Jump to content

Kako se boriti, kako shvatiti sebe kao ličnost (a u svetlu homoseksualne sklonosti)

Препоручена порука

a nije baš ni moje da pričam o nekom podvizavanju, nisam ja neki podvižnik

ali želim da iznesem nešto što bi trebalo da spreči jednu neurotičnu krajnost, u obliku neprihvatanja sebe i preteranog, mazohističkog osećanja krivice, i lošeg, neprirodnog, životinjskog straha od Boga

Подели на овим сајтовима

Postavi pitanje,pa onda kaze to me ne zanima:-) Medjutim razumijemo se nekako:-)

Evo sta Arsenija ima da kaze za sam kraj  ...  

...Citiracu Svetog Vladiku Nikolaja ...

• Kad bi ti ponudili zlatan pehar sa najboljim vinom na svetu i rekli: Pij, no znaj, da je na dnu škorpija – da li bi pio?

U svakom peharu slasti zemaljske nalazi se na dnu škorpija. I uz to, nažalost, pehari su ovi tako plitki, da je škorpija uvek blizu usana.

original_funny-you-ve-been-poisoned-mug.

...

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Kad bi ti ponudili zlatan pehar sa najboljim vinom na svetu i rekli: Pij, no znaj, da je na dnu škorpija – da li bi pio?

U svakom peharu slasti zemaljske nalazi se na dnu škorpija. I uz to, nažalost, pehari su ovi tako plitki, da je škorpija uvek blizu usana.

Pa ko je rekao da je ovde rijec o slasti grijeha, vise o nerazumjevanju istog i ljudi od kojih se ocekuje da izaberu jedan put koji uopste nije lak i koji ih cesto dovodi do lijekova za

depresiju,a ne do Boga.

...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

...

Zanimljiva parabola, slična onim bonbonijerama. Jeli biste kad biste

znali da je samo jedna od njih otrovana, no, to ne znate tačno koja.

Poslužite se, jedna od njih je otrovna, medjutim,

ne dajte se odmah tako lako prestrašit i obeshrabrit!

http://www.cukrarstvi-viktoria.cz/nabidka/pralinky/luxusni-bonboniery/nejvetsi-bonboniera

:ani_biggrin:

bonboniera_maxi26.jpg

Подели на овим сајтовима

Evo sta Arsenija ima da kaze za sam kraj  ...     ...Citiracu Svetog Vladiku Nikolaja ... Kad bi ti ponudili zlatan pehar sa najboljim vinom na svetu i rekli: Pij, no znaj, da je na dnu škorpija – da li bi pio? U svakom peharu slasti zemaljske nalazi se na dnu škorpija. I uz to, nažalost, pehari su ovi tako plitki, da je škorpija uvek blizu usana.

I kada poljubiš neku osobu koju voliš i na dnu te čaše se krije škorpija? 0703_read  

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Мени само није јасно зашто поједини људи (нпр. практикујући хомосексуалци) по сваку цену желе да буду у цркви која их третира као бића десетог реда због ствари које раде и онда се убише да промене нешто што је зацртано у камену пре 2000 година? Ако већ видиш да те црква неће, иди брате на другу страну. Зашто себе намећеш друштву које те не жели? Зато што ван те елитне дружине нема спасења?

Ово је суштина ствари. Још да додам: у реченом предњаче пинк, евхаристијски, онтолошко-љубавни и личностностностностностни хришћани. То је за још веће чуђење. Они прихвате (тобоже) геја, говоре му да ће евхаристија победити све, да је љубав онтологија и да у цркви нема трулог морала и правила, а онда се полако с временом саблажњавају од његових "падова" и неуспеха да евхаристијом личностне свемогуће гига мега онтологије "превазиђе природу" и затим га буквално истерају и тотално психички сјебу (извините, не да се то другачије казати). То сам видео својим очима, нису ми причали други.

С друге стране, код православних мрачњака, тврде струје, конзервативаца, артемијеваца и зилота и осталих су ствари јасне: тамо кад дође геј они му кажу да не може да буде православац и да се хевта са мушкарцима. Не може. И тачка. Препусте га Богу на суд и довиђења. Нема више осуђивања и лицемерства. Човек остане да се моли Богу у клијети свог живота, верује и чека ...

Ваљда је једном разумном хомосексуалцу сада јасна разлика и пут којим треба да иде.

Подели на овим сајтовима

Др ван ден Ардвег , аутор књиге Хомосексуалност и нада,  примећујући  да је биолошко виђење '' данас неоправдано, више него икад '' закључује,

" По мом мишљењу , било ко да покуша да непристрасно приступи проучавању доступне литературе  о физиолошким и психолошким истраживањима , мораће да призна да је најпогоднија интерпретација  хомосексуалности управо идеја о неуротичној варијанти / односно о прсихолошком и емотивном поремећају / . "

И даље, наводно биолошка основа хомосексуалности није чак ни право питање:

'' Да ли треба да мислимо да је нешто нормално или ''природно '' зато што је генетско по пореклу ? Шта онда да мислимо о генетским деформитетима или урођеним манама ? ....Чак и кад би могло да се докаже / а не може / да генетски или биолошки утицаји  предиспонирају људе за хомосексуалност, то никада неће доказати да је хомосексуалност сама по себи нормална.То ће само доказати оно што већ знамо , да генетске варијације  могу да утичу на будеуће понашање и да то и чине понекад на нежељен начин.Нека истраживања закључе шта год желе о узроцима , генетичко порекло не оправдава грешно понашање. ''

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

тамо кад дође геј они му кажу да не може да буде православац и да се хевта са мушкарцима

Pa i ne može.Izem ti pravoslavlje koje toleriše pederluk.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Pošto hirišćanska gospoda heteroseksualci iz svojih sladostrasnih, toplih i ušuškanih kreveta, puna potenciajlne pro-kreacije očigledno nemaju razumijevanja za istopolnu palu braću, a bivajući da se vrlo zanimljivo i ne slučjano, na nekoj od prethodnih stranica pojavila uzvišena svetootačka citatologija, u ovom slučaju sv.Makarija Velikog, ja bih pored njega dodao još jednu veliku ličnost hrišćanske mistike i podvižništva, eto čisto da bih polno izjednačio snage i skrenuo pažnju da homoseksualci imaju izlaz, a to je = pustinja. Dakle ko kaže da nema rješenja? Ima, braćo homoseksualna, ima...doista - to jeste put kojim se ređe ide, ali tamo vam barem niko neće zamjeriti ništa...mislite o tome.

g5_g_LPOPFOQ.jpg

Подели на овим сајтовима

Pa ko je rekao da je ovde rijec o slasti grijeha, vise o nerazumjevanju istog i ljudi od kojih se ocekuje da izaberu jedan put koji uopste nije lak i koji ih cesto dovodi do lijekova za depresiju,a ne do Boga.

Upravo je o tome rec ... i upravo zato mnogi nisu u stanju da sagledaju sebe ... zaslepljeni su ... To otreznjenje se zove   p o k a j a nj e  , a ukus mu je i vise nego gorak ...    

Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''. (Ава Антоније Египатски)

:351780:

Подели на овим сајтовима

Чак и либерални активиста, телевизијски водитељ Фил Донахју, који је некада веровао у биолошку теорију, сада говори хомосексуалцима : "Ако желите да се промените, можете да се промените . "Стога не може се порећи да они хомосексуалци који желе да промене своју сексуалну оријентацију то редовно и чине .Промена за неке може бити тежа због фактора као што су мотивација,снага, воља, и околности.Али кроз стварну терапију , уз праву мотивацију и помоћ , промена је могућа за све. " Одвикавање од хомосексуалних навика као и одвикавање од пића је могуће и то чине десетине хиљада људи сваке године .''   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Pošto hirišćanska gospoda heteroseksualci iz svojih sladostrasnih, toplih i ušuškanih kreveta, puna potenciajlne pro-kreacije očigledno nemaju razumijevanja za istopolnu palu braću, a bivajući da se vrlo zanimljivo i ne slučjano, na nekoj od prethodnih stranica pojavila uzvišena svetootačka citatologija, u ovom slučaju sv.Makarija Velikog, ja bih pored njega dodao još jednu veliku ličnost hrišćanske mistike i podvižništva, eto čisto da bih polno izjednačio snage i skrenuo pažnju da homoseksualci imaju izlaz, a to je = pustinja. Dakle ko kaže da nema rješenja? Ima, braćo homoseksualna, ima...doista - to jeste put kojim se ređe ide, ali tamo vam barem niko neće zamjeriti ništa...mislite o tome.

g5_g_LPOPFOQ.jpg

Razmisljao sam da je spomenem,cak i u nekom kontekstu koji si ti pokusao ali je ovo tvoje poprilicno neukus.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Upravo je o tome rec ... i upravo zato mnogi nisu u stanju da sagledaju sebe ... zaslepljeni su ... To otreznjenje se zove   p o k a j a nj e  , a ukus mu je i vise nego gorak ...    

Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''. (Ава Антоније Египатски)

Ja trebam da sagledam sebe to hoces da kazes, ne razumijem ovo I treba mi pokajanje, je li Arsenija?:-)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...