Jump to content

Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем

Оцени ову тему

84 члановâ је гласало

1. 1. дали је абортус гријех ако се утврди тежак поремећај код дјетете

Препоручена порука

CecaV, on 18 Nov 2014:Добро... све док је твоја кампања у границама пристојности, у реду је.    Само, бојим се да из таквих ставова не развије агресивност према неистомишљеницима.  У Америци се дешавало (и још увек дешава) да абортус-докторе убијају, или да им клинике изгоре преко ноћи.  Да не причам о јавном вербалном малтретирању жена које су абортирале.

Дуња, on 18 Nov 2014 - 15:16, каже:

Чедоморство - нема потребе за еуфемизмима типа абортус, чишћење и сл.     Шта кажеш - убице убијају друге убице по тим Америкама?     А тек о вербалном терору не смем ни да мислим! Иживљавање над сиротим женицама.

CecaV :      Puna si hrišćanskog razumevanja !   

кад год наиђем на овакве ставове,   "захвалим се богу" што смо далеко од  хришћанске џамахирије у којој би

CecaV, on 18 Nov 2014:Добро... све док је твоја кампања у границама пристојности, у реду је.    Само, бојим се да из таквих ставова не развије агресивност према неистомишљеницима.  У Америци се дешавало (и још увек дешава) да абортус-докторе убијају, или да им клинике изгоре преко ноћи.  Да не причам о јавном вербалном малтретирању жена које су абортирале.

Дуња, on 18 Nov 2014 - 15:16, каже:

Чедоморство - нема потребе за еуфемизмима типа абортус, чишћење и сл.     Шта кажеш - убице убијају друге убице по тим Америкама?     А тек о вербалном терору не смем ни да мислим! Иживљавање над сиротим женицама.

CecaV :      Puna si hrišćanskog razumevanja !   

кад год наиђем на овакве ставове,   "захвалим се богу" што смо далеко од  хришћанске џамахирије у којој би Дуња уживала у убиствима убица.  

Одакле извуче да бих ја уживала у убиствима? - из "убице убијају убице"? То је констатација којом се нисам наслађивала. Очигледно читаш оно што није написано, а нема га ни међу редовима.

Ајд' у здравље и здравима и болеснима!

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 651
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Slikovito:

http://www.dodaj.rs/f/2L/ln/YVac7Xl/abortus-1.jpg

http://www.dodaj.rs/f/3M/Sx/1781zwPy/abortus-3.jpg

http://www.dodaj.rs/f/3j/Ux/1TfxEPv6/1/abortus-2.jpg

http://www.dodaj.rs/f/1y/vH/u26JK1i/abortus8.jpg

A sto se "stuganja" materice tice - sta mislis zasto postoji verovatnoca da zena nakon cedomorstva ne ostane vise u drugom stanju?

Pogresno usmeren post. Ja ZNAM da je abortus vrlo invazivna medicinska mera.

A ironican post sam napisao jer protivnici abortusa perfidno zongliraju podacima kako im koji zatreba pa kad treba da se osudi omladina kaze se kako devojke olako potexu za abortusom kad god im se cefne jer je to "kao odlazak kod zubara" a kad se potegne prica o tome da li je embrion zivit ili nije odjednom se pojave uzasne fotomontaze raxnih rascerecenih plodova koje xa cilj imaju manipulaciju mnjenja.

Kao prvo, odlucite se koji vam argument odgovara a koji ne i kada?

A kao drugo sram vas bilo...

Измењено од Милан Ракић
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Inace na ovo je Muramasa mislio kad je pisao da je na Poukama zabranjeno pokazati sliku golih grudi ali su zato rascereceni embrioni pokidanih udova i prosutih creva sasvim validan argument, dobrodosao kao lepa poenta u raspravama...

Подели на овим сајтовима

ovo je fotomontaža?

Nije fotomontaza, pogresan izraz, izvinjavam se ali ovo nisu fotografije abortusa nego fetusa i embriona sa teskim poremecajima ili koji su umrli u stomaku.

vidite i sami da su ovo poodmakle trudnoce ciji abortus ni u jednoj zemlji nije dozvoljen.

Kao da ja sad slikam tela unakazena u saobracajnim nesrecama i napisem, "vukodlak hara Srbijom"

Подели на овим сајтовима

Fotomontaža u umu Cloudkinga. 

Nek pita ginekologe koji se time bave. Ja sam upoznao, sada već dobro poznatog dr. Adaševića i lično, koji je godinama radio abortuse dok mu jednog dana nije "sinulo" šta radi kad je video to što je video. 

Naravno, i ovo je za "branioce" abortusa montaža. 

Bio je taj tekst već na Poukama, ali evo još jednom link, pa ko hoće nek pročita. U ostalom, svi imaju slobodu da čine kako žele, ali - uz tu slobodu ide i odgovornost, pa kako nam drago. Svakako, jedno je prednost onih koji se zalažu za život: ne mogu da pogreše. Ako abortus nije ubistvo - lepo i jednima i drugima, ali ako jeste...pa...zaključak izvedite sami. To je isto i sa onom pričom o Bogu - ako ne postoji, sve je jedno šta radimo - a ako postoji - e onda...

http://www.znakoviporedputa.com/drustvo/875-za%C5%A1to-sam-prestao-da-vr%C5%A1im-abortuse-dr-stojan-ada%C5%A1evi%C4%87

Da izdvojim samo njegov zaključak. 

"Smatram da činjenicu da je ljudski plod živ od začeća treba više i češće iznositi kako u masovnim medijima, tako i preko specijalnih predavanja pred ovaj naš narod. Isto vredi i za stav da je utrobno čedomorstvo mnogo veći i teži greh od običnog ubistva, jer je ljudski plod u materici nemoćan da se brani, a ništa nije skrivio, on je jedini bez lične krivice u ljudskom rodu, jer on još nije rođen. Ovome je cilj da bračni i vanbračni parovi shvate kolika je njihova odgovornost u trenutku bračnog ili vanbračnog polnog čina, i to pred Bogom i pred sobom, i kakve posledice taj čin donosi."

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Inače, po moralnoj nauci KC, abortus je jedino opravdan ako je, da kažem, on kolateralna posledica intervencije na majci, kojoj nije cilj sam abortus već zahvat koji se mora preduzeti da bi se spasio život majci, a nije povezan sa abortusom...Sad, nisam medicinar, ali to bi recimo bilo, kad se dešava neka teška komplikacija na nekom organu majke koji mora hitno da bude operisan, ali se pri operaciji nužno mora da ostrane neki organi koji su povezani sa plodom. 

Подели на овим сајтовима

Inače, po moralnoj nauci KC, abortus je jedino opravdan ako je, da kažem, on kolateralna posledica intervencije na majci, kojoj nije cilj sam abortus već zahvat koji se mora preduzeti da bi se spasio život majci, a nije povezan sa abortusom...Sad, nisam medicinar, ali to bi recimo bilo, kad se dešava neka teška komplikacija na nekom organu majke koji mora hitno da bude operisan, ali se pri operaciji nužno mora da ostrane neki organi koji su povezani sa plodom. 

Nisi mi padre odgovorio na pitanje,zašto je Hrišćanima važno da država zabrani abortus?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Nisi mi padre odgovorio na pitanje,zašto je Hrišćanima važno da država zabrani abortus?

Pa sad. Možda bi odgovor bio i uz pitanje zašto je državi važno da zabrani ubistvo? U pitanju je zaštita života koji ne može da se brani. Što se mene tiče, ja nekako zazirem od upletanja državne prisile. Mislim da bi hrišćani, pre uzdanja u državu, trebali da porade više na svojoj sposobnosti da svedoče Istinu, a ne da je nameću silom koja, generalno, nije njihova.Ta sila ne dovodi do obraćenja, već do straha od državnih sankcija - a abortusi će se i dalje raditi jer ljudi ne znaju šta rade. Ja sam lično ispovedio veliki broj žena koje su abortirale i mogu da kažem da je abortus na njih ostavio strašne posledice - ne samo fizičke već na prvom mestu duhovne. Nije taj plod zub, kako i Adašević kaže, to te žene osećaju i te kako. Sa druge strane, često se hrišćansko zauzimanje protiv abortusa svodi na ono Jakovljevo:  "Ako su koji brat ili sestra goli i bez hrane svagdanje pa im tkogod od vas rekne: »Hajdete u miru, grijte se i sitite«, a ne dadnete im što je potrebno za tijelo, koja korist?" (Jak 2,15-16) Umemo da kritikujemo, ali daleko slabije da pomažemo i da štitimo. To je veći problem od toga da li država zabranjuje abortus ili ne.

Подели на овим сајтовима

Mislim stav Crkve je jasna povodom abortusa ali je takodje jasno da u jednoj državi ne živimo samo mi koji mislimo da je to ubistvo.

Dakle ako je nešto Crkveno nek bude do kraja Crkveno a ako je nešto državno,nek i to bude do kraja državno. (kako bi ispoštovali sve)

Plašim se da bi Crkva malo volela da podeli vruć krompir odgovornosti sa državom,zato što, mali broj Hrišćanki shvata abortus i Crkvenu zabranu na pravi način.

Tu je problem i onoga što si naveo a to je da treba jače svedočiti Istinu.

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Plašim se da bi Crkva malo volela da podeli vruć krompir odgovornosti sa državom,zato što, mali broj Hrišćanki shvata abortus i Crkvenu zabranu na pravi način.

Upravo tako...Mnogo nam je konformnije da na državu prebacimo ono što bi sami trebali da činimo, ali, kako se vidi, to ne funkcioniše. Država zabranjuje ubistvo, pa su nam zatvori i dalje puni ubica - i sa abortusima, krađom, svakovrsnim kršenjem sopstvenog i tuđeg digniteta je isto. Ne treba nam kazna, več obraćenje, da prarafraziram Pismo.

Подели на овим сајтовима

ovo je tuga srce me zaboli kad vidjeh ovo

Измењено од Милан Ракић
Подели на овим сајтовима

Inace na ovo je Muramasa mislio kad je pisao da je na Poukama zabranjeno pokazati sliku golih grudi ali su zato rascereceni embrioni pokidanih udova i prosutih creva sasvim validan argument, dobrodosao kao lepa poenta u raspravama...

Прво питаш о каквим покиданим удовима и черечењима причам, онда документовано назовеш фотомонтажом. Избришу фотке.

Касније поредиш немогућност објављивања фотографија обнажених млечних жлезда жена са објављивањем фотографија деце коју су родитељи уз помоћ белих мантила убили.

Садржи форум фотографије искасапљених тела, нарочито страдалника из Другог светског рата и фотографије деце убијене у утроби (на темама о чедоморству од пре пар година). Само што су први мученици, а други су "монтажа", односно срамота највећа за људски род.

Све то треба побрисати и качити лептириће и пчелице не би ли форум био што раздраганији.

Не био него деловао.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...