Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

Rusi su sami krivi jer uz izviđački avion nisu poslali zaštitnu pratnju a Sirija je ipak ratno područje. A ne zaboravite da su avion oborili Sirijci, dakle prijateljska vatra, "friendly fire". Sad koliko su Jevreji i Francuzi lukavo iskoristili taj ruski izviđački avion ili je sve nastalo slučajno bezveze, to ja ne umem da procenim. Normanlno isto da Francuzi i Jevreji nisu najavili da će da bombarduju one položaje tamo navodno one hezbolah-milicije. Rekoh, ne znam da'l je bilo namerno ili slučajno. Ali mislim da je na Rusiji da se pobrine za adekvatne bezbednonosne mere.

Kome je uteha, sa istim PVO-sistemom S-200 su Sirijci u februaru ove godine oborili jevrejski F-16. Nisu Rusi jedini nadrljali.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Tumaralo. рече

U to vreme, Ukrajina je bila pod punom kontrolom Rusije.

Zatim, Putin je 2005. odlikovao Stipe Mesića kao predsednika Hrvatske za doprinos koji su Hrvati dali u borbi protiv fašizma. (LOL!)

Uzgred, Marko Mesić, strikan mu, kao oficir NDH u sastavu Vermahta, posle poraza kod Staljingrada, presvukao je uniformu  i došao na sovjetskim tenkovima u Srbiju. Kao komunistički "oslobodilac" pucao je u fresku Isusa Hrista Svedržitelja u Crkvi Svetog Andreja Prvozvanog na Dedinju. 

563992-1.jpg.18a00295141116e0e55ba138ee3d442a.jpg

...

Nije tacno. Upravo su Ukrajinci tad ispod zita sve to uradili, a iz svima nama dobro poznatih razloga - opsteg i nevidjenog rasula u tadasnjoj Rusiji.
Rasula koje je u Rusiju jos jednom uvezeno sa zapada, na koje ljubitelji zapada uvek namerno zmure i prave se tose.

A upravo je dolazak Putina na vlast stavio tacku na to rasulo i brknuo u oko tom zapadu, pokvarivsi mu planove.

Takodje, nedavno je bio i clanak u kom upravo jedan od sadasnjih ruskih eksperata jasno pokazuje da su delove S-300 Hrvatima isporucili bas Ukrajinci.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, obi-wan рече

A upravo je dolazak Putina na vlast stavio tacku na to rasulo i brknuo u oko tom zapadu, pokvarivsi mu planove.

Ko je naterao Putina da kaže da je Lenjij kao svetac a da su komunjare kao hrišćani?

Kako može Satana da bude kao Hristos?

Ko to pritiska Putina?

Djavo?

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, grigorije22 рече

Putin zreo za penziju. Zapad ce samo od cara da drhti i da bude sveden tamo gde mu je i mesto. 

Putin ili car, svjedno nema razlike...car je smijurija, mit koji se nikad neće ostvariti. 

Inace od nekih stvari na zapadu vec zaziru. Pjenili su kao bijesni na vojne vjezbe Kine i Rusije na dalekom istoku. Također pjene na bilo kakvu pomisao da Rusija može biti ekonomski razvijenija. Pjene na pomisao da Rusija može biti jak globalni igrač. Na kraju vjerovatno će svisnuti od muke kada Kina uvede petrojuan i kada krene trgovinska razmjena lišena dolara kao platežnog sredstva i kad to bude signal ostalim državama da se uključe u šemu.  

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 19.9.2018. at 22:48, Justin Waters рече

Rusija nije idealna, ima svoje unutrašnje probleme, ali makar ne pravi zulum na geopolitičkoj sceni i ne stradaju milioni ljudi zbog njihove bolesne politike i animoziteta prema potencijalnim rivalima, onog kojeg u izobilju ne manjka Englezima i Amerikancima i njihovim ostalim poslušnicima.

Зато што сад није у тој позицији.Није светска супер сила да би могла то да ради. Али то не значи да она не би хтела то. Имали смо прилику да видимо како изгледа кад је Русија светска-супер сила- у време СССР-а. Правили су тада зулум на половини света, могли би Мађари, Украјинци, Пољаци и многи други народи који су били под руском чизмом да говоре о томе. Логори, злочини, тоталитаризам. 

То је било кад је Русија била светска супер сила. И уопште не прихватам онај аргумент ,,то није Русија него Совјетија". Ок, да се сложим да то није она Царска Православна Русија, али данашња Русија се итекако наслања на совјетско наслеђе, диви се том наслеђу и тежи ка једној врсти обнове истог. То су факти, па Путин сам то и не крије, он итекако велича совјетску еру и покушава да је угради у своју садашњу политику. И огроман број Руса, очигледно, подржава такву политику.

Елем, нико не спори да тренутно Русија није та која прави ,,зулум", али то је зато што је доста слабија од САД, док су САД светска сила, Русија је само регионална. А њихова слабост у односу на противнике, бар по мени, не може бити аргумент да су они сад много бољи од САД и западњака. Једноставно, све велике силе воде идентичну политику и кад су у прилици, врло су немилосрдне при спровођењу своје политике.

Ни Русија, а ни САД се у том сегементу не разликују. Разлика је само у томе што су САД, тренутно, доста моћније од Русија, па могу да праве карамбол по свету, Русија то тренутно не може. Али, кад је могла, била је и она врло немилосрдна и злочини им такође нису били страни. 

On 19.9.2018. at 14:28, GeniusAtWork рече

Ништа није трагичније од комплекса инфериорности који ти и екипа увек стално изнова пројављујете на оваквим темама. Хтели бисте да се идентификујете са вашим правим, идеалним и цивилизованим носиоцима културе - који вас иначе у већини сматрају г***има, ма колико се ви претварали да нисте то што јесте - али шта да се ради, из коже је тешко побећи :)  А ваши миљеници су иначе одговорни за једно милион мртвих у задњих 15-ак година на Блиском и Средњем истоку, где су својом сулудом политиком васкрснули исламски тероризам који је прерастао у епидемију, како тамо, тако и у Европи. А једна од последица њихове политике је и највећа избегличка криза од 2. св. рата. А не тако давно су се вежбали и на нама.

А та руска војска која парадира бар покушава да спречи лудаке које су ваши љубимци створили да униште још једну државу и прошире се као канцер против кога би иначе генерације које тек долазе морале да се боре.

Морам да приметим да је, нажалост, овај твој коментар пун острашћености и етикета које везе немају са животом. Брат Тумарало нигде није рекао да су му САД и Запад идоли којима се клања, што ти овде без разлога имплицираш, већ је само био критичан према Русији и њеној тренутној власти. 

Места за критику свакако има, јер критика је делотворна, помаже да се разбију илузије. А твој одговор овде написан је у најтоталитарнијем могућем стилу- чим је критичан према Русији, одмах је ,,љубитељ запада" који нас сматра ,,говнима". А то није тако. 

Иначе, и то је острашћен поглед на свет. Од западних народа, једино су Немци имали покрет и идеологију која је Словене (па и нас Србе) сматрала нижом врстом (мислим на национал-социјализам у Немачкој), али не заборави да су западњаци итекако знали и да нас цене и да сарађују са нама. И многи су Срби, генерације и генерације, тамо живеле сасвим нормално и, чак шта више, тамо се остварили као велики људи. Чисто сумњам да би Тесла био то што је био да је остао у Србији и Југославији или да је отишао у Русију. И тако даље. А управо то што имамо толико успешних и поштованих људи на западу, баш то значи да нас не сматрају говнима како ти имплицираш овде. 

Не треба мешати народ и политику. Политрика САД и Србије никада нису били у сукобу пре 90-тих. Тек тада, због једне болесне комуњаре и његове женетине, први пут у историји две државе, долази до таквог сукоба у политици да је све окренуто наопачке. Последице тога осећамо и данас. Дозволили смо да један комуниста, који никад ни рекао за себе да је Србин,  постане ,,месија и бранитељ Српства". Зато смо тако и прошли. 

Но то је нека друга тема. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече

Putin ili car, svjedno nema razlike...car je smijurija, mit koji se nikad neće ostvariti. 

Inace od nekih stvari na zapadu vec zaziru. Pjenili su kao bijesni na vojne vjezbe Kine i Rusije na dalekom istoku. Također pjene na bilo kakvu pomisao da Rusija može biti ekonomski razvijenija. Pjene na pomisao da Rusija može biti jak globalni igrač. Na kraju vjerovatno će svisnuti od muke kada Kina uvede petrojuan i kada krene trgovinska razmjena lišena dolara kao platežnog sredstva i kad to bude signal ostalim državama da se uključe u šemu.  

Русија је на нивоу Шпаније по ГДП-у. Друго, јел си некад био у Русији? Људи из моје породице јесу, били и овако а неки су били и да раде. И кажу да у Русији је пар градова, ових главних, сређено и богато, али што више идеш дубље, све сама беда и сиротиња. 

Русија је у економским проблемима, то је факт. Мора још да ради на томе. Тренутно, она је само регионална сила, далеко је од глобалне. Али, мене највише брине што се они комунизма нису ослободили у свести. Читам недавно да је неки филм који исмејава Стаљина забрањен у Русији. То би било исто као да су Немци забранили филм ,,Пад" о последњим Хитлеровим данима. Сама чињеница да је Стаљин у Русији популарнији него руски цареви, даје ми сигнал да мислим да ће требати још дуго да се Руси у својој свести ослободе комунизма. Јер, то их можда и највише кочи. 

Брат Тумарало је у праву- поређење Лењинове мумије са моштима Светитеља, што је Путин рекао, је богохуљење, али видим да се нико из РПЦ, а ни од наших православаца који воле Русију, није забринуо због такве изјаве. 

А што се тиче тога да запад пени- они ће у својој пропаганди увек ртазвијати страх од противника, чак је то више за њихову унутрашњу употребу него за спољну. То уопште не мора да буде показатељ да је Русија стварно постала толико озбиљна претња за САД. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Православни Србин рече

Русија је на нивоу Шпаније по ГДП-у. Друго, јел си некад био у Русији? Људи из моје породице јесу, били и овако а неки су били и да раде. И кажу да у Русији је пар градова, ових главних, сређено и богато, али што више идеш дубље, све сама беда и сиротиња. 

Русија је у економским проблемима, то је факт. Мора још да ради на томе. Тренутно, она је само регионална сила, далеко је од глобалне. Али, мене највише брине што се они комунизма нису ослободили у свести. Читам недавно да је неки филм који исмејава Стаљина забрањен у Русији. То би било исто као да су Немци забранили филм ,,Пад" о последњим Хитлеровим данима. Сама чињеница да је Стаљин у Русији популарнији него руски цареви, даје ми сигнал да мислим да ће требати још дуго да се Руси у својој свести ослободе комунизма. Јер, то их можда и највише кочи. 

Брат Тумарало је у праву- поређење Лењинове мумије са моштима Светитеља, што је Путин рекао, је богохуљење, али видим да се нико из РПЦ, а ни од наших православаца који воле Русију, није забринуо због такве изјаве. 

А што се тиче тога да запад пени- они ће у својој пропаганди увек ртазвијати страх од противника, чак је то више за њихову унутрашњу употребу него за спољну. То уопште не мора да буде показатељ да је Русија стварно постала толико озбиљна претња за САД. 

Стаљин је победио Хитлера зато га Руси цене, а и тридесетих је економски подигао земљу. И патријаршија је враћена за време његове владавине.

Подели на овим сајтовима

@Православни Србин Ниси у току, па зато ме не чуди твоја реакција.

Тумарало је део либертаријанске екипе (већи део њих је отишао са форума) која овде стално промовише исте приче о супериорности западне цивилизације и њиховог морала и културе, пљуцкају по Русији чим им се пружи прилика, а и о свом народу имају врло ниско мишљење. Јер се ми не уклапамо у њихову дефиницију културе и цивилизације. А наравно и о свим другим незападним народима.  Његов коментар није никаква анализа тренутне ситуације, него промовисање њихове идеологије. И то је врло острашћено и виђено много, много пута већ овде. Ако те не мрзи, прелистај теме о традиционалној западној култури, Трампу и феминизму и видећеш о чему причам. Да ти дам директне линкове нажалост не могу, јер је било пуно таквих дискусија на пуно тема, не знам тачно где је шта више.

Тако да ради се о ширем контексту зашто сам то написао, а не да бих њега нападао из чиста мира.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Жика рече

Стаљин је победио Хитлера зато га Руси цене, а и тридесетих је економски подигао земљу. И патријаршија је враћена за време његове владавине.

Да ли то може да анулира злочине, логоре, и спровођење терора над народом пре те победе? Ја мислим да не може.

И није Стаљин победио Хитлера, победила је храброст руских војника и, пре свега, знање руских официра које тај исти Стаљин није стигао да побије у својим чисткама. Жуков је више заслужан за ту победу, него Стаљин, а и Жукова је Стаљин, колико се сећам, посла рата утамничио. 

У ствари, Стаљин је и заслужан што су Немци толико дубоко ушли у Русију и стигли чак пред Москву, јер је у својим лудачким чисткама поубијао неке од најбољих руских официра, (и постављао своје послушнике), сам Бог је спречио да побије целокупан официрски кор пре рата. Заслужан је јер је до краја одбијао да поверује у извештаје совјетских обавештајаца да ће Немци напасти СССР и био је лудо уверен у верност свог другара Хитлера. 

Е тек касније, кад су изгинули милиони Руса и руских војника, онда је Стаљин све заслуге приписао себи и свом ,,генију", а заправо је најмање заслужан. 

А обнова Патријаршије, мислиш, може да анулира све злочине комунистичког режима, чији је и Стаљин био активан део, према Цркви, монаштву, свештенству и верном народу? Боље о томе може да нам сведочи Солжењицин. Стаљин је из тактичких разлога прекинуо прогон над Црквом, али после рата са тим је настављено. 

Веома је комунизам ментално уништио Русе и то је чињеница, свиђала нам се или не. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, GeniusAtWork рече

@Православни Србин Ниси у току, па зато ме не чуди твоја реакција.

Тумарало је део либертаријанске екипе (већи део њих је отишао са форума) која овде стално промовише исте приче о супериорности западне цивилизације и њиховог морала и културе, пљуцкају по Русији чим им се пружи прилика, а и о свом народу имају врло ниско мишљење. Јер се ми не уклапамо у њихову дефиницију културе и цивилизације. А наравно и о свим другим незападним народима.  Његов коментар није никаква анализа тренутне ситуације, него промовисање њихове идеологије. И то је врло острашћено и виђено много, много пута већ овде. Ако те не мрзи, прелистај теме о традиционалној западној култури, Трампу и феминизму и видећеш о чему причам. Да ти дам директне линкове нажалост не могу, јер је било пуно таквих дискусија на пуно тема, не знам тачно где је шта више.

Тако да ради се о ширем контексту зашто сам то написао, а не да бих њега нападао из чиста мира.

Заправо грешиш. Врло добро познајем ставове брата Тумарала, имао сам прилике да са њим дискутујем на овом форуму. Тако да сам ипак ,,у току".

Такође, не ради се овде само о нападу на њега, мислим да ти прескачеш суштину- твоје коментар јесте био острашћен и, без љутње, у најгорем тоталитарном маниру, са пуно етикета и полуистина, без обзира коме да је упућен. О томе ја причам.

Друго, у ту либертаријанску екипу спада Гризли, на пример, а никад нисам приметио да он има ,,ниско мишљење" о свом народу, чак мислим да је човек искрени родољуб. Мислим да мешаш критичност према сопственом народу, и према сопственим заблудама са мржњом према свом народу. 

А то је опасно, јер без самокритике нам нема опоравка, а ако ћемо сваку самокритику етикетирати као ,,мржњу према народу", онда смо угасили начисто. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Православни Србин рече

Да ли то може да анулира злочине, логоре, и спровођење терора над народом пре те победе? Ја мислим да не може.

И није Стаљин победио Хитлера, победила је храброст руских војника и, пре свега, знање руских официра које тај исти Стаљин није стигао да побије у својим чисткама. Жуков је више заслужан за ту победу, него Стаљин, а и Жукова је Стаљин, колико се сећам, посла рата утамничио. 

У ствари, Стаљин је и заслужан што су Немци толико дубоко ушли у Русију и стигли чак пред Москву, јер је у својим лудачким чисткама поубијао неке од најбољих руских официра, (и постављао своје послушнике), сам Бог је спречио да побије целокупан официрски кор пре рата. Заслужан је јер је до краја одбијао да поверује у извештаје совјетских обавештајаца да ће Немци напасти СССР и био је лудо уверен у верност свог другара Хитлера. 

Е тек касније, кад су изгинули милиони Руса и руских војника, онда је Стаљин све заслуге приписао себи и свом ,,генију", а заправо је најмање заслужан. 

А обнова Патријаршије, мислиш, може да анулира све злочине комунистичког режима, чији је и Стаљин био активан део, према Цркви, монаштву, свештенству и верном народу? Боље о томе може да нам сведочи Солжењицин. Стаљин је из тактичких разлога прекинуо прогон над Црквом, али после рата са тим је настављено. 

Веома је комунизам ментално уништио Русе и то је чињеница, свиђала нам се или не. 

Наравно да су заслужни војници то не треба ни напомињати, они су заслужни за сваку победу у ратовима али је Стаљин био владар. После рата је и враћена патријаршија, а читао сам Карпова који је тада био задужен за религију каже да су се састали Стаљин и Сергије и још неки епископи и на њихово тражење да само одобри неке верске часописе он им каже да богословија почне са радом. Сам је то рекао нису му ни тражили.

Отац Димитрије Дудко је исто био у логору за време Стаљина али га је касније хвалио и то деведесетих година двадесетог века. Похвално о Стаљину је говорио и свети Лука епископ и лекар. Солжењицин је касније изгледа и преувеличавао цифре страдалих под Стаљином.

Подели на овим сајтовима

@GeniusAtWork И да, да не заборавимо једну врло важну чињеницу- ми Срби смо део те западне културе и цивилизације. Ми и наша историја, део смо западне културе. То су факти. Тако да је то и део нашег идентитета, свиђало нам се то или не.

Наша модерна држава настала је на темељу свих кретања која су долазила управо са запада. Наши најумнији људи школовали су се тамо и оданде нам донели  идеје које су укључене у развој модерне српске државе.

Не знам из којерг разлога се то данас негира? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...