Ђорђе Р Написано Мај 23, 2016 Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 Ја у ствари нисам сигуран шта ти у ствари питаш. Да ли питаш како муслиманима проповедати Христа, тј. како одговарати на питања муслимана, о Христу који је описан у Курану, и о коме "уче" муслимани? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 23, 2016 Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 Да ли ти мислиш да би се требало стидети Христа? Да ли у јеванђељу има било ког поступка Христа, због ког би се хришћани требали стидети? Рекао бих да желиш на нешто да усмериш тему, али никако да то формулишеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 11 minutes ago, Ђорђе Р рече Да ли питаш како муслиманима проповедати Христа, тј. како одговарати на питања муслимана, о Христу који је описан у Курану, и о коме "уче" муслимани? Не, наслов теме је јасан, а већ сам појаснила - исто што ме је питала једна девојка питам и ја вас. 8 minutes ago, Ђорђе Р рече Да ли ти мислиш да би се требало стидети Христа? Да ли у јеванђељу има било ког поступка Христа, због ког би се хришћани требали стидети? Ма, јок, мада тема и јесте таква да оставља простор за свакакве интерпретације и инсинуације, по жељи и вољи "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 23, 2016 Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 4 minutes ago, Џуманџи рече Не, наслов теме је јасан, а већ сам појаснила - исто што ме је питала једна девојка питам и ја вас. Па ваљда се не стидимо Христа, него поносимо Њиме, зато што смо хришћани, а не муслимани. Није ми баш јасно зашто тема о томе... Вероватно за разбрибригу... Џуманџи and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Мај 23, 2016 Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 Не стидим се Христа јер све што је радио, радио је из љубави. Paradoksologija and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 1 hour ago, Ђорђе Р рече Па ваљда се не стидимо Христа, него поносимо Њиме, зато што смо хришћани Добар хинт, добар хинт... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 23, 2016 Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 14 minutes ago, Џуманџи рече Добар хинт, добар хинт... Да ли схваташ да је питање донекле увредљиво хришћанима? Само питање крије оптужбу, крије клевету, да је Христос нешто лоше радио, због чега се ми не стидимо, а у ствари би требало да се стидимо. И сада се пита, зашто се ми не стидимо, како то да се не стидимо. У твојој првој поруци делује као да би се требали стидети Крста. О томе шта је крст је толико тога написано. Апостол Павле у Првој посланици Коринћанима: "23. А ми проповиједамо Христа распетога, Јудејима саблазан, а Јелинима лудост;" О овоме је писано и овде, нпр. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 Ма, не се узбуђавај. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Мај 23, 2016 Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 @Ђорђе Р Ако су се његови ученици могли постидети њега а видели су његова чуда, може се то и нама десити. Не смемо бити превише самоуверени у вези тога. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 23, 2016 Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 7 minutes ago, Ниџока 1.1 рече @Ђорђе Р Ако су се његови ученици могли постидети њега а видели су његова чуда, може се то и нама десити. Не смемо бити превише самоуверени у вези тога. Како? Зашто кажеш да су се постидели "њега", а мислиш на Крст? Ми се не можемо постидети Крста. Они су могли, јер су њихова очекивања била другачија. Ми верујемо у Христа распетога, и ако би се постидели Крста, онда не би били хришћани, јер не би веровали у Христа распетога. Ученици су веровали у Христа, Сина Божијега, а не распетога, и због тога их је Крст саблазнио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Мај 23, 2016 Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 16 minutes ago, Ђорђе Р рече Како? Зашто кажеш да су се постидели "њега", а мислиш на Крст? Ми се не можемо постидети Крста. Они су могли, јер су њихова очекивања била другачија. Ми верујемо у Христа распетога, и ако би се постидели Крста, онда не би били хришћани, јер не би веровали у Христа распетога. Ученици су веровали у Христа, Сина Божијега, а не распетога, и због тога их је Крст саблазнио. Да, мислио сам на стид због Његовог понижења на крсту али не само због тога. Ту је и читав принцип неузвраћања злим на зло који се може протумачити као слабост. Како да нам се то деси? Могуће је брате ако ослаби вера. Дешава се. АлександраВ and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 23, 2016 Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 5 minutes ago, Ниџока 1.1 рече Да, мислио сам на стид због Његовог понижења на крсту али не само због тога. Ту је и читав принцип неузвраћања злим на зло који се може протумачити као слабост. Како да нам се то деси? Могуће је брате ако ослаби вера. Дешава се. Али за хришћанина то не може бити слабост, него снага. Вера може ослабити, може се престати бити хришћанином, православцем. Може човек одбацити Бога, и наћи другог бога (тј. идола). Чак и онда се не може стидети Христа, јер Он (Христос) више није његов Бог. Као када бих се ја стидео Алаха, или Зевса ... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 23, 2016 Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 5 hours ago, Ђорђе Р рече Да ли схваташ да је питање донекле увредљиво хришћанима? Само питање крије оптужбу, крије клевету, да је Христос нешто лоше радио, због чега се ми не стидимо, а у ствари би требало да се стидимо. И сада се пита, зашто се ми не стидимо, како то да се не стидимо. У твојој првој поруци делује као да би се требали стидети Крста. О томе шта је крст је толико тога написано. Апостол Павле у Првој посланици Коринћанима: "23. А ми проповиједамо Христа распетога, Јудејима саблазан, а Јелинима лудост;" О овоме је писано и овде, нпр. U dominantnoj kulturi i poimanju stvarnosti raspeti Bog je i dalje i ludost i sablazan. Biti zbilja hrišćanin i jeste, i dalje, suprotstavljanje očekivanjima većine, a ne samo muslimana. Mi se, navodno, ne stidimo Hrista, poniženog i raspetog, ali se prečesto stidimo sebe i bližnjih kada im se slično u svetu desi. Tome ove tema, koliko shvatam. Goku, -Владимир-, Аурор and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Мај 23, 2016 Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 11 hours ago, Muramasa рече Ja se nikada ne bih ponosio bogom ili bogočovekom kome je moguće probiti kožu, makar i .50BMG-om. Ти не можеш ни да замислиш нешто више од онога што смо добили богочовјеком Исусом Христом, бесмртност, вјечно постојање. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 7 hours ago, Драган άσημος рече Ти не можеш ни да замислиш нешто више од онога што смо добили богочовјеком Исусом Христом, бесмртност, вјечно постојање. Umirete isto posle hrista kao i pre njega. Ne vidim da ste ista dobili sto niste vec imali? Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука