Jump to content

Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем

Оцени ову тему

84 члановâ је гласало

1. 1. дали је абортус гријех ако се утврди тежак поремећај код дјетете

Препоручена порука

Jok, stem celije. Nista vise. Nema covek, nema "deteta u razvoju", nema nerodjenog deteta, nema licnosti kojoj su ukinuta prava.

ako su te maticne celije uzete tako sto su ubili oplodjenu jajnu celiju, to jest ubistvo ljudskog zivota, bez obzira sto je u tom trenutku bez svijesti, samim tim licnosti.

i mislim da je to zlocin, zlocin nad zivotom i voljom bozijom...

a mene bas boli uvo sto se ovo moje ne poklapa sa pravnim normama, mnogo cega se ne poklapa sa pravnim normama, ni kad muz vara zenu ili obratno nije protiv pravnih normi, al veze nema sa ljudskosti

Подели на овим сајтовима

• Одговори 651
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

ako su te maticne celije uzete tako sto su ubili oplodjenu jajnu celiju, to jest ubistvo ljudskog zivota, bez obzira sto je u tom trenutku bez svjesti, samim tim licnosti.

i mislim da je to zlocin, zlocin nad zivotom i voljom bozijom

Jel postoji ljudski zivot bez licnosti? Voleo bih da mi navedes primer?

Ili je tebi kriterijum z ljudski zivot - dnk...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ne mozes ubiti "ljudski zivot" jer zivot bez licnosti ne postoji. Gde nemas licnosti(makr u tragovima) nemas ni coveka.

zivot bez licnosti ne postoji, aj ok, ovakvu glupost moze samo duboki talenat da odvali....

inace jednocelijske alge su cuvene licnosti i persone.

to sto covijek u nekoj od faza svog zivota nema svijest pa samim tim ni licnost ne znaci da nije ljudsko bice, inace imas one osobe koje vegetiraju na aparatima decenijama, nemaju ni svijest ni licnost, zar i to nije ubistvo ako im iskljucis aparate koji ih drze na zivotu?

Подели на овим сајтовима

zašto je Hrišćanima važno da država zabrani abortus?

Зато што држава са њеним службама, да се изразим речником хашког трибунала, учествује у заједничком злочиначком подухвату. 

Када се абортуси забране, онда се кривица индивидуализује. Слобода избора жене се не укида, може да иде где год хоће да абортира, али држава није више организатор убијања беба.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

zivot bez licnosti ne postoji, aj ok, ovakvu glupost moze samo duboki talenat da odvali....

inace jednocelijske alge su cuvene licnosti i persone

Straw mam.. zivot bez licnosti postoji, medjutim ljudski zivot bez ljudske licnosti ne postoji...

Kao sto i prava ne mozes imti bez licnosti koja je subjekt prava.

ne moze alga imati pravo na zivot.... jer je eto zivo bice, pa ajde da joj damo pravo na zivot i da pricamo d je ubistvo ko pojede algu..

Stvarno si sklon bezobrazluku, manipulciji itd...

Подели на овим сајтовима

Зато што држава са њеним службама, да се изразим речником хашког трибунала, учествује у заједничком злочиначком подухвату. 

Када се абортуси забране, онда се кривица индивидуализује. Слобода избора жене се не укида, може да иде где год хоће да абортира, али држава није више организатор убијања беба.

bravo brate, dobro si napisao za ove pravoslavce koji su protiv svih mogucih zabrana jer su culi da je to hristoliko

Подели на овим сајтовима

ja ti objasni lijepo da postoji, jos ti navedoh primjer odrasle osobe koja vise nema licnosti

Nisi mi naveo, opet si manipulsao i okretao moje reci. Naveo si da covek nema svest, a ne da nema licnost. Svest nije isto sto i licnost.

Licnost postoji i kad svesti nema.

Ne merem da diskutujem sa tobom na ovu temu vise, dok se ne naucis da raspravljas bez mnipulacije, retorike, zamene teza i pravljenja straw mana.

Подели на овим сајтовима

bravo brate, dobro si napisao za ove pravoslavce koji su protiv svih mogucih zabrana jer su culi da je to hristoliko

Ja mislim da budemo skroz pravoslavni. Pa da lepo napravim sve pravoslavne zakone kako ti se to svidja?

Po onome kako pravoslavlje zapoveda naravno....

Da se ubistvo kaznjva pravoslavno.... po pravoslavnim merama.... sta mislis, koje su?

Подели на овим сајтовима

Pa šta što je pokušao reductio ad absurdum??? To je legitiman način argumentacije...

Njegov argument ima drugih nedostataka, ali nije problem što je u formi reductio ad absurdum.

Nije to legitiman način, posebno ako se trudiš da vodiš pristojnu raspravu, to je pokušaj da se svođenjem tvrdnje protivnika do apsurda, odnosno, deformisanjem te tvrdnje, ta tvrdnja učini (samo učini a ne i dokaže) neispravnom. To je još Aristotel osudio kao zloupotrebu retorike. Jednom rečju, kad nemaš argumente, onda ismej tvrdnje protivnika - možda će i da uspe.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Ево Ник Вујичић, нема ни руке ни нога а вреди као човек више од свих нас овде на форуму. И да га је мајка абортирала шта би свет изгубио?

Подели на овим сајтовима

Nije to legitiman način, posebno ako se trudiš da vodiš pristojnu raspravu, to je pokušaj da se svođenjem tvrdnje protivnika do apsurda, odnosno, deformisanjem te tvrdnje, ta tvrdnja učini (samo učini a ne i dokaže) neispravnom. To je još Aristotel osudio kao zloupotrebu retorike. Jednom rečju, kad nemaš argumente, onda ismej tvrdnje protivnika - možda će i da uspe.

Ne midrase, poksuavam d ti objsnim da neracionlna tvrdnj da je abortus ubistvo moze sa sobom da nosi neke tebi neocekivne posledice i implikcije. Jer racunam.. razuman si covek.

Dakle uopste ih ne svodim do apsurda.

Kao sto ti rekoh, ako meni ne verujes.... lepo pogledaj gde je zabranjen abortus da li je na bilo kom od tih mesta izjedncena sa ubistvom? Sta mislis, zasto nije?

Mozda ja nisam vest i dobar sagovornik.. ali ako mi ne verujes rspitaj se sam i proveri sam, zasto nigde nije abortus jednak ubistvu, cak i tamo gde je zabranjen? Zasto fetus nigde nije izjedncen sa bebom? Zasto cak i tamo gde je abortu zabranjen nije zabranjen po vasim osnovama, davanjem prava nerodjenom detetu.

Jedno je zalagati se protiv abortusa... sasvim druga prca tvrditi da je "abortus ubistvo bebe"

Подели на овим сајтовима

Nisi mi naveo, opet si manipulsao i okretao moje reci. Naveo si da covek nema svest, a ne da nema licnost. Svest nije isto sto i licnost.

Licnost postoji i kad svesti nema.

Ne merem da diskutujem sa tobom na ovu temu vise, dok se ne naucis da raspravljas bez mnipulacije, retorike, zamene teza i pravljenja straw mana.

ti izgleda nemas pojma sta je licnost, citaj malo psihologiju....

znam da bi ti odgovarao za diskusiju kad bi ti ispadao u pravu, tad bi ti godio ko prostitutki novcanice, al malo morgen sto reko pokojni sloba jerbo nisi uopste u pravu.

ja znam da moras zavrsiti taj svoj pravni faks, al ti jos jednom preporucujem da ne moras bas svoj zivot ravnati po pravu, jerbo pravo uopste ne mora biti pozitivna stvar....

inace raduje me cinjenica u ovoj anketi da ogromna vecina ljudi ne misli kao ti. sta mislis zasto je to tako, mozda jer je ogromna vecina glupa a ti pametan ili koje imas objasnjenje?

Подели на овим сајтовима

Ne midrase, poksuavam d ti objsnim da neracionlna tvrdnj da je abortus ubistvo moze sa sobom da nosi neke tebi neocekivne posledice i implikcije.

Dakle uopste ih ne svodim do apsurda.

Kao sto ti rekoh, ako meni ne verujes.... lepo pogledaj gde je zabranjen abortus da li je na bilo kom od tih mesta izjedncena sa ubistvom? Sta mislis, zasto nije?

Mozda ja nisam vest i dobar sagovornik.. ali ako mi ne verujes rspitaj se sam i proveri sam, zasto nigde nije abortus jednak ubistvu, cak i tamo gde je zabranjen? Zasto fetus nigde nije izjedncen sa bebom? Zasto cak i tamo gde je abortu zabranjen nije zabranjen po vasim osnovama, davanjem prava nerodjenom detetu.

Ajd kad kompletiraš sva slova u poruci javi, pa da odgovorim ako vredi, ovako te ništa brate ne razumem.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...