Jump to content

Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем

Оцени ову тему

84 члановâ је гласало

1. 1. дали је абортус гријех ако се утврди тежак поремећај код дјетете

Препоручена порука

NIVO RAZVOJA: da li je dvadesetogodišnjak bolje ljudsko biće od desetogodišnjaka samo zato što je pametniji i jači?

Razlika između fetusa i čoveka i razlika između desetogodišnjaka i dvadesetogodišnjaka ne može da se uporedi. Nešto što još nije čovek nema nikakve odlike čoveka, nešto što je samo skup ćelija porediš sa čovekom. Mislim da je i glupo objašnjavati da razlika fetus-dete  nije isto kao i razlika desetogodišnjak-dvadesetogodišnjak. 

VELIČINA: Da li to koliko si veliki određuje to ko si ti?

Ne veličina nego ono šta si. U prvom slučaju fetus - gomila istih ćelija u drugom isto gomila ćelija, sličnije je gomili jednoćelijskih organizmima nego li čoveku.

OKRUŽENJE: Da li vas to što ste u kući čini manje ili više ljudskim bićem nego kad ste napolju? Da li narođeno dete nije ljudsko biće samo zato što se nalazi u majčinoj utrobi?

Ako neko živi u mojoj kući, ja njega mogu da isteram na ulicu ukoliko želim. Ovaj argument okruženja nije argumet za to da li je fetus ljutsko biće ili ne, već da li žena ima pravo da ga istera iz svoje otrobe.

ZAVISNOST OD DRUGIH: Da li tvoja zavisnost o nekome utiče na to ko si ti? Da li je neko niže ljudsko biće samo zato što boluje od Alchajmerove bolesti ili zato što je na dijalizi? Da li sam ja koji zavisim od insulina jer sam dijabetičar sada manje vredno ljudsko biće nego pre ove bolesti?

Opet ista stvar, ni ovde se ne priča da li je neko ljudsko biće, nego da li onaj ko je neophodan ima pravo da tom nekome uskrati pomoć. Odgovor je ima.

Odgovor je jednostavan - ONO JE LJUDSKO BIĆE!

Samo jean argumenta od  četiri koje si navela oni koji su protiv zabrane abortusa   uzimaju kao argument kada se priča o tome da li je fetus ljudsko biće ili ne. Dva (zavisnost i okruženje) si dodala i navela neke subjektivne gluposti da bi probudila nekakve emocije kod ljudi da bi stali na tvoju stranu. Dok veličinu niko nije ni pominjao. A što se nivoa razvoja tiče odgovorio sam ti.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 651
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Mogu i ja da stavim sliku:

5+weeks.bmp

ALi mislim da o stvarima koje treba/ne treba da nametnemo svima treba d apričamo racionalno i objektivno, a ne da se gađamo sa slikama.

Подели на овим сајтовима

Razlika između fetusa i čoveka i razlika između desetogodišnjaka i dvadesetogodišnjaka ne može da se uporedi. Nešto što još nije čovek nema nikakve odlike čoveka, nešto što je samo skup ćelija porediš sa čovekom. Mislim da je i glupo objašnjavati da razlika fetus-dete  nije isto kao i razlika desetogodišnjak-dvadesetogodišnjak. 

Ne veličina nego ono šta si. U prvom slučaju fetus - gomila istih ćelija u drugom isto gomila ćelija, sličnije je gomili jednoćelijskih organizmima nego li čoveku.

Е ајде ћелије ти,иди учи корејски, моје ћелије полако умиру,читајући те... joooj

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Е ајде ћелије ти,иди учи корејски, моје ћелије полако умиру,читајући те... joooj

Wow veoma dobar post, ovo svakako govori da sam do sada sve grešio i ako ovo nekome ne promeni mišljanje ne znam šta će. Lupi se još koji put možda nešto i uđe unutra.

Подели на овим сајтовима

ALi mislim da o stvarima koje treba/ne treba da nametnemo svima treba d apričamo racionalno i objektivno, a ne da se gađamo sa slikama.

Da je ovo jedina tema pa i da se prica ali sa pojedinima je bolje se gadjati slikama,ne vredi covek da prica kad neko ne zeli da cuje..Ko ima usi neka cuje,ko ima oci neka vidi da je greh abortus nerodjenog deteta.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Da je ovo jedina tema pa i da se prica ali sa pojedinima je bolje se gadjati slikama,ne vredi covek da prica kad neko ne zeli da cuje..Ko ima usi neka cuje,ko ima oci neka vidi da je greh abortus nerodjenog deteta.

Ja sam izgleda promašio temu (sad videh) mislio sam da je ona druga tema o zakonskoj zabrani. Mene se lično ne tiče da l i je nešto greh ili, ali koliko kontam greh je ono što crkva kaže da je greh, a za ovo je rekla da jeste.

Подели на овим сајтовима

Да ли је  грех родити дете ако се  зна ће бити са тешким поремећајем.

Наравно да није, Бог га рађа преко тебе.

Ово је исто као да си питао да ли је грех поубијати све оне који живе са тешким поремећајима.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Wow veoma dobar post, ovo svakako govori da sam do sada sve grešio i ako ovo nekome ne promeni mišljanje ne znam šta će. Lupi se još koji put možda nešto i uđe unutra.

Аман заман човече,твоје квази-научно, атеистеичке баљзгарије не могу никоме, ко има  иоле мозга да допру до истог!

Ти на рађање гледаш као на ствар,скуп ћелија,а живот као дар,благослов,почетак постојања ,једног новог јединственог и непоновљивог Божијег створења,за тебе је ништа, а  зачеће стављаш у некакве "научне" оквире...

За мене је само жеља супружника да имају децу већ живот!

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

gusjenica je faza u zivotu leptira, ne mozes porediti gusjenicu i leptira jel tako. taj skup celija je ljudsko bice, ljudski zivot bez obzira sto nema svijest 

Подели на овим сајтовима

Аман заман човече,твоје квази-научно, атеистеичке баљзгарије не могу никоме, ко има  иоле мозга да допру до истог!

Ти на рађање гледаш као на ствар,скуп ћелија,а живот као дар,благослов,почетак постојања ,једног новог јединственог и непоновљивог Божијег створења,за тебе је ништа, а  зачеће стављаш у некакве "научне" оквире...

За мене је само жеља супружника да имају децу већ живот!

Kao što rekoh, omašio sam temu, mislio sam da je ona druga oko zabrane. Uglavnom ako hoćeš sam da se vodiš nekakvim pravilima ta pravila mogu da dolaze iz nekih subjektivnih razloga. Ali ako ista ta pravila hoćeš da uvedeš za sve (o čemu se priča na onoj druoj temi) onda razlozi za to moraju da budu objektivni.

Подели на овим сајтовима

Развој детета од тренутка зачећа. Савршено! Сам Бог!

(Погледајте клип, кратак је.)

http://youtu.be/yk8GaIPAmH8

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Мислим да јесте гријех. Да се то дијете зачне у утроби је Божија воља и ако  је доказана дегенеративнос дјетета. На један  начин рађање дјетета са дефектом  је крст којим се спасава и само дијете са дефектом а и његова породица, пролазећи кроз разна искушења и проблеме. Убијање дјета са дефектом је избјегавање крста који нам Господ дарује ради спасења.
Take-up-your-cross.jpg

Подели на овим сајтовима

Ово је исто као да си питао да ли је грех поубијати све оне који живе са тешким поремећајима.

Ne, ja nisam to pitao. Ako je tebi to isto onda u redu.

Nego iz tvoje prve rečenice "Bog ga rađa preko tebe" zlonamerni bi imali štošta da kažu o takvom Bogu.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...