cloudking Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 47 minutes ago, -Владимир- рече Рече Каломирос, Бог није Бог људске правде него Бог љубави. Уосталом, нисам адвокат али верујем да то ни на којем суду не би прошло . То је као кад би Хитлерову мајку сматрао одговорном за помор Јевреја у другом светском рату . U mom komsiluku jedan dundjer sazidao kucu. Medjutim, kad je zavrsio, rekao je ukucanima da je kuca jaka ko crna zemlja, ali da ako zele udobno da zive, NIKAKO ne koriste uredjaje koji izazivaju bilo kakve vibracije. Ljudi su se pogledali u cudu, platili coveku i naravno iste veceri ukljucili ves masinu. Kuca se srusila zbog vibracija ves masine. Naravno... ne moze dundjer da bude odgovoran. Taj zidar, nije zidar ljudske gluposti nego zidar kuce, a ljudi su sami krivi jer su imali jasan izbor- ili da postuju zidaraevu preporuku i ne ukljucuju te masine ili da ga ne poslusaju i zavrse u zidarskom paklu... Sloboda izbora nije za svakoga. Avocado је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 51 minutes ago, Господин Дареалис рече Његов циљ је да прокаже наводну некохерентност али није у праву. Pa kad ste kaziprste zavukli do srednjeg uha... Avocado је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 24 minutes ago, Avocado рече Prihvatio sam da je to vaše objašnjenje i bez ikakvih teškoća ukazao na nedostatke istog... То није наше објашњење, не капирам. 24 minutes ago, Avocado рече Mislio sam i to da prokomentarišem ali me mrzelo... prosto, nisam očekivao da će bilo ko da prihvati da "ne shvataj bukvalno" znači "shvataj kako ti god padne na pamet, pa i suprotno"..." Не верујем да је то хтео да каже човек... Јесам ли ја тако схватио? 24 minutes ago, Avocado рече Ako ti tako kažeš... Па тако је изгледа. 24 minutes ago, Avocado рече Samo ako pod pravoslavnom tradicijom ne podrazumevaš šta većina pravoslavaca misli i govori... Ни 1% њих нису прави Хришћани и нису аргумент ни за шта. (Само немој 'Е ово је 'No true Scotsman fallacy'' сад ) 31 minutes ago, Muramasa рече Inače, mogu da se nateram da prestanem da volim i mogu da sprečim ljubav pre nego što uopšte nastane. To sam nedavno uradio kada sam se svideo jednoj devojci i kada sam racionalno procenio da ne treba da volim. Дао ти Бог здравља и среће! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 30 minutes ago, Muramasa рече Inače, mogu da se nateram da prestanem da volim i mogu da sprečim ljubav pre nego što uopšte nastane. To sam nedavno uradio kada sam se svideo jednoj devojci i kada sam racionalno procenio da ne treba da volim. Salu na stranu, i ja sam ovo primetio kod sebe. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 5 minutes ago, -Владимир- рече Бог је један а три личности. Ако их одвојиш више није Бог. Као и човек. A? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 10 minutes ago, cloudking рече Ali sta cemo sa licnoscu? Svaku osobu definisu pre svega njeno vaspitanje i iskustva. Bez iskustva mi smo nista. Kako ce se ponasati ljudi koji nemaju detinjstvo, oca, majcinski zagrljaj, poljubac zbog oderanog kolena... koji ne znaju sta je to ljubav, prijateljstvo, skola, bog... Kakvo ce oblicje i karakter imati takvi ljudi? Дете се рађа са већ формираним карактером, није tabula rasa, ако је веровати Јеротићу . То о чему говориш надограђује личност, карактер, али га не формира од нуле. Уосталом видећемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 13 minutes ago, Juan рече Хитлерова мајка није била савршено биће без чијег знања ништа не може да се догоди. Кажу да је била баш дивна жена. И да је до последњих дана тамо у Адолфовом бункеру била њена слика... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 3 minutes ago, Господин Дареалис рече Ни 1% њих нису прави Хришћани и нису аргумент ни за шта. (Само немој 'Е ово је 'No true Scotsman fallacy'' сад ) Da upravo taj 1 samo cini crkvu, to bi bila najpostovanija i ozbiljno shvacena institucija na svetu. Ali politicka moc koju nosi masovno clanstvo zamagljuje bilo kakvu ideju i o bogu i hrsicanstvu i cini je nepotrebnom... Аурор је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 5 minutes ago, -Владимир- рече Зашто ? Колико ја знам, Хитлер је био пунолетан и при здравој свести када је постао канцелар. Zato što bi u slučaju da je sveznajuća bila odgovorna za sve posledice svojih postupaka... i to sa umišljajem. Цитат Ето Šta eto? Eto Avocado u pravu si da je besmisleno da verujemo da bi u "onom svetu" mrzeo Boga? Цитат Бог је један а три личности. Ако их одвојиш више није Бог. Као и човек. Ko je pominjao odvajanje ličnosti Boga? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 5 minutes ago, cloudking рече Pa kad ste kaziprste zavukli do srednjeg uha... Баш напротив, I'm all ears. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 1 minute ago, -Владимир- рече Дете се рађа са већ формираним карактером, није tabula rasa, ако је веровати Јеротићу . То о чему говориш надограђује личност, карактер, али га не формира од нуле. Уосталом видећемо. Cemu sluzi karakter bez secanja i iskustva? Takav "covek" ne zna sta je zemljina kugla, ne zna sta je odlazak na more, ne zna sta su jezici jer nema ni maternji a kamoli neki drugi... Nema ni-sta. Osim toga ako je samo bioloski karkater dovoljan onda je samo postojanje ovog naseg sveta potpni promasaj boga... nema nikakvu svrhu пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 @Avocado mnogo, ali mnogo dobra profilna fotka Avocado је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 14 minutes ago, cloudking рече E vidis kod nas su ti najomrazeniji likovi koji se vode filozofijom "sto me manje razumeju to sam veci umetnik" . Знам таквих ликова колико хоћеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 21 minutes ago, cloudking рече Da upravo taj 1 samo cini crkvu, to bi bila najpostovanija i ozbiljno shvacena institucija na svetu. Ali politicka moc koju nosi masovno clanstvo zamagljuje bilo kakvu ideju i o bogu i hrsicanstvu i cini je nepotrebnom... Потпуно си у праву, потпис. То је онда ствар разлике између цркве и Цркве. Овај атеиста је добро објаснио (од 1:37, иначе и даље ме одушевљава лик): Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 2 minutes ago, Avocado рече Zato što bi u slučaju da je sveznajuća bila odgovorna za sve posledice svojih postupaka... i to sa umišljajem. Да, за последице својих поступака, не за последице Хитлерових поступака. 6 minutes ago, Avocado рече Ko je pominjao odvajanje ličnosti Boga? Поменуо сам као пример. Природа или суштина сваке од лица Бога је иста, личности су различите, тако је и суштина свих људи је иста, само су личности различите. Али ајде, на овоме не бих смео да инсистирам док не потврди неко теолошки биоље поткован. 11 minutes ago, Avocado рече Šta eto? Eto Avocado u pravu si da je besmisleno da verujemo da bi u "onom svetu" mrzeo Boga? Ето, видиш, ни ти не можеш себе да силујеш да волиш или мрзиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука