Jump to content

Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем

Оцени ову тему

84 члановâ је гласало

1. 1. дали је абортус гријех ако се утврди тежак поремећај код дјетете

Препоручена порука

Није.

Неки би могли то да схвате као неку врсту "садизма".

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 651
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Јел си ти буразеру љубоморан на то што ја мислим, не капирам? ШТа је извор твог безобразлука, које незадовољство? Реци шта ти нажао чиним?

u svakoj temi kontriras i upropastavas svaku temu, od svake teme napravis svadju, mene licno nerviras  jer si neumoran u tome, ja to ne trpim, zato to ti i ne ignorisem te tvoje bisere koje pises 

Подели на овим сајтовима

Dirljiv trenutak iz bolnice gde prerano rođena beba koja ima jako male šanse da preživi hrabro drži svoju majku za prst.

10402883_739887786054910_479922203937257

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/p403x403/10402883_739887786054910_4799222039372574367_n.jpg?oh=ce75a0c3e6ad629227d1761dd9456346&oe=54D760DF

JEDNOM ZA SVAGDA!

NIVO RAZVOJA: da li je dvadesetogodišnjak bolje ljudsko biće od desetogodišnjaka samo zato što je pametniji i jači?

OKRUŽENJE: Da li vas to što ste u kući čini manje ili više ljudskim bićem nego kad ste napolju?

Da li narođeno dete nije ljudsko biće samo zato što se nalazi u majčinoj utrobi?

VELIČINA: Da li to koliko si veliki određuje to ko si ti?

ZAVISNOST OD DRUGIH: Da li tvoja zavisnost o nekome utiče na to ko si ti?

Da li je neko niže ljudsko biće samo zato što boluje od Alchajmerove bolesti ili zato što je na dijalizi? Da li sam ja koji zavisim od insulina jer sam dijabetičar sada manje vredno ljudsko biće nego pre ove bolesti?
Tromesečna beba je mnogo manja od desetogodišnjaka, mnogo manje razvijena i isto tako nesposobna da se stara o sebi kao i nerođeno dete.
Pitanje nije koliko je staro, veliko, pametno ili nesposobno nerođeno dete već šta je ono.

Odgovor je jednostavan - ONO JE LJUDSKO BIĆE!

(Randy Alcorn)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

jesu, kako nisu.... jedino su bili isparili na onaj svijet na jedno 1000 godina pa su onda reinkarnirali al ovaj put u madjare.

To se madjaari zovu za srbe za ostale je to Hungaria... samo ime govori... sta znam mozda gresim...

u svakoj temi kontriras i upropastavas svaku temu, od svake teme napravis svadju, mene licno nerviras  jer si neumoran u tome, ja to ne trpim, zato to ti i ne ignorisem te tvoje bisere koje pises 

Kritika je skriveni kompliment. Hvala. :)

Nemoj ni da ih ignorises... smo ih argumentuj... a nemoj da lupis  gluposti i koristis logicke greske(vadjenje iz konteksta i straw man) i napade ad hominem i ad populi....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

jesu, kako nisu.... jedino su bili isparili na onaj svijet na jedno 1000 godina pa su onda reinkarnirali al ovaj put u madjare.

Kordun, nije to baš tako jednostavno. Tada nisu postojale nacije, već plemena...Mađari su Hunsko pleme, imaju zajedničku postojbinu tamo iz Azije, zajedno sa Turcima, recimo, slični su narodi, kao i sa Fincima. Nisu oni došli od jednom, nego polako po pljačkaškim pohodima. No, dalje da ne miniramo temu. 

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Pre nego dođoše Huni/Mađari ta se zemlja delimično zvala Panonija a delom Dacia :)

zvanicno mozda jeste tako, ali huni su imali veliku reputaciju, barem zvanicna istorija tvrdi da veze nemaju sa hunima, nema im traga jedno 1000 godina i inace zasto bi se svog imena odrekli pa uzeli drugo ime, gdje je tu logika?

ime se ne mjenja posebno ne slavno ime

Подели на овим сајтовима

To se madjaari zovu za srbe za ostale je to Hungaria... samo ime govori... sta znam mozda gresim...

Ako ne trpis, daj argument zasto nism u pravu, nemoj samo d se sluzish logickim greskama kao sto su straw man, vadjenje iz konteksta, ad populu, ad hominem.....

Upropascavam? Jer pruzim kontra misljenje i moje argumente za to misljenje? To nije upropascavanje to je ozivljvanje tema..

Zamisli temu gde se svi slazemo i sve je lepo i super.... koliko bi dugo trajao forum?

madjar je madjarsko ime, imas i onaj poznati grad u madjarskoj moson madjarovar , samo ne znam kako se pise, vozao sam kamion tamo jedne godine cesto.

naravno da nisi u pravu jer lupetas na silu, ali ne vrede argumenti, evo ja ti kazem da ne odredjuje licnost sta je ljudski zivot, postoje ljudi i bez licnosti, licnosti se bavi psihologija, ljudi u dozivotnoj komi nemaju vise licnosti, ali su zivi, mozda ti to ne mozes shvatiti, mozda je licnost za tebe nesto materijalno sta ga ja znam sta je licnost za tebe, red bi bilo i da nam kazes kad je potezes kao vrlo vazan argument u svom sudu sta je ljudski zivot a sta nije

Подели на овим сајтовима

zvanicno mozda jeste tako, ali huni su imali veliku reputaciju, barem zvanicna istorija tvrdi da veze nemaju sa hunima, nema im traga jedno 1000 godina i inace zasto bi se svog imena odrekli pa uzeli drugo ime, gdje je tu logika?

ime se ne mjenja posebno ne slavno ime

Malo trolovanja :D Nadam se da će administratori da progledaju kroz prste ;)

Čuj, ko će da odustane od slavnog imena - Pa bili jednom na jugu Srbi, podnaslov Crnogorci - a sada samo Crnogorci, bez ikakvog podnaslova :)

• Волим 1

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Ево Ник Вујичић, нема ни руке ни нога а вреди као човек више од свих нас овде на форуму. И да га је мајка абортирала шта би свет изгубио?

Моја жена ових дана чита његову књигу ''Живети Слободно'' и препуна је утисака( мораћу и ја да је прочитам). каже да је његова мајка уредно ишла на контроле док је њега носила али да доктори нису видели да он има недостатке. Изгледа да је њега Бог одабрао још  док је био у мајчиној утроби.

Подели на овим сајтовима

Шта мислиш зашто се абортус другачије зове фетицид? 

Ne mogu brate vise mnogo vas je... nisam ja super men...

Svi imte slichne stavove, mnogo razlicitih argumenata, i rzlicite stavove... i ne mogu..

Dejana Marinkovicu  pricam da abortus nije ubistvo bebe onda mi Midras kaze niko to nije ni rekao...

Подели на овим сајтовима

madjar je madjarsko ime, imas i onaj poznati grad u madjarskoj moson madjarovar , samo ne znam kako se pise,

Dobro, lupetam. Al ne na silu, vec sam logikom zakljuio da su madjari huni jer su hunu naseljavali tu oblast, i zemlja im se zove Hungarija meni to nekko logicki impliira.

medjutim..ja sve znam, ali oprosti ti znash vise od mene. :)

Moraas svud da ispravljas mene sveznaalicu, jer si ti veca sveznalica...

Подели на овим сајтовима

Ne mogu brate vise mnogo vas je... nisam ja super men...

Svi imte slichne stavove, mnogo razlicitih argumenata, i rzlicite stavove... i ne mogu..

Dejana Marinkovicu  pricam da abortus nije ubistvo bebe onda mi Midras kaze niko to nije ni rekao...

Добро, ево ја одустајем  :D

Подели на овим сајтовима

Неки би тај абортус могли да схвате као врсту еутаназије.

Тачно али само ако би дете било рођено или после законског рока после кога је абортус забрањен.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...