Jump to content

Мушкарци постављају питања, жене дају одговоре

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 7.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 8. 10. 2015. at 22:39, Жељко рече

Зашто жене ( у већини ) не занима политика?

Zato što ih (u većini) ne zanima toliko lična vlast, moć i dominacija. Takođe su i više orijentisane na ognjište i emocionalne odnose a manje smisla vide u idejnom, opštem i kolektivnom. 

Подели на овим сајтовима

On 8. 10. 2015. at 22:39, Жељко рече

Зашто жене ( у већини ) не занима политика?

Zato sto je to jedna od malobrojnih stvari u koju se muskarci "razumeju", te o istoj razglabaju uz svaku kafu, rakiju, na svakoj slavi, svadbi i sahrani. I ne samo sto razglabaju, nego se tad raspricaju, bas onako... :)))

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

On 8. 10. 2015. at 22:48, Дијана. рече

Zato što ih (u većini) ne zanima toliko lična vlast, moć i dominacija. Takođe su i više orijentisane na ognjište i emocionalne odnose a manje smisla vide u idejnom, opštem i kolektivnom. 

Шта знам, мени је и то огњиште некако колективно.

А да ли то онда значи, да су жене саме криве што су тако касно добиле право гласа?

Подели на овим сајтовима

On 8. 10. 2015. at 22:53, Џуманџи рече

Zato sto je to jedna od malobrojnih stvari u koju se muskarci "razumeju", te o istoj razglabaju uz svaku kafu, rakiju, na svakoj slavi, svadbi i sahrani. I ne samo sto razglabaju, nego se tad raspricaju, bas onako... :)))

Приметио сам да су модни креатори мање више мушкарци. Да ли то значи да се жене не разумеју у моду, стил облачења, укус итд?

Подели на овим сајтовима

On 8. 10. 2015. at 22:58, Чварков Ђорђе рече

На овом педербалу нема довољно жена да одговоре на наша питања. хахаха

:))  :))

То ти је тако и у животу, а знају да кажу мушкарцима "јел чујеш ти шта ја тебе питам" :)

• Волим 1

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

On 8. 10. 2015. at 22:48, Дијана. рече

Врло је могуће да грешим, ал' према мом скромном (не)разумевању жена, могу да кажем да их и те како занима власт, моћ и доминација, само не воле политику као средство за долажење до позиција које би им то омогућиле, већ су више за неке пречице.

Подели на овим сајтовима

On 8. 10. 2015. at 22:55, Жељко рече

Приметио сам да су модни креатори мање више мушкарци. Да ли то значи да се жене не разумеју у моду, стил облачења, укус итд?

Ma, jok, rade ljudi za njih, oni samo stoje iza brenda. Zasto? Jednostavno, licnost i figura muskarca je neoboriva i jaca. Svi najveci umovi, ratnici, umetnici - muskarci. To je prosto pitanje podsvesnog autoriteta/"ideala".

Подели на овим сајтовима

On 8. 10. 2015. at 22:54, Жељко рече

Шта знам, мени је и то огњиште некако колективно.

А да ли то онда значи, да су жене саме криве што су тако касно добиле право гласа?

Ne, to nije tačno reći, ni fer. Naprosto,društvo je bilo tako organizovano da se današnje slobode žene nisu mogle ni zamisliti, bogatašica se obrazovala da bude sofisticiraniji ukras u domu svog muža, pa prve feministkinje su se oblačile kao muškarci, tako nesvjesno potvrđujući da žena nema tu slobodu i dostojanstvo kao muškarci. 

Kad je čovječanstvo postalo tako progresivno da je oslobodilo sve nižnje - robove, kmetovve, crnce, djecu, oslobodilo je (na silu i nerado), i ženu. 

Подели на овим сајтовима

On 8. 10. 2015. at 23:00, Плутон рече

Врло је могуће да грешим, ал' према мом скромном (не)разумевању жена, могу да кажем да их и те како занима власт, моћ и доминација, само не воле политику као средство за долажење до позиција које би им то омогућиле, већ су више за неке пречице.

Misliš na ovakve prečice:  :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Žene vole moć i dominaciju, da, ali  na ličnom planu, u odnosima, porodici. Bar većina.

One koje se bave politikom su muškarače :)

Te prečice su odgovarale oboma polovima.. žene su preko vladara vladale svijetom :)

Подели на овим сајтовима

(не)разумевању жена, могу да кажем да их и те како занима власт, моћ и доминација

Kao teolog odlicno znas da to nema ama bas nikakve veze sa polom. :D

Подели на овим сајтовима

On 8. 10. 2015. at 23:07, Џуманџи рече
Kao teolog odlicno znas da to nema ama bas nikakve veze sa polom.

Тако нешто сам и хтео да кажем, ту смо сви исти.

Подели на овим сајтовима

On 8. 10. 2015. at 23:02, Џуманџи рече

Ma, jok, rade ljudi za njih, oni samo stoje iza brenda. Zasto? Jednostavno, licnost i figura muskarca je neoboriva i jaca. Svi najveci umovi, ratnici, umetnici - muskarci. To je prosto pitanje podsvesnog autoriteta/"ideala".

Мени ово звучи као теорија завере

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...