Jump to content

Глупост дана...

Препоручена порука

Управо сада, Иван ♪♫ рече

Pa niko nije ni rekao nista protiv porodiljskog, niti protiv radjanja, niti ista od toga. Ne, nego si ti bezobrazan, i samo trazis nekoga za natezanje kroz svoje projekcije, uz podrsku urednistva.

Samo bi da šutneš trudnicu/porodilju i uskratiš joj resurse jer ti to ne odgovara :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

Не треба да ћутиш. Али кад се побуниш добијеш отказ. Разуем људе који се боје и трпе.

Али боље је побунити се. Ако не можеш у пракси онда бар у срцу да не будеш роб који ће да говори ћути ћути добро је.

Ne treba ali ispada da je pobuna luksuz koji su sami sebi mnogo uskratili...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ima ona u beogradu sto radi s klimama, grkinja nasa, sta li. Da li bese katarina, kristina jaoj davno bilo. 

Odem ja po preporuci kod nje, ona trazila nekog mene tadasnji duhovnik preporucio tj cuo je preko nekog da trazi radnika nije je znao.

Zena ikone svuda, ona je ktitor Hilandara cega sve ne, sva fina pobozna. Ja ulazim sve molitveno kao u crkvi, znate primam nepusace ujutru pre posla se molimo na kraju molimo sve divno humanitarac, majka troje dece blabla. A onda je krenula. Treba joj neko (da napomenem u kancelariji sve muskarci osim asistentkinje rospije), da se bavi i logistikom i prevodilastvom i sekretarskim poslom i cistacica da bude i sve redno za 20 000. Al eto ona je mene preko veze pozvala inace zene ne prima. Jer zene imaju porodicu. Ona je prvo troje dece rodila blabla. 

Reko meni ne pada na pamet ko konj da rintam tri posla u jednom i za te pare kao prvo kao drugo ja porodicu i dete vec imam a kao trece zeno pobozna navodno idi leci se. 

Toliko o tome. 

Posle kad rekoh duhovniku on poludeo i rece da mi dodje kod mene u crkvu ne bih joj dozvolio da se pricesti jer izrabljuje ljude. 

Ja sam prvi posao izgubila jer sam idiot potpisala resenje o prestanku radnog odnosa sa stomakom do zuba... A bila je drzavna firma sa politikom da ako nemas ugovor za stalno po difoltu letis u trudnoci. 

Kao sto sam napusila jadnu iz ljudskih resursa neke kompanije zaboravih ime, velka firma tamo kod interkontinentala nekadasnjeg... Kad mi je isto po preporuci nudila da radim prevodilacki posao u 3 smene za 35000. 

Moze mi se da odbijem jer imam muza koji ce nas pokriti. Zelim ja da radim, sutra bih pocela ako treba. Ali to sta budem radila itekako smisleno mora da bude. Moja vrednost kao majke, kao vaspitaca, kao nekog ko usmerava, vodi, uci je mnogo veca od 30 000, a moje znanje je takodje poprilicno vece. Da bih ja otisla da od 9-17h radim mora vrednost tog posla da bude shodno tim vrednostima u slicnoj meri. Inace se meni ne isplati. Plata nije motivacija, naknada proato za svo znanje, ulaganje, visegodisnji trud i rad. Plata je ono sto je minimum, a vrednost bi trebalo da bude vise od toga. Samo avaj Srbima je to strano razmisljanje. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Вилер Текс рече

Ко си бре ти то да питаш? Како бре имаш право да утичаш на то кад неко хоће да затрудни?

Може али под условом да се и ти одрекнеш права да својој жени направиш дете и да се само и искључиво бавиш бизнисом.

Битинји је бизнис који покрећеш ти од живота.

Pa ja stvarno ne znam odakle izvlacis tu ideju o ,,uticanju". Ti sad verovatno mislis na situaciju da se zena plasi da zatrudni da ne izgubi posao, ali ovde nije argument oko toga, da ne ponavljam.

U principu, da, moja egzistencija je meni bitnija od tvoje egzistencije. Sta je tu cudno?

Подели на овим сајтовима

Pa niko nije ni rekao nista protiv porodiljskog, niti protiv radjanja, niti ista od toga. Ne, nego si ti bezobrazan, i samo trazis nekoga za natezanje kroz svoje projekcije, uz podrsku urednistva.

Kakvu podršku uredništva? Koje projekcije? O čemu ti bre pričaš čoveče?

Ono što sam napisao obuhvata (ako moram da nacrtam) i to da nekoj budućoj mami uskratim mogućnost za zaposlenje (ne zaposlim je) zato što sumnjam da će sutra otići na porodiljsko bolovanje... ja kad bih tako razmišljao bi se osećao kao govno jer osećam da sam se i ja rodio (između ostalog) zato što je moja mama imala mogućnost da se zaposli i da ne razmišlja šta će biti kad/ako zatrudni i niko je nije ni pitao da li planira porodicu.

Kad smo kod projekcija... ja samo rekoh kako bih se ja osećao... a šta si ti projektovao iz toga, to je samo tvoj problem...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

Pobuna je luksuz koji nam je sistem uskratio. Zamisli da porodica zavisi od tebe i ti rizikuješ gubitak posla...nije laka odluka. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Иван ♪♫ рече

Pa ja stvarno ne znam odakle izvlacis tu ideju o ,,uticanju". Ti sad verovatno mislis na situaciju da se zena plasi da zatrudni da ne izgubi posao, ali ovde nije argument oko toga, da ne ponavljam.

U principu, da, moja egzistencija je meni bitnija od tvoje egzistencije. Sta je tu cudno?

Из твог става да ти не би запослио жену која ће да затрудни. Чини ми се да браниш тај став?

Онда запосли самог себе и  сам изграђуј свој бизнис. И купи пар робова и то је то. Оне који знају за достојанство не зови.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Иван ♪♫ рече

pa to su neke tvoje predstave i predrasude, koje samnom nemaju nikakve veze

Da da, svi smo ovde ludi i ne vidimo šta pišeš, pa projektujemo. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

o tebi

Misliš o svojim fantazijama i teorijama zavere?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Кратос рече

Треба бити паметан па знати када се побунити. Али некада се и Бог умеша па та побуна буде баш благословена иако по свим људским стандардима изгледа као лудило. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Вилер Текс рече

Из твог става да ти не би запослио жену која ће да затрудни. Чини ми се да браниш тај став?

Онда запосли самог себе и  сам изграђуј свој бизнис. И купи пар робова и то је то. Оне који знају за достојанство не зови. 

To je poprilicno crno belo razmisljanje. Branim stav da ako znas da ce otici na porodiljsko odmah nakon zaposlenja, da ne treba zaposliti. Cak je i neposteno. Ali nemam problem s tim da zene idu na porodiljsko.

Ne znam zasto toliko generalizujete i pravite neko strasilo, o idejama se moze i treba govoriti bez obaveze da se usvoje.

Подели на овим сајтовима

Branim stav da ako znas da ce otici na porodiljsko odmah nakon zaposlenja, da ne treba zaposliti

Kako ti to možeš da znaš?

Ja znam za primer gde su ženu trudnu zaposlili. Ona došla na razgovor, na kraju rekla da je trudna, pa oni kako hoće, sve pošteno. I zaposlili je, radi, radiće do kraja, posle će na porodiljsko i zamisli-niko neće propasti zbog toga.

Подели на овим сајтовима

da ne treba zaposliti. Cak je i neposteno. Ali nemam problem s tim da zene idu na porodiljsko.

Tebra el ti kapiraš šizofreniiju,kontradikciju i oskimoroničnost ove rečenice?Ovo je kao kad je Obama dobio noblesa za mir....kako bre da idu na porodiljsko ako ih ne treba zapošljavati?Misim brate....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...