Jump to content

Kako se boriti, kako shvatiti sebe kao ličnost (a u svetlu homoseksualne sklonosti)

Препоручена порука

Zamisli nije, Bog je stvorio Adama i Evu, a Steva se upleo u pricu kasnije.

Rekoh ti na pp pre koji sat zasto mislim kako mislim.

Bog je stvorio Adama i Evu i naznacio ih jedno za drugo, ali padom sve se malo pobrkalo, pa su umesto muza i zene postali mnogi surogati ljubavi.

Bog se vise direktno ne mesa u ljudski zivot, ok, imali smo potop malo, pa malo sodoma i gomore, pa par puta se andjeo javio kad je bio neki dogadjaj bas od vaznosti za celo covecanstvo..inace je Bog ostavio decu da malo i sami rastu, kad vec ono sto su dobili za dzabaka nisu mogli da svare, pustio ih je da rastu tempom koji njima odgovara ocigledno.

u ovom palom svetu, Bog se ne mesa puno, pusta covekovoj slobodi da cini sta joj volja. E pa ta covekova sloboda se malo vise pobunila i umesto da tezi sjedinjenju s Bogom pocela da eksperimentise, i da ide iz greha u greh, iz promasaja u promasaj. Vremenom se tu nakupilo svega i sada imamo i ljude koji se rode sa takvim sklonostima. Ja licno ne verujem da je to rezultat Bozijeg mesanja, nego bas obrnuto Bozijeg pustanja da nasa sloboda odredjuje i nase zivote i zivote nasih potomaka...

Homoseksualnost kao zelja za sjedinjenjem sa istim polom, ukoliko se ne ostvari, ukoliko se posmatra kao krst nije osuda ali je podjednaka osuda ukoliko neko sprovodi te svoje sklonosti kao sto je i osuda ako neko pusta sebi hetero sklonosti tj masti na volju, podjednaka osuda kao recimo lopovi ako pustaju sebi na volju i slicno...

Zaboravljate da se neko isto tako rodi kao mitoman, neko kao piroman, neko ima toliko jak nagon da postane nimfoman, neko kaze da mu je u prirodi da voli da opsti sa zivotinjama i isto tako to ne misli da je lose niti da je uzivanje, neko podlegne kocki pa misli da ne moze bez toga, pa svasta nesto, neko podlegne hrani, neko podlegne slavoljublju, neko cemu sve ne...

Sve te strasti su vise manje zastupljene kod svakog i svi se mi s tim borimo, ne kazemo to je nasa priroda mi ne mozemo protiv toga.

Sa Bogom se sve moze kad se hoce.

Nije ih mogao stvoriti ako je asexualnost starija od sexualnosti i homosehualnost je strarija od covjecanstva. Ili da se to uzme kao metafora ili prazna kapa jer ako ih je stvorio onda nista od praha zemaljskogi svih biljnih i zivotinjskih vrsta koje su ugradjene u covjeka, mikrokosmos itd.

Подели на овим сајтовима

Па можеш да причаш шта хоћеш, ово је слободна земља и слободан форум, фала Богу. :) Али као што ти пишеш слободно, тако и ја могу слободно да ти одговорим да си у великој заблуди ако свој став о хомосексуалности засниваш на причи о Адаму и Еви, паду у грех, и о некаквој савршеној природи пре пада. Тога на овој планети није било.

:aplauz: Kako je s tobom uzivanje ne sloziti se! Ziv bio!

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Je li ih Bog direktno stvorio ili su nastali spontano, kako onda uklapas evoluciju u sve to, to mi nije jasno, ipsade kao da ih je stvorio prije par hiljada godina, mozda dobro za protestante ali ne i za pravoslavnog hriscanina. Da li je moguce da je covjek nastao slucajno i da je Gospod bas njega odabrao kao kognitivno najsuperiornijeg?

Зашто би ја уклапао било шта? :) Нити је Писмо научни метод који нуди такав одговор, нити га буквалистички схватам а још мање знам да ТЕ говори о постанку живота. Оно што Црква учи и што је православно схватање јесте да је прве људе Господ створио непосредно а њихове потомке ствара посредно (делује творачком силом)... као што учи сагласно Писму да је васцели човек створен од Бога посредством родитеља, иако нашем уму несхватљивим начином. О томе се говори и на 5. Васељенском сабору о стварању душе и тела (оба ентита истовремено)... дакле Бог остаје узрочник зачетка душе... Ако на то додамо Дух (који је од Бога по учењу Цркве) који је сједињен са душом самом животном силом и узводи је на ниво живе душе, долазимо до тога да је човек биће двојне природе, духовно-телесне.

То је оно назначење и потенцијал који човек носи у себи, боголикост. Биће саздано по образу Божијем са циљем стицања богоподобности... о томе смо преврнули милион тема овде.

За све несугласице и тражења кривице (зашто ли се одма сетимо Бога?!) осврнуо би се на палу људску природу и оно што она носи.

Подели на овим сајтовима

Ja te dokaze ne videh samo gomilu spekulacija i nagađanja.Tako da ne znam ni ja šta tebi da kažem.

Ne vidje kad nikad knjige iz evolucione biologije nisi procitao, sta ces.

Подели на овим сајтовима

Nije ih mogao stvoriti ako je asexualnost starija od sexualnosti i homosehualnost je strarija od covjecanstva. Ili da se to uzme kao metafora ili prazna kapa jer ako ih je stvorio onda nista od praha zemaljskogi svih biljnih i zivotinjskih vrsta koje u ugradjene u covjeka, mikrokosmos itd.

Ma druze, ocigledno je da razmisljamo u potpuno drugacijem referentnom sistemu.

To da je seksualnost, aseksualnost sta god starija od coveka je iz nekog sasvim desetog referentnog okvira koji nema veze sa knjigom postanja niti sa pravoslavljem, odakle si sad to tumacenje izvadio ja stvarno ne znam niti se u to razumem. 

Ziv bio!

:skidamkapu:

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

А Адам и Ева су или метафора

Ја мислим да јесу постојали (неки су људи морали бити први), али битно је симболичко (није исто што и метафоричко) значење приче. То су богоинспирисани аутори у суштини и хтели да открију - прича о нашем односу са Богом.

Нека basic хронологија, да кажемо.   :)

Подели на овим сајтовима

Ne vidje kad nikad knjige iz evolucione biologije nisi procitao, sta ces.

Gledah isfabrikovane crteže koji veze sa realnošću nemaju ;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ma druze, ocigledno je da razmisljamo u potpuno drugacijem referentnom sistemu.

To da je seksualnost, aseksualnost sta god starija od coveka je iz nekog sasvim desetog referentnog okvira koji nema veze sa knjigom postanja niti sa pravoslavljem, odakle si sad to tumacenje izvadio ja stvarno ne znam niti se u to razumem. 

Ziv bio!

:skidamkapu:

To sam Jeco moja izvadio iz biologije, a ti izgleda stvaranje covjeka vezujes samo za postanje i sve ostalo prije toga odbacujes. Jedno od najvaznijih pitanja u evolucionoj biologije je zasto se razvila polnost i samo dva pola, postoji nekoliko odgovora, biologija i dalje traga za najboljim. Kod nas je prevedena jedna popularna knjiga Crvena kraljica od Meta Ridlija. Ziva bila

Подели на овим сајтовима

Gledah isfabrikovane crteže koji veze sa realnošću nemaju ;)

Gledam i naucnike koji rade u laboratorijama svakodnevno, tako da i imaju neke veze sa realnoscu, ali tebi je mozda i bolje da tako vjerujes posto bi mozda i ateista postao kad bi kojim slucajem uzeo nesto ozbiljno iz evolucione biologije da citas.

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да јесу постојали (неки су људи морали бити први)

Шта се теби деси, драго дете...

Прелистај поново књиге из биологије и видећеш да је буквално схваћена прича о библијском Адаму и Еви, као првим људима, потпуно нереална на овој планети.

Подели на овим сајтовима

Шта се теби деси, драго дете...

Прелистај поново књиге из биологије и видећеш да је буквално схваћена прича о библијском Адаму и Еви, као првим људима, потпуно нереална на овој планети.

Izgleda da ga je uhvatio sindrom od Serafima Rouza o postanju, hhehehe. Zanima me ovo, kakav je stav Milana Nikolica o Adamu i Evi? Da nije pretpostavka o njihovom postojanju prije Velikog Praska?

Подели на овим сајтовима

Izgleda da ga je uhvatio sindrom od Serafima Rouza o postanju, hhehehe. Zanima me ovo, kakav je stav Milana Nikolica o Adamu i Evi? Da nije pretpostavka o njihovom postojanju prije Velikog Praska?

Не не, не прозивај га сада  joooj одосмо са теме

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...