеш у другу крајност..? Неће то бити гледање ТВ серије са кауча... Pa ništa. Pre svega, ako se vaš scenario ispostavi kao tačan, ja više neću biti nevernik. Na onom svetu nema vernika i nevernika, već svi znamo da Bog postoji. Ja ni sada ne mrzim Boga (već ne verujem da postoji) pa ne znam zašto bi ga i u tom scenariju mrzeo. Tačnije, ne znam zašto bi ga iko u tom scenariju mrzeo i još bio na paklenim mukama zbog toga. Zato rekoh da je ta teza glupa i nerealna... počiva na pretpostavci da ateisti i zlikovci mrze Boga, a ta pretpostavka je potpuno netačna. Jednostavno, Pakao kojeg Kalomiros opisuje nije ni za koga "paklen"... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 27, 2016 Пријави Подели Написано Мај 27, 2016 3 minutes ago, Avocado рече Pa ništa. Pre svega, ako se vaš scenario ispostavi kao tačan, ja više neću biti nevernik. Na onom svetu nema vernika i nevernika, već svi znamo da Bog postoji. Ja ni sada ne mrzim Boga (već ne verujem da postoji) pa ne znam zašto bi ga i u tom scenariju mrzeo. Tačnije, ne znam zašto bi ga iko u tom scenariju mrzeo i još bio na paklenim mukama zbog toga. Zato rekoh da je ta teza glupa i nerealna... počiva na pretpostavci da ateisti i zlikovci mrze Boga, a ta pretpostavka je potpuno netačna. Jednostavno, Pakao kojeg Kalomiros opisuje nije ni za koga "paklen"... Samo sto mozes mrzeti druge ljude ili jednostavno gajiti negativne emocije prema njima, pa cak i ne gajiti bilo sta i biti ravnodusan. Paklene muke ce imati svi oni koji se nadju u drustvu ljudi koje tokom zivota nikako nisu gotivili, sto se automatski odrazva na mrznju prema Bogu ne samo zbog onog da ko ljubi drugog ljubi i Boga, ko mrzi drugog mrzi i Boga, nego jer mozes kriviti Boga sto te je smestio u takvu situaciju da se okruzen ili svestan ljudi sa kojima neces nista da imas. Zato Dostojevski kaze da je pakao nemogucnost da se voli, sto vazi za sve one koji ne moraju mrzeti druge aktivno, nego biti ravnodusni prema njima, pa je takao pakao sve osim voljenja. Iako nije hriscanin vec ateista, Sartr je dosao do slicnog zakljucka kada je rekao da su pakao drugi. Dakle osobe koje te jednostavno smetaju ,iritiraju, ne moras da znas coveka, a moze da te iritira njegova faca, izgled, pojava, bilo sta. Н И Н Е and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Мај 27, 2016 Пријави Подели Написано Мај 27, 2016 21 minutes ago, Avocado рече Pa ništa. Pre svega, ako se vaš scenario ispostavi kao tačan, ja više neću biti nevernik. Na onom svetu nema vernika i nevernika, već svi znamo da Bog postoji. Ja ni sada ne mrzim Boga (već ne verujem da postoji) pa ne znam zašto bi ga i u tom scenariju mrzeo. Tačnije, ne znam zašto bi ga iko u tom scenariju mrzeo i još bio na paklenim mukama zbog toga. Zato rekoh da je ta teza glupa i nerealna... počiva na pretpostavci da ateisti i zlikovci mrze Boga, a ta pretpostavka je potpuno netačna. Jednostavno, Pakao kojeg Kalomiros opisuje nije ni za koga "paklen"... Добро је што не можеш да замислиш да мрзиш Бога. Али не знаш како би реаговао на евентуалну ситуацију у којој си изложен безграничној љубави Бога и особа које су те можда иритирале раније. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 27, 2016 Пријави Подели Написано Мај 27, 2016 Evo čitam ova vaša pisanija pa da nešto pitam. Umremo, dobijemo eventualno novo telo i uselimo se u eshaton (ili štakod) i obavezno svi podrazumevaju da smo tamo mi (naše ličnosti). Da li je tako, da li smo to zaista mi? Mi smo napravljeni i funkcionišemo u ovom svetu (prilagođeni smo njemu). Taj eshaton (ili štagod) prema vašim rečima (vernika) je svet apsolutno različit od našeg (Božji svet). U takvom svetu (potpuno različitom) mi bismo za vrlo kratko vreme poludeli (najblaže rečeno) jer nismo napravljeni za njega. Za funkcionisanje u tom svetu trebaju sasvim druge ličnosti, ličnosti napravljene za taj svet, a to svakako nismo mi. Drugim rečima kad umremo, umiremo za stalno (nestajemo) a to što se useli u eshaton je sasvim neko drugo biće koje u najboljem slučaju ima samo naša sećanja (koja mu ničemu ne služe). Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 27, 2016 Пријави Подели Написано Мај 27, 2016 1 hour ago, Ниџока 1.1 рече или постанеш преподобан или одеш у другу крајност..? Na Strasnom Sudu se popisuje stanje, i gde se ko zatekao, tu ce odraditi i vecnost (ako krajnosti postavimo na neku dimenziju koju onda mapiramo na prostor, jelte), to jeste, nema promena smera tog vektora osobine. Ako si bio fini i sve sa pozitivne strane, na pozitivnu stranu ima da se usavrsavas, ako si bio los i sve sa negativne strane, ka negativnom beskraju teras. Ako bi mogldo da se desi da ti tamo menjas misljenje i krivudas u krajnosti, onda opet ima neki da skidaju lustere i bacaju ih u podrume donje, a to mu opet dodje na iste probleme ko i pre ove igrarije. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 27, 2016 Пријави Подели Написано Мај 27, 2016 15 minutes ago, VaSa110 рече najboljem slučaju ima samo naša sećanja (koja mu ničemu ne služe) Mozda im je to valuta, ko cigare u zatvoru?! VaSa110 је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 27, 2016 Пријави Подели Написано Мај 27, 2016 20 hours ago, Господин Дареалис рече Kad bi se vratio kroz vreme da ubiješ bebu Hitlera, ostao bi upamćen kao neko ko je ubio bebu, a ne heroj. E, a je l se secas, bila je jedna poucna prica koju su lajkminovali na forumu pre neku godinu, na tu foru. Kao ide neki starac pa sretne mladica pa nastave zajedno i ovaj pravi budalastine teske, ubije i dete neko i onda ima i neko prigodno naravoucenije, kao nije on ludak potpuni? Misim da ga je Sqni okarakterisao kao ekstremnog konsekvencijalistu Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Мај 27, 2016 Пријави Подели Написано Мај 27, 2016 1 hour ago, Muramasa рече Zašto ne bih mogao da je ignorišem? Dobro, tu je, ali šta se to mene tiče? Не знам како да ти објасним, вероватно мораш то сам осетити. 47 minutes ago, drvce рече Na Strasnom Sudu se popisuje stanje, i gde se ko zatekao, tu ce odraditi i vecnost (ako krajnosti postavimo na neku dimenziju koju onda mapiramo na prostor, jelte), to jeste, nema promena smera tog vektora osobine. Ako si bio fini i sve sa pozitivne strane, na pozitivnu stranu ima da se usavrsavas, ako si bio los i sve sa negativne strane, ka negativnom beskraju teras. Ako bi mogldo da se desi da ti tamo menjas misljenje i krivudas u krajnosti, onda opet ima neki da skidaju lustere i bacaju ih u podrume donje, a to mu opet dodje na iste probleme ko i pre ove igrarije. Отац Сава је синоћ написао одличан текст у вези овога о чему дискутујемо. Можда би ти било интересантно да га прочиташ. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 27, 2016 Пријави Подели Написано Мај 27, 2016 1 hour ago, Muramasa рече Ako sam ravnodusan prema nekom, gde je tu muka? Isto kao da ne postoji. Ne mozes nista da ostvaris, da uradis, gledas na tog nekog kao na obican kamen koji ti nista ne predstavlja, pa si svu paznju preusmerio na sebe i unutrasnji svet, a tamo nema niceg, pa nisi nikakva licnost i nemas postojanje, nema Muramase, tvog identiteta ko si i sta si, nego nista, obicna ravnodusna statua koja nista ne predstavlja i dosadjuje se vecno. 48 minutes ago, VaSa110 рече Evo čitam ova vaša pisanija pa da nešto pitam. Umremo, dobijemo eventualno novo telo i uselimo se u eshaton (ili štakod) i obavezno svi podrazumevaju da smo tamo mi (naše ličnosti). Da li je tako, da li smo to zaista mi? Mi smo napravljeni i funkcionišemo u ovom svetu (prilagođeni smo njemu). Taj eshaton (ili štagod) prema vašim rečima (vernika) je svet apsolutno različit od našeg (Božji svet). U takvom svetu (potpuno različitom) mi bismo za vrlo kratko vreme poludeli (najblaže rečeno) jer nismo napravljeni za njega. Za funkcionisanje u tom svetu trebaju sasvim druge ličnosti, ličnosti napravljene za taj svet, a to svakako nismo mi. Drugim rečima kad umremo, umiremo za stalno (nestajemo) a to što se useli u eshaton je sasvim neko drugo biće koje u najboljem slučaju ima samo naša sećanja (koja mu ničemu ne služe). Tu koliko sam shvatio uzimas pretpostavku da sa promenom tela dolazi do promene licnosti. Da je tako, onda mi nikad ne bismo bili to sto jesmo jer se kroz zivot nase telo promeni par puta. Isto tako Muramasa ne bi bio Muramasa kada bi svoje telo zamenio terminatorskim telom, a teorijski pa i empirijski sto se tice nasih tela znamo da to nije tako. Svakako tu moze doci do promene ponasanja, sposobnosti, ali to nije promena licnosti ako tu licnost shvatamo kao pojedinacnog subjekta sa umom, svescu i voljom. Tako u eshatonu ti u sustini promenis samo odelo, skines pocepano i prljavo i ubuces elegantnije i cistije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 27, 2016 Пријави Подели Написано Мај 27, 2016 1 hour ago, Deja Vu рече Samo sto mozes mrzeti druge ljude ili jednostavno gajiti negativne emocije prema njima, pa cak i ne gajiti bilo sta i biti ravnodusan. Paklene muke ce imati svi oni koji se nadju u drustvu ljudi koje tokom zivota nikako nisu gotivili, sto se automatski odrazva na mrznju prema Bogu ne samo zbog onog da ko ljubi drugog ljubi i Boga, ko mrzi drugog mrzi i Boga, nego jer mozes kriviti Boga sto te je smestio u takvu situaciju da se okruzen ili svestan ljudi sa kojima neces nista da imas. Ako je poenta da me zatvori u neku vrstu ćelije u kojoj ne mogu da izbegnem i ignorišem ljude koji me iritiraju (pošto trenutno ne mrzim nikog) onda objašnjenje nije ništa suštinski drugačije od protestantskog - opet te Bog svesno i namerno kažnjava i moje paklene muke su posledica njegovog izbora... i dalje je Sudija koji kažnjava nepravednom kaznom. Opet njegov izbor da me smesti u društvo ljudi koji me iritiraju umesto u društvo ljudi koje volim, predstavlja uzrok mojih paklenih muka, a ne moji nedostaci, gresi i sl. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука