Jump to content

Чување од искушења везано за супротни пол

Препоручена порука

Mogla si citirati komentar i napisati plus 10, ali eto napisala si sad :).  A ja ti ne sudim, ima ko ce nam svima suditi.... ali stvarno mi je zalosno kad nesto tako procitam na vjerskom forumu, za vas onda blud uopste ne postoj odnosno nije grijeh.

Mogla, ali nisam...nisam znala da ih neko broji, pa rekoh da objasnim. I opet sudiš, ali neka, ja se mojih misli i djela ne plašim, i ja ne sudim nikome. Svako svoj teret nosi. 

I zaista, dobro je pitanje - čemu drama?

Подели на овим сајтовима

Mogla si citirati komentar i napisati plus 10, ali eto napisala si sad :).  A ja ti ne sudim, ima ko ce nam svima suditi.... ali stvarno mi je zalosno kad nesto tako procitam na vjerskom forumu, za vas onda blud uopste ne postoj odnosno nije grijeh.

Ти брате изгледа једини необавештен, ниси знао да се 7 одавно пише са цртом преко. На форуму то додуше није дозвољено . :)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Poslednje vreme došlo brate moj.

Hrišćanke nam zastraniše  

razne perverzije usvojiše

i dušu svoju pogubiše

poslušne grehu postaše

prirodu palu slušaše

ušima slušaju ali ne vide

očima gledaju ali ne vide

da ih svevišnji u đavolje ruke predade

oj svevišnji budi od milosti

i slabosti njine oprosti

da ne bude više nijednoga lajka

i da prestane ova hajka

:ani_biggrin:  :))

:))  песма је за стиховни дијалог.   :unbelieveble:  :unbelieveble:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

То је моје мишљење, лепо написах, а не став форума.

Чему драма?

Naravno da nije stav foruma, ali me 'sokiralo' sto sam  procitao da jedan, pretpostavljam, hriscanin pravoslavac na vjerskom forumu  negira blud kao grijeh. Mozda sad mogu ocekivati da neko ovdje i negira trojstvo ili da za neki drugi grijeh kaze da nije grijeh, ali vidis ti koji negiraju trojstvo a nazivaju se hriscanima postoje, zovu se jehovini svjedoci,...... bez uvrede,ali tako i oni koji kazu da ono sto je u pravoslavlju grijeh zapravo nije grijeh nista se ne razlikuju od jehovinih svjedoka ili nekakve druge sekte.

Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha.

Подели на овим сајтовима

poslušne grehu postaše

prirodu palu slušaše

ušima slušaju ali ne vide

očima gledaju ali ne vide

da ih svevišnji u đavolje ruke predade

Zar nije ocima gledaju ali ne cuju :D

Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha.

Подели на овим сајтовима

Zar nije ocima gledaju ali ne cuju :D

Uvatio me neki pesnički zanos pa omanuh. :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ако је лепо тело занело твоје срце, сети се смрада који ће оно искушати после смрти - и наћи ћеш мир.

Ако наслада (која долази) од жена, као најслађа за тебе, води битку против тебе, опомињи се тих жена као да су већ умрле - и умирићеш се.

св. Амон Египатски

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Ако је лепо тело занело твоје срце, сети се смрада који ће оно искушати после смрти - и наћи ћеш мир. Ако наслада (која долази) од жена, као најслађа за тебе, води битку против тебе, опомињи се тих жена као да су већ умрле - и умирићеш се.

Tako ce se covek definitivno sacuvati... 

• Волим 1

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Ако је лепо тело занело твоје срце, сети се смрада који ће оно искушати после смрти - и наћи ћеш мир.

Ако наслада (која долази) од жена, као најслађа за тебе, води битку против тебе, опомињи се тих жена као да су већ умрле - и умирићеш се.

св. Амон Египатски

classic <3

Подели на овим сајтовима

Ово је храна за неофите, сви смо то прошли у једном периоду и прерасли и наставили даље. Кад се сетим само лествице и оваквих монашких папазјанија, па то се тад гутало ко блесаво, што монашкије то боље...

Богу хвала било не повратило се! Сад кад се враћамо сличној литератури то звучи много умереније

• Волим 1

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Ово је храна за неофите, сви смо то прошли у једном периоду и прерасли и наставили даље. Кад се сетим само лествице и оваквих монашких папазјанија, па то се тад гутало ко блесаво, што монашкије то боље...

Богу хвала било не повратило се! Сад кад се враћамо сличној литератури то звучи много умереније

Za to bi trebalo da sluzi duhovnik ili braca i sestre koji su duze u crkvi. Nama duhovnik nije blagosiljao da citamo Lestvicu, pa cak ni Zitija svetih. Desavalo se da se ljudi utripuju pa krenu u podvige procitane u zitijima pa to ne zavrsi bas dobro.

Подели на овим сајтовима

A možda je trebao samo da te svoje bludne pomisli uz molitvu i Božiju blagodat preobrazi u ljubav prema toj ženi kao ličnosti a ne kao sexulanom objektu.Kako god okreneš kod tih asketa je glavna borba sa sexualnim nagonom.Opterećeni su sexom i kao da nisu u stanju,nemaju volje,snage,sposobnosti, ili ne znam blagodati Božije da vide ženu na neki drugi način osim kao predmete sopstvene požude.

A ovaj način borbe sa time je krajnje morbidan i ako je to Božija promisao onda sam ja Alexandar veliki lično i personalno.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

A mozda je pisac hteo da docara koliko pozuda moze da bude mucna za podviznika i koliko mu je tesko da se izbori sa njom, ali eto resen je da se izbori po svaku cenu...pa makar i tako...( ne svatajmo sve doslovno)

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...