Jump to content

Жене постављају питања, мушкарци дају одговоре...

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

Zamisli, ne moras!

U pravoslavlju nista ne moras, ali da se ne lazemo, to sto mi nesto ne ispunjavamo ne znaci da tako nije lepo napisano...

To sto se mi sada zenimo i udajemo posle 30 je nas problem, tada su ljudi umirali sa 40, mislim a fakultet im je bio zivotna skola...

Cin vencanja je uveden dosta kasnije, jer su ljudi tako otpustali zenu kako su stigli, pa bilo je hajde malo da to dignemo na visi nivo, do tada je bilo normalno da ces se seksati ulaskom u brak i to pocetkom puberteta.

Ne moramo sve meriti sopstvenim iskustvom, postoje itekako ljudi koji se ne seksaju pre braka a nisu Vlada Dimitrijevic tj nisu kastrirani i ne znam ti kakvi.

Sto je bre samo pravoslavnima to tesko i za ismevanje a vamo se dice Hristom i nebeskom Srbijom?

Kako bre ja ne znam ni jednu muslimanku koja se seksala pre braka i koja je nesto inhibirana zbog toga...Njihova logika je sledeca - moja cednost je biser koji zelim da poklonim onome sa kim cu provesti zivot. 

Samo kod nas se sprdaju muskarci sa devojkama pa jos mozes misliti devojke treba da im budu zahvalne ako im on skine brak jer je to rudarski posao...

Mozemo do sutra da ublazavamo to da ako se eto volite taj predbracni odnos nije toliki greh, pa mislim nece te neki sprziti strujom jer si imao odnose pre braka, ali ako si neki hriscanin valjda ces imati makar svest o tome da to nije ideal tvog zivota.

Krajnosti su uzasno skucene i zadrte stvari. 

Niti je greh nesto neoprostivo zbog cega ce te ne znam demoni nabijati na kolac u vecnosti, niti je sve onako hipi pa ajmo da opravdavamo sve jer ne mozemo da ispunimo nego cemo tako da se volimo...

Zivot je izmedju tih krajnosti.

De facto je odnos brak, bice dvoje jedno majku mu.

I facat je da je sve oprostivo.

I to nije bauk.

I nece nikom pasti kruna s glave ako dodje svesteniku i kaze oprosti mi oce ocu da se pokajem za blud pre braka i kraj price.

Sprdanje s tim nema nikakve veze.

Koliko god me nervirala talibanstina Vlade Dimitrijevica toliko ne volim hipike i tu nonsalantnost.

Ljudi smo, ju zamisli gresni.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Nego Jeco tedoh da pitam el se i slučaju da se samo ljubimo i mazimo sa nekom ženom al bez sexa računa kao brak pred Bogom? :D

Ako je ona zadovoljna onda nije ni greh, a ako ne umete ni to onda je to neoprostivo  :))

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Ali mozda bi ti i oprostio  i volio te vise nego prije, jel tako? Sigurno si upoznala nekoga ko je to uradio ili nisi?
:dobro: Ima i toga....ali ja nesto ne bih rizikovala :)))  
  • Волим 1

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

:dobro: Ima i toga....ali ja nesto ne bih rizikovala :)))  

Ok, samo da kazem da se radi o ljubavi :) Toj djevojci na tvojoj profilnoj malo ko ne bi oprostio, zezam se heehheh :D

Подели на овим сајтовима

Ako je ona zadovoljna onda nije ni greh, a ako ne umete ni to onda je to neoprostivo  :))

Biće da je obratno,Bog je stvorio ženu da nas učini zadovoljnim... i to da učite od starijih  :ani_biggrin:

Staricama, takođe, da žive kao što se pristoji svetima, da ne budu opadljive, da se ne predaju vrlo vinu, da uče dobru,

4 Da uče mlade da ljube muževe, da ljube decu,

5 Da budu poštene, čiste, dobre domaćice, blage, pokorne svojim muževima, da se ne huli na reč Božiju.

:))) 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Toj djevojci na tvojoj profilnoj malo ko ne bi oprostio, zezam se heehheh

Da me vidis uzivo, ne bi rekao da se zezas... :)) 

A kad bi me upoznao, potpuno bi ti bilo neshvatljivo da postoji neko ko mi ne bi oprostio... :D

Mada bi mu trebalo vremena. :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

El ima neka slička? :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Da me vidis uzivo, ne bi rekao da se zezas... :)) 

A kad bi me upoznao, potpuno bi ti bilo neshvatljivo da postoji neko ko mi ne bi oprostio... :D

Mada bi mu trebalo vremena. :stadaradim:

Ako je tako kako kazes oprostio bih ti i onda i dvaput, unistim svoj ego, a tebe popravim i naucim da volis hehehehee :D

Подели на овим сајтовима

12:smeha:  12:smeha:  12:smeha:

Sta ce ti kad kazes da ne bi oprostio prevaru...dao bi mi sut kartu...ili mozda ne bi? Misljenja se menjaju  :coolio:

Pa dao bi ti  šut kartu al prvo moramo da budemo u vezi i da me prevariš a pre toga da te vidim i upoznam  :coolio:

Подели на овим сајтовима

Slusajte ovo, jedan covjek se ozenio i posle odredjenog perioda zena ga ostavi i ode u inostranstvo, vrati se posle par godina sa djetetom u rukama i on ga prihvati kao svoje, prihvati i nju opet, ona to ponovi i on opet prihvati i dijete i nju, vidite li sta covjek sve moze da uradi. E sad mozda je on za nekoga budala, a mozda i nije, medjutim ima raznih ljudi :) ali ljubav nema kraja.

Подели на овим сајтовима

oprostio bih ti i onda i dvaput,

Bas si velikodusan :smeh1: ...mada bojim se da bi mi dva puta bilo previse  :nene: ...dovoljno bih se postidela i prvi put.... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...