Avocado Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 пре 1 сат, kordun рече crkva ima jedan generalan problem sa naukom, prvenstveno sa biologijom, nauka tvrdi da poslje smrti bice vise ne postoji, crkva tvrdi suprotno, takodjer nauka kaze da su svete mosti i ostala cuda iz crkve zapravo prevara, mozete palamuditi koliko hocete al to je tako Nauka se ne bavi time da li postoji duša i šta se sa njom dešava posle smrti tela... Takođe, nauka za netruležne mošti može da pruži naturalistička objašnjenja, a ne bavi se uticajem natprirodnog... Po ko zna koji put - nauka ne negira natprirodno, nego se natprirodnim uopšte se ne bavi... Lady Godiva and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 пре 3 минута, Avocado рече Nauka se ne bavi time da li postoji duša i šta se sa njom dešava posle smrti tela... Takođe, nauka za netruležne mošti može da pruži naturalistička objašnjenja, a ne bavi se uticajem natprirodnog... Po ko zna koji put - nauka ne negira natprirodno, nego se natprirodnim uopšte se ne bavi... Kad kažeš "nauka" - na koju misliš? Pshilogoija, teologija, fizika, antropologija, sociologija, hemija ... ................... "Svadju izmedju dvojice fizičara, na temu fuzija ili fisija, ništa nisam razumeo, ali sam mogao da potpišem da su se svadjali i nipodaštavali "nauku" onog drugog..." Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 пре 17 минута, Toma рече Kad kažeš "nauka" - na koju misliš? Na prirodne nauke prevashodno, mada ono na šta repliciraš važi i za društvene nauke... ne odnosi se na teologiju naravno... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 пре 5 часа, Avocado рече Nauka se ne bavi time da li postoji duša i šta se sa njom dešava posle smrti tela... Takođe, nauka za netruležne mošti može da pruži naturalistička objašnjenja, a ne bavi se uticajem natprirodnog... Po ko zna koji put - nauka ne negira natprirodno, nego se natprirodnim uopšte se ne bavi... to je samo jeftina filozofska konstrukcija, nauka se bavila pitanjem duse bavi se i danas , interesantno kako vas par tu na forumu ponavljate tudje jeftine izraze kao svoje , kao da ste neki papagaji, a za ovu tvoju konstrukciju naturalisticko objasnjenje treba ti dati nobelovu medalju Djapa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 пре 5 часа, Avocado рече Po ko zna koji put - nauka ne negira natprirodno, nego se natprirodnim uopšte se ne bavi... Meni je , ovo, sasvim okey glediste i postavka. Ali, samo da dodam, ( mislim, upoznat si sa tim stvarima ), da su neki naucnici, kroz nauku i proucavanje prirode i coveka, dosli , na put ka visem Bicu ili Bogu. ( nebitno za samu pricu TE vs kreacionizam ko je u pravu, naravno, ti smatras da je TE objektivnija ) Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 пре 7 часа, David Rakic рече Da li je tebi prihvatljivo da je Bog stvorio svijet palim, odnosno smrtnim, jer je predvidjeo da će ljudi svakako pasti i odstupiti od Boga? Nije jer je onda on direktno odgovoran za smrt a čovek veze nema sa time,onda apostol Pavle laže kada kaže da je čovek uveo greh a kroz greh i smrt..i Bog svakako onda nije dobar jer je u svoj svojoj svemoći izabrao najbrutalniji način da stvara... Milan Nikolic and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 пре 5 часа, Toma рече Kad kažeš "nauka" - na koju misliš? Pshilogoija, teologija, antropologija, sociologija, ... ( o dusi ) Mozda, jos i etika i filosofija, .... ali, kao, kraljice u proucavanju duse covekove,.... filosofija i vera i religija, .... malo li je'..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 пре 17 минута, Bokisd рече ( o dusi ) Mozda, jos i etika i filosofija, .... ali, kao, kraljice u proucavanju duse covekove,.... filosofija i vera i religija, .... malo li je'..... ne nego se time bavi prije svega psihologija, biologija i u zadnje vreme kvantna fizika ako cemo govoriti o ovim naukama relevantnim za avokada Djapa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 пре 34 минута, Кратос рече Nije jer je onda on direktno odgovoran za smrt a čovek veze nema sa time,onda apostol Pavle laže kada kaže da je čovek uveo greh a kroz greh i smrt..i Bog svakako onda nije dobar jer je u svoj svojoj svemoći izabrao najbrutalniji način da stvara... Vrlo jednostavna postavka stvari, sa strane vere. Recimo, i jos, ako se kaze, da je covek stvoren po 'obrazu i podobiju Bozijem', .... u tom jedinstvenom trenutku stvaranja, gde je u magnovenju trenutka , kao u treptaju oka,..... stvoren prvi covek ( al' sam pesnicki raspolozen .. ), .... onda je, valjda, jasno kako stoje stvari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 пре 15 часа, David Rakic рече Kao što neki tvrde, knjigu postanja ne trebamo tumačiti bukvalno. Pisac te knjige se hvata u koštac sa vavilonskim mitom 'Enuma Eliš', prepravlja ga, i poručuje nam da je Bog tvorac svega te da je On stvarao ni iz čega. Dakle, možemo li onda, mi hrišćani prihvatiti teoriju evolucije i abiogenezu? Moze. Ne treba mesati veru i nauku. Nit se vera bavi naukom, niti nauka verom. Oboje se bave razlicitim pitanjima. Nauka pitanjem ,,kako?", vera pitanjem ,,ko?". Ako nesto pronadjemo u prirodi, neki prirodni fenomen, onda je to tako, i ako verujes u Boga, onda je to stvoreno od Boga, ma sta pisalo u bilo kojoj knjizi, i, jos vaznije, bez obzira kako to bilo ko tumacio. Teorija evolucije je najbolja teorija do sada, sa dosta dokaza, ukljucujuci i eksperimentalne. Nijedna teorija nije savrsena, sve su to samo nasi modeli sveta koji priblizno opisuju svet (ako ovo onda ono, sustinu postojanja svakako ne razumemo), ali mi se trudimo da ti modeli budu sto priblizniji prirodi. Na kraju, mislim da ono sto pise u Bibliji nije neophodno u suprotnosti sa naukom, jer se naukom ni ne bavi, to su samo neki onako opisi. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 пре 52 минута, kordun рече to je samo jeftina filozofska konstrukcija, Jok, to su prosto opšte-poznate stvari o nauci koje zna svaki iole obrazovan čovek. пре 52 минута, kordun рече nauka se bavila pitanjem duse bavi se i danas , пре 52 минута, kordun рече interesantno kako vas par tu na forumu ponavljate tudje jeftine izraze kao svoje , kao da ste neki papagaji, Interesantno je to da ti zamišljaš da je dobro imati unikatne misli u vezi sa pitanjima o opšte-poznatim činjenicama... Moram da priznam da sam po pitanju tih stvari prilično neoriginalan... more je slano, Zemlja je sferična, Niš je južnije od Beograda, nauka se ne bavi natprirodnim... znaš, kreativnost nije baš cenjena u vezi sa svakim pitanjem... пре 52 минута, kordun рече a za ovu tvoju konstrukciju naturalisticko objasnjenje treba ti dati nobelovu medalju Nobelova nagrada se daje za izuzetna otkrića, a ne za stvari koje možeš da saznaš na netu za 3 minuta samo ako želiš da saznaš... Paradoksologija and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 пре 1 минут, Avocado рече Jok, to su prosto opšte-poznate stvari o nauci koje zna svaki iole obrazovan čovek. Interesantno je to da ti zamišljaš da je dobro imati unikatne misli u vezi sa pitanjima o opšte-poznatim činjenicama... Moram da priznam da sam po pitanju tih stvari prilično neoriginalan... more je slano, Zemlja je sferična, Niš je južnije od Beograda, nauka se ne bavi natprirodnim... znaš, kreativnost nije baš cenjena u vezi sa svakim pitanjem... Nobelova nagrada se daje za izuzetna otkrića, a ne za stvari koje možeš da saznaš na netu za 3 minuta samo ako želiš da saznaš... nije istina nauka ne priznaje natprirodno, nauka se bavi svime sto na svijetu postoji, ono cim se ne bavi to za nju i ne postoji . nauka se itekako recimo bavi zivotom, priroda zivota joj je totalno nepoznata, to ne znaci da zivot nema svoj uzrok, ne znaci da se nauka time ne bavi, religija nas uci da duh prouzrokuje zivot, a neki naucni eksperimenti idu tome u prilog, takodjer mozes naci za tri minute na netu ako te zanima... neorginalan si jer se sablonski raspravljas na ovakvim temama sa drugim clanovima, ti i jos vas nekoliko koji ste godinne posvetili tom hobiju, a ja kad god stignem sam tu da smetam. ono za nobelovu medalju je ironija, nobelova medalja i ne postoji Djapa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 lako je obican narod plasiti svemocnom naukom, neuk narod vidi tehnicki progres u zadnjih 100 godina i onda nista u nauci ne dovodi u pitanje, a nauka je samo u tih zadnjih sto godina imala nevidjenen gluposti o kojima bi se tomovi mogli pisati, teorija evolucije je kilava teorija koja se slepa na zvucnom imenu nauke i onda po automatizmu se konzumira bez kritickog misljenja, sa druge strane oni kreacionisti su jos gori od ovih evolucionista a bilo bi posteno reci da teoriju evolucije ne podrzava citaav naucna zajednica, isto bi bilo posteno reci da ona ima nekoliko medjusobno suprostavljenih grana koje se pobijaju, sa takvom naukom covijecanstvo nije ostvarivalo neki napredak, nego je to radilo sa malo vise empirijskom naukom. Djapa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 пре 17 минута, kordun рече nije istina nauka ne priznaje natprirodno, nauka se bavi svime sto na svijetu postoji, ono cim se ne bavi to za nju i ne postoji . nauka se itekako recimo bavi zivotom, priroda zivota joj je totalno nepoznata, to ne znaci da zivot nema svoj uzrok, ne znaci da se nauka time ne bavi, religija nas uci da duh prouzrokuje zivot, a neki naucni eksperimenti idu tome u prilog, takodjer mozes naci za tri minute na netu ako te zanima... Već napisah šta imam o tome... ne bih se dalje bavio istim trućanjima koje ponavljaš... Цитат neorginalan si jer se sablonski raspravljas na ovakvim temama sa drugim clanovima, ti i jos vas nekoliko koji ste godinne posvetili tom hobiju, a ja kad god stignem sam tu da smetam. Pa ne znam baš da li smetaš, ali to da unosiš zabavu u ovakve diskusije, to ti se svakako mora priznati... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 8, 2018 Пријави Подели Написано Јун 8, 2018 пре 5 минута, Avocado рече Već napisah šta imam... ne bih se dalje bavio baljezganjima... Pa ne znam baš da li smetaš, ali to da unosiš zabavu u ovakve diskusije, to ti se svakako mora priznati... ja ti naveo primjer sa prirodom zivota sto je zvanicno jedna od najvecih misterija za nauku, nista manja od ispravne teorije gravitacije, za tebe su to baljezgarije, znaci imamo sa jedne strane enigmu u nauci, sa druge strane imamo iz religije da zivot uzrokuje duh zivotni kako je navedeno u knjizi postanja, sto nauka ne prihvata jer ne moze da objasni , a ti ovdje tvrdis da nauka i crkva nemaju ni jedan konflikt, ko sad tu baljezga, ja ili ti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука