Jump to content

Glasomer - vidite sa kojim stavovima politickih partija se slazu vasi stavovi

Оцени ову тему

Deja Vu

Препоручена порука

Борко, Заветници и Тадићев СДС су ми по 59%!

Схизофренија! 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Караконџула рече

Борко, Заветници и Тадићев СДС су ми по 59%!

Схизофренија! 

У, па ти си левичарски десничар демократске провенијенције. хД

Подели на овим сајтовима

То ти причам, @todor.

Уз то, не симпатишем нити једну од ових партија (добро, не симпатишем никога посебно, али ови ми баш нису драги, сувише су ми "извјештачени").

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Па видим да нису нормални, што каже Јуан питања су типа оног Шекијевог да ли ваши родитељи знају да сте педер

Подели на овим сајтовима

Takva glupa pitanja su i na onom globalnom sajtu za satro pronalazenje politickog kompasa. Pitanjem te uvuku u neku glupu dilemu pa ocekuju da odgovaras na takva pitanja.

Подели на овим сајтовима

Ima ''pitanja'' koja su glupa ili su pak previse uopstena da se na njih ne mogu dati odgovori da-ne. Uostalom ovo nisu pitanja, nego stavovi koji su gotovo isti kao recenice iz programa stranaka. Tako da mozemo reci da su dobrim delom glupi stavovi samih stranaka, sto se jasno vidi na politickoj sceni gde cesto imate apstrakne uopstene stavove koji stvaraju neku bespotrebnu dilemu. Znaci da ovo nisu problemi u nasem drustvu, nego stavovi stranaka. 

Samim tim na osnovu takvih stavova ce gradjani da glasaju, mada vecina tih stavova su ona teska: Kosovo vs. EU/NATO, povecanje vs. smanjenje plata/penzija gde se jasno mogu razdvojiti stranke koje cesto imaju slicne stavove, uopstene, bez konkretnih i preciznijih resenja za neke probleme. 

Uostalom, vecina ljudi stavove navedene ovde uopste ni ne razume. Fiskalna stabilizacija, biranje sudija, zdravstveno osiguranje, jer vecina ljudi u Srbiji skoro uopste ni ne glasa na osnovu stavova i programa partija, nego zbog licnosti lidera. Recimo kad pitate ljude zasto ce glasati za Vucica, recice: zato sto je posten nije ko drugi. Zato Vucic pravi onakve predstave u medijama. Naravno ovo ne vazi za neka opsta jasna pitanja kao sto je ulazak u  NATO gde neko ko je protiv NATO-a nece glasati za Vucica koliko god mislio da je on dobar, samim tim prevagu odnosi program i stav.

Jednim delom cilj ovog Glasomera je naterati ljude da gledaju stavove i program, a ne licnosti lidera. Neko mozda voli Vucica, ali kad sabere i oduzme stavove ispadne da se skroz slaze sa DS-om, pa onda mozda padne u razmisljanje. To sto su stavovi glupi je svakako glavna mana ovog cuda koje i ovako uopsteno oduzima mnogo vremena i mnogi od vas se zale na to, a kako bi se onda zalili kada bi imalo 50 strana sa jasnim preciznim konkretnim stavovima i problemima. 

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Deja Vu рече

Jednim delom cilj ovog Glasomera je naterati ljude da gledaju stavove i program, a ne licnosti lidera. Neko mozda voli Vucica, ali kad sabere i oduzme stavove ispadne da se skroz slaze sa DS-om, pa onda mozda padne u razmisljanje.

Мени је испало да се слажем највише с Живковићем, па онда Заветницима, па онда са ДЈБ. Ајде са Живковићем, сасвим је могуће да се његов програм поклапа са многим мојим ставовима (друга је ствар да ли иза таквог програма може да стане неко ко је паре за винограде уз'о од државе). Али Заветници? Једино што ми се код њих баш свиђа су рибе, али но њима није било ниједно питање...

Подели на овим сајтовима

16 hours ago, Juan рече

Питања су као оно Шешељево: ”Да ли ваши родитељи знају да сте хомосексуалац.”

Око овога сам истражио темељно...

Изгледа да је наводна реченица само урбана легенда. :)

(исто као и  "Милосрдни анђео")

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Juan рече

Мени је испало да се слажем највише с Живковићем, па онда Заветницима, па онда са ДЈБ. Ајде са Живковићем, сасвим је могуће да се његов програм поклапа са многим мојим ставовима (друга је ствар да ли иза таквог програма може да стане неко ко је паре за винограде уз'о од државе). Али Заветници? Једино што ми се код њих баш свиђа су рибе, али но њима није било ниједно питање...

Znaci dobro sam pogodio kad sam pomislio da vi sto se zalite na pitanja ste dobili takve rezultate :D Jeste to je paradoks donekle jer ima par pitanja koja su kao ono seseljevsko, primetio sam i ja tipa ono za domace preduzetnistvo. Svako normalan bi rekao da treba razvijati domace preduzetnistvo, ali poenta je da odgovor sa DA vodi ka desnici tipa Dveri i DSS jer to razvijanje podrazumeva zatvaranje spoljasnjih granica i intervenisanje drzave na unutrasnjem trzsitu tipa davanje subvencija domacim preduzetnicima sto dovodi do tog nekog razvoja (mada je to redak slucaj kao recimo Juzna Koreja), a NE moze voditi LDP-u i DJB iako je onaj koji je glasao za NE zapravo komunista i mrzi preduzetnistvo i kapitalizam. 

Slazem se svakako sa vama, ja sam dobio Borka iako se ne slazem sa njim nego su mi stavovi kao DJB i Nova stranka, sto je neki socijal liberalizam, a tu Borko sigurno nije. Zato sam napisao da su pitanja takva jer su donekle takvi stavovi partija. Recimo Radikali imaju ekonomski liberalan program pa nije cudno da dobijete rezultate SRS ako ste liberal, bez obzira sto Seselj i ekipa ni po cemu ne mogu biti liberali. Isto tako da bi pitanja bila preciznija, imali bismo vise strana pa niko ne bi radio.  

Al ajd citava ova stvar moze dobiti negativan poen, jednim delom sto ce ici na korist nekim strankama bez harizmaticnih lidera tipa Zavetnici. Pogledaj samo koliko je forumasa do sad dobilo te polufasiste, pa ako ljudi krenu o njima da razmisljaju ozbiljno ispasce tacno predvidjanje jednog mog kolege odatle da prelaze cenzus i ulaze u parlament. Znaci iz pragmaticnih razloga ne valja bas. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...