Jump to content

Чување од искушења везано за супротни пол

Препоручена порука

Причајте ви шта хоћете, жене су најбољи другари. :)

https://drive.google.com/file/d/0BxGo5_3uero8RDIzRVNCZDBfc00/view?usp=sharing

Подели на овим сајтовима

Opterećeni su sexom i kao da nisu u stanju,nemaju volje,snage,sposobnosti, ili ne znam blagodati Božije da vide ženu na neki drugi način osim kao predmete sopstvene požude.

Зато што су мушкарци за разлику од жена више оптерећеније сексом и више мисле на исти. Ако ти данас ниси барем 10 пута (по истраживањима на дан иде око 35 ал ајд смањићемо) помислио на секс, ти си светитељ, а да притом ниси намерно јер такве мисли долазе саме од себе. Сексуални нагон код нас је јачи, па зато ми имамо на милионе сперматозоида. Не само код човека, него код већине животиња, где мужјаци имају за циљ да било кога оплоде где год да наиђу, само да би посејали семе на све стране, јер што више сејеш, већа шанса да продужиш врсту. Мада гледа се и физички изглед женке због тога што су ''згодније'' здравије па ће и потомство бити живо и здраво. 

А то тек долази до изражаја у таквим астетским условима, где сексуални аларм пишти ко блесав. Ајд храна и вода, ту се конзумира на дан, уноси се редовно иако у малим количинама, то се релативно добро контролише, јер нисам видео приче да се монаси жале на мисли о прасетини. Осим ако не гладују данима па им се јави, што је нормално. 

Нити сам читао овакве приче код монахиња. Ако неко има, где нека кука како су јој падали разни згодни момци на памет и терали је на блудничење, нека постави баш ме занима. 

Подели на овим сајтовима

Taman posla da se samo druzimo sa svojim polom i ovako polako izumiremo.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

А то тек долази до изражаја у таквим астетским условима, где сексуални аларм пишти ко блесав

Kako može tamo taj alarm da pišti ko blesav kad  u mirjanskim uslovima se srećemo sa gomilom zgodnih i privlačnih žena za razliku od njih koji su u izolaciji?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Kako može tamo taj alarm da pišti ko blesav kad  u mirjanskim uslovima se srećemo sa gomilom zgodnih i privlačnih žena za razliku od njih koji su u izolaciji?

Ja mislim da je zato sto je dao zavet devstvenosti pa ga demoni malo jace iskusavaju. Pod uslovom da i demoni nisu metafora :)

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da je zato sto je dao zavet devstvenosti pa ga demoni malo jace iskusavaju. Pod uslovom da i demoni nisu metafora :)

Nek bude i da je to ali kako se to uklapa sa onim da Bog ne šalje,ovaj dopušta jača iskušenja od onih koje možemo da podnesemo?I drugo gde je tu snaga Božije blagodati da se oudpre iskušenjima pa da je došla i čitava armija demona zar su oni jači od sile blagodati Božije ili se blagodat povukla i napustila podvižnika?Ako jeste pitanje je zašto?Zašto bi Sveti Duh napustio vojnika Hristovog?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ne dopusta jaca iskusenja, ali mora covek da se bori kad je vec izabrao taj put. Do krvi. Mislim, glupo mi i da pricam napamet o necemu sto se nekome drugome desava. Ne znam kako idu te stvari, nesto sam slusao, nesto citao a ko zna kakve se tu borbe odvijaju.

Подели на овим сајтовима

Pricica jako podseca na razne neoplatonicarske i ine dualisticke pouke. U tim sistemima svaka je osoba iluzija, odraz duha u blatnjavoj bari materije, a privlacnost koja se oseca samo senka zudnje za Bogom, zov mrtve materije.

U hriscanstvu je i mrtva devojka stvarna licnost koja zasluzuje dostojanstvo - koje ukljucuje i njeno telo koje ce vaskrsnuti.

Licno nemam problema sa secanjem na realnost smrti - ali kod nas smrt i smrtnost nisu argument ove vrste.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Нити сам читао овакве приче код монахиња. Ако неко има, где нека кука како су јој падали разни згодни момци на памет и терали је на блудничење, нека постави баш ме занима. 

Ja sam jedared cuo od jednog svestenika da ni monahinje nisu imune na ovo, cak iskusenja bivaju znatno jaca kad se padne u "vatru"... 

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...