uros Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 пре 2 часа, Дидим рече Моменат само овде. Изумитељи нису "мушкарци" или "жене". Због тога што су већина изумитеља мушкарци, не значи да су мушкарци изумитељи, јер су изумитељи 0,001% мушкараца. Дозволи да дам пример. 1. "Жене су талентованије за математику од мушкараца". Ово је апсолутно тачно, јер девојчице имају бољу просечну оцену из математике (а ако хоћете, и математички су паметније) од дечака. И не само то, у већем проценту полажу математичке испите на факултетима и дипломирају математику. Постижу боље резултате на такмичењима. 2. "Мушкарци су талентованији за математику од жена". И ово је апсолутно тачно, јер међу врхунским математичарима има упадљиво више мушкараца него жена. Како је могуће да изјаве 1. и 2. буду обе тачне, а међусобно су контрадикторне? Због тога што овде пол није пресудан фактор, него се негде статистички узима на један начин, а другде на други. Да је пол пресудан фактор, ово не би било могуће. Didim, 1 to je zato sto se devojcice brze razvijaju od decaka pa u nizim razredima (tj negde do faksa cak) u vecini imaju bolje rezultate. Sasvim prirodno i u skladu sa biologijom, nema nikakve superiornosti i inferiornosti u tome. Ali isto tako mozak se kod decaka duze razvija (oko 2 godine) ; takodje kod zena je kriva inteligencije i talenta "pljosnatija" dok je kod muskaraca "siljatija" zbog cega ima vise genijalaca muskaraca ali isto tako ima i daleko vise raspadnutih klosara muskaraca od zena (nesto nisam cuo feministiknje da se zale na "nejednakost" na ovoj poslednjoj stavci koja je vrlo stvarna i vidljiva). Dakle moguce je da 1 i 2 izjave budu obe tacne zato sto jednostavno razmatraju razlicite etape zivota u 1 i u 2. Ove stvari treba lepo razumeti, treba razumeti i zasto nas razlicite stvari interesuju i koje su to stvari, i to prihvatiti i biti tolerantan prema drugoj strani kod stvari kod kojih ne mozemo da se empatisemo zato sto smo razliciti. Jesmo neponovljivi, beskrajni i jedinstveni kao licnosti ali uopste nismo nesto super "posebni" kada se radi o biologiji, psihologiji i cinjenici da u sebi nosimo stotine hiljada godina prethodnih generacija i njihovih iskustava. Ћириличар, Аурор and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 1 hour ago, Anika рече Ја нисам расположена да причам са неким ко ме унапред етикетира "JEL TI TO MENE ETIKETIRAS!" : D -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 пре 37 минута, Lady Godiva рече И онда је женска ћуд смешна работа. Продао би бурек због девојке, погазио све принципе.. ццц Pala je i Troja zbog zene, a kamoli burek No nista nivo nit cudno tu. Volimo zene i sve cemo uradit da ih dobijemo. Pogledaj samo otmicu Sabinjanki. Ako to nije najveci izraz romantike i iskrene muske zelje, onda ne znam sta je Pa i napustanje bureka ako je potrebno Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 Аурор and uros је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 Саудијска Арабија од 2018. године на челу Комисије УН за женска права http://www.nspm.rs/hronika/saudijska-arabija-od-2018.-godine-na-celu-komisije-un-za-zenska-prava.html Logicno. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 пре 5 минута, Tumaralo. рече Саудијска Арабија од 2018. године на челу Комисије УН за женска права http://www.nspm.rs/hronika/saudijska-arabija-od-2018.-godine-na-celu-komisije-un-za-zenska-prava.html Logicno. Da citiram Aurora iz privatne prepiske, i meni da se to desi: Sick joke. Grizzly Adams, Tumaralo., Lady Godiva and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 1 hour ago, Аурор рече Odmah da ti kažem, devojčice su superiorne tu, dok ih negde oko 17-18 godina ne sustignu dečaci... Зависи шта се сматра под "супериорност". Супериорније су у учењу припремљених лекција и изради шаблонских задатака - управо како су организоване школе данас. Ко је супериорнији у креативности то је друго питање... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 пре 11 минута, Grizzly Adams рече Зависи шта се сматра под "супериорност". Супериорније су у учењу припремљених лекција и изради шаблонских задатака - управо како су организоване школе данас. Ко је супериорнији у креативности то је друго питање... Још једна глупост. Па многе жене имају толико креативности у себи, о којој поједини мушкарци могу само да сањају. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 пре 19 минута, Tumaralo. рече Саудијска Арабија од 2018. године на челу Комисије УН за женска права http://www.nspm.rs/hronika/saudijska-arabija-od-2018.-godine-na-celu-komisije-un-za-zenska-prava.html Logicno. Meni jeste s obzirom kakvi ološi i licemeri vladaju svetom.Očekujem da uskoro ovi iz Noblesa dodele Hitleru posthumno nagradu kao najvećem humanisti. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 Управо сада, Anika рече Још једна глупост. Па многе жене имају толико креативности у себи, о којој поједини мушкарци могу само да сањају. За сплетке и смишљање разних пакости свакако, ту сте непревазиђене у креативности. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 пре 2 часа, Аурор рече Diši kiseonik, ljubi te Auror Хаха, забринута сам. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 пре 4 минута, Grizzly Adams рече За сплетке и смишљање разних пакости свакако, ту сте непревазиђене у креативности. Lady Godiva, Grizzly Adams and Anika је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 пре 4 минута, Grizzly Adams рече За сплетке и смишљање разних пакости свакако, ту сте непревазиђене у креативности. И паметније смо, па пре попустимо и не дамо се упецати на овако ниске провокације. Paradoksologija, uros, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 пре 41 минута, Tumaralo. рече http://www.snopes.com/bill-nye-gender-chromosomes/?utm_source=facebook&utm_medium=social Ћириличар, Lady Godiva and Avocado је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 пре 15 минута, Anika рече И паметније смо, па пре попустимо и не дамо се упецати на овако ниске провокације. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука