Jump to content

Насиље у породици

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nasilje je često,mnogo češće nego što se zaista misli.To što vi ne znate primere ne znači da ga ima veoma malo.Niko se ne hvali time.Muškarac nasilnik je obično sasvim normalan pred svetom,na poslu,napolju,a žena žrtva uglavnom se stidi toga što trpi nasilje neretko čak ima i  osećaj krivice zbog toga,ili je ekonomski totalno zavisna od muža,naročito u današnje vreme velike socijalne bede u ovoj zemlji.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Одговори 378
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ја сам и рекао руралним срединама, пошто знам како је и мој ђед знао ударити бабу па је добила неки поремећај и тресла је главом до краја живота. Али, то тад није било толико неприхватљивно као што је сад. А док то дође до најзабаченијих крајева, тамо ће мушкарци и даље тући жене.

Ово остало су поремећени људи, као што си и рекао.

Подели на овим сајтовима

Као што рече Меги,захваљујући феминистичким покретима,овај "проблем" је изашао на видело.

То вам је исто као са невладиним орг грађанског типа ,Бисерко, Кандићка и екипа...

Оне су нас "убедиле" да су Срби криви за све,и да су све злочине починили Срби.

Тако и ове лезбо и фем организације,то исто раде,убеђују нас да је свака друга жена физички злостављена!

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Nasilje je često,mnogo češće nego što se zaista misli.To što vi ne znate primere ne znači da ga ima veoma malo.Niko se ne hvali time.Muškarac nasilnik je obično sasvim normalan pred svetom,na poslu,napolju,a žena žrtva uglavnom se stidi toga što trpi nasilje neretko čak ima i  osećaj krivice zbog toga,ili je ekonomski totalno zavisna od muža,naročito u današnje vreme velike socijalne bede u ovoj zemlji.

:291291291: ne_shvata .mislise.

Али то знамо (можда сам ја глуп, а јесам, па контам да се то подразумијева, и да нико не спори?)!

Насилници су најчешће праве ПОЛТРОНЧИНЕ у друштву, улизице. И шта ћемо сада? Па наравно да се то не спори, и поновичемо 100 пута, али причамо, такође (мада нико неће да чита јер можда себе проналази у томе), да су узроци дубоки, и имају разне аспекте.

И опет: ма кави узроци били НЕ оправдавају насилничке поступке.

И ти горе, мој ђед није никад ударио бабу, и причаш о својој баби као да је то онако "од шале". Опрости...

Ја само кажем да са "феминизирањем" жене све више долази до тога и ви то знате.

Традиционализам није НЕсавременост, јер може увијек бити савремен.

Маги,

Твоје (опрости) чисто блебетање о "патријархалним митовима" је преплитко.ДРУГА је ствар што је тзв. патријархализам ЗЛОупотребљен па Србин кад се напије глуми "патријарха" (аха шта ћемо сада: патријарх Аврам и сви патријарси, и то да је породица МАЛА Црква Меги!!!!) и шамара жену.

То благе везе нема са птријархализмом!

И ти залажући се за права жена које се не масовно, али јако често тортуриши, и све ће тога више бити док се не попатријархализујемо (оцрковимо), ти,Маги, читај мало Св. Павла, о односу мужа и жене, о браку и ПРЕДбраку...

А о патријархализму прогуглај и нађи предавање +Амфилохија " О ОЦЕубијству" а што исто значи " О ПАТРИЈАРХовм убиству"

ТИ поистовјећујеш патријархализам са оним што феминисткиње чине! ТУ је проблем код "заштите жена од насиља" (треба их шттити) да се то покреће од ОНИХ феминситичких покрета који РАЗХРИТИЈАНИЗИРАЈУ жену КРИЈУЋИ се иза жениног страдања! Ту је негдје наташа кандић и сличне иза тог, а ТО им је, насиље, само параван да додају "мало приде" што си ти видим ПОКУСАЛА!

Изнеси твоје виђење патријархализма.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Као што рече Меги,захваљујући феминистичким покретима,овај "проблем" је изашао на видело.

То вам је исто као са невладиним орг грађанског типа ,Бисерко, Кандићка и екипа...

Тако и ове лезбо и фем организације,то исто раде,убеђују нас да је свака друга жена физички злостављена!

:drugarstvo: Morala sam,sorry Zoske.
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

:drugarstvo: :cheesy: :)

Истовремено смо куцали!

Меги је ПОКУСАЛА чорбу ликова попут кандићке, па је "патријархализам" ИСТО оно што каже кандићка а не Свето Писмо, и опет понављам...МАКАР прогуглај па нађи (мислим) Амфилохија "о ОЦЕубиству".

Жено овај СВИЈЕТ ПОЧИВА на ПАТРИЈАРХализму, наш Бог је "патријарх" наш, ОТАЦ наш.

ТО је страшна ЧОРБА коју ти кусаш када причаш о овоме.

Нису у Средњовјековној Србији жене бијене корбачом, него је рецимо, РАДИ жене Милутин рођеном сину очи извадио.

И та "чорба" наташе Кандић која се просипа да је неуки кусају САКРИЛА се из насиља над женама - а ИМА га"

Мора ђаво да нађе МАМАЦ добар да би навато риба које ће се ухватити на то.

Пази да борећи се за права жена од насиља - ИМА ГА али га не треба поситовијетити да је криво Свето Писмо за њега и Божје препоруке! Е то ти говориш и НЕ знајући ШТ говориш шупљећи о "патријархалним митовима".

зато, селе, што је то постао "мит" зато на кандићка кроји капу по србији и одгаја нам МАЈКЕ, а мајке ће одгајати синове и тко се трујемо!

Тако нам "патријархализам" убијају.

Патријахализам неће спријечити да се и фармерке носе, иако неке саблажњавају, да се и рок суша, не баш било који, нити да се носе сунчане наочаре и РАДИ"

Али Кандићка и багра ће док душом дишу да трују и ударају у срце ПАТРИЈАРХализма! баш њега!

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

:drugarstvo:

Ja tebe ništa ne razumem i umorila sam se u pokušajima.Totalno si konfuzan.

Подели на овим сајтовима

Је ли ти покушаваш овом причом о феминизму, патријархализму, кандићки и којечему да минимализујеш проблем насиља над женама?

Мислим стварно, не знам шта да кажем ( а да не заплачем)

Подели на овим сајтовима

Ma jasta masoni su zdruzeno sa nama Koka Kola iluminatima napravili strategiju da posalju Kandicke u Srbiju

kako bi ubedjivali zene da su zlostavljane a da su bagocestivohristoljubivi vitezovi od muzeva koji su zivi

svetitelji zapravo grubijani i krvozedni varvari.

Jest da su zlikovci prva liga ali im se mora priznati da su za 66 godina operisanja na ovim prostorima odradili

fenomenalno pranje kolektivne svesti.

Подели на овим сајтовима

Pa znaš...ovde na forumu ne možemo konkretno ništa po tom pitanju,osim da priznamo da postoji nasilje u porodici i da se dešava i to veoma često.Bar da se ne prepiremo oko toga da li je tako ili nije.Jer na žalost tako jeste.Problem je što se to nasilje i u realnom životu minimalizuje,ili se izbegava bilo kakava pomena na njega ili je po nekom pravilu žena ta koja je uglavnom krivac za nasilje iako je žrtva.Ne zaboravi da i deca u takvim nasilničkim porodicama jako pate i primaju i uče model ponašanja i nasilnika( oca) a i žrtve ( majke ).

Na žalost vrlo česta pojava u različitim oblicima. U fizičkom ili u mentalnom obliku nasilje je prisutno u svim varijantama kada su počinioci i muškarci i žene i djeca,ali isto tako i žrtve nasilja su i muškarci i žene i djeca.U svakom slučaju najbitnije je eliminisati fizičko nasilje,ali to ne znači da su  kao porodica riješili  problem koji imaju.

Problem koji je doveo do toga obično ostaje i dalje i ponavlja se ako porodica ostane na okupu ili prouzrokuje nove probleme ako se porodica raspane.Tada bez obzira ko je bio počinioc nasilja, svi postaju žrtve predhodnog neprilagođenog života.Ako se supružnici trude da žive hrišćanskim životom i da na brak gledaju kao na svetinju(a on to i jeste)i ako u budućnosti svi budemo težili da ovu svetinju poštujemo, onda ćemo biti vrlo oprezni kada joj pristupamo,a vrlo pažljivi i revnosni da je sačuvamo.Nasilje ni u kom obliku nije svojstveno hrišćanskom načinu života,ali trpljenje jeste,a svako iskušenje nam je dato da se naučimo izboriti s njim.

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Је ли ти покушаваш овом причом о феминизму, патријархализму, кандићки и којечему да минимализујеш проблем насиља над женама?

Zato se i u realnom životu "vrtimo" u krug u vezi nasilja u porodici.Jer se ono sa jedne strane smatra normalnim ( patrijahalno zatucano nasleđe),a sa druge strane imamo ovakva razmišljanja,naravno na žalost od muškaraca ali ima i žena koje usled vaspitanja dele ovakava mišejenja.
Подели на овим сајтовима

Маги: На жалост, због културалних митова и патријархалног погледа на свет, многе жене нису ни свесне да то што трпе јесте насиље. Захваљујући феминистичким покретима друштво тј. институције и државе су почеле да се баве тим питањем, и подржавам достигнућа тих покрета, али далеко сам од феминисткиње, пошто видим да ми се то инпутира.

Е моја маги моја сестро...па ти немаш појма шта си написала! Ово је против Светог Писма (ниси ти против јер немаш појма шта причаш и колико опасне ствари...АНТИхришћанске), против Св. Павла, приотив свега Божјег у односима мушкарац и жене!

Класична, надкласична флоскула, подметањка секташког метода, која се крије иза насиља над женама. И ти, немаш везе, шта си покусала уз то.

Покусала си директан удар и омаловажавање свега што је СВЕТО у овој земљи и народу. Уопште не претјерујем, јер све ј епочивало на патријархалним принципима...и тај термин је злоупотребљен од багре која се само за неморал и пљачку залаже, а крије се иза туђе МУКЕ попут жена које су злостављане.

То је, не твоје, не, наивна си ти за то, то је она безбжничка подметаљка, као када секташ цитира Свето Писмо...ћути не бламирај се.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Ajd ovako...da se malo spusti lopta na ovoj temi.Zoske,preterao si.

Подели на овим сајтовима

Zato se i u realnom životu "vrtimo" u krug u vezi nasilja u porodici.Jer se ono sa jedne strane smatra normalnim ( patrijahalno zatucano nasleđe),a sa druge strane imamo ovakva razmišljanja,naravno na žalost od muškaraca ali ima i žena koje usled vaspitanja dele ovakava mišejenja.

Ево још једне: шта је "патријархално затуцано наслеђе???

Ајде појасни аудиторијуму неуком и "затуцаном".

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Маги: На жалост, због културалних митова и патријархалног погледа на свет, многе жене нису ни свесне да то што трпе јесте насиље. Захваљујући феминистичким покретима друштво тј. институције и државе су почеле да се баве тим питањем, и подржавам достигнућа тих покрета, али далеко сам од феминисткиње, пошто видим да ми се то инпутира.

Е моја маги моја сестро...па ти немаш појма шта си написала! Ово је против Светог Писма (ниси ти против јер немаш појма шта причаш и колико опасне ствари...АНТИхришћанске), против Св. Павла, приотив свега Божјег у односима мушкарац и жене!

Класична, надкласична флоскула, подметањка секташког метода, која се крије иза насиља над женама. И ти, немаш везе, шта си покусала уз то.

Покусала си директан удар и омаловажавање свега што је СВЕТО у овој земљи и народу. Уопште не претјерујем, јер све ј епочивало на патријархалним принципима...и тај термин је злоупотребљен од багре која се само за неморал и пљачку залаже, а крије се иза туђе МУКЕ попут жена које су злостављане.

То је, не твоје, не, наивна си ти за то, то је она безбжничка подметаљка, као када секташ цитира Свето Писмо...ћути не бламирај се.

Da inace hirscanstvo se bavi kulturnim mitovima i socioloskim konstruktima. :drugarstvo: :cheesy: :) :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...