Number15648 Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 СВЕТА ЋИРИЛИЦАСвето је оно што су свети људи створили. Ћирилицу су створили света браћа Кирил и Методије. Ћирилицом се служе данас само православни Словени: Руси, Срби и Бугари. Једно се добро мора признати руским комунистима, што су задржали ћирилицу. Некада су се сви словенски народи служили само ћирилицом. Али је римска црква, кроз дугу и крваву борбу, наметнула латиницу покатоличеним Словенима, да би их већма одвојили од православних. Али оно што ни комунисти нису учинили у Русији, чине сада нека српска господа, пишу латиницом, издају листове и књиге латиницом. Па чак и неки свештеници штампају своје билтене латиницом. Просто, не знају шта раде. Они не знају, да одбацити ћирилицу значи одбацити половину Православља. И одвојити се од ове српске писмености из прошлости. И трампити боље за горе. И увредити свете апостоле словенске Кирила и Методија. И огорчити до крви српски народ. И навући проклетство од Св. Саве. - Не, ако Бога знате, господо српска; ако сте и учени, будите паметни.Св. Николај Српски Rassoban and Viikica је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Ћирилица је потпуно писмо а латиница је само оптимизација у корист лењог и површног човека... :bendoff: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 tu rec mozes napisati latinicom na bezbroj nacina, a tjirylycom samo na jedan. mizerija. То је ако се бавиш интерпретацијама... то је јалова работа...истина је само једна и довољна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Октобар 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Ово је потпуна диктатура. Неко је измијенио у тексту "србски" са "српски". Зашто се Модератори не поптисују својим именом када нешто у поруци мијењају или слично? Зашто није означено да је текст промијењен и да не стоји тако како сам га ја ставио? Слутим да то опет може само један бити, који је то урадио: Дејан Бићанић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 kakav je ovo skup thjyrylitschnih extremista pa to je straschno! treba vam svima zabraniti ulaz u EU i gadyaty vas tyirilychnim bombama dok se ne udavite od jednaschenya po zvutschnosti Економичније је писати ћирилицом...контролиши потрошњу бајтова Пг and Богдан_ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Октобар 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Ајде молим вас бришите ми налог. Не желим да будем дио ове и овакве заједнице. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Ајде молим вас бришите ми налог. Не желим да будем дио ове и овакве заједнице. Ne moze. Prva sam pitala .Nista. Samoizgnanstvo,nema druge. Ali ja u to n e v e r u j e m . Nista im ne verujem. A da je cirilica sveta,sveta je. A to sto ne pisemo njom,to znaci da je do nas. Sve u svemu> Tesko nama . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Ово је потпуна диктатура. Неко је измијенио у тексту "србски" са "српски". Зашто се Модератори не поптисују својим именом када нешто у поруци мијењају или слично? Зашто није означено да је текст промијењен и да не стоји тако како сам га ја ставио? Слутим да то опет може само један бити, који је то урадио: Дејан Бићанић Ja sam ti izmenio tekst, jer tako glasi srpski pravopis. A drzim da si ti covek pismen. Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Ајде молим вас бришите ми налог. Не желим да будем дио ове и овакве заједнице. Ne moze. Em jos i vredjas sav ovaj narod ovde. Inace, tako se razmazena deca ponasaju, kad nije po njihovom - "e necu da se igraaam!...". A takav duh izuzetno je stran Hristu i Hriscanstvu. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Inace, da ne ostanem nedorecen - cirilicom pisem uvek i svuda, osim ovde na forumu. Koristim latinicu, i to ovu englesku oshishanu, jer mi je lakse da stalno ne prebacujem browser sa jednog na drugo pismo (u jednom prozoru/tabu npr. kucam cirilicu, tj. konkretno recimo ovde na forumu, a onda u drugom u pretrazi moram da prebacujem cesto na latinicu, da bih mogao da kucam engleske reci i da bih dobio ono sto mi treba - zamorno i nepotrebno; zato koristim ovu latinicu kao i na mobilnom). @umber15648 A citirani tekst vl. Nikolaja je odlican, i sam ga po potrebi koristim. Ali to nema bas nikakve veze sa tim stalnim silovanjem gramatike i nepravilnim koriscenjem "b" umesto "p". Jos maltene izlazi da si ti valjda veci Srbin i cirilicar od nas koji to "b" ne koristimo, i da smo mi drugi (po tome) prakticno polupismeni. A to nikako nije lepo ponasanje... Пг, Suncokret54, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 tjyrilytza je sinonim za neslobodu. tu rec mozes napisati latinicom na bezbroj nacina, a tjirylycom samo na jedan. mizerija. А ко којој неслободи причаш Понтифех ? Свако има слободу да пише писмом који хоће , а и ми имамо слободу и своје право да указујемо на озбиљне последице губљења свог идентитета . Писмо Ћирилица је нераскидиви део нашег идентитета , а латиница га потискује у свим сверама . Полако губимо своје писмо које је 1000 година усавршавано и које је савршеније за наш језик у односу на латиницу. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Men Hristos rekao da pišem latinicom ali da sve što napišem mora da se pročita kroz ćiriličnim zakonom... Djak,Džak. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 ...Ненаде, џаба излећеш на караулу по оваквом времену, као што окисосмо Ђуро и ја јако... Ма када су овакве ствари у питању, ја обавезно излећем, па макар и мало покисао. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Inace, da ne ostanem nedorecen - cirilicom pisem uvek i svuda, osim ovde na forumu. Koristim latinicu, i to ovu englesku oshishanu, jer mi je lakse da stalno ne prebacujem browser sa jednog na drugo pismo (u jednom prozoru/tabu npr. kucam cirilicu, tj. konkretno recimo ovde na forumu, a onda u drugom u pretrazi moram da prebacujem cesto na latinicu, da bih mogao da kucam engleske reci i da bih dobio ono sto mi treba - zamorno i nepotrebno; zato koristim ovu latinicu kao i na mobilnom). Леви Alt + Tab - мењање тастатуре... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Тема о ћирилици постоји од раније https://www.pouke.org/forum/topic/29866-%D1%9B%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0/ Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука