Jump to content

РУСКИ МЕДИЈИ РАСКРИНКАЛИ ДЕСНИЧАРА БОШКА ОБРАДОВИЋА: Двери су америчка превара!

Оцени ову тему

Istochnik

Препоручена порука

1 minute ago, Justin Waters рече

Odbacivanje puta u EU, jacanje veza s Rusijom?

Dveri su bili do nedavno za ulazak u evroazijsku uniju i ODKB, to su strateski ciljevi kojih su se odrekli. Posle toga su izgubili svo moja postovanje koje su ranije imali. To je sabotaza.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Istochnik рече

Dveri su bili do nedavno za ulazak u evroazijsku uniju i ODKB, to su strateski ciljevi kojih su se odrekli. Posle toga su izgubili svo moja postovanje koje su ranije imali. To je sabotaza.

И одабрали су пут неутралности и анти-ЕУ. Баш проамерички.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Ћириличар рече

И одабрали су пут неутралности и анти-ЕУ. Баш проамерички.

Da, ostati vojno neutralni ide amerikancima u korist, jer da smo u ODKB ruske baze su u juznoj evropi, pusti to sto govore protiv EU jer to nema nikakvog znacaja to je sad samo  mlacenje u praznu slamu..Drugo, ulazak u evroazijski savez ide u korist narodu, to je ogromno trziste gdje su svi jednaki za razliku od EU gdje njemci dominiraju i koriste bugare i rumune na primjer samo kao jeftinu radnu snagu.

Подели на овим сајтовима

Ja zaista nisam nikakav pristalica Dveri niti mi se uopste dopada njihov program i usmerenje, cak naprotiv, ali ovo su zaista nebuloze. 

Mislim da je potpuno pogresno posmatrati stranke kroz prizmu proamericki/proruski. Treba gledati sta konkretno neko predlaze u smislu poboljsanja zivota gradjana Srbije i kako to sto predlaze namerava konkretno sprovesti u delo. Sve ostalo su zamajavanja i zbunjivanje ionako sludjenog i sve siromasnijeg naroda.

Mislim da i Americke i Ruske vlade, kao ostalom i sve druge vlade sveta, generalno boli uvo i za Srbe i Srbiju i da ce nam biti onako kako mi sami uredimo da nam bude okruzenje u kome zivimo.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Istochnik рече

Da, ostati vojno neutralni ide amerikancima u korist, jer da smo u ODKB ruske baze su u juznoj evropi, pusti to sto govore protiv EU jer to nema nikakvog znacaja to je sad samo  mlacenje u praznu slamu..Drugo, ulazak u evroazijski savez ide u korist narodu, to je ogromno trziste gdje su svi jednaki za razliku od EU gdje njemci dominiraju i koriste bugare i rumune na primjer samo kao jeftinu radnu snagu.

Руси исто "користе" Казахе, Јермене, Туркмене и остале као јефтину радну снагу. Свако има своје прашинаре. Дакле није ЗНД ништа "праведнији" од ЕУ. А наши трговински партнери су 90% у ЕУ. Тако да је веома јасно куда нас новчана инерција води.

Е сад, Нијемци користе Бугаре ( хајд, Балканце генерално ) као јефтину радну снагу. Јесте, али опет Балканцу је боље финансијски арбајтовати у Њемачкој као јефтина радна снага, него на Балкану као незапослени људски ресурс. Као и оним Казасима, Јерменима, ТУркменима и осталима у Москви.

Вала, у интересу Србије је да се не ставља на линије фронта Запада и Истока, тако да, ако су Двери амерички пијуни, онда е наш интерес поклапа са америчким. И тако политика функционише.

1 hour ago, florenntina рече

Ja zaista nisam nikakav pristalica Dveri niti mi se uopste dopada njihov program i usmerenje, cak naprotiv, ali ovo su zaista nebuloze. 

Mislim da je potpuno pogresno posmatrati stranke kroz prizmu proamericki/proruski. Treba gledati sta konkretno neko predlaze u smislu poboljsanja zivota gradjana Srbije i kako to sto predlaze namerava konkretno sprovesti u delo. Sve ostalo su zamajavanja i zbunjivanje ionako sludjenog i sve siromasnijeg naroda.

Mislim da i Americke i Ruske vlade, kao ostalom i sve druge vlade sveta, generalno boli uvo i za Srbe i Srbiju i da ce nam biti onako kako mi sami uredimo da nam bude okruzenje u kome zivimo.

Наравно, а поготово то важи ако се и прихвати становиште да стране владе финансирају наше странке. То значи да домаће странке раде за стране интересе и онда је довољн осамо погледати шта странке причају да желе урадити и које су им главне позиције... Тако да је прича о страним агентима заиста излишна.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Ћириличар рече

Руси исто "користе" Казахе, Јермене, Туркмене и остале као јефтину радну снагу. Свако има своје прашинаре. Дакле није ЗНД ништа "праведнији" од ЕУ. А наши трговински партнери су 90% у ЕУ. Тако да је веома јасно куда нас новчана инерција води.

Ovo nije nikako osnovano, migranti iz bivsih republika su dosli u rusiju da rade daleko prije nego sto je isla prica o evroazijskom savezu. Pogledaj ekonomiju belorusije, 3% nezaposlenosti, Pogledaj koliko belorusi placaju gas. Rusija je bogatija stotinu puta od evrope po prirodnim resursima i samo je pitanje vremena kad ce se opet njemci seliti u rusiju kao za vrijeme carice katarine.

Подели на овим сајтовима

Често сам имао дискусије на форуму у којима сам "бранио" Русе, и Руси ми јесу емотивно јако блиски, али кад се сагледа реално, мало ми је прича око нашег везивања за Русију, безбедносног и економског неубедљива.

Прво, одакле то да би Руси уопште желели да имају базе у Србији? По чему им је Србија толико стратешки значајна да би се додатно замерали са САД и ЕУ? Друго, све и да имају базе у Србији, каква је то гаранција, када је Сирија, у којој имају базу и која им је традиционално у сфери интереса, прошла кроз 4 године рата пре него што су се Руси сетили да помогну. 

Треће, везивати се економски за руску привреду која је у катастрофалној ситуацији, док традиционално имамо јаче привредне везе са ЕУ земљама је скроз дискутабилан потез.

Све у свему, верујем да Руси немају ни интереса ни жеље да нам одмажу, то треба ценити, и гајити што боље везе, али са друге стране верујем такође да Руси немају ни претераног интереса нити могућности да буду неко ко ће обезбедити Србији напредак и сигурност којој тежимо.

Имајући све то у виду, блага корекција циљева Двери, ми никако није довољан аргумент за тезу да су амерички играчи (иако се иначе не бих кладио да нису, они или било ко други).

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

13 hours ago, Istochnik рече

Ovo nije nikako osnovano, migranti iz bivsih republika su dosli u rusiju da rade daleko prije nego sto je isla prica o evroazijskom savezu. Pogledaj ekonomiju belorusije, 3% nezaposlenosti, Pogledaj koliko belorusi placaju gas. Rusija je bogatija stotinu puta od evrope po prirodnim resursima i samo je pitanje vremena kad ce se opet njemci seliti u rusiju kao za vrijeme carice katarine.

Дошли су из сиромашнијих земаља у богатију земљу и ту раде као јефтина радна снага. Говорим о тржиштима, а не организацијама попут ЕУ или ЗНД. Руско и европско тржиште су по том питању иста.

Бјелоруси Русији служе као тампон зона, зато и имају толике повластице и може им се са социјализмом. Камо среће да ми имамо тако повољан геостратешки положај ( а имала га је СФРЈ једно вријеме нпр. ).

Али већ одлутасмо од теме, тако да овдје стајем.

Подели на овим сајтовима

Руси се приближавају Ватикану да би могли реаговати када дође време. Зато је Србија стратешко место.

Када буде преображај западних хришћана, Ватикан и Рим ће бити у извесној опасности. Прави заштитник од правих непријатеља може бити само Русија и њени савезници.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

18 hours ago, Istochnik рече

Ulazak u Evroazijsku uniju je cista demgagogija. Srbija ne moze nikad biti clan EAU dok je kopnenon razdvojena od EAU samom EU. To su valjda u Dverima shvatili pa su malo promjenili plocu valjda pomislivsi da se malo uozbljie il ista vec. 

18 hours ago, Istochnik рече

Ne naprotiv. Vojna neutralnsot Srbije odgovara Rusima. Srbiju na zapadu s pravom vjecito gledaju kao malu Rusiju, i stalo im je Srbiju sto dalje odvuci od Ruskog uticaja i to ce moci uraditi jedino ako Srbija jednog dana postane clan NATO-a i EU. S druge strane Rusi, koji su jako svjesni geostratskog polozaja Srbije i da oni Srbiju ne mogu imati kao Bjelorusiju, njima je bitna neutralnost Srbije tako da NATO ne razmjesta svoje raketne sititove i naoruzanje po Srbiji plus neutralnsot Srbije omogucuje i Rusiji da malo prcka po Srbiji revanisrajuci se zapadu u geopolitickoj sahovskoj igri. 

Imas iluzorne predstave o EAU. EAU pre svega je ogromna samo geografski dok populaciono uopste nije ogromna i tri puta je manja od EU, plus tri puta je manja kupovna moc ljudi. Ni u cemu to Njemci ne iskoristavaju Rumune i Bugare u cemu Rusi ne iskoristavaju Bjeloruse i Kazahstance. Sa ekonomskog aspekta neuporedivo je korisnije imati dobru ekonomsku saradnju sa EU nego sa EAU, cak i bez da budes clan poput Svajcarske, Islanda ili Norveske. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Циљ је да ЕУ једном буде ЕАУ. То је самој Европи на корист ако буде било свестране користи.

Перспектива је да Кина и Индија са околним земљама буду у ЕАУ. Циљ је да се досегне Блиски исток и спајање са Грчком и Балканским земљама, при чему се отвара права могућност развоја, а не као сада под варљивом ЕУ.

Планетарна политика је стално у променама. Треба се залагати за мир и дијалог, за сарадњу а избегавати на све могуће начине ратове и конфликте, осим ако је слобода, као и част - идентитет, итсл. -, у крајњој опасности.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Љуби га мајка, предобни Вучић Вуле, нашминкани патетични позер.Сви криви само он не. Неће на Велику суботу да реагује, на  протест испред РИК-a, а на Велики Петак краде гласове...која предобност...нема шта... 

Мурамаша, ако не знаш како изгледа преподобни патетичњак у оном пежоративном значењу прати мало обраћања драгога нам Вула.Боже...да сам којимм случајем симпатизер напредљака и лика нам и дела драгога нам Вула,( пуји, пуји не дај Боже) или да сам којим несрећним случајем члан  шатро напредне странке , (опет  пуји пуји не дај Боже )...извршила би политички харакири, што у мом преводу значи следеће :

"Као  члан форума , повукла бих се једно два месеца и од срамоте се не бих појављивала на форуму...гледано шире од форумских граница, моментално бих се учланила у Двери, и још шире најшире, отишла у манастир да окајавам грехе напада на праведњаке од стране напредњака....ха... "

Што им Двери сметају, као не знамо....а промена Устава и Косово....итд итд... да не будем баш...баш превише конкретна...  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

И још само да додам.....за један глас ( ЕЈ за један глас ), нису прешли цензус , чини ми се за један ...о Боже да ли сам добро чула....

да није тужно, превише тужно и до бола неинтелигентно и глупо,  било би смешно до бола смешно....

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Мене све више нервира позивање на српство, и нервирају ме глупа имена као што су Двери. Каква је то идеологија, у правом смислу, позитивном смислу? Рекао бих никаква, него само пуко српство и неко фантомско моралисање.

Нема ни једне странке, партије, ни једног покрета у овом тренутку у Србији, који могу да промене нешто на боље, на дугорочне стазе да буде боље. Ако се нешто паметно појави то се угуши чим никне. Сада све партије раде само на сопственом богаћењу, удобности и привилегијама.

Наравно да неко из тих партија има добре идеје, да жели промене на боље. Међутим, нема изгледа да буде боље док се не деси потпуно јединство свих Срба, а то је жар по задњици за многе наше блиске и даље непријатеље.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Док сам писала скорашњи пост о Дверима горе мало изнад, на скајп  мрежи појављује се доступност Данила Тврдишића, рачунар који тренутно користим услужни..

Има нешто у томе , ја о Дверима и прогону истих а Даниле на вези....:scratch_head:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...