Jump to content

Kako se boriti, kako shvatiti sebe kao ličnost (a u svetlu homoseksualne sklonosti)

Препоручена порука

pozdrav,evo ja sam gey,34 godine,do 28 godine sam se suzdrzavao ali pao sam.da covek nastaje ovako ili onako gey to su samo nagadjanja.od same mladosti,dok mi se seksualnost nije otvorila,vise sam se igrao sa devojcicama,kao i danas,preferiram zensko drustvo.pitanje za ostale,KAKO SE BORITI PROTIV SEBE I SVOJE PRIRODE?strah je u nama usadjen jer da crkva na primer govori,nevalja jesti sangarepu,i masa ljudi to poveruje naravno da ce imati fobiju prema toj sangarepi jer je to pravilo crkve i zapisano u bibliji.ja sam to sto jesam,Boga se ne odricem i nije sad na meni da govorim koliko verujem jer je greh i ta gordost.samo mi razjasnite kako da se borim?dali je nekad obican hetero koji nije dobio poziv od Boga da bude clan crkve nego obican vernik pokusao da zivi bez polnih odnosa i da zna da je sex dozvoljen samo u braku i samo ako zelite da imate decu,jer bacanje semena je greh koji naravno vidim ni jedan hetero ni teolog ili bilo ko drugi nije rekao.nijedan hetero nije bio u nasoj kozi da vidi koja je to borba,i koia snaga treba i da se covek kad tad umori od borbe protiv sebe i pada.lagano nas je osudjivati ali niko nezna kako se boriti protiv sebe,jer ceo zivot nemozes.prosto pitanje koje postavim svakom heteroseksualcu...promeni u sebi to sto jesi ili ako nemozes bori se celog zivota da ne padnes u greh i nikad da ne osetis ljubav koja je jedna od najjacih kada se dvoje vole.milion puta je dokazano da ljubav izmedju partnera prevazilazi sve ljubavi,majcinu,ocinsku,sestrinu pa cak i deciju pod izgovorom "vratila sam se ili vratio supruzniku zbog dece: ma dajte znam milion i jedan primer da je to netacno,a  za prvi primer stavljam svoju rodjenu sestru.ovo nije samoodbrana ili pravdanje honoseksualnosti nego samo pokusaj razumevanja sa vaze strane tezinu naseg problema bez toga i da nije greh,vodimo u sebi vecitu bitku za koju nismo dovoljno jaki i padamo ne samo mi nego svako obicno ljudsko bice u taj greh,ponovo,ponovo i ponovo.

Подели на овим сајтовима

@@Vinke, Поздрав, Винке, и да ти упутим добродошлицу у име Форума. Јављало нам се више људи са тим тешким проблемом, форумаши су пробали да дају подршку како су знали и умјели; можда те буде занимало да погледаш неку од тих тема, као нпр. ову https://www.pouke.org/forum/topic/31584-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B5-%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B0/ .Можда да отвориш и сопствену тему, рецимо овде 

https://www.pouke.org/forum/forum/319-%D0%B6%D1%80%D1%83-%D0%B7%D0%B0%D1%98%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D1%88%D0%BA%D0%B5/

Подели на овим сајтовима

@@Vinke, Поздрав, Винке, и да ти упутим добродошлицу у име Форума. Јављало нам се више људи са тим тешким проблемом, форумаши су пробали да дају подршку како су знали и умјели; можда те буде занимало да погледаш неку од тих тема, као нпр. ову https://www.pouke.org/forum/topic/31584-

Hvala na dobrodoslici.Nisam bas puno poricljiv o toj temi ali pojedinci ne shvacaju niti ce shvatiti tu borbu,oni su hetero i pred Bogom su cisti,samo sam hteo da kazem par stvari..Temu cu svakako pogledati,hvala

Подели на овим сајтовима

Није баш све тако једноставно, нити је хетеро аутоматски чист пред Богом... Нико не зна Божје судове, ни шта је у људском срцу, а пaтња још и очишћује од гријеха.. 

ето тако...

Подели на овим сајтовима

Није баш све тако једноставно, нити је хетеро аутоматски чист пред Богом... Нико не зна Божје судове, ни шта је у људском срцу, а птања још и очишћује од гријеха.. 

ето тако...

Znam da hetero isto nisu cisti ali se postavljaju kao da je njihov greh manji.Cisto sumnjam da su se oni molili i plakali za svoj krst ko neki homoseksualci,ali Boze,ko pada treba i da ustaje samo da se do kraja zivota boris nemozes.Da bi hetero shvatio homoseksualca trebalo bi duboko da se zamisli i stavi u njegovu kozu i da na trenutak oseti taj teret,opet kazerm i da nije ggreh dovoljna mi je kazna sto necu imati svoju porodicu,sto cu ostariti sam,necu imati decu koju obozavam..

Подели на овим сајтовима

i da nije ggreh dovoljna mi je kazna

Да, слажем се, и саосјећам, бар мало... Људи су готови да суде, то најприје и највише, мање да саосјећају.  Неки су чисти по правилима свим али се не сматрају грешним за мисли, осјећања и сл. па је та гордост гад пред Богом. 'Велика је радост на небу за грешника који се каје'... шта знам... Нема те ваге за гријех код људи, она је ипак код Бога, и дубоко сам убијеђена, да Он суди по срцу више но по црквеним правилима...

Подели на овим сајтовима

Znam da hetero isto nisu cisti ali se postavljaju kao da je njihov greh manji.Cisto sumnjam da su se oni molili i plakali za svoj krst ko neki homoseksualci,ali Boze,ko pada treba i da ustaje samo da se do kraja zivota boris nemozes.Da bi hetero shvatio homoseksualca trebalo bi duboko da se zamisli i stavi u njegovu kozu i da na trenutak oseti taj teret,opet kazerm i da nije ggreh dovoljna mi je kazna sto necu imati svoju porodicu,sto cu ostariti sam,necu imati decu koju obozavam..

Није то једини терет који ћеш имати,што нећеш имати деце,и многи хетеросексуалци немају деце,казна за такав живот је,нажалост,много дубља и већа и ово не говорим са гађењем или осудом,напротив,говорим са једном тугом и жељом,да победиш себе и своју страст и да те Бог позна као свога.

Знам шта си прошао и шта пролазиш,добар пријатељ у мојој младости је био хомосексуалац и били смо много везани....бори се док можеш и док у теби има компаса а видим да га има јер једнога дана ћеш постати равнодушан,стар,усамљен и понижен и биће све мање отпора у души.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Да, слажем се, и саосјећам, бар мало... Људи су готови да суде, то најприје и највише, мање да саосјећају.  Неки су чисти по правилима свим али се не сматрају грешним за мисли, осјећања и сл. па је та гордост гад пред Богом. 'Велика је радост на небу за грешника који се каје'... шта знам... Нема те ваге за гријех код људи, она је ипак код Бога, и дубоко сам убијеђена, да Он суди по срцу више но по црквеним правилима...

i ja mislim da Bog sudi po srcu,ali kod mene je vise uznemirenost saznanjem da je to greh a ja ga kao takvog ne shvacam i ne razumem,zato moje kajanje nije onako u komletu upakovano nego vise strah.mislim da je takav problem kjod svih homoseksualaca,samo strah pa se iz straha okjrecu i bore a ne radi greha i samog kajanja

Подели на овим сајтовима

Није то једини терет који ћеш имати,што нећеш имати деце,и многи хетеросексуалци немају деце,казна за такав живот је,нажалост,много дубља и већа и ово не говорим са гађењем или осудом,напротив,говорим са једном тугом и жељом,да победиш себе и своју страст и да те Бог позна као свога.

Знам шта си прошао и шта пролазиш,добар пријатељ у мојој младости је био хомосексуалац и били смо много везани....бори се док можеш и док у теби има компаса а видим да га има јер једнога дана ћеш постати равнодушан,стар,усамљен и понижен и биће све мање отпора у души.

opet pitam,kako se boriti,kako shvatiti sebe kao licnost grehom,to je mnogo teze uraditi nego ne biti u tom grehu,bit je u tome da se covek pokaje za greha kako shvatiti da si ti kao bice gresan i da naravno nemozes sam da se izboris sa tim problemom jer ti treba sila Bozija.Vidite i sami gde sve postoji homoseksualnost...ako jedan monah nemoze da mu se odupre,kako cu ja,obican covek.to jeste priroda ali i priroda nije savrsena..tu je jedan clan mislim postavio dobro pitanje.Dete koje se rodi sa tri ruke je neprirodno,dali ga treba osudjivati zbog toga sto je greska prirode ili ga takvog prihvatiti,,,njegova patnja je telesna a moja dusevna

Подели на овим сајтовима

opet pitam,kako se boriti,kako shvatiti sebe kao licnost grehom,to je mnogo teze uraditi nego ne biti u tom grehu,bit je u tome da se covek pokaje za greha kako shvatiti da si ti kao bice gresan i da naravno nemozes sam da se izboris sa tim problemom jer ti treba sila Bozija.Vidite i sami gde sve postoji homoseksualnost...ako jedan monah nemoze da mu se odupre,kako cu ja,obican covek.to jeste priroda ali i priroda nije savrsena..tu je jedan clan mislim postavio dobro pitanje.Dete koje se rodi sa tri ruke je neprirodno,dali ga treba osudjivati zbog toga sto je greska prirode ili ga takvog prihvatiti,,,njegova patnja je telesna a moja dusevna

Требао би да нађеш себи једног доброг,старог духовника,старца и да потражиш помоћ најпре на тај начин,кроз исповест и разговор.Не постоји грех,страст,слабост коју Христос неће да очисти од тебе,мене било кога ако постоји жеља за напредком.Твоја борба неће бити лака и ко зна кад ступиш на пут те борбе колико пута ћеш поново пасти али ту устани и бори се и не дозволи себи да те смрт нађе у греху него у борби.Ово брате важи за све нас.

Ти и сам знаш,невезано за то како ти осећаш себе,да си у неприродној ситуацији.Сам  процес  којим ти ступаш у везу са другом особом је неприродан али зар није неприродно и код нас хетеросексуалаца да ступамо у некакве изопачене сексуалне односе као што и радимо и нема никакве разлике између хомо и хетеро у томе.

Ми смо позвани сви да надиђемо себе и своје страсти.

Ја нпр.имам страст осуђивања других људи и то је баш јака страст у мени.Ја проливам крв и зној да надиђем то и не успевам али се борим а како ли је теби кад у твојој страсти учествује и тело и душа и срце?

Овде на форуму нећеш наћи лек за своју душу.Потражи јаког духовника који ће желети да се ухвати у коштац са твојим проблемом.Друго ништа не бих имала да ти кажем.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Требао би да нађеш себи једног доброг,старог духовника,старца и да потражиш помоћ најпре на тај начин,кроз исповест и разговор.Не постоји грех,страст,слабост коју Христос неће да очисти од тебе,мене било кога ако постоји жеља за напредком.Твоја борба неће бити лака и ко зна кад ступиш на пут те борбе колико пута ћеш поново пасти али ту устани и бори се и не дозволи себи да те смрт нађе у греху него у борби.Ово брате важи за све нас.

Ти и сам знаш,невезано за то како ти осећаш себе,да си у неприродној ситуацији.Сам  процес  којим ти ступаш у везу са другом особом је неприродан али зар није неприродно и код нас хетеросексуалаца да ступамо у некакве изопачене сексуалне односе као што и радимо и нема никакве разлике између хомо и хетеро у томе.

Ми смо позвани сви да надиђемо себе и своје страсти.

Ја нпр.имам страст осуђивања других људи и то је баш јака страст у мени.Ја проливам крв и зној да надиђем то и не успевам али се борим а како ли је теби кад у твојој страсти учествује и тело и душа и срце?

Овде на форуму нећеш наћи лек за своју душу.Потражи јаког духовника који ће желети да се ухвати у коштац са твојим проблемом.Друго ништа не бих имала да ти кажем.

bio sam u crkvi i ispovedio taj sebe kao"greh" otac pop mi je rekao da moram da prestanem sa ttim da bih dobio pricest,gorko sam plakao pred njim jer sam imao i sad imam coveka koji mi jako puno znaci i zivot bez njega mi je nezamislim,posebno sto sam u godini smrtno izgubio dve jako bliske osobe meni,kuma u pravom smislu te reci jer smo odrasli zajedno i hvala Bogu ostavio mi je svoju zenu i decicu kao neku utehu i zeta koga sam isto tako voleo.taj stav popa me je jako razocarao,i danas sam se ispovedioi rekao popu da se nemogu pricestiti i nisam mu rekoa greh jer sam ga vec ispovedio,on mi je rerkao i shvatio da je krupna stvar i rekao svaka ti cast na tome.znaci 28 godina sam imao kad sam prvi put poklekao i nisam mogao vise protiv sebe kao sto ni sad ne mogu.duhovnik ce mi reci isto kao i svaki duhovnik,lagano je drugima savetovati ali ja sam taj koji treba da se borim protiv sebe.zato kazem da drugi koji mogu kontrolisati svoje grehe kao ti tj laksi je za kontrolisati,e njima zavidim,jer svaki put kad bih nekog osudio lupio bi sebi samar i ispao budala pred svima i tako stalno,pa bi jednom doslo u glavu "ej necu da se blamiram,drzacu jezik za zubima"svi mi osudjujemo ali se u tom trenutku i pokajemoali kako se u ovom pokajati,ne vrede samari,izolacija,cak sam padao u ocaj,cupao se za kosu dok se nisam pomirio sa sobom mada ne jos skroz ali lakse je,jer i sam cin ocaja je greh,znaci da si se odrekaoBozije pomoci i demon vlada tobom,nisi se oslonio na Boga.samo mogu da kazem,ko to prezivljava,shvaca ko ne,nemoze shvatiti.

Подели на овим сајтовима

Искрено ми је жао и желим ти да на крају свих крајева,избориш победу у Христу.

nadam se da ce tako biti,jer bez Boga nemogu nista,kako On odluci tako ce biti.A tebi hvala sto si saslusala moje boli,jeste da si stranac za mene i ja za tebe ali lakse je kad nekom mozes da kazes ono sto ti je na srcu i sto te tisti,jer se bolje osecam.Hvala ti mnogo jos jednom.

Подели на овим сајтовима

pozdrav,evo ja sam gey,34 godine,do 28 godine sam se suzdrzavao ali pao sam.da covek nastaje ovako ili onako gey to su samo nagadjanja.od same mladosti,dok mi se seksualnost nije otvorila,vise sam se igrao sa devojcicama,kao i danas,preferiram zensko drustvo.pitanje za ostale,KAKO SE BORITI PROTIV SEBE I SVOJE PRIRODE?strah je u nama usadjen jer da crkva na primer govori,nevalja jesti sangarepu,i masa ljudi to poveruje naravno da ce imati fobiju prema toj sangarepi jer je to pravilo crkve i zapisano u bibliji.ja sam to sto jesam,Boga se ne odricem i nije sad na meni da govorim koliko verujem jer je greh i ta gordost.samo mi razjasnite kako da se borim?dali je nekad obican hetero koji nije dobio poziv od Boga da bude clan crkve nego obican vernik pokusao da zivi bez polnih odnosa i da zna da je sex dozvoljen samo u braku i samo ako zelite da imate decu,jer bacanje semena je greh koji naravno vidim ni jedan hetero ni teolog ili bilo ko drugi nije rekao.nijedan hetero nije bio u nasoj kozi da vidi koja je to borba,i koia snaga treba i da se covek kad tad umori od borbe protiv sebe i pada.lagano nas je osudjivati ali niko nezna kako se boriti protiv sebe,jer ceo zivot nemozes.prosto pitanje koje postavim svakom heteroseksualcu...promeni u sebi to sto jesi ili ako nemozes bori se celog zivota da ne padnes u greh i nikad da ne osetis ljubav koja je jedna od najjacih kada se dvoje vole.milion puta je dokazano da ljubav izmedju partnera prevazilazi sve ljubavi,majcinu,ocinsku,sestrinu pa cak i deciju pod izgovorom "vratila sam se ili vratio supruzniku zbog dece: ma dajte znam milion i jedan primer da je to netacno,a  za prvi primer stavljam svoju rodjenu sestru.ovo nije samoodbrana ili pravdanje honoseksualnosti nego samo pokusaj razumevanja sa vaze strane tezinu naseg problema bez toga i da nije greh,vodimo u sebi vecitu bitku za koju nismo dovoljno jaki i padamo ne samo mi nego svako obicno ljudsko bice u taj greh,ponovo,ponovo i ponovo.Znam da hetero isto nisu cisti ali se postavljaju kao da je njihov greh manji.Cisto sumnjam da su se oni molili i plakali za svoj krst ko neki homoseksualci,ali Boze,ko pada treba i da ustaje samo da se do kraja zivota boris nemozes.Da bi hetero shvatio homoseksualca trebalo bi duboko da se zamisli i stavi u njegovu kozu i da na trenutak oseti taj teret,opet kazerm i da nije ggreh dovoljna mi je kazna sto necu imati svoju porodicu,sto cu ostariti sam,necu imati decu koju obozavam..i ja mislim da Bog sudi po srcu,ali kod mene je vise uznemirenost saznanjem da je to greh a ja ga kao takvog ne shvacam i ne razumem,zato moje kajanje nije onako u komletu upakovano nego vise strah.mislim da je takav problem kjod svih homoseksualaca,samo strah pa se iz straha okjrecu i bore a ne radi greha i samog kajanjakako se boriti,kako shvatiti sebe kao licnost grehom,to je mnogo teze uraditi nego ne biti u tom grehu,bit je u tome da se covek pokaje za greha kako shvatiti da si ti kao bice gresan i da naravno nemozes sam da se izboris sa tim problemom jer ti treba sila Bozija.Vidite i sami gde sve postoji homoseksualnost...ako jedan monah nemoze da mu se odupre,kako cu ja,obican covek.to jeste priroda ali i priroda nije savrsena..tu je jedan clan mislim postavio dobro pitanje.Dete koje se rodi sa tri ruke je neprirodno,dali ga treba osudjivati zbog toga sto je greska prirode ili ga takvog prihvatiti,,,njegova patnja je telesna a moja dusevnabio sam u crkvi i ispovedio taj sebe kao"greh" otac pop mi je rekao da moram da prestanem sa ttim da bih dobio pricest,gorko sam plakao pred njim jer sam imao i sad imam coveka koji mi jako puno znaci i zivot bez njega mi je nezamislim,posebno sto sam u godini smrtno izgubio dve jako bliske osobe meni,kuma u pravom smislu te reci jer smo odrasli zajedno i hvala Bogu ostavio mi je svoju zenu i decicu kao neku utehu i zeta koga sam isto tako voleo.taj stav popa me je jako razocarao,i danas sam se ispovedioi rekao popu da se nemogu pricestiti i nisam mu rekoa greh jer sam ga vec ispovedio,on mi je rerkao i shvatio da je krupna stvar i rekao svaka ti cast na tome.znaci 28 godina sam imao kad sam prvi put poklekao i nisam mogao vise protiv sebe kao sto ni sad ne mogu.duhovnik ce mi reci isto kao i svaki duhovnik,lagano je drugima savetovati ali ja sam taj koji treba da se borim protiv sebe,svi mi osudjujemo ali se u tom trenutku i pokajemoali kako se u ovom pokajati,ne vrede samari,izolacija,cak sam padao u ocaj,cupao se za kosu dok se nisam pomirio sa sobom mada ne jos skroz ali lakse je,jer i sam cin ocaja je greh,znaci da si se odrekaoBozije pomoci i demon vlada tobom,nisi se oslonio na Boga.samo mogu da kazem,ko to prezivljava,shvaca ko ne,nemoze shvatiti.

Подели на овим сајтовима

@@Vinke, Ево отворила сам посебну тему за твоју причу и дијалог са људима о твојим тешкоћама и недоумицама, ако немаш ништа против.

МИслим да је боље да имаш своју тему него да пишеш по туђој, уз то бајатој. Ако се слажеш.

Ставила сам наслов извукавши поенту онога што си рекао, твојим ријечима. Ако хоћеш другачији наслов, реци ми да промијеним.

Povezane teme: https://www.pouke.org/forum/topic/31584-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B5-%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B0/page-0

https://www.pouke.org/forum/topic/18292-%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%86-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BC/page-0

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...