Jump to content

Све што сте хтели да знате о феминизму...

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

пре 2 часа, Дидим рече

Моменат само овде.

Изумитељи нису "мушкарци" или "жене". Због тога што су већина изумитеља мушкарци, не значи да су мушкарци изумитељи, јер су изумитељи 0,001% мушкараца. Дозволи да дам пример.

1. "Жене су талентованије за математику од мушкараца". Ово је апсолутно тачно, јер девојчице имају бољу просечну оцену из математике (а ако хоћете, и математички су паметније) од дечака. И не само то, у већем проценту полажу математичке испите на факултетима и дипломирају математику. Постижу боље резултате на такмичењима.

2. "Мушкарци су талентованији за математику од жена". И ово је апсолутно тачно, јер међу врхунским математичарима има упадљиво више мушкараца него жена.

Како је могуће да изјаве 1. и 2. буду обе тачне, а међусобно су контрадикторне? Због тога што овде пол није пресудан фактор, него се негде статистички узима на један начин, а другде на други. Да је пол пресудан фактор, ово не би било могуће.

Didim, 1 to je zato sto se devojcice brze razvijaju od decaka pa u nizim razredima (tj negde do faksa cak) u vecini imaju bolje rezultate. Sasvim prirodno i u skladu sa biologijom, nema nikakve superiornosti i inferiornosti u tome. Ali isto tako mozak se kod decaka duze razvija (oko 2 godine) ; takodje kod zena je kriva inteligencije i talenta "pljosnatija" dok je kod muskaraca "siljatija" zbog cega ima vise genijalaca muskaraca ali isto tako ima i daleko vise raspadnutih klosara muskaraca od zena (nesto nisam cuo feministiknje da se zale na "nejednakost" na ovoj poslednjoj stavci koja je vrlo stvarna i vidljiva).

Dakle moguce je da 1 i 2 izjave budu obe tacne zato sto jednostavno razmatraju razlicite etape zivota u 1 i u 2.

Ove stvari treba lepo razumeti, treba razumeti i zasto nas razlicite stvari interesuju i koje su to stvari, i to prihvatiti i biti tolerantan prema drugoj strani kod stvari kod kojih ne mozemo da se empatisemo zato sto smo razliciti. Jesmo neponovljivi, beskrajni i jedinstveni kao licnosti ali uopste nismo nesto super "posebni" kada se radi o biologiji, psihologiji i cinjenici da u sebi nosimo stotine hiljada godina prethodnih generacija i njihovih iskustava.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Lady Godiva рече

И онда је женска ћуд смешна работа.

Продао би бурек због девојке, погазио све принципе.. ццц

Pala je i Troja zbog zene, a kamoli burek :D No nista nivo nit cudno tu. Volimo zene i sve cemo uradit da ih dobijemo. Pogledaj samo otmicu Sabinjanki. Ako to nije najveci izraz romantike i iskrene muske zelje, onda ne znam sta je :D Pa i napustanje bureka ako je potrebno :D

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Аурор рече

Odmah da ti kažem, devojčice su superiorne tu, dok ih negde oko 17-18 godina ne sustignu dečaci...

Зависи шта се сматра под "супериорност". Супериорније су у учењу припремљених лекција и изради шаблонских задатака - управо како су организоване школе данас. Ко је супериорнији у креативности то је друго питање...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Grizzly Adams рече

Зависи шта се сматра под "супериорност". Супериорније су у учењу припремљених лекција и изради шаблонских задатака - управо како су организоване школе данас. Ко је супериорнији у креативности то је друго питање...

Још једна глупост. Па многе жене имају толико креативности у себи, о којој поједини мушкарци могу само да сањају. :)))

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Tumaralo. рече

Meni jeste s obzirom kakvi ološi i licemeri vladaju svetom.Očekujem da uskoro ovi iz Noblesa dodele Hitleru posthumno nagradu kao najvećem humanisti.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Anika рече

Још једна глупост. Па многе жене имају толико креативности у себи, о којој поједини мушкарци могу само да сањају. :)))

За сплетке и смишљање разних пакости свакако, ту сте непревазиђене у креативности.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Аурор рече

Diši kiseonik, ljubi te Auror :)

Хаха, забринута сам. :)))

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

За сплетке и смишљање разних пакости свакако, ту сте непревазиђене у креативности.

:0212_rolleyes:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

И паметније смо, па пре попустимо и не дамо се упецати на овако ниске провокације. :)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...