Jump to content

Монах Арсеније (Јовановић) предавања, текстови

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 4 weeks later...
Монах Арсеније (Јовановић): "Последњи свјетски поредак и истинити идентитет"

Предавање монаха Арсенија (Јовановића) сабрата манстира Острог на тему "Последњи свјетски поредак и истинити идентитет" које је одржао 30. марта 2014. године у Хелсинборгу

http://www.svetigora.com/node/15187

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Данашња емисија последица је више разних порука наших слушалаца о реинкарнацији и сличним, нашем али и "западном" човеку - егзотичним темама. Ова "питка и слатка филозофија Далеког Истока", последњих пар деценија веома вешто је убачена код нас са паролом сличности и блискости са вером православном. О чему се заправо ту ради, тумачи монах Арсеније (Јовановић), сабрат манастира Острог. Топло препоручујемо да пажљиво послушате ову емисију.

http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/79/14/07/28.07.14_-_rec_pastira_-_monah_arsenije_jovanovic_-_1.00.26.mp3

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

predavanje-oca-arsenija-jovanovica-decem

Предавање монаха Арсенија (Јовановића) сабрата манастира Острог "О духовној зрелости" које је одржао 9. јула 2014. годие на Трибини за младе у манастиру Острог.

http://www.svetigora.com/node/15272

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

У Зеленој пустињи

86144376.jpg

Монах Арсеније (Јовановић) сабрат манастира Острог припремио је нову репортажу "У Зеленој пустињи". Ово је прва од пет епизода ове приче из тишине

Христос међу нама, драга браћо и сестре!

Да ли се у пустињи може плакати,

да ли се о тишини може говорити,

да ли се у самоћи може радовати?

Послушајте репортажу кликом на овај ЛИНК

Подели на овим сајтовима

У Зеленој пустињи II

86144376.jpg

Монах Арсеније (Јовановић) сабрат манастира Острог припремио је нову репортажу "У Зеленој пустињи". Ово је прва од пет епизода ове приче из тишине

Христос међу нама, драга браћо и сестре!

Да ли се у пустињи може плакати,

да ли се о тишини може говорити,

да ли се у самоћи може радовати?

Послушајте репортажу кликом на овај ЛИНК

Подели на овим сајтовима

Монах Арсеније (Јовановић): "Бити човјек или о људском достојанству"

"Ја знам да постоје Свети оци и да постоје сви остали. Можемо ми да изучавамо философе, али морамо да се пазимо, као што каже Свети апостол Павле: Пазите се да вас не заведу празним мудровањем и философијама. Свети оци су гиганти и философије, и вере и свега"- каже монах Арсеније.

http://www.svetigora.com/audio/download/14364/24.02.2014_KATEDRA_o.Arsenije_Biti%20covjek%20ili%20o%20ljudskom%20dostojanstvu.mp3

Изузетно предавање!

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

Nit duhovito, nit originalno, niti ništa. Jeftin fazon, previše jeftin. 

Дај нам неки виц испричај, немој да си вазда ко неки гавран по форуму, само шириш неки чемер и јад како се појавиш на некој теми.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

"Једна од најгорих људских особина јесте да друге кривимо за своје неуспехе и лоше одлуке", рекао је између осталог монах Арсеније, додајући да су једни од криваца за недостатак комуникације и зли духови, нематеријалне силе које праве блокаду између нас и Господа.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...