Jump to content

Света ћирилица

Оцени ову тему

Препоручена порука

СВЕТА ЋИРИЛИЦА

Свето је оно што су свети људи створили. Ћирилицу су створили света браћа Кирил и Методије. Ћирилицом се служе данас само православни Словени: Руси, Срби и Бугари. Једно се добро мора признати руским комунистима, што су задржали ћирилицу. Некада су се сви словенски народи служили само ћирилицом. Али је римска црква, кроз дугу и крваву борбу, наметнула латиницу покатоличеним Словенима, да би их већма одвојили од православних. Али оно што ни комунисти нису учинили у Русији, чине сада нека српска господа, пишу латиницом, издају листове и књиге латиницом. Па чак и неки свештеници штампају своје билтене латиницом. Просто, не знају шта раде. Они не знају, да одбацити ћирилицу значи одбацити половину Православља. И одвојити се од ове српске писмености из прошлости. И трампити боље за горе. И увредити свете апостоле словенске Кирила и Методија. И огорчити до крви српски народ. И навући проклетство од Св. Саве. - Не, ако Бога знате, господо српска; ако сте и учени, будите паметни.

Св. Николај Српски

Подели на овим сајтовима

tu rec mozes napisati latinicom na bezbroj nacina, a tjirylycom samo na jedan. mizerija.

То је ако се бавиш интерпретацијама... то је јалова работа...истина је само једна и довољна...  :dedica:

Подели на овим сајтовима

Ово је потпуна диктатура. Неко је измијенио у тексту "србски" са "српски". Зашто се Модератори не поптисују својим именом када нешто у поруци мијењају или слично? Зашто није означено да је текст промијењен и да не стоји тако како сам га ја ставио?

Слутим да то опет може само један бити, који је то урадио: Дејан Бићанић

Подели на овим сајтовима

kakav je ovo skup thjyrylitschnih extremista pa to je straschno! treba vam svima zabraniti ulaz u EU i gadyaty vas tyirilychnim bombama dok se ne udavite od jednaschenya po zvutschnosti  :D

Економичније је писати ћирилицом...контролиши потрошњу бајтова   :)

Подели на овим сајтовима

Ајде молим вас бришите ми налог. Не желим да будем дио ове и овакве заједнице.

Ne moze.  0703_read

Prva sam pitala .Nista.

Samoizgnanstvo,nema druge.

Ali ja u to    n e    v e r u j e m  .

Nista im ne verujem. A da je cirilica sveta,sveta je. A to sto ne pisemo njom,to znaci da je do nas.  Sve u svemu> Tesko nama .

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ово је потпуна диктатура. Неко је измијенио у тексту "србски" са "српски". Зашто се Модератори не поптисују својим именом када нешто у поруци мијењају или слично? Зашто није означено да је текст промијењен и да не стоји тако како сам га ја ставио?

Слутим да то опет може само један бити, који је то урадио: Дејан Бићанић

Ja sam ti izmenio tekst, jer tako glasi srpski pravopis. A drzim da si ti covek pismen.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ајде молим вас бришите ми налог. Не желим да будем дио ове и овакве заједнице.

Ne moze. Em jos i vredjas sav ovaj narod ovde.

Inace, tako se razmazena deca ponasaju, kad nije po njihovom - "e necu da se igraaam!...".

A takav duh izuzetno je stran Hristu i Hriscanstvu.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Inace, da ne ostanem nedorecen - cirilicom pisem uvek i svuda, osim ovde na forumu. Koristim latinicu, i to ovu englesku oshishanu, jer mi je lakse da stalno ne prebacujem browser sa jednog na drugo pismo (u jednom prozoru/tabu npr. kucam cirilicu, tj. konkretno recimo ovde na forumu, a onda u drugom u pretrazi moram da prebacujem cesto na latinicu, da bih mogao da kucam engleske reci i da bih dobio ono sto mi treba - zamorno i nepotrebno; zato koristim ovu latinicu kao i na mobilnom).

@umber15648

A citirani tekst vl. Nikolaja je odlican, i sam ga po potrebi koristim. Ali to nema bas nikakve veze sa tim stalnim silovanjem gramatike i nepravilnim koriscenjem "b" umesto "p". Jos maltene izlazi da si ti valjda veci Srbin i cirilicar od nas koji to "b" ne koristimo, i da smo mi drugi (po tome) prakticno polupismeni.

A to nikako nije lepo ponasanje...

Подели на овим сајтовима

tjyrilytza je sinonim za neslobodu. tu rec mozes napisati latinicom na bezbroj nacina, a tjirylycom samo na jedan. mizerija.

А ко којој неслободи причаш Понтифех ?

Свако има слободу да пише писмом који хоће , а и ми имамо слободу и своје право да указујемо на озбиљне последице губљења свог идентитета .

Писмо Ћирилица је нераскидиви део нашег идентитета , а латиница га потискује у свим сверама . Полако губимо своје писмо које је 1000 година усавршавано и које је савршеније за наш језик у односу на латиницу.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

...Ненаде, џаба излећеш на караулу по оваквом времену, као што окисосмо Ђуро и ја јако... :)

Ма када су овакве ствари у питању, ја обавезно излећем, па макар и мало покисао. :)

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

Inace, da ne ostanem nedorecen - cirilicom pisem uvek i svuda, osim ovde na forumu. Koristim latinicu, i to ovu englesku oshishanu, jer mi je lakse da stalno ne prebacujem browser sa jednog na drugo pismo (u jednom prozoru/tabu npr. kucam cirilicu, tj. konkretno recimo ovde na forumu, a onda u drugom u pretrazi moram da prebacujem cesto na latinicu, da bih mogao da kucam engleske reci i da bih dobio ono sto mi treba - zamorno i nepotrebno; zato koristim ovu latinicu kao i na mobilnom).  

Леви Alt + Tab  -  мењање тастатуре... 

Подели на овим сајтовима

Тема о ћирилици постоји од раније https://www.pouke.org/forum/topic/29866-%D1%9B%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...