Jump to content

Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем

Оцени ову тему

84 члановâ је гласало

1. 1. дали је абортус гријех ако се утврди тежак поремећај код дјетете

Препоручена порука

Молим вас да када објављујете фотографије са оваквим садржајем, назначите да су узнемирујућег карактера, те да их ставите у "спојлер", како је већ и пракса на Форуму. Хвала.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 651
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Прво питаш о каквим покиданим удовима и черечењима причам, онда документовано назовеш фотомонтажом. Избришу фотке.

Касније поредиш немогућност објављивања фотографија обнажених млечних жлезда жена са објављивањем фотографија деце коју су родитељи уз помоћ белих мантила убили.

Садржи форум фотографије искасапљених тела, нарочито страдалника из Другог светског рата и фотографије деце убијене у утроби (на темама о чедоморству од пре пар година). Само што су први мученици, а други су "монтажа", односно срамота највећа за људски род.

Све то треба побрисати и качити лептириће и пчелице не би ли форум био што раздраганији.

Не био него деловао.

Inače te slike su bile na koricama časopisa Pravoslavlje,koji se je prodavao u Crkvi. Za Hram su bile dobre.

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Прво питаш о каквим покиданим удовима и черечењима причам, онда документовано назовеш фотомонтажом. Избришу фотке.

Касније поредиш немогућност објављивања фотографија обнажених млечних жлезда жена са објављивањем фотографија деце коју су родитељи уз помоћ белих мантила убили.

Садржи форум фотографије искасапљених тела, нарочито страдалника из Другог светског рата и фотографије деце убијене у утроби (на темама о чедоморству од пре пар година). Само што су први мученици, а други су "монтажа", односно срамота највећа за људски род.

Све то треба побрисати и качити лептириће и пчелице не би ли форум био што раздраганији.

Не био него деловао.

Mene na forumu svi znaju i znaju koliko se gnusam groznih prizora. Ja na svom sajtu kacim samo materijale sa leptiricima i pticicama a tebi cu da posaljem spisak clanova foruma koji su protivnici abortusa a pricaju kako je abortus isto kao odlazak kod zubara pa ih lepo ubedi u svoju pricu.

;-)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Možda je to i pitanje trpljenja.
Nema tih roditelja kojima neće biti teško kada saznaju da će
im se roditi dete sa velikim telesnim i/ili mentalnim oštećenjem,
ali im nekima sigurno neće ni na pamet pasti da taj život spreče da
poraste do svog punog potencijala.
A neki roditelji bi to odmah ... koji je glagol
rasterećen emocija? Okončali u začetku, može tako?

Elem, bilo bi fer da svim roditeljima kojima se saopšti

kakvo će im se dete roditi, da im se predoče sve infromacije:
medicinske, socijalne, finansijske,
verske, kulturološke, zakonske... sve! Kako?
Kratkim, 20-minutnim filmom, u kome će biti prikazan
(pedantno odabran) video zapis abortusa i njegovih
3-5 mogućih konsekvenci, kao i rodjenje, gajenje i 
težak život sa detetom rodjenom sa odredjenim manjkavostima
(lakšim ili težim oštećenjima).

• Волим 1

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Pa sad. Možda bi odgovor bio i uz pitanje zašto je državi važno da zabrani ubistvo? U pitanju je zaštita života koji ne može da se brani. Što se mene tiče, ja nekako zazirem od upletanja državne prisile. Mislim da bi hrišćani, pre uzdanja u državu, trebali da porade više na svojoj sposobnosti da svedoče Istinu, a ne da je nameću silom koja, generalno, nije njihova.Ta sila ne dovodi do obraćenja, već do straha od državnih sankcija - a abortusi će se i dalje raditi jer ljudi ne znaju šta rade. Ja sam lično ispovedio veliki broj žena koje su abortirale i mogu da kažem da je abortus na njih ostavio strašne posledice - ne samo fizičke već na prvom mestu duhovne. Nije taj plod zub, kako i Adašević kaže, to te žene osećaju i te kako. Sa druge strane, često se hrišćansko zauzimanje protiv abortusa svodi na ono Jakovljevo:  "Ako su koji brat ili sestra goli i bez hrane svagdanje pa im tkogod od vas rekne: »Hajdete u miru, grijte se i sitite«, a ne dadnete im što je potrebno za tijelo, koja korist?" (Jak 2,15-16) Umemo da kritikujemo, ali daleko slabije da pomažemo i da štitimo. To je veći problem od toga da li država zabranjuje abortus ili ne.

Значи овко... верник верује да је ово људски живот који треба штитити..

stem-cell-culture-skin-cells.jpg

И на основу тог свог веровања, које назива здраворазмским, иако се не слаже једно пола планете (минимум) са њиме, он мисли да је ок забранити аборутс.

И после није, религијски аргумент....

A sto se "stuganja" materice tice - sta mislis zasto postoji verovatnoca da zena nakon cedomorstva ne ostane vise u drugom stanju?

Значи драга Дуња.. ти слободно, и одговорно тврдиш, без трунке проблема да сте ти, моја мајка, клоудкингова жена убице?

Ти у самоодбрани, а моја мајка и клодкингова жена из нехата..

Пошто, си, јелте, убила до сада доста оплођених јајних ћелија...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Хајд да рецензирам.

Шта тврде дуња, мидраш и остли који тврде, слободно, без трунке сумње.. да је аабортуст једнак убиству, то јест чедоморству..

Жена има дијбетес, плод "умре" у утроби због тога - убиство, женина неодговнорст

Жена добије грип, плод премине због тога - убиство... женина неодговрност

плод се не развија лепо,  ризичнаа абортирају га - убиство из самодбрне..

Женин имуни систем, убије плођену јајну ћелију... - убиство... не намерно, али опет.. убиство...

итд.. практично свка жен на свету - убица...

што се мене тиче мени "забрна" абортуса скоро да ни не смета..

Смета ми констатно упоређивање абортус са убиством, називање убиством пилула за дан после, спречавање  истраживања стем ћелиј под изговором абортус је убиство итд....и  постављње слике абортираних плодов у шестом месецу из ко зна којих разлог и изједначавање тог са пилулом за дан после.

Подели на овим сајтовима

Posto je religijski argument dominantan kod protivnika abortusa, mislite li da bilo fer da drzava zaista zabrani abortuse zakonom ali samo za gradjane koji su se na proslom popisu izjasnili kao pravoslavci?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Хајд да рецензирам.

Шта тврде дуња, мидраш и остли који тврде, слободно, без трунке сумње.. да је аабортуст једнак убиству, то јест чедоморству..

Жена има дијбетес, плод "умре" у утроби због тога - убиство, женина неодговнорст

Жена добије грип, плод премине због тога - убиство... женина неодговрност

плод се не развија лепо,  ризичнаа абортирају га - убиство из самодбрне..

Женин имуни систем, убије плођену јајну ћелију... - убиство... не намерно, али опет.. убиство...

итд.. практично свка жен на свету - убица...

Mlađoni, lutko...to što si pokušao se zove: reductio ad absurdum. Ako stigneš od igrica na kompu, izgugluj šta to znači :)

A za ostalo, sloboda, Mlađoni, sloboda. Čini kako hoćeš, ali - ceh se plaća, pa ti vidi. 

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Posto je religijski argument dominantan kod protivnika abortusa, mislite li da bilo fer da drzava zaista zabrani abortuse zakonom ali samo za gradjane koji su se na proslom popisu izjasnili kao pravoslavci?

Ja lično ga ne bi zabranio.

Najlakše je staviti zabranu koja ništa neće rešiti, popraviti socijalni status stanovništva je mnogo teži put.

Religiski motiv jeste dominantan ali za religiozne ljude.

S tim, ako žena ima prava na abortus, hoću i ja pravo da mogu da dezertiram.

Kad budu došli ovi talibani , a doći će, bole me uvo da rizikujem da budem ubijen ili ranjen, moje telo moj izbor, ako hoće da budu odbranjene nek radjaju sebi sinove, ja ću svoju majku da branim i to mi je dosta.

Подели на овим сајтовима

Mlađoni, lutko...to što si pokušao se zove: reductio ad absurdum. Ako stigneš od igrica na kompu, izgugluj šta to znači :)

Pa šta što je pokušao reductio ad absurdum??? To je legitiman način argumentacije...

Njegov argument ima drugih nedostataka, ali nije problem što je u formi reductio ad absurdum.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

A za ostalo, sloboda, Mlađoni, sloboda. Čini kako hoćeš, ali - ceh se plaća, pa ti vidi. 

Ako ja nekom dam otrov da pojede - to je ubistvo. Sluchajno ili namerno - ubistvo je. Mozda neu da odgovaram li je i dlje ubistvo. A mozd i hocu ukoliko sam mu dao otrov usled nepaznje.

ukoliko se majka lose hrani i usled ne paznje ubije svoj plod - to je ubistvo. I ima mesta za tuzbu cak.

ali svaki normalan sudija/pravnik to zna.... i zato nikad nigde abortus nije izjednacen s ubistvom..... niti ce ikad biti.

sta je tebi licnost u razvoju milosavljevicu, posto se licnost razvija obicno  do 8 godine starosti 

Ne mogu da ti kzem st jeste lichnost u razvoju li mogu da ti kazem sta nije, ovo nije:

osmoceliski.jpg

Подели на овим сајтовима

Ako ja nekom dam otrov da pojede - to je ubistvo. Sluchajno ili namerno - ubistvo je. Mozda neu da odgovaram li je i dlje ubistvo. A mozd i hocu ukoliko sam mu dao otrov usled nepaznje.

ukoliko se majka lose hrani i usled ne paznje ubije svoj plod - to je ubistvo. I ima mesta za tuzbu cak.

ali svaki normalan sudija/pravnik to zna.... i zato nikad nigde abortus nije izjednacen s ubistvom..... niti ce ikad biti.

Ne mogu da ti kzem st jeste lichnost u razvoju li mogu da ti kazem sta nije, ovo nije:

osmoceliski.jpg

a sta je to, macka ostavila trag u plastelinu ?

Подели на овим сајтовима

a sta je to, macka ostavila trag u plastelinu ?

Jok, stem celije. Nista vise. Nema covek, nema "deteta u razvoju", nema nerodjenog deteta, nema licnosti kojoj su ukinuta prava.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...