Jump to content

ОТАЦ РАФАИЛО ОЧИТАО БУКВИЦУ: Црква није плажа ни тератана! (ВИДЕО)

Препоручена порука

Са чиме се поистовећују мирјани? Петокраке звезде, Долче и Габана, Гучи, ајкуле, дракуле, бесмислене комбинације речи, слова и бројева (хаос)... Нека нам опрости Бог јер заиста не знамо шта радимо...

Kako si ovome mogao dati neko znacenje? Kupim majicu kakva ima i kakva mi se svidi, ne kupujem sto ima na sebi znak adidasa ili lakoste. Pravi se problem od necega sto ne postoji kao problem. 

Подели на овим сајтовима

@@Џуманџи, питање је у чему се заправо апостол Павле уподобио својим слушаоцима...

Kako si ovome mogao dati neko znacenje? Kupim majicu kakva ima i kakva mi se svidi, ne kupujem sto ima na sebi znak adidasa ili lakoste. Pravi se problem od necega sto ne postoji kao problem. 

Симболи носе енергије, то већ залази у мистику, окултизам. Често сам се питао зашто се пентаграм користи у окултним ритуалима. Није тек тако, ради помодарства...

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Jes', brate, to je pitanje. Ne mozes ti detetu od 7 godina da pricas o hristocentricnoj teologiji Sv. Maksima Ispovednika. Sto se simbola tice - uopste se ne slazem. Uzmi primer obrnutog krsta. Drugacije znacenje je imalo za Sv. Petra, drugacije danas u nekim krugovima.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Sto se simbola tice

...сложићемо се бар да су проводници енергија?

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Oćeš reći ...kad smo u Liturgiji nismo deo Liturgije već  tamo neki "civili" ?   ...i drugo.... ako smo i civili/dobrovoljci/početnici a ne baš pravi vojnici... zar se i oni (dobrovojci) ne trude da u svemu  budu ko i pravi vijnici?

Рекао сам пре пар страна да је Литургија свечан догаћај и да се за њу треба обући и „споља“ и „изнутра“. Под „споља“ наравно мислим на физичку одећу. Дакле, сматрам да и одећа коју носимо на Литургији представља сегмент нашег односа према њој и одражава разумевање догађаја коме присуствујемо.

Али не може свештено лице да говори о томе ако има километарски ред за нафору. Џаба ти сви гости дођу у најлепшим оделима ако одбију да једу са тобом.

Сад већ претерујемо са поређењем, ал' ако идеш том линијом, војници су монаси, цивили су мирјани, (а држава је Црква :))) ); војник је полагао неку заклетву, цивил није.

Конкретно код одговора Арсенији сам мислио на запис где игуман и епископ говоре људима да не иду на плаже. Да наставим са претеривањем у поређењу  :D . Ко жели у специјалне јединице - свака част, али немају сви предиспозиције за то и не може се таква обука наметати свима као правило.

Подели на овим сајтовима

Оне вако обучене иду на предавања...
Pa ti budi skocentrisan na predavanje :D 
Подели на овим сајтовима

Рекао сам пре пар страна да је Литургија свечан догаћај и да се за њу треба обући и „споља“ и „изнутра“. Под „споља“ наравно мислим на физичку одећу. Дакле, сматрам да и одећа коју носимо на Литургији представља сегмент нашег односа према њој и одражава разумевање догађаја коме присуствујемо.

Али не може свештено лице да говори о томе ако има километарски ред за нафору. Џаба ти сви гости дођу у најлепшим оделима ако одбију да једу са тобом.

Сад већ претерујемо са поређењем, ал' ако идеш том линијом, војници су монаси, цивили су мирјани, (а држава је Црква :))) ); војник је полагао неку заклетву, цивил није.

Конкретно код одговора Арсенији сам мислио на запис где игуман и епископ говоре људима да не иду на плаже. Да наставим са претеривањем у поређењу  :D . Ко жели у специјалне јединице - свака част, али немају сви предиспозиције за то и не може се таква обука наметати свима као правило.

Наравно , када идеш на литургију не можеш да се понашаш као када идеш на плажу или у кафић . Црква је Божија кућа и и ту треба да идемо ца максималним поштовањем.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

"Pravi vojnici" se "upodobljavaju" onima kojima propovedaju, a ne obrnuto (da pokusavaju da druge upodobe svojim "nivoima"). .......

To je nešto drugo..... propovedanje i "upodoblavanje" onima koji još nisu nit kršteni nit zalaze u crkvu, nit ih zanima,..a tek odlazak  na Liturgiju im nije ni na kraj pameti.

Nije o. Rafailo zašao u kafiće il na plažu da razjuruje "normalan" svet i da im drži vekelu, razgovara sa onima koji su kod nega došli (već jesu "dobrovoljci") 

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Обрати пажњу на овај леп пример који ти је навела Џуманџи. На претходној страни си се расписао о личностима, а на овој већ говориш о значају који симболи имају по себи. Крст без Христа је само обично дрво.

Подели на овим сајтовима

Сад већ претерујемо са поређењем, ал' ако идеш том линијом, војници су монаси, цивили су мирјани, (а држава је Црква :))) ); војник је полагао неку заклетву, цивил није. Конкретно код одговора Арсенији сам мислио на запис где игуман и епископ говоре људима да не иду на плаже. Да наставим са претеривањем у поређењу :D . Ко жели у специјалне јединице - свака част, али немају сви предиспозиције за то и не може се таква обука наметати свима као правило.

Arsenija odgovara-Kad bi svaka buba brala med....

N    e                      m     o      g     u.      joooj

Glava me boli od vas . 

:351780:

Подели на овим сајтовима

Конкретно код одговора Арсенији сам мислио на запис где игуман и епископ говоре људима да не иду на плаже.

Да наставим са претеривањем у поређењу  :D . Ко жели у специјалне јединице - свака част, али немају сви предиспозиције за то и не може се таква обука наметати свима као правило.

Preterujemo,i ja... slažem se,  al aj još jednom ja pa nećemo više :D  

..monasi su četovođe, mirjani ( jer su Kršteni) vojska , specijalci su Sveti ljudi a Crkva je (sveukupno) Hristova Armija ..... :)

ps.

Evo i ja sad krećem na večernju najverovatnije u farmericam ,... malopre isflekah suknju što se slagala sa planiranom majicom i već ću zakasniti pa neam kad  da premišljam nove kombinacije.

...il da zakasnim il da uopšte i ne odem a ne volim ni jedno ni drugo kad se desi.....  joooj  :.mislise.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Kakve energije? Elektricne? Nisam cuo da su majice sa odredjnim simbolima dobri provodnici energije. Da li kao takve mogu da posluze kao zamena za neke druge provodnike npr. kablova?

Jesu li fizicari do sad uspeli da izmere odredjenu kolicnu X-energije (nazvacemo je tako jer je zasad nepoznata) koja protice, ulazi, izlazi kroz majice sa nekakvim simbolima? 

Подели на овим сајтовима

Чек, нисам баш испратио тему од почетка. Ово за неидење на плажу могу да разумем бар са логичке стране, иако је талибански, али зар су стварно некоме проблем робне марке и њихови симболи?!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...