Jump to content

Још једном гласање за позитиван и негативан рејтинг на ЖРУ

Оцени ову тему

Још једном гласање за позитиван и негативан рејтинг на ЖРУ  

45 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за увођење негативног рејтинга на ЖРУ?

Препоручена порука

24 minutes ago, Ненад. said:

Ја сматрам да увођење може да има више штете него користи.

Сви смо ми различити и то доживљавамо на различит начин, али ипак сматрам да увођење негативног рејтинга, и поготово нескривеног, у већини случајева ће допринети само још жешћој расправи и свађи.

Ја сам гласао против увођења негативног рејтинга.

imas od mene unapred negativan glas na takav glas! :smeh1:

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Поуке.орг инфо said:

Веома интересантно излагање...

Но, мислим да је бесмислено да се не остави тај неки коначан исход неке поруке.

Потребно је да то буде, али да гласање не буде анонимно.

ima smisla.

Jedino onda taj zbirni rejting ne treba racunati za samog člana, jer je ružno, i svako će to doživeti lično, dok za jednu poruku sa neg. rejtingom ce svakoga biti bas briga. Negativan rejting samog clana je losa stvar je ce stvarati predrasudu kod svakoga ko to vidi, bez da i rec progovori sa tim covekom. 

Dakle za clanove samo pozitivni rejtinzi kao do sada.

Jer osudjujemo dela, a ne coveka :)

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Рапсоди рече

Идеја није лоша.А може опција пола амина/лајка/ за део поста који нам се свиђа...ако нам се не свиђа цела поставка.:smeh1:

Искористићу прилику да кажем да ми се нимало не свиђа део око анонимне пријаве поста/теме , одговора/ Развијамо удбашки/цинкарошки / карактер.

А оправданост пријаве или не, ипак спада у домен  рашомонијаде...          

Нисам за увођење негативног рејтига, јер осим што смо склони развијању удбашких/цинкарошких карактеристика, још више смо склони прављењу кланова, поделама и осветама, што врло лако може да доведе до (зло)намерног трпања неког негативним рејтингом, ако се ипак уведе, онда нека не буде анониман.

Зашто сам цитирала тебе...па ето ти прва не можеш да се помириш са тим да се неко не слаже са твојим мишљењем и да те је пријавио :) (мада се слажем да је јадно пријавиљивати поруке које нису упућене нама лично).

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Vecina ishoda tog ocenjivanja je besmislena. Recimo negativni poeni mogu da se daju nekome ko je nesto pametno i dobro rekao od strane velikog broja forumasa koji su neozbiljni ili smatraju da to nesto nije pametno i dobro. Isto tako neka neozbiljna opaska moze da dobije mnogo pozitivnih poena. Na taj nacin cemo imati ishod da neki forumasi imaju negativan rejting jer ih zajednica bas ne gotivi. 

Tako da bolje da ostanemo na starom. Svakako bi negativan rejting i poeni bili davani onima koji su bas neozbiljni, koji dodju da se svadjaju, vredjaju, psuju, sire neku mrznju, svoje sektasenje, spamuju, troluju i sta ti znam, ali bi negativne poene ljudi dobijali prosto jer se velika vecina ne slaze sa njima, a mogu biti u pravu i imati dobre logicki ispravne recenice, puno pravih argumenata, dok sa druge strane neko pun logickih gresaka, neutemeljenih argumenata moze dobiti pozitivne poene jer eto forumasima se to svidja. Kao kad neki politicar populista tipa Tramp dobija podrsku naroda iako prica besmislice, dok sa druge strane neko iole normalan i pametan sa pravim resenjima ne dobije, jer prosto nije showman. Ili ekstreman slucaj komentari botova na Blicu (1000+, 2-) nasuprot komentarima normalnih pametnih ljudi (2+, 1000 - ), samo naravno ne znaci da su forumasi botovi taman posla, nego da + i - ne znaci nista jer ne govori nista osim toga sta forumska vecina misli, sto nije mnogo vazno. 

Подели на овим сајтовима

У суштини је интересантна идеја али нисам за. Једино ако може да се активира опција по потреби па по доласку неких чудних мисионара да им лупам дислајк :)

"simplicity"  је оно што мени лично више приличи за овакав вид размене мишљења, управо због горе помињаних нежељених импликација...

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Снежана said:

Зашто сам цитирала тебе...па ето ти прва не можеш да се помириш са тим да се неко не слаже са твојим мишљењем и да те је пријавио :) (мада се слажем да је јадно пријавиљивати поруке које нису упућене нама лично).

Ma, nikako ne mogu da se pomirim da neko ne misli kao ja :ani_biggrin: ma ja sam vam bre paradigma ispravnog razmišljanja :) 

Meni je jadno svako prijavlivanje koje je anonimno, jednostavno kosi se sa mojoj, ne mogu reći etikom , jednostavno mi je sam čin ljigav 0405_feel  ako si već prijavila nekoga   pa imaj petlju pa reci javno....e prijavila sam te :0414_feel: , a ne  ispod žita, nije u redu .... nije ljudski...staniiiiiii

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Mislim da bi bilo super imati tu opciju, ali, s' obzirom na to da nismo normalni - nema smisla. U sustini. :D

Zasto? Volela bih kada bih mogla svaku kritiku u vidu "minusa" da shvatim dobronamerno i 'upravljajuce', ali to precesto nije slucaj (namerno govorim u svoje ime). Druga stvar - retko ko ima vremena i zelje da obrazlozi i pozitivno i negativno, dok za pozitivan 'amin' i ne treba posebno objasnjenje. A za negativan vec treba.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Aquilius Cratus said:

Obesmislio bi svaku ozbiljnu polemiku (rat ideja razmenom argumenata) i forum pretovorio ili u gigantski blog ili u svjadjaonicu (rat sujete i emocija razmenom uvreda).

Kad ti, kao jedan od jacih teologa ovde imas "samo" 6 'iljada amina - sve je jasno (a tu si od osnivanja ZRU, ako se ne varam). Dobro je da si se pojavio, da imam konkretan & argumentovan primer. :D

Pouke.org, znate sta vam je ciniti. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Џуманџи said:

Kad ti, kao jedan od jacih teologa ovde imas "samo" 6 'iljada amina - sve je jasno (a tu si od osnivanja ZRU, ako se ne varam). Dobro je da si se pojavio, da imam konkretan & argumentovan primer. :D

Pouke.org, znate sta vam je ciniti. :)

Samo sto uopste nisam teolog, ne moze Iluminat biti teolog, ali nije lose znati da mogu ostaviti i takav utisak. :D

Подели на овим сајтовима

Још један разлог је то што сам много паметан и може да се деси да добијем негативан рејтинг само због своје генијалности и немогућности других да је разумеју. :(

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Џуманџи said:

Kad ti, kao jedan od jacih teologa ovde imas "samo" 6 'iljada amina - sve je jasno (a tu si od osnivanja ZRU, ako se ne varam).

Pa valjda u pocetku nije ni bila opcija Amin, nego su je naknadno ubacili ili se varam? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...