Jump to content

Заборављени и напуштени јунаци отаџбине

Оцени ову тему

Препоручена порука

ПОМОЗ БОГ ДРАГА БРАЋО И СЕСТРЕ СВАКО ДОБРО ОД ГОСПОДА ВАМ ЖЕЛИМ !!! КАДА НОВАК ЂОКОВИЋ ПОБЕДИ МНОГИ СЛАВЕ И ПОСТАВЉАЈУ ЊЕГОВЕ ФОТОГРАФИЈЕ КАЖУ ТО ЈЕ ПРАВИ СРБИН ПАТРИОТА БРАВО НОЛЕЕЕ А КАДА ТРЕБА БОРЦУ ДА СЕ ПОМОГНЕ СВИ ЈУНАЦИ НИКОМ ПОНИКОШЕ И У ЦРНУ ЗЕМЉУ ПОГЛЕДАШЕ !!! АКО НЕКА СТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ ЈА ВАМ ОД СРЦА ЖЕЛИМ СВЕ НАЈБОЉЕ И СВЕ НАЈЛЕПШЕ КАЖЕ СЕ НЕ ДАЈ БОЖЕ ДА СЕ СРБИ СЛОЖЕ !!!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
Подели на овим сајтовима

Надамо се да ће на ово налетети неко ко је у могућности да помогне. Ситуација је нажалост све тежа, због разним административних глупости, Дарко сад опет мора да иде на ВМА да узима потврде од лекара, и због тога ће можда рочиште заказано у новембру морати да буде поново одложено...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

ПОМОЗ БОГ ДРАГА БРАЋО И СЕСТРЕ СВАКО ДОБРО ОД ГОСПОДА ВАМ ЖЕЛИМ  ,,МОЈЕ СУ СНАГЕ СЛАБЕ, ТО СВИ ЗНАТЕ. ЈА СЕ У ЊИХ НЕ НАДАМ. НАДАМ СЕ У ВАШУ ПОМОЋ, КАЖЕМ И ПОНАВЉАМ, У ПОМОЋ БОЖЈУ КОЈОМ МЕ ЈЕ ОН И ДО САДА ДРЖАО !!!

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
Četvrtak 17.11.2016.
18:00K. N. - Vesti - Foto: Privatna arhiva
Nevolja nevolju sustiže. Tako bi samo u jednoj rečenici mogao da se opiše skoro ceo životni put 38-godišnjeg Darka Stanojevića iz Knića, bivšeg artiljerijskog poručnika, obolelog od teškog oblika epilepsije. Zbog nebrige države, ovaj nesrećni mladić ne samo da živi u krajnje nehumanim uslovima, s teškom bolešću zbog koje ne može da radi i privređuje, već nema nikakve nade da bi u dogledno vreme nešto moglo da se promeni.

619591_111720c1_if.jpg?1479348871 Privatna arhiva

Darkovim teškim danima nikad kraja  U bolnici svaki dan: Darko Stanojević

Nažalost, život ga je još jednom bacio na kolena. Iako ima dve presude kojima se Republika Srbija obavezuje da mu isplati naknadu štete u visini izgubljene zarade za period od 2002. do 2012, Darko i dalje pravdu mora da traži na sudu.
Ali umesto da dođe do konačnog raspleta tokom ovog meseca i Darko konačno dobije ono što je zaslužio, sve je odloženo. Zakazano je novo ročište tek u martu naredne godine. Stoga ne čudi što je ovog nesrećnog mladića ophrvao veliki očaj i tuga jer su sva njegova nadanja ovom odlukom, još jednom pala u vodu. I baš u tim trenucima, na drugom kraju sveta, jedna plemenita duša iz daleke Kanade poslala mu je podršku u vidu novčanog dara od 100 kanadskih dolara.

- Ne mogu vam opisati kako sam se osećao i koliko mi je pozlilo kad sam video da je suđenje odloženo za narednu godinu zbog, kako su nam objasnili, novog sudije. Završio sam i u bolnici na jedan dan zbog velikog broja epi-napada. Toliko je sve ponižavajuće da nemam reči. Da se država tako ophodi prema svom narodu, vojnicima, bukvalno sirotinji, sramotno je do srži, a ja sam nemoćan da bilo šta promenim. Dok su mi svakakve crne misli prolazile kroz glavu, zvala me je ta dobra žena iz Kanade, koja je želela da ostane anonimna i poslala mi svoju pomoć. Kao da me je trgla iz košmara i dala snagu da ne podlegnem groznim iskušenjima. Iako sam joj se u telefonskom razgovoru zahvalio, osećam obavezu da joj se i putem "Vesti" od srca zahvalim. Neka joj dragi Bog podari svu sreću - rekao je Darko Stanojević.

Dobri ljudi jedina uzdanica

- Nadam se samo da zima neće biti jaka, da nam se ovaj krov ne sruši na glavu i da se ne razbolimo još više. Jedino ko mi daje nadu da će možda doći bolji dani jesu plemeniti čitaoci "Vesti", jedini koji su mi od srca pritekli u pomoć, zahvaljujući kojima sam kupio ogrev, inače ne znam šta bi danas bilo sa mnom i sa ocem - Darko Stanojević.

Zbog celokupne situacije, ovaj bolesni vojnik, koji je služio i branio otadžbinu na Kosovu i Metohiji 1999, moraće i ovu zimu da dočeka u trošnoj kući u kojoj živi sa ostarelim i bolesnim ocem Ljubišom, zajedno sa poljskim miševima i pacovima. Kako kaže Darko, i da negde stanuje privatno, to bi mu zadalo ogromne troškove, koje nema od čega da plati i zato mora da ostane tu, s nadom da im se do proleća ništa loše neće dogoditi.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: [email protected]. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

http://www.vesti-online.com/Humanitarni-most/Sve-vesti/613718/Darkovim-teskim-danima-nikad-kraja

Подели на овим сајтовима

Дарково суђење се и даље није завршило. Још једном је одложено, овог пута због промене судија. Нови судија ће сада морати да се упознаје са предметом од почетка, и крајње је неизвесно када ће агонија бити готова. У међувремену има још лоших вести, Фонд ПИО је његовом оцу практично смањио инвалидску пензију са 12.000 на 6.500 динара, и одбио му захтев за накнаду за негу другог лица. Дарко су опет одбили да овере књижицу, док су напади епилепсије свакодневни.

Не иде да качим на форум, али гледао сам слике на којима се види четири мртва пацова која је убио у кући (оној полуруинираној са слике изнад)...

Ко год је у могућности, у Дарково име га молим да помогне, новчано, у храни, средствима за хигијену, поруком охрабрења и подршке, интересовањем, или личном молитвом. Све од овога је више него драгоцено.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
On 12/3/2016 at 22:34, Срђан Шијакињић рече

у Дарково име га молим да помогне

To za Darka mi je jedno od bolnijih pitanja. Nije mi jasan taj slučaj s pravne strane, on po nekom osnovu MORA imati zdravstveno osiguranje, svaki državljanin Srbije ga ima! Pa dalje postoje i dr. socijalna prava, koja ostvaruje u nadležnom CSR. Njemu je pravna pomoć najpotrebnija! Zašto da neko živi od milostinje, kad ima legitimna prava da bude pomognut od strane društva i države! Pa tek kad te mogućnosti budu iscrpljene da se traži milosrđe! Ovako se ljudi ponižavaju gdje realno treba da postoji DRUŠTVENA BRIGA O LJUDIMA. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Дијана. рече

To za Darka mi je jedno od bolnijih pitanja. Nije mi jasan taj slučaj s pravne strane, on po nekom osnovu MORA imati zdravstveno osiguranje, svaki državljanin Srbije ga ima! Pa dalje postoje i dr. socijalna prava, koja ostvaruje u nadležnom CSR. Njemu je pravna pomoć najpotrebnija! Zašto da neko živi od milostinje, kad ima legitimna prava da bude pomognut od strane društva i države! Pa tek kad te mogućnosti budu iscrpljene da se traži milosrđe! Ovako se ljudi ponižavaju gdje realno treba da postoji DRUŠTVENA BRIGA O LJUDIMA. 

Дијана, и после пар година контаката са њим, ни мени није потпуно јасан његов случај са правне стране (иако сам правник), будући да никад нисам имао увид у списе предмета. Једино што је сигурно јесте да се спор заиста води (може се проверити на онлајн порталу судова) и да Дарко има раније пресуде у своју корист.

Што се тиче здравственог осигурања, колико сам успео да схватим Дарка, проблем је у томе што државни органи не делују синхронизовано (рекао бих уствари да се понашају потпуно ненормално). Наиме, њему је Министарство одбране издало потврду која би требало да служи као здравствено осигурање. Међутим, према његовим речима, фонд СОВО не жели да му покрије здравствене услуге, будући да тврди да Министарство не плаћа доприносе за здравствено. Из Министарства опет тврде да Фонд треба да уважи њихову потврду, и онда имамо један пинг-понг. Опет кажем да је ово само оно што сам успео да закључим из Даркових речи.

Што се суђења тиче, има адвоката који води случај све време. За још пар споредних правних питања му је пружена помоћ. Следеће роћиште је 1. марта, и надамо се да ће се ова агонија тада и окончати.

Да поновим број на који се може уплатити помоћ: постнет на 060/511 21 81.

Подели на овим сајтовима

On 9.2.2017. at 22:33, Срђан Шијакињић рече

Да поновим број на који се може уплатити помоћ: постнет на 060/511 21 81.

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

У емисији Србија на длану, приказана је прича о Дарку. Можете је погледати од 10:30 минута.

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...

Имамо лепе вести. Дарко је коначно успео да оконча спор против Министарства одбране и почео је да прима ренту, чиме је решио свој егзистенцијални положај. Нажалост, здравствено стање му и даље није добро, па га поменимо у молитвама.

Хвала свима који су помагали на било који начин.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...