Jump to content

Још једном гласање за позитиван и негативан рејтинг на ЖРУ

Оцени ову тему

Још једном гласање за позитиван и негативан рејтинг на ЖРУ  

45 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за увођење негативног рејтинга на ЖРУ?

Препоручена порука

Сваки форум се бори да привуче што више корисника.

"Dislike" тастер не би користио повећању посећености. Не видим ни један разлог. Али би зато могао да смањи посећеност. Не значајно, али мислим да опасност постоји.

Сваки форум има неки свој циљ.

Овакав тастер не би утицао на одржање циљева форума. То је посао администратора и модератора. Ако су циљеви форума угрожени па модератори не могу по постојећим правилима да се изборе са "неким глупостима" онда правила треба пооштрити и модераторима дати више слободе. Није популарна мера али је једини начин да се циљеви одрже. И ово би допринело мањем паду посећености али циљеви су на првом месту.

Зашто се било шта мења на неком форуму или сајту? Да би се одржали циљеви и повећала посећеност. Мислим да "Dislike" на оваквом форуму не би дао допринос томе. Чак би могао да штети.

Будимо људи

Подели на овим сајтовима

• Гости

Сваки форум се бори да привуче што више корисника.

"Dislike" тастер не би користио повећању посећености. Не видим ни један разлог. Али би зато могао да смањи посећеност. Не значајно, али мислим да опасност постоји.

Сваки форум има неки свој циљ.

Овакав тастер не би утицао на одржање циљева форума. То је посао администратора и модератора. Ако су циљеви форума угрожени па модератори не могу по постојећим правилима да се изборе са "неким глупостима" онда правила треба пооштрити и модераторима дати више слободе. Није популарна мера али је једини начин да се циљеви одрже. И ово би допринело мањем паду посећености али циљеви су на првом месту.

Зашто се било шта мења на неком форуму или сајту? Да би се одржали циљеви и повећала посећеност. Мислим да "Dislike" на оваквом форуму не би дао допринос томе. Чак би могао да штети.

Има истине у свему што говориш. Наравно да је циљ форума (као и читавог портала) да повећамо број посета и самим тим да ширимо идеју коју имамо. То је најнормалнија ствар. За сада су новине које смо уводили углавном биле веома добре и ако можда у почетку нису бие добро примљене. Мислим, то је"проблем" са свим иновативним сајтовима где се нешто мења, допуњује итд...

И даље ми ово није неко убеђење да не постоји опција dislike. Наравно да је нећемо увести ако се већина изјасни да је непотребна. Но, читамо и аргументе једних и других.

Ја лично мислим да је велика мана фејсбука што нема опцију dislike (мада њихово like дугме има другачију функцју од like дугмета на јутјубу).

Подели на овим сајтовима

• Гости

Хе, па нема то везе са овим о чему говоримо. :)

Ја свакако највише волим дугме амин! и јесте наше оргинално откриће, али и даље мислим да је негативна стрелица добра. Још је добра да се не храни сујета :)

Подели на овим сајтовима

Смео бих да се кладим да ће се на фејсбуку смањити број статуса, фотографија, линкова... ако уведу хејтерско дугменце. Чак мислим да би смањење активности корисника било драстично.

Будимо људи

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...