Jump to content

Мучи ме чамотиња, туга, очајање без разлога...

Препоручена порука

On 12. 11. 2013. at 23:54, Volim_Sina_Bozjeg рече

Vidi jedno vreme sam intezivno živeo i slavio to što je po pravoslavnom učenju vrlo moguće reći da onaj koji je bolestan sigurno zna da je ili da če da ga poseti Bog.

Znaš li ti brate moj kad se Bogu otvoriš i počneš da živiš sa njim u istoj kući.

A znaš li ti kad pomisliš da ne bi voleo Boga više da zadržavaš jer postoje i drugi ljudi a On ne želi da ode od tebe?

Radujte se sestro i brate.

Nista te ne razumem. Ali zelim da te razumem. Zato sam i ovde.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Pomaže Bog, brate Igore, i dobro došao. Pokušaću koliko-toliko da pomognem, a svaka korekcija, dopuna itd. dobrodošla je :)
Uzrok čamotinje može biti u hiljadu razloga, ja mislim da je (po meni) najveći razlog za "čamotinju" u nama samima, da je to prouzrokovao možda način na koji smo živeli... Ali, kako starac Tadej kaže: "Neka ide kako ide". Ne vredi se brinuti mnogo. Dosta sam puta imao prilike da uhvatim sebe sa glavom u rukama, gledajući u pod i suzama u očima. To mi se i danas dešava. Ali, meni je Bog stub. Ja bih ti preporučio da se okreneš Njemu. I ne ostaj u četiri zida sam, najgore je kada čovek misleno ratuje sa samim sobom.

Idi prošetaj, bavi se sportom, druži se sa ljudima, bilo šta. Ako ide teško i mrzi te, ne možeš da se nateraš, to ti je merilo da si na pravom putu. Ja često ponavljam sebi neke citate ili smišljam neke tzv. "samomotivacione uzrečice", misli koje me podignu, koje će da me poguraju dalje. Počeo sam da se šalim malo u poslednje vreme, što nije karakteristično za mene, ali cenim da je dobro.

To ti je to, mislim da je najbitnije da se ne mučimo uzrokom, nego da bacimo fokus na posledice, koje zavise od nas. Ako za prioritet postaviš tuđu sreću, ako imaš makar i jednu osobu u svom životu do koje ti je stalo i kojoj je do tebe stalo, našao si nepresušan izvor radosti čija nepresušnost zavisi samo od tebe i nikog više.

http://www.youtube.com/watch?v=t4LccnVrwQM

http://www.youtube.com/watch?v=ZCR7Myx1SY8

http://www.youtube.com/watch?v=d_O4x38m4hw

Evo par linkova koji su meni pomogli u takvom periodu... Svako dobro i samo hrabro!

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Најбржа је молитва. Има их сигурно милион +, све према потреби тј.тескобама. Лако ћеш их наћи на интернету. Најбоље ми помаже исповест и Свете Тајне (причешће), мислим да је то за тугу најбоље. Има ова апликација за Андроид - Календар и Молитвеник, ту има много молитава за разне прилике и неприлике. Псалтир ми такође пуно помаже.

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

On 6. 12. 2013. at 23:55, Бојан Сарачевић рече

Најбржа је молитва. Има их сигурно милион +, све према потреби тј.тескобама. Лако ћеш их наћи на интернету. Најбоље ми помаже исповест и Свете Тајне (причешће), мислим да је то за тугу најбоље. Има ова апликација за Андроид - Календар и Молитвеник, ту има много молитава за разне прилике и неприлике. Псалтир ми такође пуно помаже.

Sta ti pricas covece? Kakva molitva da odagna camotinju i depresiju??

Подели на овим сајтовима

On 6. 12. 2013. at 23:45, pedja257 рече

Bleji na kompu sto vise i pij alkohol. Pa balansiraj izmedju ta dva. Dotle sam ja stigao..

Jel to ona fora sto si rekao na konto lecenja depresije "Ne moze malo vina da izleci. Moze litar ali ja jedan dan."? :D :D

Bolje preporuciti ljudima da citaju Ozija i Mikija i odvaljuju se od smeha. :D

Подели на овим сајтовима

On 6. 12. 2013. at 23:58, Aquilius Cratus рече

Jel to ona fora sto si rekao na konto lecenja depresije "Ne moze malo vina da izleci. Moze litar ali ja jedan dan."? :D :D

Bolje preporuciti ljudima da citaju Ozija i Mikija i odvaljuju se od smeha. :D

E pa da. U Svetoj tajni pricesca se nazire razumevanje moci alkohola (pre svega vina) xD. Sveti oci su pouceni licnim iskustvom visoko cenili preobrazavajuce dejstvo alkohola ali uz dozu obazrivosti!! (sto je simbolizovano onim hlepcicem sto se obavezno uzme uz vincugu).

Naravno Isus nikada nije pio vino (pokvareni sok od grozdja xDDD)  Ni Noje....Noje je krenuo da pije sok od grozdja medjutim posle poplave uslovi na Zemlji su se dramaticno promenili pa se sokic pokvario (pretvorio u vino) pa se Noje, jedini dostojan spasavanja od globalne poplave koja je udavila milione, odvalio. A druga teorija je da mu je to poturio Ham "onaj njegov polupani sin".

Подели на овим сајтовима

Сем духовних решења, најбољи начин да сам себи помогнеш је дефинитвно физичка активност. трчи, копај, играј фудбал, баскет, било шта. Када играш нешто, шта год да ти се дешава ван тога, једноставно не можеш да стигнеш да мислиш о томе - мораш да пратиш где је лопта, где ти је играч итд. А сем тога, физичка активност - ако се не варам - доводи до лучења неких добрих хормона, па се осећаш боље, и плус на све то, толико те исцпри да немаш више снаге да се бринеш, слично као кад си поспан или кад узмеш неки седатив. Све у свему, непревазиђен начин борбе против свеколике туге. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 7. 12. 2013. at 1:28, Срђан Шијакињић рече
трчи, копај, играј фудбал, баскет, било шта

Bilo sta? Tu moze biti i ono sto je najdraza tema tokom posta?! :)))  :)))  

Подели на овим сајтовима

On 7. 12. 2013. at 1:31, Aquilius Cratus рече

Bilo sta? Tu moze biti i ono sto je najdraza tema tokom posta?! :)))  :)))  

Ууу па да, то сам заборавио, то је ипак најбољи лек. АЛИ само ако није необавезан :D

http://mondo.rs/a636238/Magazin/Seks-i-ljubav/Depresija-i-zbog-neobaveznog-seksa.html

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Brate dragi nema nista gore od depresije. To mozda banalno zvuci ali to je zbog toga sto se termin koristi vrlo...slobodno...neko je tuzan pa kaze depresivan sam...itd. Depresija je susa. Odsustvo vode..beskrajem. Odsustvo ljubavi, vere, nade, volje. Kako uopste komunicirati, razumeti se i "oziveti" u takvom stanu? Jako gadna stvar..

Подели на овим сајтовима

On 7. 12. 2013. at 1:56, pedja257 рече

Brate dragi nema nista gore od depresije. To mozda banalno zvuci ali to je zbog toga sto se termin koristi vrlo...slobodno...neko je tuzan pa kaze depresivan sam...itd. Depresija je susa. Odsustvo vode..beskrajem. Odsustvo ljubavi, vere, nade, volje. Kako uopste komunicirati, razumeti se i "oziveti" u takvom stanu? Jako gadna stvar..

Знам одлично шта је депресија, гледао сам је пред собом. Јесте јако озбиљна ствар и зато бих свакоме саветовао кад осети да се можда ради о томе, да се не ради о обичној туги,  да посети лекара. То не треба олако схватати...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

On 7. 12. 2013. at 2:09, Срђан Шијакињић рече

Знам одлично шта је депресија, гледао сам је пред собом. Јесте јако озбиљна ствар и зато бих свакоме саветовао кад осети да се можда ради о томе, да се не ради о обичној туги,  да посети лекара. То не треба олако схватати...

Sve dok znas sta je jer si je "gleao pred sobom" i savetujes "lekara"....jednostavno nema smisla...a i kasno je ...i pijano...mestimicno...Volim vas sve. Relano podelio sam sa poukama ovo vece i nisam se pokajao....Dobrih ljudi ima.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...