Jump to content

Глупост дана...

Препоручена порука

пре 17 минута, Јелена011 рече

Jer zene imaju porodicu. 

Pa i muškarci imaju porodicu, jok njoj će kosti za pelcer da ostave.

Ok, nije to isto, ali pojavljuje se trend da i muškarci uskaču kao pomoć što znači nekad slobodan dan, bolovanje, kašnjenje...kako se supružnici dogovore da im se finansijski najviše isplati. Takva situacija, šta da se radi. Hvala Bogu, postoje i family friendly firme, pa se možeš sa gazdom dogovoriti za klizno radno vreme i da se nešto od kuće odradi.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Иван ♪♫ рече

To je poprilicno crno belo razmisljanje. Branim stav da ako znas da ce otici na porodiljsko odmah nakon zaposlenja, da ne treba zaposliti. Cak je i neposteno. Ali nemam problem s tim da zene idu na porodiljsko.

Ne znam zasto toliko generalizujete i pravite neko strasilo, o idejama se moze i treba govoriti bez obaveze da se usvoje.

Види свако коме падне тако нешто на памет, рецимо "трудна сам ајде брзо да нађем посао па да идем на породиљско" а да после не не намерава да ради ту није фер. (ако крије трудноћу) То јесте  искоришћавање и прављење медвеђе услуге другим трудницама. Мисли да се то ретко дешава и свако нормалан коме то падне на памет одустане од тога.

Али ми живимо у свету у коме смо толико понижени и потлачени да се и такве ствари јављају.

Ја сам говорио конкретно о томе да те неко пита планираш ли децу и да на основу тога одлучује да ли ће те запослити или не.

Ко то пита образа нема. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Natasa. рече

Kako ti to možeš da znaš?

Ja znam za primer gde su ženu trudnu zaposlili. Ona došla na razgovor, na kraju rekla da je trudna, pa oni kako hoće, sve pošteno. I zaposlili je, radi, radiće do kraja, posle će na porodiljsko i zamisli-niko neće propasti zbog toga.

Може и тај пример. Лепо отворено тако и тако стоје ствари. И онај послодавац који то прихвати је баш фаца, чак и ако жена после одлучи да не ради за њега. Свака му част.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Може и тај пример. Лепо отворено тако и тако стоје ствари. И онај послодавац који то прихвати је баш фаца, чак и ако жена после одлучи да не ради за њега. Свака му част.

Ma da. I to da odmah zapali nije toliko često da se ovoliko paranoiše. 

Подели на овим сајтовима

Bre samo kod nas poslodavac ti da platu i misli da si mu duzan. Sve naopako.

Sad je on veliki i sav divan sto je tebe zamisli platio i prijavio... 

Sve nakrivo nasadjeno. Bidi Bog s nama. 

Nale ma ona Katarina je bila lujka, tu niata ne pomaze.... Al ko zna koje komplekse je lecila okruzena silnim muskarcima, sad je ona kao mocna jel. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Кратос рече

Tebra el ti kapiraš šizofreniiju,kontradikciju i oskimoroničnost ove rečenice?Ovo je kao kad je Obama dobio noblesa za mir....kako bre da idu na porodiljsko ako ih ne treba zapošljavati?Misim brate....

Tebra, ja razumem sto pojedini izvode besne gliste, al' mi nije jasno za tebe, pametan si covek, to sto si citirao nije moja misao, citirao si samo deo koji ti je odgovarao da bi mogao da das takvu repliku. Sta ce ti to tako... 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Јелена011 рече

Bre samo kod nas poslodavac ti da platu i misli da si mu duzan.

E da, to je hit. Dao ti pare na lepe oči, pa da budeš zahvalan, ništa to nije odrađeno. A u nekoj normalnoj zemlji bi dobio mnogo više za isti posao, nego nas geografija predodredila da budemo jeftina radna snaga. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Јелена011 рече

Bre samo kod nas poslodavac ti da platu i misli da si mu duzan. Sve naopako.

Sad je on veliki i sav divan sto je tebe zamisli platio i prijavio... 

Sve nakrivo nasadjeno. Bidi Bog s nama. 

Nale ma ona Katarina je bila lujka, tu niata ne pomaze.... Al ko zna koje komplekse je lecila okruzena silnim muskarcima, sad je ona kao mocna jel. 

Ma такво понашање ме највише нервира. Као види ја сам добар. Шта бре добар платио си ме, урадио сам ти посао квит. 

А тек то размишљање, ја сам побожан а раднике не видим. Мом ортаку је једна слична дала отказ а код куће му жена и беба. А она газдарица, побожна. При том је дечко коректан и верујем да је коректно радио посао. Не знам можда је очекивала да добије срчани удар на послу да се види да се интересује. 

Није Вучић пао с марса, има још много таквих само се не виде.

Лепо је причао онај хоџа што је прекоравоа муслимане који дају џамији а радницима закидају пријаву.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

E da, to je hit. Dao ti pare na lepe oči, pa da budeš zahvalan, ništa to nije odrađeno. A u nekoj normalnoj zemlji bi dobio mnogo više za isti posao, nego nas geografija predodredila da budemo jeftina radna snaga. 

И то је питање да ли је географија. Више мислим да је улизиштво владајућих структура које нас продају буд зашто. Уместо да се боре да макар 50 евра буду више плате у страним фирмама јок, оно гледају своје провизије.

Било би лепо видети један генерални штрајк у Србији. Не радимо док минимум плата не буде 500 евра. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Било би лепо видети један генерални штрајк у Србији. Не радимо док минимум плата не буде 500 евра. 

Ako se nešto radilo po Srbiji to je štrajkovanje. I ništa, beznadežno skroz.

Подели на овим сајтовима

Jel moze taj strajk na fejsu:)))

Ko da strajkuje, nazalost. 

Ljudi mahom dok njih same ne pogode ne razumeju tudju muku. 

Koliki vec strajkuju oni muceni ljudi koji su uzeli kredite u svajcarcima? 

Koliko mi zaista vidimo coveka i zaista udjemo u njegove cipele? 

Sto bi rekao moj negdasnji duhovnik, ne mozes ljude tek tako zvati bracom i sestrama iako ste iz iste crkve, to je suludo. Jer za brata se gine, za sestru se daje zivot a ne ej cmok brate e cmok sestro jaoj oprosti i pomjani i nikom nista, vracamo se u nase male aitne sebicne zivote.

Nazalost jos uvek nema kriticne mase ljudi koja bi strajkovala bilo protiv cega niti bilo za sta. Jer se vecinom ljudi pogube u svetu ideja, a konkretan covek je tu samo mali sraf. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Вилер Текс рече

Лепо је причао онај хоџа што је прекоравоа муслимане који дају џамији а радницима закидају пријаву.

Sazidao par crkava da malo smirim savest :))

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Јелена011 рече

Jel moze taj strajk na fejsu:)))

Ko da strajkuje, nazalost. 

Ljudi mahom dok njih same ne pogode ne razumeju tudju muku. 

Koliki vec strajkuju oni muceni ljudi koji su uzeli kredite u svajcarcima? 

Koliko mi zaista vidimo coveka i zaista udjemo u njegove cipele? 

Sto bi rekao moj negdasnji duhovnik, ne mozes ljude tek tako zvati bracom i sestrama iako ste iz iste crkve, to je suludo. Jer za brata se gine, za sestru se daje zivot a ne ej cmok brate e cmok sestro jaoj oprosti i pomjani i nikom nista, vracamo se u nase male aitne sebicne zivote.

Nazalost jos uvek nema kriticne mase ljudi koja bi strajkovala bilo protiv cega niti bilo za sta. Jer se vecinom ljudi pogube u svetu ideja, a konkretan covek je tu samo mali sraf. 

Ма јок, кад поменеш идеју о штрајку рећи ће ти да си нерадник да си незахвалан и да је у Камбоџи горе. А да је у Немачкој боље ће прескочити. Угледај се на лошије. Чудна нека скромност.

Све бих потписао што си написала.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Natasa. рече

Ako se nešto radilo po Srbiji to je štrajkovanje. I ništa, beznadežno skroz.

Генерални. Оно не мрадамо док не пропишете да је минимална цена рада 500 евра. Сад ће реалисти да скоче и вичу да нема новца али мислим да га има и креће се у затвореним круговима.

Пусти снови али је за то баш презерело.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...