Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

пре 2 минута, Православни Србин рече

И тако даље. Дал Иран може да се похвали јеврејским војницима спремним да се боре за њега?

https://www.timesofisrael.com/iran-unveils-monument-for-fallen-jewish-iranian-soldiers/

пре 3 минута, Православни Србин рече

Не, братре, није то шминка, Израелима унутрашње демократско уређење, то је факт. Ту су ови Арапи пронашли своје место и живе у Израелу. Е сад, израелска спољна политика је итекако проблематична, али нема спора да су на унутрашњем плану најбоља држава на Блиском Истоку.

Izrael jeste najdemokraticnija država na bliskom istoku, samo ne stoji uopšte priča da je Izrael bijel, a svi ostali oko njega crni. Stvari su komplikovane i obe strane liče na dva jarca koja se bodu na deblu jer neće da popuste da prođu jedan pored drugog. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Код нас је доста раширена арапска пропаганда која се добро прима јер је "против Америке" па наш народ олако прихвата...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Јустин има неку своју верзију ислама, не вреди расправљати се... :)

Па и ја се слажем да Ислам не треба посматртати једнострано или тврдити да су сви муслимани исто. Не, не кажем ја то. Ја само указујем како се у одређеним муслиманским државама јавила мржња према Јеврејима. Чак не оптужујем ни сам Ислам као религију за то, већ одређене процесе унутар самог Ислама. Као што ни Хришћанство није одговорно за прогон Јевреја у хришћанској Европи, тако ни Ислам, по мени, као религија није одговоран за прогон Јевреја у исламским земљама. Али је опет факт да је тога било и да су многе исламске земље склоне томе и данас.

Иначе, ово је тешка и компликована тема, не бих да се са људима расправљам око тога. Мало је и исцрпљујуће. Рекао сам своје мишљење по питању Израела, иако не правдам и не подржавам њихову спољну политику (иако схватам заштро је таква каква је), опет, факт је да они имају најбоље унутрашње уређење на Блиском Истоку. То је чињеница. 

И најважније, заиста бих волео да се рат и агонија Сиријаца већ једном заврше. 

Подели на овим сајтовима

И најважније, заиста бих волео да се рат и агонија Сиријаца већ једном заврше. 

Дај Боже да се смири...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Justin Waters рече

Ок, не знадох за ово, уважавам. Свакако, знао сам за то да Иран има толерантан став према Јеврејима, то сам и рекао (они не желе државу Израел, али не мрзе Јевреје генерално, јер су шиити, а шиити су најотлерантији муслимани), али стварно ово нисам знао. 

пре 6 минута, Justin Waters рече

Izrael jeste najdemokraticnija država na bliskom istoku, samo ne stoji uopšte priča da je Izrael bijel, a svi ostali oko njega crni.

Само што, брате, ја нисам ни тврдио да је Израел бео а сви око њега црни. Управо сам и рекао у одговору Обију да се и једни и други слично понашају и воде непријатељску политику. 

Овде сам највише позитивно говоио о израелсклом унутрашњем уређењу, док сам неколико пута рекао да им је спољна политика проблематична, неоправдана, итд. Али, тако се понашају све државе, гледају пре свега своје циљеве и интересе. Ни то није оправдање, али само констатација реалности. Даклер, унутрашђње уређење је позитивно код Израела, спољна политика баш и не. 

пре 9 минута, Justin Waters рече

Stvari su komplikovane i obe strane liče na dva jarca koja se bodu na deblu jer neće da popuste da prođu jedan pored drugog. 

Са овим се слажем у потпуности. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Православни Србин рече

С тим што пише да су лаковерни, да су погазили завете и да ће имеци њихови припасти муслиманима. Видим да ниси прокоментарисао чињеницу да је и сам Мухамед истребљивао Јевреје. 

Ne mogu sve stići toliko se brzo citira. 

Muhamed nije ništa radio od onoga što nisu Jevreji pri ulasku u Jerihon recimo. Muhamed je vodio bitke sa narodima koji su se zatekli na arapskom poluostrvu, prvenstvno protiv tadasnje vladajuće kaste trgovaca koji su širienjem islama vidjeli pretnju rušenja poretka kojeg su uspostavili u vezi trgovine i njihovog načina života i vjere paganske. Oni su se pobunili protiv islama, i oni su prvi počeli proganjati muslimane koji su onda pobjegli u Medinu, od kada se računa islamska era...kada su ovi pridobili pristalice i ojačali onda su krenuli u kontru. U Kuranu se sam na jendom mjestu spominje da treba ubijati nevjernike i to se misli prvenstveno na neznabozce koji su bili najrevniji u borbi protiv islama. Također ako je u bilo i jevereja i hrisšćana, sa njima su postupali na sličan načina vjerovatno. 

I ne nimalo ne opravdam to, međutim radi se o 6 vijeku, neto prije toga Teodosije je zbrisao pagane iz Sirije..i o tome se radi, a sad da se povuče neka nit od tih događaja u muhamedovo vrijeme, i reći da današnji Amuslimani rade to isto to prosti nije tačno, ja odbijam da to priznam jer stanje na terenu to debelo pobija. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ок, не знадох за ово, уважавам. Свакако, знао сам за то да Иран има толерантан став према Јеврејима, то сам и рекао (они не желе државу Израел, али не мрзе Јевреје генерално, јер су шиити, а шиити су најотлерантији муслимани), али стварно ово нисам знао

Ma to za uništenje Izraela najviše se veže za Ahmedinedžadovu eru, on je bio taj huškač i u njegovo vrijeme niko od vlasti nije htjeo da ih sasluša, no sada je sa Rohanijem drugačije i dobili su zasluženo poštovanje. Dakle uništenje Izraela nije strategija koju Iran slijedi bez obzira na vladajuću garnituru...Irane jeste neprijatelj Izraelu, kao i Izrael Iranu i to je sve. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Православни Србин рече

Као што ни Хришћанство није одговорно за прогон Јевреја у хришћанској Европи,

Ne mogu da shvatim zašto je taj narod toliko progonjen.

Dan danas na internetu često nailazim na anti-jevrejske postove, mimove itd. O istoriji da i ne govorim, bukvalno gde god su bili...

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Аурор рече

Jevreji se u Kuranu nazivaju majmunima i svinjama.

И тамо пише да се неће десити судњи дан док муслимани не поведу рат против јевреја и потуку их.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Војвода7 рече

И тамо пише да се неће десити судњи дан док муслимани не поведу рат против јевреја и потуку их.

In Saheeh Muslim (2922), it is narrated from the hadith of Abu Hurayrah that the Messenger of Allah (blessings and peace of Allah be upon him) said: “The Hour will not begin until the Muslims fight the Jews and the Muslims will kill them, until a Jew hides behind a rock or a tree, and the rock or tree will say: O Muslim, O slave of Allah, there is a Jew behind me, come and kill him. Except the gharqad (a thorny tree), for it is one of the trees of the Jews.” 

Подели на овим сајтовима

Moj drugar je dvije godine bio golman u jednom klubu u Iranu i kaze da za vrijeme ramazana ne smijes flasicu vode na teren da izneses, inace bi navijaci poludjeli da vide.  U svlacionici se krisom napijes vode i trpis, bez obzira sto nisi musliman. Takodje mnogi preobracenici sa islama na hriscanstvo imaju ogromnih problema u Iranu. Evo djelic teksta iz donjeg linka u progonu hriscana u svijetu, narocito o zemljama sa vecinski muslimanskim stanovnistvom.

Muslimanski napadi na kršćansku slobodu

Iran: Približno petsto muslimanskih obraćenika kršćanstvu suočeno je s progonima u Iranu i pobjeglo je u Tursku u potrazi za azilom, napominje izvješće iz kolovoza. Jedan mladi preobraćenik koji je rekao da ne bi mogao biti onakav kakav želi da je ostao musliman, dodavši da se sada osjeća "ugodno" kao kršćanin. Drugi je rekao:

"Promijenio sam svoju vjeru, jer nisam vidio ništa u islamu, što god sam vidio, bilo je pogrešno, činjenica je da je iranska vlada islamska, a naša mladež je pogubljena.u Iraku je isto... ISIS i [oni] ubijaju ljude u ime islama, a tu su i ranjivi ljudi kojima se odrubljuju glave. Pobjegli su u Tursku, a i mi smo došli. Zato nisam vidio nikakvo dobro islama. "

Open Doors Sjedinjenih Država, koja prati kršćanske progone diljem svijeta, potvrđuje da "preobraćenici na kršćanstvo s islama čine najveću skupinu kršćana i doživljavaju najveći broj progona".

http://www.dnevnik.ba/teme/pregled-muslimanski-progon-krscana-u-svijetu

Подели на овим сајтовима

Evo izveli su napad, ali ima dosta oprecnih informacija, jer se vodi rat i informacijama, negdje pise da su im Sirijci skinuli od 10-12 raketa, takodje pise i da su se na vrijeme povukli iz baza koje su bombardovane itd. Medjutim, nazalost, napad je jaci nego prosli put, evo snimka,

Подели на овим сајтовима

Ali generalno, mislim da se nije desilo nista, tako da je i ovaj napad, mozda nesto jaci nego prosli, ali bez nekakve svrhe. Ako su vec USA htjele da urade nesto onda je Obama kriv jer je on bio mekan i popustajuci Iranu, nije zauzeo nekakav jaci stav oko Sirije. Zato mislim da je sad gubljenje vremena i vrijeme za povlacenje, mada ce USA i dalje imati mnogo baza dolje, vrijeme je da pokusaju sa Rusima da se dogovore ako je ikako moguce oko Sirije i Asada.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...