Jump to content

Зоран

Да ли треба забранити деловање навијачких група  

15 члановâ је гласало

1. 1. Да ли треба забранити деловање навијачких група

• Да
      4
    • Не
      6
    • Само екстремних
      6
    • Немам став
      0

Препоручена порука

Ти си све окренуо наглавачке! Они су успели јер им је држава изграђена на слободи и зато јер није било много закона да их спутавају, а не због поштовања тих закона. Даље, нисмо ”ми” ти којима се не свиђају њихови противуставни закони. ”Нама” се све то свиђа јер је баш таква тиранија државе дубоко у срцима ”нашим” све док је тиранија онаква каква ”нама” одговара. Они воле слободу од државе. А ”нама” се управо не свиђа та њихова слобода зарад које су успели, јер смо ми исувише навикнути на колективизам.

Опет генерализација. Наш је проблем непоштовање институција и закона, на првом месту. А они су почели да иду напред упоредо са јачањем институција и централне државе, нема то везе са људским правима. Ено ти Кине. Колико се тамо поштују људска права, то знају сви, па ће за коју годину да постану прва сила на свету.

А ако смо се већ дотакли тога, што није невезано за тему, баш је проблем у томе што смо претерани индивидуалисти. Што нико од нас када купи неку тахничку справу, на пример, не прочита упутство, јер смо сви превише паметни за тако нешто. Што нико од нас не поштује председника за кога није гласао или закон који се њему не свиђа. Што ће много мало нас да жртвује свој живот или здравље из чистог алтруизма (ватрогасци из 9/11). Што ће код нас судије да гледају "да им неко не замери" уместо да спроводе законе који су у суштини добри, али се не примењују. Што ће свако да завуче руку у државну касу без да мисли на то колико је деце оставио без оброка тај дан.

И, на крају, што ће неписмени фудбалер себи да да за право да не пева химну државе за коју наступа, јер "се он не слаже са химном", или тако некако.

Уз све њихове слободе и сва њихова неслагања, они су те проблеме решили у свом свом грађанском рату и изабрали су да иду путем јачања институција, а не путем анарије, где смо, на жалост, ми кренули. Да да Бог да нама не буде потребно тако нешто да бисмо коначно схватили да је једино јака држава гарант и поштовања људских права, и стабилности, и благостања. А да либерали коначно схвате да јака држава није исто што и тиранија.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

А све ово што је рекао Александар је тако јер колико год била лепа и вредна идеја либерализма и светости избора појединца, за њу, тј. за опстанак друштва у таквим условима су потребни бољи појединци, а не људи какви већ јесу... Иначе верујем да се за добру идеју треба залагати до краја, без обзира што не штима у пракси али код неких ствари реалност је просто несавладива...

Наравно, мислим на крајње последице примене те идеје у њеном најчистијем облику, да не буде забуне, и да не добијем коментар типа Амери су успели и сл. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Glupira se, evo šta je rekao svojevremeno:

"Debitant u reprezentaciji Srbije Adem Ljajić je u Sofiji rekao da nikada nije postojala ideja da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Ne znam kada se pojavila ta priča? Nikada nisam rekao da bih igrao za BiH. Rođen sam u Srbiji, gdje sam i odrastao. Igrao sam za sve mlađe kategorije. Ja sam Srbin i želim samo da igram za reprezentaciju Srbije. Zato mi je važno da odigram dobro protiv Bugarske i da dokažem da sam zaslužio poziv selektora Vladimira Petrovića”, rekao je fudbaler Fiorentine."

Подели на овим сајтовима

Ako opstanak društva zavisi od jedne pesme, onda to društvo i treba da nestane.

Ау, хех... :) Хтео сам да кажем да опстанак (или бар напредак) друштва, са оваквим људима какви смо ми (да не паметујем за даље, мада верујем да се може применити на све) зависи од постојања нормативног система који ће да се поштује. А немогуће је обезбедити поштовање ако не постоји неки гарант и сила која ће то омогућити - држава. Иако се мени лично јако допада идеја да једина обавеза за све буде поштовање слободе другога и да свако има апсолутно право д аорганизује свој живот са минимум ограничења од стране система (Ивица је то најбоље објашњавао на разним темама) , данас и овде не видим да је то и најмање могуће.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Politički korektna verzija himne:

"Bože* spasi građana Srbije zemlje, građana Srbije rod!"

*fusnota obavezno:

nikakav Bog jedne od religija, više kao neki apstraktni pojam.

Eventualno Bog pod rezolucijom _____. xD

A da li je u redu terati Adema Ljajića da peva "Bože spasi srpske zemlje, srpski rod"?

Zamislite da u Bosni izbace iz reprezentacije Srbina jer nije hteo da peva "Allahu ekbar, živeli muslimani, živeo islam"... Naša himna je zapravo kolektivistička, isto kao i pobude mlađanog, ne tako bistrog gospodina Ljajića.

Подели на овим сајтовима

Стварно не знам шта те питају кад ти дају држављанство, али сигурно знам да не можеш да изгубиш држављанство, нити да сносиш било какве последице ако спалиш америчку заставу и одбијеш да певаш химну. У Европи не знам како је и не видим какве то има везе. Нешто не видим да браниш геј параде зато што је тако у Европи. Бранимо принцип. Ти браниш колективизам и подаништво држави, а ја браним индивидуализам у коме је слобода појединца изнад државе. За мене је држава нужно зло, а не нешто чему се треба клањати. Опет кажем, не браним Љајића, јер он не дели моје мишљење. Он само хоће другачију државу, још гору.

A gde je to sloboda pojedinca iznad drzave ? U Americi ? Gde?

Подели на овим сајтовима

Ako "Bože" pokriva i Alaha, onda nema diskriminacije za Muslimane. Dobro, ako uzmemo da se obraća onom glavnom bogu, onda nema diskriminacije ni za mnogobožce, ali šta sa ateistima?

Da li je kompleks kada neko odbija da peva pesmu u kojoj se obraća biću za koje ne veruje da postoji?

Himna nije molitva ...pevajuci himnu ti pokazujes da postujes drzavu ciji si gradjanin , nista vise i nista manje . Ili mislis da bi trebalo da se himna promeni samo zato sto sacici ateista ne odgovara .Na kraju , cak i da se eto obracas bicu u koga ne verujes sta da radimo sa demokratijom ? Ako vecina gradjana zeli bas ovu i ovakvu himnu staonda? Ili smatras da si ti vredniji od ostalih pa je treba menajti samo zato sto tebi smeta ?

Подели на овим сајтовима

Имаћеш сва права. У Америци је слобода говора светиња, а непоштовање државних симбола спада у слободу говора и изражавања. Дакле, имаћеш права, нећеш их стећи, јер амерички устав подразумева да људи имају права и наводи шта држава не сме да ради да бих угрозила, а не обрнуто. Код нас је обрнуто, колективизам. Држава је изнад свих и она ти својом милошћу даје некаква права, а ти су дужан да је поштујеш и да јој се клањаш.

P. S.

Овим ја не браним овог Љајића. Ти доле Муслимани су још гори колективисти и његов мотив да не пева химну нема никакве везе са вредностима које ја заступам, већ браним принцип.

Ali neces moci da predstavljas SAD ako ti smetaju njeni simboli.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Значи, могу да добијем њихово држављантво ако у изјави, уз молбу, кажем да имају глупу, смрдљиву заставу, кретенски грб и химну коју не сматрам својом? Хм, чисто сумњам. А Европа? Какво је тамо стање?

U italiji je ovako ...

Osvajac zlatne medalje u sankanju na zimskim olompijskim igrama pre neku godionu, Zoegler ili nesto tako se zvao, inace pripadnik juznotirolske manjine u Italiji, na pobednickom postolju nije pevao himnu pa su ga pitali novinari zasto. A on im odgovori nesto kao " Kakva himna, kakva italija" ( "Fratelli d'Italia" je italijanska himna ) na sta se digne opasna dzeva u italiji. Natrljalli su mu na nos svaki evro koji je dobio od italije, samo sanke na kojima se takmici kostaju 15-ak hiljada evra a i sve ostalo sto ide uz ceo zivot treniranja. Tako da ovde ljudi znaju da oni iz svog dzepa placaju i sportiste kao i politicare i drzavni aparat. Pa kome se ne svidja dovoljno je samo da prestane da koristi pare italijana a posle moze da peva ili ne peva sta zeli.

Naravno, usledilo je ekspresno izvinjenje doticnog gospodina ....

Подели на овим сајтовима

Ljudi imaju neotuđivo pravo na individualizam.

Odlicno. Sta ce onda u reprezentaciji srbije. Neka organizuje "individualno" takmicenje ....

Подели на овим сајтовима

ovo mi liči na situaciju kad je argentinski trener izbacio redonda jer nije hteo da se ošiša... ko je doneo kodeks da se peva himna -Mihajlović- a što li ga je Ljajić potpisao to mi tek nije jasno... pošteno bi bilo da je odmah reko da neće da potpiše... mada, znajući nas-nije ga ni čitao...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ма то са химном је ништа, ја сам чуо да је главни проблем био тај што му је крст са грба на дресу изазивао опекотине на кожи...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...